Dodaj do ulubionych

Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.03, 16:45
<A HREF="hydral.com.pl/neo/teeold1.php?ref=002808&type=z&thread=0&f=1
">fotka 1 </A>
<A HREF="hydral.com.pl/neo/teeold1.php?
ref=002825&type=z&thread=0&f=1">fotka 2 </A>
ref=002827&type=z&thread=0&f=1">fotka 3 </A>
ref=002647&type=z&thread=0&f=1">fotka 4 </A>
ref=002125&type=z&thread=0&f=1">fotka 5 </A>
Obserwuj wątek
    • Gość: Neo[EZN] Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.03, 16:47
      Sorki, linki mi nie wyszły.
      Kliknijcie na pierwszy i zmieniajcie tylko numer na:
      002808, 002825, 002827, 002647, 002125
    • Gość: kibicWKS Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 27.12.03, 17:10
      Fajne, a gdybyś znalazł jakieś stare zdjęcia stadionu Śląska przy ul.
      Oporowskiej. Była na nim taka fajna drewniana trybuna nad jednym sektorem :)))
    • ka-8 Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał 27.12.03, 20:05
      Mmm... miodne! Jako że mnie interesują nie tylko Popowice, czy mógłbyś podać
      adres "strony głównej" dla tej całej kolekcji zdjęć starego Breslau? :)

Pozdro,

Ka-8
      (przyszły Wrocławianin z wyboru) ;)
      • Gość: Neo[EZN] Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.03, 22:14
        wroclaw.dolny.slask.pl

Stare fotki znajdziesz też na stronie travel.to/wroclaw
        • menel_nd Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał 27.12.03, 23:40
          Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a):

> wroclaw.dolny.slask.pl
          >
          > Stare fotki znajdziesz też na stronie travel.to/wroclaw

Eh mojego osiedla i tak tam pewnie nie ma...
          • Gość: Neo[EZN] Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.03, 00:31
            A to Ty BakS - takiego masz dziwnego nicka tutaj, że Cię prawie nie
            poznałem ;> Fotek Nowego Dworu jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem - nie było
            tutaj ani etablissement ani żadnego znanego budynku. Jest za to na stronie
            fotka tego wiaduktu, który przed wojną łączył Gądów Mały z Muchoborem (prawie
            w miejscu dzisiejszej estakady).
            • menel_nd Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał 28.12.03, 19:13
              Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a):

> A to Ty BakS - takiego masz dziwnego nicka tutaj, że Cię prawie nie
              > poznałem ;> Fotek Nowego Dworu jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem - nie był
              > o
              > tutaj ani etablissement ani żadnego znanego budynku. Jest za to na stronie
              > fotka tego wiaduktu, który przed wojną łączył Gądów Mały z Muchoborem (prawie
              > w miejscu dzisiejszej estakady).
              O to muszę obadać tą foteczkę... i pomyśleć że ten wiadukt zburzyli Polacy, by
              po latach odbudować go pare metrów dalej w nowocześniejszej wersji.
              Ah Neo jak by interesowały Cię, porzucone poniemieckie nagrobki niedaleko mego
              osiedla to wiesz gdzie mnie złapać.
              • Gość: Neo[EZN] Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.03, 20:56
                OO! Bardzo chętnie :) Odezwę się na maila.
                • ka-8 Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał 28.12.03, 21:36
                  To może i ja dodam info o pozostałościach z czasu Festung Breslau. Swego czasu,
                  gdy gdzieś we wrześniu ubiegłego roku przebywałem na "gościnnych występach" w
                  Breslau, miejscowy kolega pokazał mi o dziwo zachowany od czasów Adolfa
                  drogowskaz pokazujący kierunek do schronu przeciwlotniczego, bodajże było tam
                  napisane "Fluchtweg" o ile dobrze pamiętam. To było chyba gdzieś na tyłach
                  hotelu "Monopol" jak twierdzi mój przewodnik. Sam pamiętam że było to przejściu
                  pomiędzy jakimś starym kościołem, który był chyba wtedy remontowany a budynkiem
                  na którym był ów napis.
                  • Gość: Neo[EZN] Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.03, 00:38
                    Dawno temu to było? Jeden budynek przy hotelu Monopol przestał istnieć jakieś
                    2 lata temu i kto wie czy to nie był ten...
                    • ka-8 Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał 29.12.03, 01:16
                      Oj, tego to ja już nie wiem, ale mimo wszystko nie sądzę żeby było tak źle. ;)
                      Pamiętam że to było około 20-25 września 2002r. więc to chyba nie o ten
                      chodzi. :)
            • Gość: wromario Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.12.03, 20:53
              klub Pafawag, lata 60-70:
              www.wrocek1.crosswinds.net/foto/zz33.jpg
              (pozostałe fotki tu: www.wrocek1.crosswinds.net/index-frame-800.html)

rok 38, próbowałem dojść, gdzie to jest - ale do niczego nie pasuje, chyba że te
              domki uległy przebudowie, albo pomylono Nowy Dwór z Muchoborem
              www.opfergang.de/ok343.jpg
              www.opfergang.de/ok344.jpg
              (tu jest treść strony - akapit " SIEDLUNGSBAU" - www.opfergang.de/ok015.htm)
    • marcinek101 Re: Dzięki !!!!!! 27.12.03, 21:32
      Dzięęęęki ja kiedyś chciałem. Te foty zwalają z nóg, niesamowite teraz
      praktycznie śladu nie ma po tych wszystkim, Jak byśmiał kiedyś zdjęcia Popowic
      ale po stronie północnej (Jelenia, Niedźwiedzia) to chyba się rozpłaczę ze
      szczęścia. DZIĘKI!!
    • Gość: ela2222 Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.01.04, 14:53
      Interesująca fotografia na skrzyżowaniu ulic Kłodnickiej i Kwiskiej. Zasranawiam
      się tylko, czy aby obecny żłobek stoi w miejscu kościoła , czy jest inaczej ?
      Proszę o odpowiedź.
      • Gość: Neo[EZN] Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.04, 17:19
        Kościół stał dokładnie w miejscu podwórka przedszkolnego - tam, gdzie jest
        taka mała górka. Za kilka dni wrzucę zdjęcia porównawcze i wtedy będzie to
        ładnie widać.
        • ka-8 ks. Peikert 01.01.04, 20:07
          A propos kościoła, czytałem kiedyś (daaafno temu) książkę o oblężeniu Breslau
          napisaną przez niemieckiego proboszcza ks. Peikerta. Pamięta ktoś może o jaki
          kościół chodziło i gdzie się znajduje? (o ile oczywiście jeszcze istnieje)
          • Gość: Neo[EZN] Re: ks. Peikert IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.04, 21:12
            On siedział w kościele św.Maurycego.
            • ka-8 Re: ks. Peikert 01.01.04, 21:27
              A gdzie ów kościół jest / był zlokalizowany?
              • Gość: Neo[EZN] Re: ks. Peikert IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.04, 23:36
                Wejdź na stronę, do której linki podałem w pierwszym poście i tam w
                wyszukiwarce obiektów wpisz "maurycego".
                • janek.p Odpowiedz 02.01.04, 05:54
                  przy ul. Traugutta kolo pl. Spolecznego, to ten z piekna wieza, wiem bo bralem
                  w nim SLUB.
    • ela2222 Re: Stare fotki Popowic - ktoś kiedyś chciał 01.01.04, 14:53
      • Gość: Toto do ka-8 IP: *.proxy.aol.com 01.01.04, 22:58
        kosciol sw.Maurycego jest na Traugutta,tuz przy pl.Wroblewskiego
    • janek.p Dzieki za ten nowy web site. 02.01.04, 05:57
      Tylko dlaczego nie ma jakiegos konkretniejszego linku do niego, przeciez
      zrobiliscie kawal dobrej roboty, nie checie zeby ludzie to widzieli?
      hydral.com.pl/neo/test.php?content=frame
      • Gość: Neo[EZN] Re: Dzieki za ten nowy web site. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.04, 12:09
        Chcemy ale nie chcemy, żeby ktoś pomyślał, że spamujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka