xp17 09.08.09, 17:13 Panie Klaus. O Panu tez duzo psycholog moglby powiedziec. Wystarczy to jedno zdjecie. Tylko przed czym Pan tak ucieka? Bo chyba nie przed kobietami? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 18:44 Nie podoba ci się fotka pana Klausa czy nie zgadzasz się z jego wypowiedzią? Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie 09.08.09, 19:59 Fotka bardzo mi sie podoba, dzieki niej mozna wiele o Panu Klausie sie dowiedziec. A co do parytetow, to jestem ich zdecydowanym przeciwnikiem. Dobre samo sie obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Dzisiejsze zdjęcie Profesora 09.08.09, 20:35 xp17 napisał: > Fotka bardzo mi sie podoba, dzieki niej mozna wiele o Panu Klausie sie > dowiedziec. A co do parytetow, to jestem ich zdecydowanym przeciwnikiem. Dobre > samo sie obroni. a propo fotki, 95% facetów tak wygląda po przebudzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Dzisiejsze zdjęcie Profesora 10.08.09, 02:18 Gdy się podnosi znad innego faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brk Re: Dzisiejsze zdjęcie Profesora IP: *.jzo.com.pl 10.08.09, 07:57 Nie doczytałem tego steku idiotyzmów do końca, nie zamierzam więc tego komentować. Mam inne pytanie: dlaczego do licha pisze Pan "facetów i kobiet"? Bądźmy konsekwentni - jeśli "kobiet" to i "mężczyzn", jeśli "facetów" to również "bab". Tyle, że Pana lęki widać pozwalają obrażać mężczyzn, ale nie "baby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Proponuje dla pana Klausa jakis grupensex z gejami IP: 89.108.221.* 10.08.09, 13:41 ...jeśli zaprotestuje, a zwłaszcza stanowczo będzie to oznaczało że jest agresywny itp itd. Niedługo w politycznej poprawności zapędzimy się tak że nie będzie wolno wyrażać swoich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Proponuje dla pana Klausa jakis grupensex z g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 19:01 ...głodnemu chleb na myśli? marzy ci seks z gejami?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikus Re: Proponuje dla pana Klausa jakis grupensex z g IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.08.09, 00:10 Kiedy zamieszkałem w ojczyźnie Pana Bachmanna w latach siedemdziesiątych, zszokowany byłem bardzo niskim statutem społecznym kobiet w BRD. A to dlatego byłem zszokowany, ponieważ w Polsce statut kobiety w społeczeństwie był znacznie większy. Do tej pory mieszkam w ojczyźnie Pana Bachmanna , i nie wiele się tam pod tym względem zmieniło. Dlaczego Pan Bachmann jest taki nadgorliwy walczyć o statut kobiety poza własną ojczyzną ? Skoro kobieta w BRD ma niższy statut społeczny ja polska kobieta. Na to odpowiedź jest prosta. W BRD Bachmanna filozofia była by po prostu zignorowana, tam głupkowato mądrych profesorków się nie akceptuje. Dlatego Pan Bachmann musi się produkować za granicami swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Proponuje dla pana Klausa jakis grupensex z g IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.09, 09:26 Halo! Przylaczam sie do wypowiedzi "nikus" w temacie kobiet! Nareszcie ktos ujal sprawe jak wyglada (rzeczowo i dobitnie) i otworzyl (mam nadzieje) oczy wielu tu piszacych, jaki status (jak w sredniowieczu) posiadaja kobiety w ojczyznie autora tego artykulu chybionego! I dlatego tymi kategoriami nasz kolega z sasiedzkiego panstwa mierzy rzeczywistosc Polski, tą samą miarą ze swojej ojczyzny, nie bacząc niestety na niesamowite roznice w kwestii swiadomosci kobiet obu panstw w i stad to ciagłe potyczki, osmieszanie sie (sadze, ze nieprzyjemne i dotyczących rowniez innych nie trafnych "felietonow"), bo nie majacego kompletnie nic z naszym realnym zyciem wspolego (a kolezenstwo z redakcji to wie i w duchu smieje sie - tez uwazam, ze jest to nie w porządku) barbaan i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re:Nie pasuje do Polskiej rzeeczywistosci IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.09, 16:39 Halo! Przylaczam sie do wypowiedzi "nikus" w temacie kobiet! Nareszcie ktos ujal sprawe jak wyglada (rzeczowo i dobitnie) i otworzyl (mam nadzieje) oczy wielu tu piszacych, jaki status (jak w sredniowieczu) posiadaja kobiety w ojczyznie autora tego artykulu chybionego! I dlatego tymi kategoriami nasz kolega z sasiedzkiego panstwa mierzy rzeczywistosc Polski, tą samą miarą ze swojej ojczyzny, nie bacząc niestety na niesamowite roznice w kwestii swiadomosci kobiet obu panstw w i stad to ciagłe potyczki, osmieszanie sie (sadze, ze nieprzyjemne i dotyczących rowniez innych nie trafnych "felietonow"), bo nie majacego kompletnie nic z naszym realnym zyciem wspolego (a kolezenstwo z redakcji to wie i w duchu smieje sie - tez uwazam, ze jest to nie w porządku) barbaan i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re:Nie pasuje do Polskiej rzeeczywistosci IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.09, 12:23 Halo! Teksty wysylane bez korektury! Przepraszam na bledy! barbaan i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 18:59 ....takimi wypowiedziami świadczysz że masz kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
paniskoklex Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 09.08.09, 19:26 co to za bełkot ? Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 09.08.09, 19:43 No tak. Ale parytety udownodnią z kolei, że bez parytetów kobiet w dziedzinie, w której wprowadza się parytety, wielu by nie było - innymi słowy, bez wspomagania konkurencji z mężczyznami nie wygrają. Szkoda tych kobiet, które nie potrzebują specjalnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfrank Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie IP: 79.110.194.* 09.08.09, 20:33 fakt nr 1: kobiety nie glosuja na kobiety fakt nr 2: to jest powod dla wprowadzenia parytetow pytanie: dlaczego kobiety nie protestuja przeciwko temu, ze ktos chce odebrac im demokratyczny glos i wprowadzajac parytety podwazyc ich decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.md4.pl 10.08.09, 06:19 Parytety mają przede wszystkim za zadanie zmianę postrzegania kobiet w społeczeństwie. Obecnie większość ludzi głosuje na mężczyzn - bo w naszym kręgu kulturowym dominuje patriarchalizm. Kiedy kobiety zaczną otrzymywać mandaty z parytetów, i udowodnią, ile są warte - ze sztucznego podziału głosów będzie można zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Mamy juz wiele kobiet w polityce IP: *.chemo.tuniv.szczecin.pl 10.08.09, 11:19 I wielokrotnie udowadniały na co je stać. Parytety potrzebne są tylko KIEPSKIM kobietom-politykom aby "poza kolejnością" mogły dorwać się do funkcji na które nie zasługują, lub do pełnienia których nie mają kompetencji. Zamiast wymyślać bzdurne parytety skupmy się na takim udoskonalaniu procedur aby na dane stanowisko awansowała OSOBA (bez względu na płeć) o najlepszych kwalifikacjach i największym doświadczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 11:46 A nie wpadłeś na to, że kobiet w partiach politycznych jest po prostu mniej niż mężczyzn? Taka ciekawostka. Inną ciekawostką jest to, że kobiet jest znacznie więcej niż mężczyzn w różnej maści organizacjach charytatywnych. I mam takie pytanko - a jak długo parytety muszą być utrzymane, aby można było z nich zrezygnować? W Skandynawii obowiązują od pewnego czasu i jakoś się nie słyszy, że ktoś uznałby je zbędne. Człowiek jest tak skonstruowany, że z raz nadanych praw niechętnie rezygnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 14:10 Halo! Płcie sie uzupelniaja a nie zwalczaja albo udawadniaja (powtarzaja), ze tez potrafia! Przeciez to jest kompletna bzdura, wymysly frustratow i znudzonych co w rzeczywistosci nie ma nic wspolnego z naturalnymi "wlasciwosciami" kobiet i mezczyzn (do tego rowniez nalezy budowa ciala) i płcie potrzebuja sie nawzajem (czy komus sie to podoba czy nie)! Zdegenerowanie i wypaczenie zauwaza sie w Ameryce - np. "mezczyzni" chca rodzic itd. (Tak jak milosci nie kupi sie za zadne skarby!) barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 12:31 No tak. Zamiast uszanować kulturę społeczeństwa, trzeba ją na odgórnie, na siłę zmieniać. Typowe dla lewicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czy kobiety sa uposledzone ? IP: *.chemo.tuniv.szczecin.pl 10.08.09, 11:14 No właśnie - wydawałoby się że ideały demokracji można by sprowadzić do prostego "wszyscy są równi" - obywatele i obywatelki mają równe prawa i obowiązki. Z tego wyłączyć należy osoby małoletnie, chore, upośledzone itp. Czy zatem kobiety jako grupa społeczna są w jakimś stopniu upośledzone, że należy się im specjalne traktowanie ? Znam sporo kobiet i nie sądzę, że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora Ja, ja, mehr Frauen in der Politik: IP: *.magma-net.pl 09.08.09, 20:49 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6909358,Steinbach_dyscyplinuje_szefa_MSZ.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie IP: 79.110.196.* 09.08.09, 20:54 Mam wrażenie, że cokolwiek przeciwnicy parytetów by nie napisali, Pan Bachmann uzna to za agresywne pokrzykiwania. Ciekawe, bo wypowiadałem się w tamtym wątku i nie przypominam sobie, bym się unosił... Rozumiem, że monopol na rzeczowe argumenty ma tylko lewica? Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 w kwestii ustępowania miejsca w tramwaju i bagaży 09.08.09, 21:04 > Wszystko się zmieniło, nawet drobne szczegóły życia codziennego - > czy nadal trzeba ustąpić kobiecie miejsca w tramwaju, pomóc > podnieść bagaż w pociągu? Tutaj już nie ma chyba problemu panie Klaus. Ustępowanie kobiecie miejsca w tramwaju tylko dlatego że jest kobietą to XIX/XX wieczny typowy przejaw patriarchalizmu który zakładał że mężczyzna musi być silny i rycerski i poświęcać/ustępować kobiecie która jest istotą słabszą. Ale mamy XXI wiek i kobiety chcą takiego samego statusu jak mężczyzn zatem mają pełne prawo postać sobie w tłoku tramwaju tak jak faceci. Oczywiście są wyjątki i ustępowanie powinno dotyczyć: - kobiet w widocznej ciąży - osób z dziećmi na ręku (dot. obu płci) - osób niepełnosprawnych (jw.) - osób starszych (jw.) Ustępowanie miejsca kobiecie tylko dlatego że jest kobietą czy nie daj boże - narażanie swojego zdrowia i życia dla obcej kobiety jest po prostu anachroniczne. W kwestii pomocy podniesienia bagażu po schodach albo do pociągu samotnej młodej kobiecie zawsze można odpowiedzieć 'nie trzeba było pakować tak wielkiej walizki'. Oczywiście należy pomagać kobiecie w ciąży itp. jak wyżej jak w wypadku ustępowania miejsca w tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: w kwestii ustępowania miejsca w tramwaju i ba IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.09, 21:26 Halo! Nie badzmy ograniczeni (szczegolnie u zachodnich sasiadow w Niemczech kobiety wygladaja - nie tylko w XXI wieku - jak mezczyzni) - gdzie kobiety nie sa traktowane jak kobiety i jak wiemy, polskie zachowanie mezczyzn wzgledem nas wynika z meskosci, szarmancji, dzentelmenstwa, poszanowania nas, respektu - jest wyrazem tez grzecznosci i wyroznieniem dla mezczyzny w znaniu manier, ktore to czynniki sa pozytywnym meskiego bycia (zachwytem) przez nas wysoko ocenianym, co w rezultacie swiadczy nie tylko o kulturze mezczyzn! barbaan PS. Ustapienie miejsca - zaalezy od sytuacji (!) - moze bys poczatkiem.... i tez rodzajem flirtu - (mezczyzni zonaci - przyjemnym schlubiajacym gestem)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.09, 21:08 Halo! Po pierwsze - nie podoba mi sie to okreslenie w podtytule - anatomia sprowadzona do wulgarnosci (chyba, ze chodzi o mezczyzn sprzedajacych kurze jaja?) i agresji (wulgarnosc jest rowniez rodzajem agresji)! Po drugie - tematy i problemy tu forsowane nie maja miejsca w rzeczywistosci w Polsce i my nie potrzebujemy "doradcow wskazujacych i zalecajacych", czego pragniemy od mezczyzn a czego nie i kto ile.... mezczyzna czy kobieta - najwazniejsze kolego - aby obie plcie stanowily wspolnie 100%! barbaan PS. Ilosc korespondentow jest relatywna - wiekszosc piszacych tu jest panow! Zgadzam sie z panem - jak pan zauwazyl (z pomoca psychologow) agresja wynika z bezradnosci i lękow - nie dziwie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 02:20 Agresja jest sposobem osiągania celów. U zwierząt agresja nie jest wynikiem bezradności czy lęków, ale normalnym sposobem działania które powinno być skuteczne. Lewactwo tego nie rozumie, najchętniej ze wszystkich zrobiłoby wariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 13:39 To miło, że wprost uznajesz, iż mężczyźni działają jak zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yA Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:30 brutal, no nie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sexperty Re: Mężczyźni, do psychoseksuologa! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.08.09, 02:16 Panowie powinni korzystać więncej z pomocy lekarza seksuologa. Najskuteczniejszym Sląskim i wrocławskim psycho-seksuologiem jest prawdopodobnie Smolinski R., jest specjalistom w czołuwce rankingów i dogania urologa dr Deja z Wielkopolski. Powinno sie badać prewencyjnie gruczoły w kroku, czyli badanie Prostaty. Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Mężczyźni pogrążeni w kryzysie w Niemczech 09.08.09, 22:01 no tak Profesorze, z demokracją w Niemczech kiepsko, w pobliskiej Szwajcarii pozwolono kobietom głosować dopiero w 1995 roku ( niemiecki kanton Appenzello, tam gdzie znajduje się filia ASCOPOL z Wrocławia lub na odwrót) Lichtenstein -1984 rok. , gdy zatrudniłem Panią Schmit na etacie sekretarki też mi się skarżyła na molestowanie w poprzednich miejscach pracy Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Racja panie Klausie! 09.08.09, 23:01 pan wybaczy ze tak po imieniu, ale jako czytelnik Wyborczej pozwole sobie powiedziec, ze czest prawda w oczy kole naszych rodakow. Pierwsz eimpresje po odwiedzinach w Kraju - spieci goscie o agresywnym obliczu - to nasz znak firmowy. O ile kobiety , przynajmniej wizualnie sa na poziomie swiatowym to Polacy - faceci wygladaja w swojej masie jak stado agresywnych "Jankow" co widac najlepiej po zachowaniu na drodze. pozdrawiam i wiecej luzu wszystkim zycze Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Racja panie Klausie! 10.08.09, 02:22 Spróbuj tutaj pożyć dłużej kastracie to sam poprosisz o przyszycie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Racja panie Klausie! IP: 195.205.44.* 10.08.09, 10:26 o wilku mowa - cloclo80 złowieszcze wizje i negatywy, to znak firmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChybaTamNieWrócę Re: Racja panie Klausie! IP: 141.5.8.* 10.08.09, 11:20 No ale powroty do Polski to jak powrot do rodziny patologicznej dziecka, które z niej wyszło. Nie jesteś w stanie pokazać osobom żyjącym w chorych układach, że te układy są chore. To wymaga lat terapii. Ich normą jest choroba. Oczywiście, w Polsce na szczęście są ludzie o różnym podejściu. I mam nadzieję, że dzięki nim coś się zmieni na lepsze. Kobiety mają wejść do systemu stworzonego przez mężczyzn dla mężczyzn, działającego na zasadach korzystnych dla mężczyzn. Dlaczego im tego nie ułatwić? Jak już będą w systemie, to będą mogły go zmieniać tak, by nie był tak jednostronny - i wtedy parytety nie będą już potrzebne. A co do luzu, to trudno być na luzie, jeśli cały czas trzeba się mieć na baczności - nie bez przyczyny w Polsce poziom zaufania społecznego jest najniższy w Europie. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Racja panie Klausie! IP: *.21.54.194.generacja.pl 10.08.09, 13:57 > Kobiety mają wejść do systemu stworzonego przez mężczyzn dla mężczyzn, > działającego na zasadach korzystnych dla mężczyzn. System stworzony dla mężczyzn... Feministyczna paranoja nie zna granic. > Jak już będą w systemie, to będą mogły go zmieniać tak, by nie był tak > jednostronny - i wtedy parytety nie będą już potrzebne. Co dokładnie zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Racja panie Klausie! IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 17:05 Halo! Glupoty! Lepiej zostan "tam" gdzie przebywasz, z pewnoscia nie ma "tam" patologii spolecznej i ludzie ufaja bezgranicznie tak jak ty i lacznie z toba! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Zgadzam się całkowicie!!!! IP: *.as.kn.pl 10.08.09, 12:10 Przerobiłam ten temat sama na sobie! Opamiętałam się dopiero po 32 latach! A do opamiętania potrzebna mi była młoda Pani psycholog!? Potem znowu popełniłam błąd,bo myślałam,że spotkałam uczciwego,prawego, szlachetnego,pracowitego i odpowiedzialnego "macho"? I znowu bolesna wpadka,prawem serii!? Teraz został jedynie strach przed zbliżaniem się do rodzaju męskiego. Mam jednak wrażenie,że to my kobiety jesteśmy temu winne, bo nasze emocje,uczucia,uczciwość,poczucie obowiązku,litość,wyrzuty sumienia i ciągłe czekanie na zmianę nie pozwalają nam w porę reagować na lenistwo,butę,pychę,arogancję,kłamstwo,zdrady i bicie. Najczęściej nie mamy też na to czasu, bo wychowujemy dzieci,troszczymy się o finanse,staramy się podołać wszystkim obowiązkom bez udziału naszych mężów i synów! Ciągle mamy nadzieję,że działając w ten sposób zmienimy i "naprawimy" naszych mężczyzn!? Nic bardziej błędnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzina Re: Zgadzam się całkowicie!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 10.08.09, 12:27 Z faktami sie zgadzam z przyczynami nie. Przyczynami sa: (nie mozna niestety ich zagonic intelektualnie w przeszlosc)toksyczni rodzice, toksyczny dom rodzinny i toksyczne metody wychowawcze w rodzinach. Amen! Slaba terapia.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A do Rodziny! IP: *.as.kn.pl 10.08.09, 12:53 ale ta toksyczność z czegoś się bierze!? Brak współpracy,jedności w działaniu,odpowiedzialności obydwu partnerów! Zresztą,wszyscy wiemy jaki jest przeważający model rodziny. Liczy się głównie kasa, którą Tatuś zarabia na Rodzinę. Najważniejsze,że pracuje a to że Go nie ma w domu, to jest mniej ważne? Często jest też tak, że Tatuś nie pracuje,nic mu się nie udaje i wpada w nałogi. W takich przypadkach,wcale nierzadkich, wiadomo kto bierze ogrom obowiązków na swoje barki!? Z tego wszystkiego rodzi się frustracja i agresja. Pan Profesor ma rację!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: do Rodziny! 10.08.09, 13:02 Ale zdajesz sobie sprawę, że z Twojego wywodu wywodu wynika, że to u kobiet rodzi się frustracja i agresja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Zgadzam się całkowicie!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 14:24 Halo! A moze zrobilas blad sluchajac mlodej pani psycholog (pomimo to ze mloda, moze miala rowniez nieudane stosunki z mezczyznami - wiesz to i znasz jej zycie?) - przeciez i tak ona daje rady, porady - to nie dotyczy jej i nie jest jej zycie - moze eksperymentowac jak uwaza i z jakim bagazem (swoim doswiadczeniem) w swoim gabinecie siedzi! Konsekwencja ponosisz ty i nigdy nie dowiedz sie jakby to bylo... , bo czlowiek tak czy innaczej decyduje, a nie kazda decyzja jest wlasciwa - po latach mozesz skutki jej poznac..... Kazde malzenstwo zmienia sie tak jak my zmieniamy sie i na nowo trzeba okreslic co chcemy a czego nie - dotyczy obie strony zwiazku! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 09.08.09, 23:54 Tak jest panie profesorze. Nic nie robi tak dobrze dyskusji jak argumenty ad personam! Skoro ktoś się z panem nie zgadza to z pewnością jest frustratem, ma problemy z psyche i w dodatku nie myje zębów! O! A poważniej. Żal czytać. Mark Twain kiedyś był powiedział: "Czasem lepiej milczeć sprawiając wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości". Ponieważ nie raczył był pan podać żadnych nowych argumentów przemawiających za wprowadzeniem parytetów (poza dość żenującym "jak się nie zgadzasz to zachowujesz się jak marokański wieśniak") takoż pozwolę sobie je przemilczeć. W końcu ile razy można pisać, że parytety to seksizm, dyskryminacja i traktowanie kobiet jakby były niepełnosprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie IP: 89.174.254.* 10.08.09, 06:27 > Tak jest panie profesorze to jakaś ironia czy też ten koleś co to ten artykuł z siebie wydalił ma rzeczywiście tytuł profesora? Jeśli prawdą jest to drugie to ten facet jest żywym dowodem na upadek, kompletną degrengoladę polskiej nauki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Ty jesteś degrengolada Gościu! IP: *.as.kn.pl 10.08.09, 12:28 Twoje wypowiedzi świadczą o tym, że jesteś jednym z tych licznych mężczyzn,którzy nie szanują kobiet i traktują Je instrumentalnie. Mimo,że zdenerwował mnie Twój ton i inwektywy, nie zamierzam Ci odpowiadać tym samym. Trzeba bowiem być na poziomie i umieć dyskutować i sprzeczać się na argumenty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 07:35 Halo! Tylko spojrzec do sasiadow zza Odry, jakie skutki procesu w oddzielania sie kobiet od mezczyzn - wyjalowienie, niezdrowe na kazdej linii oraz udawadnianie jak to jedna plec uniezaleznia sie od drugiej (nie do odwrocenia), co prowadzi do skutkow absurdalnych, wysuwajacych sie spod kontroli, skrajnie i nienormalne! Kolego Klausie! Polacy nie sa i nie beda Niemcami! barbaan i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 01:16 Nie ma dla mnie znaczenia czy w wyborach zostanie wybrane gremium decyzyjne męskie, żeńskie czy mieszane. Ono jest z mojego (i innych) wyboru. Parytet wyborczy to dostawanie się do gremiów decyzyjnych za płeć. I także mnie nie interesuje czy parytet faworyzuje jedną, drugą czy nawet trzecią płeć. Nie są to wybory lecz parytet więc z chwilą wprowadzenia go przestaję głosować nawołując innych do tego samego. Uważam to za oszustwo a nie wybory. Niezależnie od płci. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 07:21 Wszelkie parytety czy inne ulgi dla jakiejkolwiek mniejszości czy większości (kobiet, mężczyzn, partii robotniczej, katolików, muslimów, ekologów, wielbicieli elvisa lub grzyba z Torunia) to ograniczanie demokracji. Już to przerabialiśmy w poprzednim systemie i dobrze nie wyszło. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 08:11 Halo! A poza tym jest to manipulacja - plec jedna zle nastawic przeciw drugiej (jak w Niemczech) i czekac na efekt! I znowu nie wypalilo (prowokacyjnie - nie dziala), panie Klausie (polskie zdrobnienie od slowa Klaus) i znow pomylil sie pan i znowu z niekorzyscia dla pana (z innej strony cieszy sie pan, ze na pana bzdurne tematy Polacy reaguja i to uwaza pan za sukces - byleby - w dobrym czy zlym mniemaniu zaistniec w umyslach ludzkich - i "stac w srodku", skupic na sobie uwage czyli osiagnal pan zamierzony cel (roznice w mentalnosci miedzy Polska a Niemiecka - w Polsce ambicja nasza jest zaistniec, ale w pozytywnym i dobrym znaczeniu, u pana - w ojcowiznie za odwrot, bo zlo rozwiazuje emocje, dluzej sie pamieta i to pan wykorzystuje i ma pole do popisu! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 10:41 niewątpliwie po takim artykule Polacy go zapamiętają tylko nie jestem pewien czy akurat o taką pamięć mu chodziło bo co to za frajda jeśli człowieka kojarzyć będą z pajacem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 13:46 Halo! Typowo niemieckie myslenie - mozesz to odniesc do od niewaznych, blahych tematow do smiertelnie powaznych poprzez.... wszystko co z sasiadami zachodnimi kojarzy sie - zgodnie z pryncypiem - lepiej pajac niz ..... nie istnienie - a w niektorych branzach czy dziedzinach (brak zainteresowania) oznacza to "nie bycie"itd. barbaan i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 16:15 Halo! Dodam - do mojej poprzedniej wypowiedzi - przykladem Hiltera - teraz rowniez w tej chwili (choc jego kadencja rozpoczela sie w 1921 roku poprzez.... kazdy prawie zna to i nie tylko nazwisko zwiazane z historia swiatowa w najgorszym wydaniu jakie czlowiek moze sobie wyobrazic i nie wyobrazic) napisalam, ze to na wieki zdegradowane nazwisko jest "wypowiadane" czyli nie sluzy "wymazaniu" (rowniez poprzez podaniu tego przykladu - na wskros negatywnego i morderczego, nalezacego do zla) multiplikuje go aby panstwu przytoczyc ten dowod a nie chcialabym i zycze sobie, aby na wieki co kojarzy sie z nim - zniknelo. barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A do barbaan! IP: *.as.kn.pl 10.08.09, 13:00 jakaś dziwna polska zawiść przez Ciebie przemawia!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: do barbaan! IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 18:25 Halo! O! Nie wiem, o jakiej zawisci piszesz? Czy uwazasz, ze jezeli mieszkalbys/la w Niemczech, z pochodzenia bylbys Polakiem piszacym "artykuly" do gazet niemieckich czy twoja mentalnosc i punkt widzenia problematyk niemieckich nie bylaby przesiaknieta doswiadczeniem, sposobem myslenia itd. z Polski? I czy tym nie bulwersowalbys Niemcow celowo albo nie celowo - efekt ten sam bylby! Prawdopodobnie nie celowo, bo nie chcialbys wstydzic sie i chcialbys (i jak staralbys sie korekt zachowywac i wypracowywac dobre imie) aby o tobie dobrze mowiono! barbaan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: do barbaan! IP: *.as.kn.pl 10.08.09, 19:38 po pierwsze to nieprawda,że w Niemczech są inni mężczyżni niż w Polsce. Skąd ta pewność!? Generalnie się mówi i pisze, że ród męski na całym niemal świecie, niewieścieje i upada a kobiety mężnieją i dają sobie niejednokrotnie lepiej radę niż mężczyżni!? Kiedyś waleczność była głównie cechą mężczyzn, bo dotyczyła walki o życie i byt rodziny, dzisiaj wszystko się zmieniło bo "rycerstwo" w życiu codziennym przestało być w modzie!? Który z mężczyzn potrafiłby "ciągnąć" na swoim grzbiecie: dom,wychowanie dzieci,pracę, dokształcanie oraz spełnianie małżeńskich obowiązków!? Powszechnie się mówi,że kobieta jest stworzona głównie do dawania przyjemności i obowiązków!? Jeśli nie potrafi sprostać tym oczekiwaniom, to "super man" odchodzi do innej, by mieć łatwo i przyjemnie , nieprawdaż!? Nie obchodzą go dzieci,niedostatki rodziny i choroby, bo to ON został pokrzywdzony!? Jeśli zaś kobieta zdoła się podnieść z ucisku,zawalczyć o siebie, to jest postrzegana przez ród męski żle i nazywana feministką albo jeszcze gorzej!? Znam nielicznych mężczyzn(na palcach mogę policzyć), którzy są partnerami i dzielą się z partnerką obowiązkami i przyjemnościami. Tak się dzieje na całym świecie a nie tylko w Polsce! Trzeba raczej się zastanawiać jak podnieść "morale" w społeczeństwie,jak utrwalać w ludziach takie wartości jak: uczciwość,odpowiedzialność,prawość,szlachetność i waleczność aby mężczyżni byli mężczyznami z jajami!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbaan Re: do barbaan! IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.09, 21:00 Halo! W Niemczech panowal inny system polityczny niz w Polsce i to naturalnie ksztaltuje "bycie"! Mezczyzni w Niemczech nie umieja generalnie obchodzic sie z kobietami niz w Polsce to miejsce ma - wynika to np. z ich "zimnosci" wrodzonej itd - nie mam zamiaru tu rozpisywac sie w tym temacie! Mezczyzna ma zadanie.... a kobieta takie i basta - wynikajace z ich czy jej natury, ich roznic i to znaczy oboje perfekcyjny zwiazek tworza, bo uzupelniaja sie! Dalej - my szukamy odpowiedniego mezczyzne, bo mamy zadanie rodzic dzieci, zapewnic w milosci wychowanie (i wszystko co do tego nalezy) a mezczyzna finansowa i materialna kwestie wypelnic ma! Dalej - mezczyzna ma sile fizyczna i wykazuje sie tym! Mnie sie podoba, kiedy mezczyzna nosi mnie na rekach i spelnia moje zachcianki! Zwiazek malzenski polega na daniu i braniu tzn. np. kobieta wychowuje dzieci, bo je rodzi i ma inny emocjonalny zwiazek z dzieckiem niz mezczyzna - po prostu prawa natury (a jak komus sie to nie podoba - to ma problem i to nie jeden!) Przyznasz, ze sa to proste sprawy.... barbaan PS. Dalej - nie wyobrazam sobie mego meza stojacego za garami, z drewniana lyzka w reku i do tego jeszcze fartuszek! Jest to wstretne i ojej, jaki on biedny, nie meski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FrE Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 01:20 a dla mnie tragiczne jest jak facet farbuje sobie włosy... jak ten gość na zdjęciu.. fuj!!! ciekawe czy wszędzie sobie farbuje..? Odpowiedz Link Zgłoś
shopenheim Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 01:43 łohoho Bauchschmerz znów flame'a puścił. Ciekawe czy umie pisać normalne artykuły? Czytaliście jakiś jego normalny artykuł? Coś w ogóle słabo, 18 odpowiedzi, a przecież było w miarę obraźliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 13:44 Jak rozumiem, dla ciebie "normalny" artykuł, to tekst typu twojego "flame'a puścił"? Ale to, że ty nie rozumiesz tekstu napisanego w języku polskim, nie oznacza jeszcze, że wszyscy muszą używać "pidżin-polisz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sh Re: świetna odpowiedż ar-co! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.09, 20:05 świetna odpowiedź, świetna odpowiedź brawo!!! na poziomie pana bachmana, czyli nic poza insynuacjami... jak bachman kogoś porówna może w trochę zaawoalowany sposób do marokańskiego wieśniaka (czy tak można fani poprawności politycznej?), nie przedstawiając przy tym ŻADNYCH merytorycznych argumentów to jest bomba, jak zrobi to ktoś inny to aj waj... Po tym jak część osób zbulwersowała się tekstem o tym jakoby wrocławianie byli rasistami (sic!!!), odpowiedź bachmana była identyczna. Też znalazło się tam mnóstwo jakichś rzucanych w powietrze niepopartych niczym oskarżeń wobec forumowiczów, niestety to nie jedyny przypadek. W sumie nie liczę za bardzo na jakąs sensowną odpowiedź, boje się że jedyne na co was stać to sugestia, że jestem analfabetą lub coś podobnego. Nie macie lekkiego poczucia nędzy intelektualnej odnośnie tego co on pisze i wy powtarzacie? Nie widzicie podwójnych standardów? Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
hermesmarana Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 08:27 Panie Profesorze, nie wiem czy Pan czytał... Jakiś czas temu pisałem w Odrze na ten temat. maskulista.wordpress.com/2009/04/02/hello-world/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 08:31 po pierwsze przydałyby sie konkretne posty owych panów wtedy mozna by o tym dyskutowac - tytuł nie zwalnie od myslenia hehe no to ja tez bez przykładów po drugie dosyc duzo dyskutowałem na temat równouprawnienia kobiet i mężczyzn z paniami na forach - i do jakich wniosku doszedłem - panie maja w du-pie równouprawnienie chca nowych przywilejów (tak rozumieja feminizm) w żadnym razie nie chca sie pozbyc pewnych przywilejów przypisanych ich płci (np prawa do dziecka po rozwodzie) etc naturalne tez ze facet ma byc tragarzem ze kupczy sie du-pa, ustepuje miejsca etc hehehe jakie równouprawnienie na to łapia sie tylko frajerzy heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawiem Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim strachu IP: *.pools.arcor-ip.net 10.08.09, 09:15 „Wczoraj namówiłam na reszcie swojego męża kupić abażur z kryształów (to co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy). Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup ..tego tamtego, no obmyć). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: a może powiesimy od razu ten abażur? No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście – zgodził się. Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tą piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa, obserwuję jak mój „orzeł” pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę – z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój „tygrys” w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie...myślałam, że zabije mnie, a on mówi – Kurde, ale mnie prądem pierdo....., aż do jąder doszło, dobrze, że nie na śmierć ! „(bryk z sieci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZATARA Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim strachu IP: *.bb.sky.com 10.08.09, 10:47 1024/816 Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 10:02 Parytet, podobnie jak "numerus clasus" (wikipedia wam pomoże) jest dyskryminacją, ze względu na płeć albo przekonanie. Konstytucja zakazuje dyskryminacji. Tyle. Mam nadzieję, że jeśli taka ustawa się pojawi zostanie utrącona przez trybunał konstytucyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:18 q Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Agresja = lęk hmm..... 10.08.09, 14:10 Idąc tropem tej "odkrywczej" myśli należy uznać, że Hitler zaatakował Polskę ze strachu.... Żydów zresztą też wymordował dlatego że ich się bał. PS Drogi autorze pańska teza to zby daleko idacy skrót myslowy. Przyczyny agresji są róznorodne, wielopłasczyniowe i dość mocno zlożone. Tak bardzo pogmatwane, że jakikolwiek stereotyp dotyczący tego zagadnienia jest FAŁSZYWY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Agresja = lęk hmm..... IP: *.pools.arcor-ip.net 10.08.09, 14:25 koniecmilczenia.pl/art/24kmhit.html No wlasnie, bliskie prawdy cieplo,cieplooo.... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 15:44 "Kto krzyczy nie ma racji/jest zalękniony" - to ciekawe jest :) Ja bym powiedział, że ten, kto krzyczy, to najczęsciej ten, kto stracił cierpliwość do jakiejś zakutej pały, która z niewzruszonym spokojem epatuje swoją głupotą. Większym debilem może być tylko ten, kto ocenia historię jakiegoś konfliktu na podstawie tembru głosu jakim się posługują jego strony. Nie wspomnę już o tym, ze wg mONdrości ludowych i jeszcze mONdrzejszych psychologów, demonstracje uliczne, np.w obronie podstawowych praw człowieka, nie mają racji, bo przecież wznoszą okrzyki. Ktoś już kiedyś powiedział, dla odmiany mądrze, że w normalnym świecie psychologów należałoby zamknąc najpierw i aż do skutku, a katalog "mądrości" ludowych powiesić na gwoździu. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Mężczyźni pogrążeni w głębokim kryzysie 10.08.09, 15:46 P.S : aż się prosi o cytat z Seksmisji : "(panowie psychologowie) no nie róbcie z nas pederastów..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikus Re: Mężczyźni, pogrążeni w głębokim kryzysie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.08.09, 00:36 Coś bardziej idiotycznego dawno nie czytałem. Tak to jest gdy wypowiedziami psychologów zajmuje się ktoś , kto nie ma pojęcia o psychologii . Agresja może być oznaką bezradności czy lęku, a jest najczęściej u jednostek patologicznych. Dlaczego więc takie bzdurne stwierdzenia Pana Bachmanna ? I to ma być naukowiec ? Do gnoju Panie Bachmann . Jest Pan w głębokim intelektualnym kryzysie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara klaustrofobia - przestrzeń życiowa dla nadludzi IP: *.e-wro.net.pl 11.08.09, 08:54 Coś bardziej idiotycznego dawno nie czytałem. > Tak to jest gdy wypowiedziami psychologów zajmuje się ktoś , kto nie > ma pojęcia o psychologii . > Agresja może być oznaką bezradności czy lęku, a jest najczęściej u > jednostek patologicznych. > Dlaczego więc takie bzdurne stwierdzenia Pana Bachmanna ? > I to ma być naukowiec ? > Do gnoju Panie Bachmann . Jest Pan w głębokim intelektualnym > kryzysie. Niemcy w 1939 roku też chyba się czegoś bały i były bezradne. chyba bały się Polski i naszych bosonogich wieśniaków. Według opowiadań Powstańców '44, gdy Wehrmacht złapał kilkoro dzieci podczas powstania, to miał ich od razu zastrzelić , choć ktoś po niemiecku krzyczał , że te małe dzieci nic nie zrobią niemcom. Jednak stojący SS-man krzyknął do swoich podwładnych, aby nie strzelać do dzieci, tylko zatłuc ich kolbami karabinów, bo trzeba oszczędzać amunicje. Ta historia jest chyba na onet.tv opowiadana przez uczestnika tamtych wydarzeń. Panie KLAUS, CZEGO BALI SIĘ NIEMCY, CZEGO BALI SIĘ SS-MANI WIDZĄCY MAŁE POLSKIE DZIECI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: klaustrofobia - przestrzeń życiowa dla nadlud IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.09, 13:15 Skąd ten upór w nazywaniu Bachmana profesorem? Przecież nikt mu takiego tytułu w Polsce nie nadał! To zwykłe podszywanie się, jeśli zainteresowany nie protestuje i nie prostuje! Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi wehrmaht a Bahman? zalosne 16.08.09, 02:05 co to za wycieczki? facet napisal kilka slow prawdy a tutaj brednie o II wojnie? Sprawy sobie nie zdajesz czlowieku ze plujesz na pomordowanych 60 lat temu? Kilka slow krytyki ze strony kogos kto nie jest Polakiem tak bardzo boli? Tylko slabi i zakompleksieni ludzie reaguja agresja i chamstwem na krytyke. Panie Klausie, to tylko pokazuje, ze masz pan racje, co potwierdzaja wypowiedzi kilku kobiet na tym forum. Agresja, kompleksy....przede wszystkim kompleksy Polakow rodzaju "meskiego" rzucaja sie w oczy. Ktos mi radzil bym jako "kastrat" pozyl sobie dluzej w Polsce. Zylem, radzilem sobie niezle, teraz tez sobie radze niezle, moze wroce i tez bedzie w porzadku. ;-) A spietym Rodakom zycze z calego serca by zaprosili jakas mila Wroclawianke na spacer na Pergole ( o rrrany toz to Niemce postawily i zbudowaly, lojeku a moze tez z Wehrmahtu?), przestali pisac pierdoly, usmiechneli sie i wyluzowali, bo Polki bez watpienia zasluguja na lepsze traktowanie niz buraczane postekiwania. pozdro ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikus Re: wehrmaht a Bahman? zalosne IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.08.09, 08:48 Ty musiałeś poczekać na jakiś kulawy post, aby udowodnić iż Bachmann ma racje??? Bachmann sam bez wątpienia jest frustratem . Na takie krytyki nie pozwolił by sobie w swojej ojczyźnie. Po prostu by się ośmieszył. Takie zachowanie jest typowe dla zakompleksionych pseudo mężczyzn, lub bohaterów przez „ch”. Zakładam, że Bachmann podświadomie stara wyleczyć swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
rocco-siffredi Re: wehrmaht a Bahman? zalosne 16.08.09, 10:06 Dzein dobry. nie musialem na nic czekac, mialem inne rzeczy do roboty niz przegladanie forum. Masz swoje zdanie a ja mam swoje. Moim zdaniem ludzie w Polsce zle znosza jakakolwiek krytyke a juz alergicznie reaguja na przejaw tej krytyki ze strony "obcych" to jest przyklad naszego prezydenta i art. w Spieglu(jesli dobrze pamietam) jak i wielu postow na tym forum. Kobiety w Polsce radza sobie lepiej, mimo tego ze maja narzucone idiotyczne bariery w np.rozwoju kariery zawodowej. Sa lepiej wyksztalcone, prowadza zdrowszy tryb zycia, lepiej sie dostosowuja do zmieniajacych sie okolicznosci spoleczno-gospodarczych. Swiat tradycyjnych rol juz odszedl do lamusa i to kobiety sie do tego lepiej dostosowaly. A tym, ktorzy nie nadazaja czyli niestety facetom, pozostaje agresywny grymas bedacy wyrazem leku i kompleksow. Doskonale to widac za granica na przykladzie naszej mlodej emigracji gdzie to kobiety lepiej i szybciej sie odnajduja. LEpiej znaja jezyki, sa ambitniejsze, szybciej znajduja lepsza prace, czesciej poza praca decyduja sie jeszcze na studia. Faceci zagubieni w nowej sytuacji widza ze nie sa w stanie oferowac kobiecie wsparcia na jakie (tak czy owak ona moim zdaniem podswiadomie zawsze liczy), nier mogac znalezc lepszej pracy i nie myslac o polepszeniu kwalifikacji, reaguja - wzmozonym spozyciem alkoholu, agresja, depresjami. oczywiscie to generalizacja, ale oparta na obserwacji dosc powszechnego zjawiska pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: wehrmaht a Bahman? zalosne 17.08.09, 10:39 Twoje obserwacje pozbawione są logicznej analizy. Polacy wyjeżdżają za chlebem do Anglii, podejmując tam najgorzej płatne prace. Takie prace, które rdzenni mieszkańcy tego kraju nie chcą wykonywać. Są coś w rodzaju białych murzynów. Wystarczy zobaczyć czym zajmują się polskie kobiety, a czym mężczyźni, aby odpowiedzieć na pytanie dlaczego kobieta może łatwiej znaleźć pracę. Znaczna większość zajęć wykonywujących w pracy przez Polki w Niemczech czy Anglii, to zajęcia typu sprzątanie i opiekowanie się ludźmi starszymi. Takie zajęcie nie są wykonywane przez mężczyzn . A co do czynności typu nadmiernego spożywania alkoholu , to ta czynność jest niezależna od tego, czy mężczyzna jest w obcym kraju , czy nie. W tej czynności zawsze i wszędzie dominowali mężczyźni. Odpowiedz Link Zgłoś