Dodaj do ulubionych

autostrada pod Wrocławiem

IP: *.media4.pl / *.media4.pl 26.12.03, 17:57
Słyszałem ze beton jest słabszej jakości niż powinien być, ale ta jakość
wyjdzie chyba dopiero za kilka lat. A już teraz jest niezbyt równa
nawierzchnia I BRAK PASA AWARYJNEGO!!! Czy go dobudują????? Z tego jak
wyrównane są nasypy z boku widać że chyba sie nie zanosi.... Nie ma jakichś
standartów budowania tego typu dróg czy w PL one nie obowiązują?
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiu_uszatek Re: autostrada pod Wrocławiem IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 27.12.03, 00:20
      Tak, tak... wielokrotnie sygnalizowałem ten stan rzeczy na forum. Kiedy
      jechałem do Anglii 3 miesiące temu, prace na A4 w kierunku zachodniej granicy
      jeszcze trwały. Teraz przyjechałem w odwiedziny na swięta. Ponownie
      przejeżdżałem A4. Obraz nędzy i rozpaczy, jeśli mamy mówić o nowoczesnej
      autostradzie na miarę czasu. Rzeczywiście kiedy usłyszałem, że odcinek będzie
      wykonywany w technologii tzw. białych autostrad- z wytrzymałego betonu,
      ucieszyłem się. Pomyślałem sobie: równokładziony dywanik betonowy, niskie
      koszty eksploatacji, żadnych remontów przez wiele wiele lat. Okazuje się
      jednak, że jakość mocno odbiega od obecnych standartów. Jednak o pomstę do
      nieba woła brak pasów postojowych. Oczywiście słyszę tłumaczenia, że zostaną
      dobudowane w następnej kolejności- z asfaltu, bo beton jest za drogi. Bzdura!
      Nic na to nie wskazuje. Przeciwnie, fakt, iż wykonano już systemy odwadniania i
      brak jest miejsca na dobudowę pasa postojowego dobitnie wskazuje, że nie
      doczekamy się go w ciągu najbliższych 20 lat. WSTYD! WSTYD! WSTYD! Nigdy nie
      będziemy mieli autostrad o standarcie europejskim, bo jesteśmy krajem
      prowizorek i fuszerek. A nowe odcinki A4 to droga ekspresowa; w żadnym
      przypadku nie odpowiada parametrom autostradowym.
      • Gość: Autostrada Wlkp Re: autostrada pod Wrocławiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.03, 09:53
        Oczywiście, że pasów awaryjnych nie będzie, no chyba, że kiedys znów będzie się
        ją remontowało i przebudowywało.

A dlaczego nie ma pasów awaryjnych??? Oto trzeba zapytać rolników, którzy
        posiadaja ziemię wzdłuż A-4
        • Gość: travelczanel Re: autostrada pod Wrocławiem IP: *.media4.pl / *.media4.pl 28.12.03, 12:57
          Przynajmniej nie będziemy płacić za prezejazd tą drogą, bo to nie autostrada.
          Autostrady maja pasy awaryjne. Trochę szkoda, typowo polska inwestycja.
          • Gość: Misiu_uszatek Re: autostrada pod Wrocławiem IP: *.VERIZONE.COM.PL / 62.233.177.* 28.12.03, 13:40
            Jedyna prawdziwa autostrada w naszym kraju (z małą przerwą) to A4 w kierunku od
            Wrocławia do Krakowa. Osobiście uważam, że najwyższą klasę ma odcinek Wrocław-
            okolice Gliwic (może dlatego, że jest najnowszy). Rzecz, której brakuje, to
            tzw. motoserwisy, tj. duże kompleksy co jakieś 50-70 km, zawierające stację
            benzynową z bistrem, parking osobowy, parking dla TIRów/autobusów, hotel/motel
            i węzeł sanitarny (toalety, prysznice). Napatrzyłem się- przejechałem Niemcy,
            Belgię, Holandię i Wlk. Brytanię w zdłuż i szerz. Tak bym chciał aby nasze
            autostrady były takim samym miejscem, które naprawdę sprawia wielką przyjemność
            z podróżowania. I do tego kraje te mają a. bezpłatne.
            • Gość: maga Re: autostrada pod Wrocławiem IP: 62.233.250.* 28.12.03, 19:30
              Jaka władza taka droga.
              Władze wojewódzkiekompletnie nie myslą o przyszłosci regionu. Brak wizji.
              A szkoda bo dolny sla sk ma dobrepołozenie blisko stad do bardzo dobrze
              rozbudowanych niemieckich dróg.
              Szkoda ze zafundowały nam takie GÓWNO.
    • kuba_wr Re: autostrada pod Wrocławiem 28.12.03, 22:02
      To jest autostrada. POLowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka