zbycho_z_bogdanca 28.08.09, 21:03 Niestety wracają czasy radzieckiego rozkułaczania możnych. W intersesie społecznym zabieramy państwu działkę i zapłącimy za nią 1.3 wartości, reszta pójdzie dla ludu pracującego (budżetu miasta) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuzia Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 21:07 Teraz rządzą liberałowie. Dla nich liczy się szybki interes. Zabiorą działki za bezcen. Potem ludzie się odwołają do wyższych instancji, aż do Strasburga i wygrają. A odszkodowania wypłaci już inna ekipa, która powstanie po rozpadzie Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 21:22 Nie bylo mnie kilka godzin i juz platforma we wro przejela wladze ? Dutkiewicza przyjeli ? W zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamillo Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.chello.pl 29.08.09, 10:54 Powinno być tak jak pisze autor. Pieniędzy powinno wystarczyć na tyle, żeby Ci ludzie mogli kupić sobie tyle samo ziemi w podobnej okolicy. To jest sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paparazzi Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: 195.205.44.* 31.08.09, 09:23 Mylisz się Kamillo. Ludzie powinni dostawać odszkodowania WYŻSZE z dwóch powodów: 1. Dlatego, że tracą czas i nerwy na szukanie nowych mieszkań lub domów oraz pieniądze na przeprowadzki, remonty itp. 2. Dlatego, że oprócz godziwego odszkodowania za mienie należy im się od Państwa odszkodowania za przymusowe wysiedlenie lub wywłaszczenie, którego oni wcale nie chcieli i do którego ich zmuszono. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 22:06 gdzie ty masz liberałów ?? chyba w lodówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert z PO Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.09, 13:18 > gdzie ty masz liberałów ?? Jeszcze rządzą. Ale już dni Tusków i Palikotów są policzone. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian11155 Strach mieszkańców o działki na Strachowicach 28.08.09, 21:21 Miasto upadło na główę, jak tak dalej pujdzie to we wrocławiu zostaną sami emeryci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMW Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 21:30 A jaką premię dostanie i kto w urzędzie za "min koszty" zakupu? Podobnie "racjonalizatorski" jest pomysł z ograniczeniem remontów dróg i oszczędnościach na MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.chello.pl 28.08.09, 21:36 O tym mówiłem cały czas przy sprawie p. Krzywdy - komuna wraca i rozkułacza obszarników. A garstka zawistnych pajaców będzie się rajcować, że innych okrada się z własności. 19 złotych za drzewo owocowe? To cena pozyskanego opału jest wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Aniu B. Trzymaj się. 28.08.09, 21:52 Powodzenia w walce z nieludzkim prezydentem. Chrześcijaninem z KUL'u. Odpowiedz Link Zgłoś
redaktorpajacewicz Re: Aniu B. Trzymaj się. 28.08.09, 22:54 Ten KUL to był na potrzeby Pi-Aru przyjacielu!!......ONI wsadzali tam swoich ludzi, takich właśnie pajacyków,żeby ciemny lud(katolicki niestety)to kupił...no i kupuje,skutecznie,wystarczy popatrzeć po wynikach WRO-prezydenckich wyborów...Problem leży w ludzkiej naiwnośći ...jeżeli dawna agentura zakłada własna stację "religijną" bo im WSI24 nie wystarcza to mamy to co mamy... Jedni mówią o nich masoni,agentura,ubole..a to po prostu cwaniacy którzy kręcą z tymi w którym danym momencie IM się opłaca..obrażając przy okazji przyzwoitych Masonów.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewapaw5 Re: Wycena gruntu i spawy mieszkancow 28.08.09, 22:58 Niestety znam kilka przypadkow gdzie miasto powoluje swoich rzeczoznawcow i za grosze odbiera grunty po swojej wycenie a nigdy nie obchodzi ich wycena rzeczoznawcy nieruchomosci,ktory je sporzadza przy transakcjach sprzedazy -kupna i srenia cena z transakcji u Notariuszy .Czy Miast uwaza,ze jak im potrzeba to moze brac po iel im sie podoba bo swije grunty to wystawiahja po cenie rynkowej zawieranych transakcji i tam wtedy wycena jest inna a jak wywlaszczyc to za tyle ile im sie pasuje ,bez komentarza ,to samo z oszczednoscia odnosnie zmiejszenia czestotliwosci kursowania tramwajow i autobusow aby zaoszczedzic 6-7mln a Fontanna za 20ml jest potrzebna bardzo teraz ,niech ludzie stoja i czekaja 40min na autobus jak jak jeden wypadnie z kursu ,juz teraz 103 od godz 20,50 jezdzi na Pracze Odrzanskie 2 razy na godzine a pan Prezydent po tym wszystkim balaganie w miescie szykuje sie na trzecia kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
matrimwr Strach mieszkańców o działki na Strachowicach 28.08.09, 23:14 Ludzie! Nie dajcie się zrobić w KONJA tym pazernym urzędasom z gminy Wrocław. Oni tylko patrzą na swoją korzyść i jakie nagrody za kupienie ziemi za bezcen na koniec roku ich czekają i gatyfikacje. To banda nierobów i leni, którzy uczciwą pracą się nie splamili. U mnie przy budowie kanalizacji zaproponowali odkupienie ziemi po 80zł/m2, gdzie tu ceny zaczynają się od 300zł/m2. Stanęło na 150zł/m2 pod budowę drogi osiedlowej. W końcu wycofałem się z transakcji to zaczęli mnie straszyć, że drogi nie wybudują i że będzie nadal błoto itd. Ja twardo zostałem przy swoim i swojej ziemi za bezcen krwiożerczym lenionierobom nie oddałem, bo miałem świadomość, że już nigdy nie odzyskam bezcennej ziemi, a nie mówiąc już o pięknych wieloletnich drzewach i krzewach. Postawiłem na swoim i co? Budują drogę urzędasy, zresztą za moje pieniądze i pieniądze z Unii. Mimo gróźb i prób zmuszania do sprzedaży. Przy mnie została dla mnie bezcenna działka a drogą będzie węższa i co z tego? To osiedlowa jezdnia, niepotrzeba tutaj dwóch pasów. Ja mam małe dziecko i potrzebuję kawałek ogródka, żeby miało gdzie się bawić w bezpieczeństwie, jakbym ustąpił to głupotę największą zrobił, bo teraz mam kawałek zieleni a tak miałbym grosze i szerszą niepotrzebną drogę - żeby mi tu wariaci na motorach i autach się ścigali! Nie dajcie się w balona zrobić, walczcie chociażby w sądzie - macie takie same prawa i nikt nie jest ponad prawem, nawet Gmina Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
epicki Strach mieszkańców o działki na Strachowicach 28.08.09, 23:35 o po 120 za m2 to ja tez chetnie kupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 00:47 Boże ,co za wywłaszczanie?!Co tojest cel publiczny?Jak tak dalej będzie sie działo,to nasza władza wszystkoz nami z robi ,bo pod każdy cel stworzy sobie przepisy!Prawo własności jest święte i nie ma żadnych celów publicznych.!!A gdzie byla ta mądra władza jak te dziąłki sprzedawała ludziom?wtedy należało myslec i zostawic zapas ziemi.Ale tego dalej sie nie robi bo po co.Przecież można sprzedać a potem zabrać.Sama korzyść.U nas jest jak w Chinach przed mistrzostwami,ale w tedy to nam się pokazywało zła władzę co usuwa na siłę ludzi Panie Tusk,pan jak dochodził do władzy mówił ,że zawetuje ta ustawę o wywłaszczaniu,zapomniał pan już?Ja nie . Po prostu należy się zjednoczyć i stawić opór ,w pojedynkę nić się nie zyska.jeśzli jest jakieś takie stowarzyszenie,proszę podać,przyłączam się!!!!wywłaszczyć to mozna tylko za długi i to nie zawsze,Jutro sie budzimy a w skrzynce na listy mamy wiadomośc-wynocha ,to juz nie Twoje!Boże zmiłuj sie nad Polska.Czy w tym kraju można normalnie planować swoje zycie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.chello.pl 29.08.09, 01:05 Cel publiczny to cel publiczny. I bardzo dobrze. Wywłaszczanie OK. Rozumiem żale ale nie może być tak żeby 1 czy kilka osób blokowała całe miasto bo ma kilka krzewów. Niestety przy inwestycjch nieraz ktoś czuje sie stratny co nie znaczy że jest stratny. Zobacz jak to jest na zachodzie. Tam jak państwo buduje cokolwiek dostajesz odszkodowanie i na drzewo. Nie ma że dąb dziadek posadził i wartość sentymentalna. Ale my oczywiście jesteśmy patriotami jak hymn grają . A patriotyzm to właśnie nie bicie piany jak jest cel publiczny, tylko pochylenie głowy i powiedzenie ok. Mogłem mieć 1mln, mam 0,5. I trudno. Inaczej nawet 10mln niektórym nie wystarczy. Później jedziemy na zachód i poatrzymy jakie mają autostrady. I co tam na ugorze wszystko budowali czy płacili 1000euro/m2? Nic z tego. Trochę realizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walić głupków Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.09, 05:48 A w domu wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc. Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 10:02 ale zrozumcie odszkodowanie ma zapewnic wartosc nieruchomosci zastepczej urzednik jak diabel boi sie wskazac nieruchomosc zastepca powod nie kupi dzialki budowlanej za cene gruntu rolnego jasne musliciele ja mam z tym doswiadczenie moge sie podzielic. Na szczescie weszla spec ustawa czyli z specyk pranie mozgu nic z tego za wyprawnie mozgu sie nie wybudije i nie kupi dzialki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 08:30 Drogi Tommy po 1:Tu nie chodzi o miliony i nikt nie blokuje. po 2: Na zachodzie zanim zaczną inwestycję to kilka miesięcy jest juz wszystko załatwione, czyli wypłata należności za grunt. U nas jeszcze nic nie jest załatwione, a juz drogi powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.lanet.net.pl 29.08.09, 08:23 to zapraszam do mnie na graniczna...sprzedam pas ziemi 5m szer.x 40 dł. bezposrednio przy drodze za 100zl/m2...kto ode mnie to kupi za 240tys zl???sa chetni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.171.22.242.static.crowley.pl 29.08.09, 09:43 5x40=200 m2 200m2*100 zł = 20 tys. Coś niedouczony ten dutkiewiczowy klakierek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.lanet.net.pl 29.08.09, 10:55 a co mnie to obchodzi, że 200x100=20tys?ja chce 240tys...czekam na kupujących... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.171.22.242.static.crowley.pl 29.08.09, 15:42 No to mów, ze chcesz 1200 za m2. Masz do tego prawo. A miasto jak mu sie nie podoba-niech nie kupuje.Przymusu nie ma. To jest tak, jakbysz wszedł do Saturna, zabrał plazme za 10 tys. a na kasie powiedział, ze dajesz 500 zł bo taka jest twoja wycena. Działanie miasta to bandytyzm w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel w. Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.09, 09:56 dropdzy wroclawianie. Przezylem ten Made In Poland wywlaszczeniowy Oswiecim z Panem Markiem Wesolowskim Burmisztrem Miasta Kleczewa oraz z panem Stanislawem Maciejewskim jako bohater portalu obwodnica Kleczewa w wydaniu Pani Mari Cieslak jako obercapo SS Polen Sturmkampf na wlasciciela. Coz jest to zaciekla walka do upadlego z urzednikiem w nagrode na czesci dzialki Panu Wesolowskiemu i Maciejewskiemu postawie pomnik w holdzie ofiarom polskiego wywlaszczeniowego hitleryzmu doloze spos instytycji zaangazowanych do walki ze mna przez w)w notabli. Bedziecie mieli okazje skladac kwiaty wience palic swieczki i przypinac tabliczki z opisem waszej krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumb Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 13:07 Bo niestety miasto ma takie bandyckie metody.Jak sprzedać to drogo,kupić tanio.Jak chciałem kupić od nich 4 metrow kiszkę to policzyli jak za pełnowymiarową działkę budowlaną. Odpowiedz Link Zgłoś
thebutcher Oj, coś czuję, że miasto znów popłynie... 29.08.09, 01:22 Żałosne zagrania pod publiczkę. Oby się Dutkiewicz nie zdziwił, że w kolejnych wyborach przeskoczy go ktoś z PO :) A pieniądze miasto wypłaci po wyższej wycenie. Dokładnie tak samo jak Krzywdzie na Maślicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 11:54 Co zrobił Dutkiewicz, że naraził się na takie ataki gazety? Wcześniej był jej pupilem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Problem w tym, że nic nie zrobił. 29.08.09, 15:20 Gość portalu: bolo napisał(a): > Co zrobił Dutkiewicz, że naraził się na takie ataki gazety? Wcześniej był jej > pupilem. Pomijając fontannę, która jest naprawdę piękna. Ale nie samymi igrzyskami żyje człowiek. Wróżenie z fusów wiele nie zmieni. Prezydencie albo do roboty, albo won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Problem w tym, że nic nie zrobił. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:52 Do tej pory nikomu to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach 29.08.09, 14:57 zbycho_z_bogdanca napisał: > zabieramy państwu działkę i zapłącimy za nią 1.3 wartości Ja bym mógł dostać za swoje 130% wartości... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andre1001 Strach mieszkańców o działki na Strachowicach 29.08.09, 16:08 Rozbój i tyle.Do dymisji osobe która wyznaczyła rzeczoznawce , SAM RZECZOZNAWCA POWINIEN ZOSTAĆ POZBAWIONY DOŻYWOTNIO WYCEŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chętny Daję 130zł/m2 IP: *.as.kn.pl 29.08.09, 16:40 Przebijam ofertę miasta, daję 130zł/m2. Taka taniocha, to trzeba korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Daję 130zł/m2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.09, 20:33 Kapitalny pomysl. Mam nadzieje ze kiedys znajdzie sie ktos kto zagra miastu na nosie i zaproponuje wyzsza cene niz bandycka wycena. Chetnie bym sie dolozyl do przebicia miasta. Daja 300 za metr to inwestor 310 :) Bajka :D. Byl by to prawdziwy cel publiczny. Niech sie tylko znajdzie ktos majetny i chetny do walki z urzedasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chętny Re: Daję 130zł/m2 IP: *.as.kn.pl 29.08.09, 22:02 > Niech sie tylko znajdzie ktos majetny i chetny do walki z urzedasami. Niestety w tym faszystowskim państwie ci bogaci po prostu boją się wchodzić w konflikt z urzędasami, bo w przyszłości urzędasy mające ogromną władzę mogą im się odpłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Strach mieszkańców o działki na Strachowicach 29.08.09, 18:23 Radni miasta pozują na kogoś, występującego w imieniu mieszkańców i dbającego o ich interesy. Nie wiem, jak tam pan urzędnik wypowiadający się w artykule, ale jeśli chodzi o mnie, to dla mnie ważne są dwa aspekty sprawy: żeby było najtaniej, i żeby było uczciwie (żebym nie był złodziejem). Może panu urzędnikowi to nie przeszkadza, ale wtedy dlaczego tak drogo kupować? Niech idzie na całość! Buldożerem wjechać, zaorać i olać hałaśliwców, większosć mieszkańców pewnie będzie zachwycona, bo będzie miała za darmo... Ale to chyba tak jednak nie działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Sternik POzyskał nowych wyborców:))) IP: *.ip.netia.com.pl 29.08.09, 19:22 Według najemnych rzeczoznawców Sternika wartość gruntów do aktualizacji opłat za użytkowanie wieczyste wynosi w tym rejonie minimum 400 zł/m2. Trudno coś sensownego radzić okradanym przez Dynamizm, ale wiele operatów robionych przez wiejskich rzeczoznawców na zlecenie magistratu z przetargu wg kryterium najniższej ceny, to śmieci i można je łatwo podważyć. Są liczne sukcesy w tej dziedzinie przy w/w użytkowaniu wieczystym. Dajcie kontakt, to pomogę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Sternik POzyskał nowych wyborców:))) 30.08.09, 12:37 > Według najemnych rzeczoznawców Sternika wartość gruntów do > aktualizacji opłat za użytkowanie wieczyste wynosi w tym rejonie > minimum 400 zł/m2. A wg okradanych wycena pod użytkowanie wieczyste wynosi może 50 zł/m2. Dopiero kiedy przychodzi do wyceny pod wywłaszczenie, działka nabiera znacznej wartości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halorobert pomoc IP: *.static.tvk.wroc.pl 31.08.09, 06:10 +48 796075750 też chcemy Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Strach mieszkańców o działki na Strachowicach 30.08.09, 12:43 Podstawowe pytanie: dlaczego miasto powołało swojego rzeczoznawcę, jeżeli sprawa była przekazana do starostwa w Oławie? W ten sposób to nie mieszkańcy blokują inwestycję, tylko sama gmina, bo to ona przedłuża procedurę. "Jednak działamy w interesie publicznym, a najkorzystniejsze dla podatników będzie, jeśli uzyskamy jak najniższą cenę." Ośmielę się nie zgodzić z panem Czumą. Tak by mogło być, gdyby pieniądze na odszkodowanie za wywłaszczenie pochodziły z jakiejś zbiórki publicznej lub samoopodatkownia na ten cel. Ale te pieniądze są już w kasie miejskiej i dla podatnika nie ma naprawdę różnicy ile wynosi kwota odszkodowania. Ostatnio miasto lubi wszystko przeciągać i ze wszystkimi "negocjować" różne wyceny. Coś mi się widzi, że gmina chce w takich sprawach mieć orzeczenia sądów, żeby nikt nie zarzucił urzędnikom niegospodarności. Tylko jakim kosztem to się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś