Dodaj do ulubionych

Tego nam nie róbcie

IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.06, 22:09
Lać! Bo panowie drogowcy beda mieli usprawiedliwienia do wiekszych opoznien.
NIe chce aby remont trwal dluzej niz do konca lipca!
P.S. a jakie kary za opoznienia przewiduje miasto? jesli zadnych lub
niewielkie (ze slow o ultimatum nie wynika, ze w umowie sa jakies kary za
opoznienia na rzecz miasta Gdanska!) to znaczy, ze inne inwestycje drogowe w
Gdansku tez beda mogly sie bezkarnie opozniac a my bedziemy stac dluzej w
korkach...
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Tego nam nie róbcie IP: *.pro-internet.pl 04.07.06, 22:19
      od kilku miesiecy przejazd slowackiego w godzinach szczytu, ale nie tylko! (od ronda/potokowa do krzyzowki/grunwaldzka) zajmuje nawet pół godziny (a powinien max 8 min). ZAJEBIŚCIE?
      wylewajcie asfalt na spacerowej .. mi juz i tak rece opadly ..
      • Gość: autor Re: Tego nam nie róbcie IP: *.pro-internet.pl 04.07.06, 22:22
        ... tak fajnie jest STAĆ w upale na slowaka we wrzeszczu ...
        • Gość: autor Re: Tego nam nie róbcie IP: *.pro-internet.pl 04.07.06, 22:27
          no ale lejcie w weekend ... niech będzie ...
    • Gość: czopper Re: Tego nam nie róbcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:55
      I tak, i tak nie ucieknie sie od tego, ze ulice trzeba bedzie zamknac. Lepiej
      to zrobic teraz. W poniedzialek bedzie juz po wszystkim, a w przyszly weekend
      nikt nie bedzie o tym pamietal.
      • Gość: Witek Re: Tego nam nie róbcie IP: *.zab.nat.hnet.pl 04.07.06, 23:25
        Lejcie Panowie, lejcie!!! Mam już dość tego codziennego stania w korku na
        Spacerowej. Wolę większe korki w ten weekend, aniżeli wydłużenie terminu
        modernizacji.
        • Gość: Darek Róbcie nam tan asfalt i to szybko!!! IP: *.such.nat.hnet.pl 05.07.06, 00:28
          Lać. Ludzie którzy jadą na Festiwal nie muszą jechać koniecznie po Spacerowej.
          Wydumany problem. Lać lać ten asfalt!!!!
    • haselback Tusk kup w końcu mapę, albo poproś o nią ojca 05.07.06, 00:37
      Dlaczego niby remont Spacerowej odkładać w nieskończoność? Bo ktoś na końcu
      Gdyni organizuje spęd kilku wyjców? Gratuluję obywatelskiej postawy, co ma
      Spacerowa do Babich Dołów, nie prościej kupić sobie mapę?
      • Gość: antyhaselek Re: Tusk kup w końcu mapę, albo poproś o nią ojca IP: *.chello.pl 06.07.06, 18:24
        >Bo ktoś na końcu Gdyni organizuje spęd kilku wyjców?

największe wydarzenie muzyczne w Polsce, topowi wykonawcy, jedna z nielicznych imprez muzycznych w Polsce która należy do muzycznych wydarzeń europejskich.
        Jeśli się czegoś nie rozumie to lepiej milczeć niż odezwać się i rozwiać wszystkie wątpliwości

muzyka.onet.pl/0,1351271,newsy.html
        www.heinekenmusic.pl/index.php
        rozrywka.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=19972
    • Gość: otto katz Re: Tego nam nie róbcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:39
      Niczego nie remontować! nie zamykać żadnych ulic! może same się naprawią?
    • Gość: andrzej Re: Tego nam nie róbcie IP: *.pgi.waw.pl 05.07.06, 08:01
      Oczywiscie, ze powinni zamknąć Spacerowa i skończyć ten remont. Ja juz mam tego
      dosyć. To organizatorzy imprez powinni pomyśleć wcześniej, że na Spacerowej
      trwa remont (juz drugi rok). Pozdrawiam
    • Gość: andrzej Re: Tego nam nie róbcie IP: *.chello.pl 05.07.06, 08:19
      Zróbcie to wreszcie aby skończyć tą udrekę a inne sprawy można przełożyć.
      Wyścig to nie ulga dla kierowców i turystów i on może być przełożony gdyż to
      atrakcja dla niewielu a Spacerowa to droga dla tysięcy aut dziennie.
    • Gość: jurek Re: Tego nam nie róbcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:53
      skoro nie ma warunkow do robienia wyscigow samochodowych, to po co sie je robi.
      to raz, a dwa - dlaczego wszystkie biegi solidarnosci, wyscigi rowerowe itp sa
      organizowane na glownym trakcie, a nie np na bulwarze nad morzem? kur...
    • Gość: ps Dziadostwo IP: 83.238.41.* 05.07.06, 09:15
      po 1. na skrzyzowaniu Slowackiego i Potokowej zmienily sie priorytety odnosnie
      ustawienia swiatel i to tez powoduje wzmozone korkowanie sie
      po 2. jak mala trzeba miec wyobraznie zeby na tym skrzyzowaniu pas do skretu w
      prawo (na Potokowa) zrobic taki krotki - a jest tam tyle miejsca
      po 3. czy nie macie wrazenia ze na wyremontowanej czesci Spacerowej juz zaczely
      sie robic koleiny
      po 4. najgorsze w tym wszystkim ze po zakonczeniu remontu Spacerowej poprawi sie
      tylko bezpieczenstwo natomiast przepustowosc bedzie taka sama - czyli wszystkie
      nasze meki pojda psu na bude
      po 5. ogolna uwaga dotyczaca planow drogowych w Gdansku jest taka ze remontowany
      jest stary niewydolny uklad komunikacyjny a to miasto potrzebuje nowych
      rozwiazan odciazajacych centrum a w tym temacie przez 10 lat panowania
      Adamowicza nie zrobiony nic
      • Gość: bez klamstw jestem z Gdyni ale pracuje w Gdansku IP: *.gdynia.mm.pl 05.07.06, 09:37
        mysle, ze bez demagogii i klamstw mozna prowadzic taka dyskusje. "nie zrobiono
        nic"? chocby SLowackiego do Niedzwiednika ma dwa pasy. a pamietam jak kilka lat
        temu chodzilem nia zima na piechote bo sie autobus rozkraczyl i zablokowal
        cala. teraz sa po 2 pasy w kazda strone i to se newrati! Spacerowa podobnie -
        tez wolalbym po dwa pasy, ale lepsze niz nic szerokie pobocze i mozliwosc
        wyprzedzania lub usuwania na pobocze zawalidrog. remonty w Srodmiesciu to pies?
        Trasa W-Z to polna droga? dla mnie glowna trasa wyjazdowa z 3miasta na
        wschod... ej mysle, ze lecytyna nie zaskodzi. albo popytaj mamy jak bylo 10 lat
        temu (chyba, ze nie wie, bo miala tylko rower)
        • Gość: ps czy umiesz czytac? IP: 83.238.41.* 05.07.06, 10:31
          w poscie na ktory odpowiadasz napisano
          "potrzebuje nowych rozwiazan odciazajacych centrum"
          a ty piszesz o 2 pasach na odcinku od obwodnicy do potokowej
          chyba stamtad do centrum jeszcze troche brakuje co?
          teraz robia nastepny fragment ul. AK od Jabloniowej do Kartuskiej
          jak to wplynie na sprawe fundamentalna czyli korki na dole AK?
          napisano rowniez
          "ze remontowany jest stary niewydolny uklad komunikacyjny a to miasto potrzebuje
          nowych rozwiazan"
          a Ty piszesz "remonty w Srodmiesciu to pies?"
          czyzby brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem?
        • Gość: Filip Stankiewicz Re: jestem z Gdyni ale pracuje w Gdansku IP: *.limes.com.pl 05.07.06, 19:45
          "chocby SLowackiego do Niedzwiednika ma dwa pasy. a pamietam jak kilka lat
          > temu chodzilem nia zima na piechote bo sie autobus rozkraczyl i zablokowal
          > cala. teraz sa po 2 pasy w kazda strone i to se newrati!"

- to akurat dzięki wiceprezydentowi Sylwestrowi Prusiowi, który wtedy sprawował
          tę funkcję z ramienia Unii Polityki Realnej. On skłonił Zarząd Miasta do
          rozpoczęcia tej inwestycji.
    • Gość: gość Re: Tego nam nie róbcie IP: *.amg.gda.pl 05.07.06, 09:33
      Ja rozumiem - remont. Ale ile można się męczyć? Jak długo jeszcze to będzie
      trwało? Co nas gdańszczan ma interesować impreza w Sopocie, czy w Gdyni? Czy oni
      martwią się nami? Organizują imprezę, niech organizują dojazd do niej, ale nie
      kosztem innego miasta. Mamy tak dużo już zaczętych remontów dróg, że najwyższa
      pora powoli je kończyć.
      • Gość: Gdynianin wg takiego myslenia Sopot powinien zamknac sie IP: *.gdynia.mm.pl 05.07.06, 09:42
        i nie przepuszcac ruchu z Gdanska do Gdyni i w druga strone. "Co nas gdańszczan
        ma interesować impreza w SOpocie czy Gdyni" mogl napisac tylko czlowiek a
        bardzo malym rozumku. oczywiste jest, ze na festiwal Opener do Gdyni wybiera
        sie wiecej Gdanszczan niz Gdynian. wiec nie pisz za innych Gdanszczan oplotkowa
        blondynko.
      • maruda.r Na złość babci odmroże sobie uszy 05.07.06, 11:18
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Ja rozumiem - remont. Ale ile można się męczyć? Jak długo jeszcze to będzie
        > trwało? Co nas gdańszczan ma interesować impreza w Sopocie, czy w Gdyni?

Ależ nie musi Was interesować. Tylko za tego typu wypowiedziami idzie kompletna
        nieznajomość obecnych kłopotów komunikacyjnych Gdańska. Czesto zakorkowana jest
        Słowackiego, remontowana Świętokrzyska i do tego dojdzie zamknięcie Spacerowej.

Ruch od strony Tczewa nie będzie miał większych kłopotów z dostaniem się do
        Gdyni. Gorzej z ruchem od strony Warszawy oraz z tym do Sopotu.

Korki, siła rzeczy, powstana w Gdańsku, a nie w Gdyni. Bez względu na to czy
        imprezy w Gdyni i Sopocie będą, czy też nie. Ale w ten weekend ruch imprezowy
        spotęguje korki w Gdańsku. Nietupski więc robi na złość gdańszczanom, nie gdynianom.

• Gość: MAGDA Re: Tego nam nie róbcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:47
      CAŁY TYDZIEŃ KOŻYSTAM Z ULICY SPACEROWEJ I CHCE JUZ ZEBY REMONT SIE ZAKONCZYL
      WIEC NIECH ZAMYKAJA POJADE SLOWACKIEGO TO NIE TAK DALEKO !!!!!
    • Gość: torro Robić swoje, niech wyścigi uliczne przesuwają IP: *.cust.tele2.pl 05.07.06, 15:07
      Wisi mi i powiewa że w Gdyni robią jakieś koncerty, podobnie uważam, ze
      prościej będzie jak kryterium uliczne przesuną o tydzień-dwa. Kiedy kłaść
      warstwę ścieralna asfaltu jak nie w słoneczną pogodę i w dni wolne od pracy?
      Już widzę te dramatyczne artykuły naszych asów dziennikarstwa jeżeli w następne
      weekendy będzie lało.
    • Gość: bolo Kretyństwo i imprezy !! IP: *.zab.nat.hnet.pl 05.07.06, 17:00
      Drogowcy rozpoczeli juz dawno remonty i powinni je szybko dokończyć. Sytuacja
      jest jednak paranoiczna bo choć trójmiasto to właściwie jeden organizm, to ma
      jednak trzech "włodarzy" którzy nie potrafią sie ze sobą dogadać. Nie dogadali
      się również teraz.Karnowski nie martwi się remontem Spacerowej i organizuje
      debilne wyscigi aut na Malczewskiego. W gdańsku dla odmiany planowane jest
      ZWĘŻENIE Kartuskiej a w najbliższym czasie zamknięcie wiaduktu
      przy "zieleniaku". Jak doliczyć jescze kilka mniej ważnych remontów to mamy
      obraz chaosu. Nasuwa się stare pytanie : "czy leci z nami pilot" ????
      Czy ktoś to koordynuje? Dlaczego sensowne pomysły zwykłych użytkowników "dróg"
      w zakresie usprawnienia, są OLEWANE ?!!
      • Gość: surrey Korzystać z pogody i remontować drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:16
        > Dlaczego sensowne pomysły zwykłych użytkowników "dróg"
        > w zakresie usprawnienia, są OLEWANE ?!!

Hmmm, ile użytkowników tyle pomysłów i sprzecznych koncepcji. W prostej lini
        prowadzi to do anarchii.
        A co do remontu Spacerowej, niech drogowcy leją asfalt a rajdowcy jadą się
        pościgać na tor wyścigowy.
        • Gość: bolo jaka anarchia?? IP: 213.25.87.* 05.07.06, 20:46
          pomysły użytkowników drób bywają często sensowne. jaka dilozofia powiekszyć tu
          czy tam prawo czy lewoskrety jesli jest na to miejsce i jeśli powiększyłoby to
          przepustowość odcinka? wiadomo że na całkowita modernizację dróg nie ma co na
          razie liczyć więc poprawmy chociaż to. konieczna jest też optymalizacja
          sygnalizacji swietlnej !!
    • Gość: Monika Re: Tego nam nie róbcie IP: *.chello.pl 06.07.06, 17:28
      Wg mnie Spacerowa powinna byc juz dawno zrobiona, niech juz leja ten asfalt, za
      tydzien kazdy o tym zapomni. Codziennie jeżdżę tą ulicą i mam naprawdę dość.
      Stanie godzinę w korku nie jest moją ulubioną rozrywką. Ale najbardziej wkurzają
      mnie ci robotnicy, bo nie wiem jakim cudem, ale zawsze jak patrzę na nich z
      autobusu to nic nie robią. Dwóch pracuje, a 10 siedzi, palą fajki, jedzą coś
      itp. Gdyby się tak nie opier.dalaji to remont juz dawno by sie skonczyl. No i
      pomijam fakt, że jak stoję i czekam aż zaczną puszczać samochody z mojej strony,
      to w tym czasie NIC nie jedzie z drugiej i każdy sobie stoi, tylko ne wiem
      ku..rwa po co?!?! Jakis kretyn nadzoruje nad tym ruchem wahadłowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka