Dodaj do ulubionych

Klinika Chirurgii Ręki,ul. Borowska prof.Rutowski

21.08.09, 12:20
Witam. Chcialbym prosić o opinię pacjentow, ktorzy tam byli operowani. Chodzi
mi o rekonstrukcję nerwu obwodowego w ręce. Jak można dostac się do tej
Kliniki, do ktorego z lekarzy tam pracujacych najlepiej iśc. Prosze tez o
opinie, jakie są warunki na oddziale, jak wygląda operacja i przygotowanie,
jak dlugo leży sie w szpitalu. Dzieki z gory.
Chodzi mi o tę klinikę, zeby nie bylo wątpliwosci:
www.am.wroc.pl/content/view/375/32/
Obserwuj wątek
    • Gość: V. Re: Klinika Chirurgii Ręki,ul. Borowska prof.Ruto IP: *.md4.pl 21.08.09, 20:20
      Witaj
      Byłem operowany przez profesora Rutowskiej i już nie pracujacęgo profesora
      Pielkę w 2007,2008 roku jeszcze w starym szpitalu przy ulicy Traugutta, a potem
      także na Borowskiej. Mogę powiedzieć Ci, że to specjalista jakich mało i z tego
      co mi wiadomo są najlepsi w naprawie nerwów obwodowych w tej części europy. Też
      miałem naprawiany nerw, ale kulszowy i byłem w klinice jeszcze przez 3 tygodnie
      po zabiegu. Była cała masa ludzi przyjeżdzających na przeszczep nerwu splotu
      ramiennegoo i oni też byli dosyć długo po operacji, ale z tego co mi powiedział
      lekarz, kiedy ostatnio byłem już w nowej klinice na Borowskiej nie trzymają już
      teraz tak długo, bo mają duże zaległości ( spowodowane jeszcze opóźnieniami przy
      przeprowadzaniu się na Borowską). Przygotowanie do operacji standardowe
      przyjęcie do szpitala, badania krwii, ekg, rtg klatki piersiowej. Piszę
      standardowe, bo byłem już tam operowany trzy krotnie, a w innych szpitalach w
      któych byłem było podobni. No i zabieg jak jest planowy to najczęściej
      następnego dnia po przyjęciu.
      Ze swojego doświadczenia szpitalnego wiem, że warto się tam leczyć, bo nigdzie
      indziej nie naprawiają tak nerwów jak u Profesora Rutowskiego.
      Dostać się do niego jest raczej trudno, bo nie prowadzi prywatnej praktyki i
      zasady widzę po tych, którzy są pierwszy raz w jego klinice to profeosra
      spotykają dopiero na obchodzie po przyjęciu.

(czyli najpierw rejstracja się do poradni chirurgi urazowej i chirurgii ręki, do
      przychodni schodzą lekarze oddziałowi i jeśli jest potrzeba zabiegu to na tej
      wizycie podają możliwy termin przyjęcia na operację)
      Profesor za bardzo nie robi konsultacji, ale możesz zadzwonić 668-324-010 do
      sekretariatu profesora Rutowskiego i spytać się, czy jest możliwość umówienia
      się na konsultacje. Trudno mi powiedzieć jak to się ma z tym umawianiem na
      konsultacje, bo trafiłem tam 'po znajmości' i profesor sam wyznaczał mi, kiedy
      mam zadzwonić i się umówić.

A jeszcze warunki. Bardzo dobre. Miłe pielęgniarki, nowe sale 2,3 osobowe,
      łazienka w każdym pokoju, jedzenie nie za dobre, ale da się przeżyć lub
      korzystać ze sklepiku ;)

Pozdrawiam serdecznie.
      Pisz jeszcze jak byś miał jakieś pytania, bo dużo czasu tam spędziłem i może
      będę mógł odpowiedzieć, no i napisz, czy udało Ci się dosotać na konsultacje.
    • Gość: Magda Re: Klinika Chirurgii Ręki,ul. Borowska prof.Ruto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.10, 17:38
      ja mam zaufanie do dr Elsaftawy, przyjmuje przy krętej 25 we
      wrocłąwiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka