Dodaj do ulubionych

Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk

05.09.09, 09:23
Uważam, że odcisk palca to już przesada. W naszej Europejskiej tradycji jest,
że odciski pobiera się tylko od przestępców. Prostszą metodą by był monitoring
ustawiony na czytnik kart i wtedy widać będzie, czy o 15,12 podbijał się
doktor Judym, czy za niego "zaprzyjaźniona" z nim pielęgniarka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Raio Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.e-wro.net.pl 05.09.09, 09:34
      Tak, monitoring;) 1200 pracowników, 3 obiekty i jeden pracownik, który pamięta
      wszystkich i wie czy to pan zdzisio a nie krzysio właśnie się podbił:D Skanery
      biometryczne istnieją w wielu firmach, urzędach i nikomu nie przeszkadzają ale
      jakoś nie słyszałem żeby pracownik banku pracował na paru etatach, może w tym
      jest problem?
      • Gość: zdzislaw Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.09, 17:08
        A dlaczego szanowny dziennikarzyna napisal ze dyrektor nadepnal lekarzom na
        odcisk? Jakies kompleksy? Zaplanowana akcja?

Nadepnal calemu personelowi. Ani Majkowski ani Baranowski nie sa lekarzami.
        Zapewniam was ze ten szpital jest obozem pracy i pacjent jest tam na ostatnim
        miejscu. Dyrektor lamie jeszcze wiele wiele innych przepisow, ale na razie
        uchodzi to plazem. Na razie....
      • tomboy81 Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk 06.09.09, 15:55
        Popieram.
        Zona pracuje w banku i nie moze jakos w czasie pracy wyskoczyc na tzw. fuche do kolegow do placowki obok.
    • com.bi-nerki Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk 05.09.09, 09:36
      byrcyn11 napisał:

> Uważam, że odcisk palca to już przesada. W naszej Europejskiej
      tradycji jest,
      > że odciski pobiera się tylko od przestępców. Prostszą metodą by
      był monitoring
      > ustawiony na czytnik kart i wtedy widać będzie, czy o 15,12
      podbijał się
      > doktor Judym, czy za niego "zaprzyjaźniona" z nim pielęgniarka.
      Szkoda, że w naszej europejsko-polskiej tradycji nie ma zwyczaju
      rzetelnej pracy.
    • tentutaj Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk 05.09.09, 10:31
      Bać się dopiero zacznę jak sąd przyzna rację lekarzom.
      • Gość: ale Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 10:40
        Byłam w tym szpitalu przez trzy tygodnie i widziałam następujące scenki - w czasie przewidującym koniec zmiany pod miejsca z czytnikami podjeżdżają z miasta panie i panowie w samochodach. Wysiadają tylko po to, żeby odbić kartę i odjeżdżają zadowoleni. Żeby rzeczywiście skontrolować czas pracy tych państwa, trzeba by im elektroniczne obrączki pozakładać:-)
        • Gość: Andrzej Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.17.25.213.easy-com.pl 05.09.09, 23:01
          I w tym całe sedno - uczciwym nie będzie to przeszkadzać. A krzyczeć będą Ci, którym trudniej będzie oszukiwać. Ale jak słusznie Pani zauważyła i skanowanie odcisku palca nic nie da, bo podobnie jak w przypadku kart magnetycznych specjalnie przyjadą żeby zaewidencjonować czas pracy. W takim przypadku pomogłaby chyba tylko zupełna inwigilacja, np. legitymowanie personelu i rejestracja wejścia i wyjścia przez ochronę. Wtedy dopiero byłby krzyk że to nielegalne.
        • Gość: byrcyn Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.09, 10:09
          Masz rację z tymi obrączkami, ale jednak takie przyjeżdżanie z drugiego końca
          miasta na dłuższą metę męczy. Wystarczy, że tenże dyrektor przespaceruje się w
          okół szpitala od 14,30 i zobaczy jacy lekarze przybiegają z okolicznych uliczek
          ;-). A poważniej, przecież to jest tajemnica poliszynela, który lekarz urywa się
          nagminnie z dy żuru. Mówicie 1200 osób tam pracuje, to wielki szpital, musi tam
          przebywać ze 3000 pacjentów dziennie ;-)

Byłam w tym szpitalu przez trzy tygodnie i widziałam następujące scenki - w
          czasie przewidującym koniec zmiany pod miejsca z czytnikami podjeżdżają z miasta
          panie i panowie w samochodach. Wysiadają tylko po to, żeby odbić kartę i
          odjeżdżają zadowoleni. Żeby rzeczywiście skontrolować czas pracy tych państwa,
          trzeba by im elektroniczne obrączki pozakładać:-)
      • Gość: Fresno Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.Red-83-34-145.dynamicIP.rima-tde.net 05.09.09, 10:45
        re: W naszej Europejskiej tradycji jest,
        że odciski pobiera się tylko od przestępców.

Bzdura, w Zachodniej, tej bardziej cywilizowanej europie takie
        urządzenia są w szpitalach, urzędach, firmach a nawet na uczelni, wiec
        z łaski swojej nie pitolcie głupot.
      • Gość: gość Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: 89.72.48.* 05.09.09, 17:17
        Zobaczymy czy teraz też będą pracować po 120 godz. tygodniowo :-0
    • kklement Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 05.09.09, 10:42
      Podjąłem współpracę z wałbrzyskim szpitalem, miałem tam pracować.
      Ale przeczytawszy zarządzenie o wprowadzaniu tego systemu zawinąłem
      manatki i zerwałem współpracę. Prosta sprawa - miejsc pracy w mojej
      branży jest więcej niż ludzi mogących je obsadzić, wybiera się te
      mniej "toksyczne". Moje koleżanki i koledzy usłyszawszy o
      wałbrzyskim wynalazku popukali się w czoło. Nie tędy droga, nie
      tędy...
      • Gość: Fresno Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze IP: *.Red-83-34-145.dynamicIP.rima-tde.net 05.09.09, 10:47
        ale w czym widzisz problem??
        Przejedz się po szpitalach, czy urzędach Zachodniej Europy...
        • kklement Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 05.09.09, 11:12
          Gość portalu: Fresno napisał(a):

> ale w czym widzisz problem??
          > Przejedz się po szpitalach, czy urzędach Zachodniej Europy...

Osobiście sens widzę w przejechaniu się po szpitalach Dolnego
          Śląska, bo tu mieszkam. Nigdzie indziej takich cudnych pomysłów nie
          mieli.
          • real_mr_pope Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 05.09.09, 13:12
            Idąc tym tropem nigdy nie będzie na Dolnym Śląsku żadnych innowacji,
            bo przecież zawsze jakiś szpital musiałby być pierwszy:)
          • anna-76 Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 05.09.09, 17:14
            tak masz rację służba zdrowia Dolnego Śląska jest wzorem dla całej
            Europy...
          • Gość: gosc Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 22:29
            ale jeśli rzetelnie pracujesz, to w czym widzisz problem? ja nie rozumiem.
            studiowałeś i pracujesz za państwową kasę (czyli nas wszystkich) więc podatnicy
            mają prawo czegoś od Ciebie wymagać (gdyby coś takiego wprowadzili w prywatnych
            przychodniach, to nikt by słówkiem nie pisnął)
            jedyne, co powinni jeszcze tam zrobić, to wprowadzić czytniki (ale takie bez
            skanowania) przy wszystkich wyjściach i wejściach, żeby uniknąć sytuacji, że
            ktoś sobie po zakupach w markecie podjeżdża żeby się odbić na wyjście.
            i tak w całej budżetówce.
            • radeberger Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 05.09.09, 23:14
              więc czego się uczyłeś w szkole? Co bym wiedział, czego jako podatnik mogę od ciebie wymagać..
              • Gość: gosc Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 23:30
                masz prawo ode mnie wymagać, abym uczciwie płacił podatki, co też czynię.
                niczego nie ukrywam, płacę, bo miałem tak wyśmienitych nauczycieli, że uczyli
                mnie pracowitości i uczciwości.
                • radeberger Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 06.09.09, 01:45
                  wzruszyła mnie twoja historia..
          • wielki_czarownik Coś Ci powiem Kklemencie. 05.09.09, 23:41
            Moja mama kilka dni temu poszła do lekarza. Do szpitala. Oczywiście mimo, że była umówiona na konkretną godzinę, to pan doktor się spóźnił, a jak wpadł do gabinetu to tylko awantura czekających od rana pacjentów go powstrzymała od ucieczki "bo jestem potrzebny w przychodni".
            Lekarz ma płacone za to, że siedzi tyle i tyle godzin i przez ten czas przyjmuje pacjentów w danym miejscu. Jeżeli ktoś w tym samym czasie jednocześnie pracuje na 5 etatach i przyjmuje w 3 szpitalach i 2 przychodniach, to nic dziwnego, że pomysł z pilnowaniem czasu pracy mu się nie podoba.
            Ja natomiast nie mam nic przeciwko temu, żebym był kontrolowany w moim miejscu zatrudnienia czy aby w czasie pracy nie dorabiam sobie u konkurencji.
            • Gość: tlenek Re: Coś Ci powiem Kklemencie. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.09.09, 00:47
              > Lekarz ma płacone za to, że siedzi tyle i tyle godzin i przez ten
              > czas przyjmuje pacjentów w danym miejscu.

To zależy, może mieć od pacjenta płacone.
            • Gość: Upada kolejny mit Re: Coś Ci powiem Kklemencie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 08:27
              Upada kolejny mit. W Polsce mieli się leczyć Niemcy, Francuzi,
              Anglicy, Szwedzi, cały świat. A rzeczywistość jest taka, że do
              szpitali trafiają obcokrajowcy, którzy przeżyją wypadek
              komunikacyjny i jak najszybciej wyrywają z naszych szpitali. Bogaci
              Polacy leczą się zagranicą. Polki wolą rodzić w Gorlitz niż w
              Zgorzelcu. GW kolejny raz strzela kulą w płot i judzi przeciwko
              lekarzom. Winę ponosi natomiast NFZ, który zawiera umowy z
              wieloetatowcami. W NFZ dysponują pełnymi informacjami kto i gdzie
              jest zatrudniony. Opracowanie programu komputerowego, za niewielką
              sumę studentowi drugiego roku informatyki lub informatykowi
              amatorowi eliminującego kilku czy kilkunastu lekarzy multietatowców
              zajęłoby kilka dni. Większość lekarzy pracuje uczciwie i nie życzy
              sobie, żeby GW i pracodawcy traktowali ich jak kombinatorów i
              przestępców.A mamusi życzymy zdrowia, a pretensje niech kieruje do
              NFZ, który kontraktuje usługi medyczne i nie sprawdza realizacji
              kontraktu.
              • Gość: Fiesta ;-) dot. całej ''afery'' wokół Kklementa IP: 94.254.206.* 06.09.09, 13:05
                1. Skoro jest więcej miejsc pracy w Twojej branzy to oczywiste jest,
                że masz szansę poprzebierać w ''ofertach'' i znaleźć coś co będzie
                najlepsze dla Ciebie- proste jak budowa pampersa dla niemowlaka.
                tak robią wszyscy, ale nie każdy potrafi się przyznać :)
                2. NFZ jaki jest- wszyscy wiemy. Tam się użalajcie a nie wieszacie
                psy na lekarzu, który z NFZ jest pewnie również średnio zadowolony ;)
                3. Spóźnianie do przychodni: osobiście niejednokrotnie tego
                doświadczyłam. Wkurzałam się, wyzywałam pod nosem ale i tak czekałam
                aż przyjedzie, bo i tak długo czekałam w kolejce, żeby wogóle się
                umówić na termin.W zasadzie to prawda, to jest żenujące, ale tutaj
                my jako pacjenci nie mamy zbyt dużo do powiedzenia. Leczę się
                również prywatnie i tam lekarz potrafi się spóźnić. Ale za 100zł za
                wizytę potrafi przeprosić ;D
                4. Wieloetapowi lekarze. Hm.. jeśli ma na to czas, nie zaniedbuje
                pacjentów, nie wariuje, potrafi wszystko poukładać w logiczną całość
                to czemu nie? w dzisiejszych czasach niestety i tak niektórzy muszą.
                5. Nie wiem czy Kklement ma specjalizację drugiego stopnia czy też
                nie, ale skoro uważa, że ma prawo do pewnych rzeczy to widocznie w
                jego ocenie sytuacji ma naprawdę
                6. Odbijanie odcisków palców, żeby sprawdzać pracowników. To ma
                swoje zastosowanie w KFC np; tam gdzie ludzie mają płacone za
                godzinę, są poniewierani przez klientów to są i sprawdzani. W
                szpitalach to bez sensu... naprawdę.

i miłej niedzieli życzę wszytskim :):)
          • Gość: pet Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.09, 19:24
            W wielu miejscach takie skanery się sprawdziły i nikt nie protestował.
            Protestują Ci, którym jest to nie na rękę z przyczyn opisanych przez NFZ :)
        • Gość: gość Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.09, 11:32
          Najpierw niech zapewnią w tych szpitalach procedury, standardy i wyposażenie jak w "zachodnich", potem niech skopiują listy płac, a wtedy nikt nie będzie zwracał uwagi na takie detale jak odcisk palca i kontrolę czasu pracy.

Przy obecnych szpitalnych warunkach pracy i płacy pobieranie odcisków faktycznie bliższe jest obozom pracy.

W "zachodnich" szpitalach lekarz dostaje taką wypłatę, że resztę czasu po pracy zastanawia się co ma zrobić z taką ilością pieniędzy, a nasi lekarze rano odrabiają pańszczyznę w szpitalu, a popołudniami pracują za pieniądze na kontraktach.
          • anna-76 Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 05.09.09, 17:18
            piszesz bzdury, w zachodnich szpitalach wcale nie jest tak łatwo.
            Tam jednak ludzie wiedzą dlaczego i za co pracują , mają też etos
            pracy-sens pracy .
            Dla przykładu nie ma prywatnych gabinetów chirurgów w garażu bądź
            przybudówce , no bo co miałby tam taki chirurg zrobić ?
            To bez sensu dla lekarza na zachodzie , dla polskiego lekarza ma to
            zens bo jak pajęczyna pająka łowi klientów do publicznego szpitala.
            Dopóki taki stan mentalny tu panuje trzeba montowac technike do
            walki z tepotą i egoizmem lekarzy.
          • Gość: lizus Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 22:34
            to nie pracuj w szpitalu!
            tylko kto Ci pacjentów potem na prywatny gabinet nakręci?:)
            rozumiemy w czym problem, rozumiemy...
            obojętnie za ile pracujesz. zgodziłeś się na pensję - to wykonuj zawód najlepiej
            jak potrafisz.

jeśli na zachodzie by tak było, jak piszesz, to lekarze bez granic by jechali
            nie do pracy, tylko na eksplorację afryki. bo nie dostają za to kasy na dom z
            basenem.
        • radeberger Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 05.09.09, 11:42
          .. a zobaczysz, że w żadnym nie ma czytnika linii papilarnych - kart chipowych owszem.
        • Gość: Adam Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.09, 23:33

Ja kto w czym problem będzie trudniej urwać się z Państwowej posadki do
          prywatnego gabinetu w czasie pracy w szpitalu.
      • tentutaj Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze 05.09.09, 10:51
        I tacy jak "kklement" będą jęczeć, że im się krzywda dzieje. Wybuduj sobie
        prywatny szpital i przestać pieprzyć głupoty.
      • Gość: senior Re: Strzał we własną stopę, Panie Dyrektorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 09:39
        Kilka dni temu w KROŚNIE 116 lekarzy jednocześnie złożyło wypowiedzenie z powodu
        dokładnie tego samego co zaistniało w Wałbrzychu /karty monitory/w Wałbrzyskim
        szpitalu też ostatnio obserwuje się odpływ najlepszej kadry lekarskiej.
        Niewykluczone, że trzeba będzie zamykać niektóre oddziały z powodu drastycznego
        deficytu szczególnie specjalistów z niektórych dziedzin. Niestety istnieje tak
        wielka luka pokoleniowa , że nawet bardzo duże pieniądze nie są w stanie
        zapewnić kadry ponieważ nie ma ich nawet komu dać: anestezjolodzy, neonatolodzy,
        endokrynolodzy. Do endokrynologa we Wrocławiu zapisy są już na 2011 rok!!!
        Przeciętny wiek pediatry na Dolnym Śląsku to 59 lat. I tu jeszcze taki strzał w
        stopę.
        Z tego co tu czytam to szeroka publiczność najchętniej widziałaby lekarzy w
        kompaniach karnych typu lagier w kamieniołomach. Co za nienawistny i pełen
        zawiści kraj.
    • Gość: furora - Panie, doktorze, do której pan dziś przyjmuje? IP: *.magma-net.pl 05.09.09, 10:51
      - Do lewej.

I wszystko na ten temat.
    • Gość: ??? Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 10:53
      A dyrektor, jego zastępcy i inni pracownicy dyrekcji też są objęci
      tą procedurą?
      • Gość: Laboratka Brawo panie Dyrektorze!Wreszcie jakis pomysł IP: *.as.kn.pl 05.09.09, 11:14
        j/w
        • Gość: poniżej Laboratka??? :) IP: *.as.kn.pl 05.09.09, 13:20
          Gość portalu: Laboratka napisał(a):

> j/w

Co to jest „Laboratka”, czy to jest to samo co laborantka?
    • rychu007 Po co to wzburzenie? 05.09.09, 12:23
      Większość opini w tym temacie jest tym więcej emocjonalna im mniejsza
      znajomość tematu piszącego.
      Choroba menadżerska czyli prowadzenie szpitala jak fabryki guzików już dawno
      się przeżyła. Ewidencja czasu pracy lekarzy specjalistów forsowane swego czasu
      w niektórych krajach europy zachodniej i w Am. Pł. okazała się we wszystkich
      (podkreślam we wszystkich) przypadkach golem do własnej bramki administracji
      szpitala. Trend obecnie dominujący to płacenie lekarzom na zasadzie
      zaplanowanegp pensum pracy a nie na zasadzie kontrolowania czasu pracy.
      Kontrolowanie czasu pracy lekarza prowadzi , w krótkim czasie do generowanie
      łatwo sprawdzalnych i nirpodważalnie udowodnionych nadgodzin (które muszą
      z9ostać w taki czy inny sposób zrekompesowane). Czyli administracja albo musi
      więcej płacić i tak drogiemu specjaliście albo zatrudnić jeszcze jednego, albo
      odprawić PACJENTóW Z KWITKIEM CZYLI oddać zarobek konkurencji.
      Dlatego doktorzy powinni powitać radosnym krzykiem decyzje dyrektora, która
      najoczywiściej nie jest za bardzo zorientowany w temacie nowoczesne
      zarządzanie służbą zdrowia.
      Nie ma nic bardziej intratniejsze dla lekarza jak uczciwa kontrola jego czasu
      pracy i to sposób, który nie może być zakwestionowany przed sądem pracy.
      • Gość: SENIOR Re: Po co to wzburzenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 13:31
        BARDZO DOBRY POWYŻSZY WPIS
        ------------------------------
        Jeżeli w jednym miejscu pracy i w unijnych normach czasu zatrudnienia dostaną
        godziwą pensję a nie wypłatę na poziomie pomocnika murarza jak było przez 6o lat
        będą siedzieli co do sekundy i to nawet do 18stej. Zachód...widzę tu porównania
        i docelowe wzorce - tam pensja na etacie to 20 30 tyś zł. Większość naszych
        lekarzy podpisała op auty i kontrakty czyli rezygnację z norm unijnych czasu
        pracy, na kontraktach np. nie obowiązuje limit czasu ani normy unijne dlatego
        harują i po 300 godzin w miesiącu i tylko dzięki temu to wszystko jakoś funkcjonuje.
        JEŻELI a tego widać chce np anna 76 i inni podobni WPROWADZIĆ NORMY UNIJNE CZASU
        PRACY DLA WSZYSTKICH MEDYKÓW + JEDNO MIEJSCE PRACY czyli chyba? bezwzględne 48
        godzin tygodniowo 2 dni wolnego po dyżurze nie więcej dyżurów niż 4 w miesiącu
        ... STAJĄ W JEDNEJ CHWILI WSZYSTKIE SZPITALE W POLSCE!!! I W WAŁBRZYCHU TEŻ!!!
        bo aby wypełnić normy potrzeba chyba ze 3 razy tyle medyków ilu mamy. Obecnie
        sytuacja w Polsce jest taka, że na bardzo trudnych i ciężkich oddziałach ciągną
        robotę często nieliczni wręcz pojedyńczy ludzie; piątki świątki soboty wigilie i
        inne wszelakie długie wekendy dzień i noc dzień i noc przez całe swoje życie. .
    • troll_koronny Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk 05.09.09, 12:55
      byrcyn11 napisał:

> Uważam, że odcisk palca to już przesada. W naszej Europejskiej tradycji jest,
      > że odciski pobiera się tylko od przestępców.

Bzdura, teraz prawie kazdy laptop ma czytnik linii papilarnych. Im szybciej sie
      do tego przyzwyczaimy, tym lepiej. A krzycza najwiecej ci, ktorzy maja cos do
      ukrycia. Zwiazkowcy sa tego swietnym przykladem :)
    • scetyczny_malkon system BMW 05.09.09, 13:00
      bierni, mierni, ale wierni zarobia na tym,
      szybcy fachowcy beda sie meldowac o 7.00, zeby dac odcisk, aby potem ewakuowac sie wyjsciem awaryjnym /np. oknem/, z ktorego rowniez skorzystaja o 15.00, zeby dac ponowny odcisk :)
      chyba, ze Ober Kapo Direktor ustawi druty kolczaste i pusci wsciekle psy
    • Gość: a Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.89.99.162.static.crowley.pl 05.09.09, 13:38
      odcisk palca do żadna przesada, jak pracowałem w angli no w podobny
      sposobtrzeba było logoewać się w pracy i nikt z tym nie robil problemu,
      tylko w polsce zaraz zrobia wojne bo to przeciez "obóz pracy". po prostu
      boją sięo swoje dupy bo skonczy sie praca po 120 godzin w szpitalu gdzie
      maja placone za caly etat a lekarze nie beda mogli dorabiac po 10ciu
      przychodniach bo zabraknie czasu, i do domu wyplaty zamiast 20 tys
      przyniosa tylko 15, straszne!
    • xjerzy1 Brawo, pogonić te tałatajstwo do roboty !!!!!!!! 05.09.09, 13:48
      Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk, pytanie dlaczego tak
      póżno !!!!!
    • Gość: guest Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 13:50
      Pracowałem w firmie, która zatrudniała 40 osób i ewidencja pracy
      również odbywałą się za pomocą odcisku palca. Nie widzę w tym nic
      przesadnego, a w tym przypadku wyraźnie widać dlaczego pracownikom
      to nie pasuje... Uważam, że jeśli ktoś jest uczciwy nie ma się czego
      obawiać.
      • Gość: Może będę bogatszy Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 14:04
        Nareszcie dostanę za nagodziny. Niech spróbuje nie zapłacić, kiedy
        kończę skompliowany zabieg, albo muszę zostać, żeby opiekować się
        cięzko chorym pacjentem.
    • Gość: mario Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.web.vodafone.de 05.09.09, 14:20
      Prawda jest taka, że w naszej służbie zdrowia od dawna króluje hasło: "jedenasta
      czas do miasta". Proszę pójść na jakiś oddział i sprawdzić stan osobowy ok
      12:00. Większość lekarzy spieszy się do prywatnych gabinetów. Proszę nie dziwić
      się że dyrektorom którzy chcą to zmienić. Żadna firma na świecie nie zatrudnia
      pracowników na cały etat i toleruje ich uciekania z pracy. Dlaczego w polskich
      szpitalach ma być inaczej. Dyrekcja ma racje, lepiej zatrudnić 10 lekarzy i
      zapłacić im 2 razy więcej niż 20 którzy udają że pracują. A reszta niech idzie
      do tych placówek w których brakuje personelu. Lekarze wtedy będą zarabiać
      uczciwie i godnie. Pacjenci przestaną stać w gigantycznych kolejkach i skończą
      się czasy pracy na 4 czy 5 etatów przez lekarzy. To tylko w Polsce może tak być
      że przemytnicy strajkują na granicy bo celnicy ich łapią a lekarze bo muszą
      pracować za tyle co mają zapisane w umowach. ps. Proszę iść zrobić sobie dziś
      paszport i odmówić zdjęcia odcisków. Mamy takie czasy i zdjęcie już nie wystarcza.
      • Gość: berliner Facio na zdjeciu daje podwojny fuck off IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.09, 16:12
        sorki, a czy czasem ten na zdjeciu, mieszkaniec schroniska Brata
        Alberta, nie pokazuje podwojnego fuck off? Jesli tak, to podam go na
        policje za obrazanie moralnosci i propagowanie gestow seksistowskich
      • Gość: obs Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 21:21
        Często widać jak do 12-stej trwa gonitwa lekarzy by szybko
        obowiązkom sprostać i buchnąć z roboty do tej lepszej. Nie można się
        już nikogo doprosić o nic bo nikogo nie ma a dyżurant rozrywany.
        Jednak nie uciekają na dobre z tych znienawidzonych szpitali , a
        dlaczego ? Z bardzo prostej przyczyny - bo to darmowe miejsce do
        kręcenia własnego interesu w ramach szarej strefy - darmowe
        pomieszczenia odpowiednio przystosowane, darmowy sprzęt no i darmowi
        pracownicy dodatkowi począwszy od pielęgniarek skończywszy na
        pracownikach technicznych. A że pańszczyznę trzeba odwalić to
        trudno , najważniejsze , że kasa do kieszeni doktorka ma okazję
        wpaść:) Dobrze to mają ci "czyjiś" pacjenci , ci " niczyji" już
        gorzej...
    • michelange75 Wprowadzic ten system dla calej budzetowki 05.09.09, 16:40
      Wprowadzenie takiego,lu podobnych systemow w calej budzetowce i
      administracji,wyrowna wymagania jakie stawia sie pracownikom w
      przedsiebiorstwach prywatnych z tym co obserwujemy w strefie
      budzetowej.
      Nikt tutaj nikogo nie obraza.Ludzie ktorzywykorzystuja
      uprzywilejowana pozycje pracy i maja cos za kolnierzem beda zawsze
      protestowac i podburzac innych.
      Taki system stosuje sie na calym swiecie i nikt uczciwy nie
      protestuje.
      • Gość: Goska Re: Dla michelange75 IP: 61.88.236.* 07.09.09, 03:15
        Bzdury opowiadasz ja jestem "uczciwym pracownikiem" i prostestuje
        przeciwko takim metoda. (Nie mam jednak nic przeciwko karcie!) Nie
        jestesmy psami, to jest wstep / preludium ok! zaczyna sie od palca
        potem dostniemy Chip i niewiedzac kiedy bedziemy kompletnie
        kontrolowani. Mowisz tak jest W Ameryce (so what? to jest Polska) -
        bo taka tam "pseudowolnosc" ktora kazdy sie zachwyca, poczekaj kiedy
        wyprobuja na "swojej skorze" beda mieli jej dosc! - co zreszta juz
        widac (pracownicy sa niezadowoleni - sa przymuszani (dziwne w
        komunie nie byli tak przymuszani i numerowani) Nie, nie jestem za
        komuna ale znam (doswiadczylam na wlasnej skorze) ta zachodnia
        wolnosc. Wolnosc gdzie policja atakuje "niewinnych" ludzi, (np. za
        wyrazenie swojej opinii, bez jakiejkolwiek agresji, obrazania
        kogokolwiek), gdzie kryminalisci dostaja mniej za zabicie czlowieka
        jak za zabicie kota. Gdzie 2 braci spedzilo 20 lat w wiezieniu
        (Zachodnia Australia)choc byli niewinni (postaw sie w ich sytuacji
        tylko przez moment) - yes! pomylki sie zdarzaja ale to nie byla
        pomylka wszystko bylo sfabrykowane przez szefa tamtejszej policji
        (ktory zreszta zginal - present od przyjaciol - bomba podlozona pod
        jego auto) To tylko kilka przykladow tej "wolnosci" Otworz wiec oczy
        i powiedz NIE!
        • michelange75 Re: Dla michelange75 07.09.09, 07:52
          Dla Goski
          Wystarczyloby napisac dwa,trzy zdania konkretnie je motywujac i
          tlumaczac swoje stanowisko.A tak zapuscilas sie w beznadziejne
          gadanie ideologiczne ktorego na dodatek nie doswiadczylas z
          wyjatkiem informacjii poslyszanej gdzies tam..
          Dlatego oprocz Twojego stanowiska,czyli sprzeciwu,nic sie konkretnie
          nie mozna dowiedziec jakie naprawde racje nie pozwolilby ci
          zaakceptowac systemu,ktory stosowany jest na calym swiecie i ktory
          ja czesto mam okazje uzywac.Nikogo w kraju gdzie panuja normalne
          stosunki pracy i przynajmniej w kwestii porzadku i wzajemnej
          odpowiedzialnosci za prace na kazdym szczeblu tejzej pracy panuje
          rownosc.
          Skoro pracownik fizyczny,umyslowy,inzynier czy menager w
          przedsiebiorstwie prywatnym rejestruje swoj czas pracy w taki
          wlasnie sposob,moze to robic rowniez strefa budzetowa,ktorej
          pracownicy oplacani sa w wiekszosci z naszych podatkow.I taki system
          funkcjonuje w wielu krajach nie wywolujac zadnego sprzeciwu,poniewaz
          ludzie maja inna obowiazkowosc i mentalnosc.
          Uwazam ze jezeli ktos sie sprzeciwia,to znaczy musi miec konkretny
          powod.Od tego sa odpowiednie instytucje w kraju,zeby zabezpieczyc
          aby ten system nie zagrazal naruszaniu bezpieczenstwa osobistego
          ludzi.
          Tak wiec znajac dobrze system pracy w Polsce,szczegolnie w strefie
          budzetowej,a w opisywanym^przypadku w szpitalu,uwazam ze taki pomysl
          jest wyjsciem w strone uporzadkowania czasu pracy tej strefy czyli
          w wiekszosci czasu kontaktu z klientem.Jak jest,widzisz na
          biezaco,Nie chce tutaj uzywac porownac.Jezeli ktos sie boi,moze to
          oznaczac takze,ze nie lubi kiedy narzuca mu sie rozwiazanie do
          ktorego i tak sie odwroci bokiem.Niestety tak jest,poniewaz ludzie
          nauczyli sie ta strefa jest w pewnym sensie tego znaczenia strefa
          uprzywilejowana w panstwie i to daje jej pewien prestiz.
          Nikt tutaj nie kwestionuje ze sa ludzie,dlaczego i nie
          wiekszosc,ktorzy uczciwie podchodza do pracy.Ale wlasnie dlatego ze
          istnieje mniejszosc ktora wykorzystuje taka sytuacje zeby obejsc
          normalne uklady pracy obojetnie jak na nie popatrzymy,wprowadza sie
          podobne nikogo nie krepujace rozwiazania.Jakie? To musi byc juz
          potwierdzone przepisami i prawem.
          Zmiany wprowadza sie dlatego zeby cos zmodernizowac,nie po to zeby
          zepsuc nawet stosunki pracy.Jaki mamy odzew w sprawie widzisz
          sama.Ten system predzej czy pozniej wejdzie w zycie,oby tylko nie
          zaantagonizowal spoleczenstwa.Ale raczej nie watpie,poniewaz
          naprawde kontrola czasu pracy i obowiazkowosc musza byc jednakowo
          traktowana przez wszystkich.
          • Gość: Goska Re: Dla michelange75 IP: 61.88.236.* 09.09.09, 04:42
            Zle mnie zrozumiales, albo tez "niewyraznie" sie wypowiedzialam.
            Absolutnie nie mam nic przeciwko KONTROLI (a nawet jestem za - ha ha
            z kad my to znamy?) No ale serio Kontrola TAK, karty TAK ale nie
            odciski palcow, chipy (bo do tego dojdzie) itp. Zgadzam sie i nie
            protestuje - jesli uczciwie pracuje nie mam nic do ukrycia - nie
            obawiam sie kontroli. Dodatkowym plusem jest fakt ze w sytstemie
            kontroli Wojtek czy Ala juz z taka latwoscia nie beda w stanie
            zalatwiac w godz. pracy swoje prywatne sprawy. Jesli chodzi o
            skutecznosc tego scanowania - to przyznasz ze wciaz mozna
            go "pominac" Faktem jednak jest ze kazde "utrudnienie przekretow"
            jest plusem i dzialaniem pozytywnym. Wciaz jednak uwazam ze odciski
            palcow to zbyt wiele, kojarza mi sie z "Big Brother" a nie mam
            ochoty w nim brac udzialu, jest jednak mozliwe ze nie bede miala
            wyjscia. I wierz mi nie wiedzac kiedy sami dobrowolnie staniemy
            sie "niewolnikami" (juz slysze - jakimi niewolnikami? co ona
            pieprzy! - powiem Ci krotko to juz temat na inna dyskusje). A tak na
            mrginesie to mowie to z doswiadczenia - 15 lat pracy a Austrlii. Ach
            jeszcze jedno i nie mow ze za granica kazdy taki "pracowity" bo to
            totalnie mija sie z prawda!!!
    • zzbyszekz I bardzo dobrze dyro zrobił , wreszcie ktos wezmie 05.09.09, 16:46
      sie do dupska pseudofachowcom medycznym. Gdyby nie stali na bakier z
      czasem pracy napewno by tak nie piszczeli . BRAWO DYREKCJA
      !!!!!!!!!!!!!!!!
    • anna-76 super! 05.09.09, 17:09
      brawo , dobry kierunek!
      nalezy jeszcze wprowadzić natychmiast:
      - kasy fiskalne do prywatnych gabinetów
      - zakaz prywatnej praktyki dla lekarzy na etatach szpitalnych
      lekarzy szpital powinien móc zamawiać - kontraktować spoza szpitala.
      • Gość: cassper Re: super! IP: *.blutmagie.de 05.09.09, 18:09
        Jestem ciekaw czy taki gest "per rectum" w wykonaniu Doktora Majkowskiego, możliwy byłby w innych budżetowych instytucjach ?

Czy Doktor Majkowski pokazał by dwa brudne paluszki swojemu przełożonemu w Londynie, Berlinie, Glasgow, .. ?

Może nareszcie zacznie się wymagać także od mafii lekarskiej.

Zobaczcie gdzie mieszkają, czym jeżdżą, gdzie jeżdżą na wakacje.

Zasada w Świecie jest jedna : " Ten kto płaci, wymaga"

Jak mu się nie podoba w tym szpitalu, to niech zbuduje sobie swój własny i tam swoje zasady. Na razie jest na etacie i tak jak w wielu innych instytucjach podlega takiemu albo innemu regulaminowi.

Ciekaw jestem jakby się zachowywał Doktor Majkowski gdyby był właścicielem szpitala ?

A może on już teraz jest właścicielem i dlatego może paluszkami-pieszczoszkami tak okazywać swoje niezadowolenia ?
        • Gość: zdzislaw Re: super! IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.09, 00:04
          Majkowski nie jest lekarzem!
          To prowokacja dziennikarzyny majaca na celu szczucie spoleczenstwa przeciw lekarzom!
          A ciemny lud to kupuje....
      • Gość: hi[per! Re: super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 18:31
        Koniecznie kontraktować lekarzy spoza szpitala, szczególnie w
        specjalnościach zabiegowych. Taka/taki będzie operował z
        przypadkowym personelem. Na sale operacyjna pewnie trafi bez
        większych kłopotów, ale do szatni, gdzie będzie musiał się przebrac
        to niekoniecznie. Jeszcze w międzyczasie go okradną. A jak zooperuke
        to niech idzie do domu, a chorym będzie opiekowała się rodzina. Co
        pomysł to lepszy!
      • Gość: ANTY DUREŃ Re: super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 10:03
        Można i tak czyli SUPER trzymać jak pisze anna -76 widać nienawistna lekarzom -
        tylko wtedy kolejki do specjalistów na mieście wzrosną na kilka lat I ZA O
        WIEEEEEEEEELE większą kasę np 200 - 300 - 400 zł za wizytę. Lekarzy szczególnie
        specjalistów jest za mało a to że jakoś tam jest to efekt ich pracy po 12 15
        godzin nieraz do 23 w nocy.
        Może byliby nawet zadowoleni wychodząc do domu z pracy o 15 stej w wekendy mając
        wolne wyrabiając swoje 150 godzin w miesiącu a nie 300 350 mając czas dla siebie
        rodziny tylko anna wtedy czeka do spec. kilka lat I BYŁOBY SUPER!!!
    • Gość: PROPOZYCJA Re: Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 17:11
      A może zrobić referendum i popędzić to towarzystwo? Wprowadzili
      system, który się sam kompromituje. Trzeba przyjść do pracy o 7 i
      wyjść o 15 (wyjścia awaryjne, wyjścia i wejścia dla chorych są
      dostępne!)
    • wrobre Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk 05.09.09, 18:02
      Typowy protest występujacy przy wieloetatowości i zobowiązywaniu się
      pracownika do pracy w kilku miejscach miasta w tym samym czasie.
      Dyrektor szpitala ma rację i powinien tą kontrolę w takiej formie
      utrzymać.
    • michelange75 Stare uklady a emigracja mlodych lekarzy 05.09.09, 18:15
      Mlodzi lekarze ktorzy zdecydowali sie wyjechac z kraju poniewaz nie
      mieli mozliwosci tutaj sie rozwijac i podejmowac ciekawej pracy
      poniewaz w wielu przypadkach stara mafia lekarska obsadza wiele
      etatow swoimi ludzmi i ich pociotkami.
      Dlatego tez,mamy mozliwosc spotykac na praktyce lekarzy ktorzy
      oprocz tendencji do uprawiania lekkiej atletyki goniac od gabinetow
      do gabinetow,zachowuja sie jak farmerzy traktujac pacjentow jak
      dojne krowy.
      To pacjeni poprzez NFZ,czyli nasze podatki utrzymuja te ciagle
      uprzywiljowana kaste cwaniakow.Wiem ze to moga byc mocne slowa dla
      tego srodowiska,ale niestety przez takie wlasnie dzialania pewnej
      grupy w tym zawodzie cierpi cala profesja.
      Na zachodzie mlodzi lekarze zobaczyli jak funkcjonuje sluzba zdrowia
      oparta na zdrowych zasadach etyki lekarskiej i uczciwosci.
      Sprobuj we Francji,GB,w Holandii spotkac lekarza na wielu prywatnych
      praktykach prywatnych w gabinetach szpitalnych,a jeszcze wreczyc
      lapowke.U nas tylko czeka sie na taka okazje.
      Dlatego normalne postepowanie dyrekcji ktora chce tylko doprowadzic
      zeby pacjent mial okazje spotkac lekarza w szpitalu nie w prywatnym
      gabinecie wywoluje u nich tendencje alergiczna.
      Coraz czesciej uczycie uczciwosci i przysiega lekarska traktowana
      jest jako puste slowa.
      Dezawuje sie ten zawod,coraz bardziej.Jezeli lekarze zdecyduja sie
      bojkotowac placowki opieki publicznej ,to krzyzyk im na droge.Wroca
      Ci co musieli wyjechac,i byc moze przyniosa nam inna jakosc
      traktowania zawodu i pacjenta.
      Ci obecni oprocz straszenia nic nie zrobia.Wiedzac co traca nie
      zdecyduja sie wyjechac.Maja za duzo do stracenia.
      A do opieki prywatnej i tak nie zaciagna biednego spoleczenstwa,a
      zreszta kto im to wybuduje,w szpitalach maja za darmo.
      Pozdrawiam lekarzy uczciwie traktujacych swoj zawod i troskliwie
      opiekujacych sie pacjentami.

• Gość: Nie-młody Re: Stare uklady a emigracja mlodych lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:06
        "Stare uklady a emigracja mlodych lekarzy".
        Chatko czytać
        Zupełna nieznajomość problemu i bzdury - powody emigracji są zupełnie inne ale
        niech wypowie się jakiś młody.
    • wielki_czarownik W porządnych organizacjach 05.09.09, 23:44
      W porządnych organizacjach system nie działa tylko na zasadzie sprawdzania przy wejściu, ale też w środku. Pracownik wchodząc do windy czy pomieszczenia musi odcisnąć palec/włożyć kartę. W ten sposób błyskawicznie można stwierdzić, gdzie dany pracownik jest (i za pomocą kamery zweryfikować, czy w pokoju X jest on, czy kolega z jego kartą). Ponadto taki system uniemożliwia przyklepanie obecności na wejściu i ucieczkę z pracy, bo będzie można zweryfikować, czy ktoś wszedł do windy, do swojego gabinetu itp.
      • Gość: zdzislaw Re: W porządnych organizacjach IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.09, 00:08
        A w szpitalu masz np. raporty z dyzurow, protokoly operacji. Wszystko jest do
        ustalenia. Taka kontrola jest kompletnie niepotrzebna i tylko powiekszy fundusz
        plac bo kazda minuta nadliczbowa bedzie rozliczana.
        Dyrektor kupujac za ciezkie pieniadze ten sprzet dzialal na szkode szpitala.
        Tylko ciekawe w czyim interesie....
        • Gość: pinia Re: W porządnych organizacjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 07:35
          skoro budzi to taki protest pracownikow, widocznie maja cos do ukrycia, jak sie
          prowadzi wlasne praktyki w godzinach pracy w publicznym szpitalu, to taka
          kontrola jest nie po ich mysli!
          • Gość: zdzislaw Re: W porządnych organizacjach IP: *.zdrowie.walbrzych.pl 06.09.09, 07:58
            Budzi protest bo nikt nie chce byc traktowany jak potencjalny oszust. Poza tym
            wszyscy maja juz dosc dyrektora i jego pomyslow. Wiekszosc widzi ze to
            wyrzucanie pieniedzy w bloto a ciagle slysza od dyrekcji ze nie ma na nic kasy....
            • Gość: gość Re: W porządnych organizacjach IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 08:36
              Gość portalu: zdzislaw napisał(a):

> Budzi protest bo nikt nie chce byc traktowany jak potencjalny
              oszust
              .

Żart, ale w złym stylu. To ja, jako twój pacjent jestem traktowany przez
              lakarzy jako intruz utrudniający im życie i oszust, że się "wyłudzam" (domagam)
              przeprowadzenia dogłębnych badań (skierowań)

• Gość: Grandy Re: W porządnych organizacjach IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 08:27
          Gość portalu: zdzislaw napisał(a):

> A w szpitalu masz np. raporty z dyzurow, protokoly operacji.
          > Wszystko jest do ustalenia.

Tak, to działa... lecz ma jeden mankament, te dokumenty tworzy człowiek- lekarz post factum, a nie przez system - gdzie lekarz nie ma do niego dostępu. No i ta biurokracja, na którą się Wy - lekarze skarżycie >Zdzisiu<

> Dyrektor kupujac za ciezkie pieniadze ten sprzet dzialal na szkode szpitala.

Bzdura . Pomagał rozstrzygać skargi pacjentów na Ciebie, a marzyła Ci się premia za bumelkę (z kasy za sprzęt do monitoringu)

• Gość: Grandy Mafia lekarska na pozilmie szypitali IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 08:10
      To jest po prostu organizacja mafijna na poziomie szpitali i przychodni zorganizowana przez samych lekarzy. (ręka rączkę myje). Każda próba przywołania ich do pionu rodzić będzie taką reakcje szpitalnej mafii lekarskiej.

Bardzo dobrze, że zaczęto monitorować czas pracy w zakładzie. "Odcisku palca" się nie zgubi!!!!, nie będzie mógł się tłumaczyć, że "w robocie był" tylko zapomniał(zgubił) kartę identyfikacyjną i jej nie odbił. Ci co poprawnie pracują nie maja się czego bać.

Każdy kto pracuje na państwowym, zamiast zająć się robotą - obowiązkami, obsługiwać petentów , pracować to od rana do wieczora zaczynają kombinować jakby tu wydrzeć jeszcze więcej kasy z budżetu.

Na koniec - GDZIE SĄ ELEKTRONICZNE KSIĄŻECZKI ZDROWIA - takie jak kiedyś były testowane na górnym śląsku - to też się nie podobało lekarzom

• anna-76 Dyrektor szpitala nadepnął lekarzom na odcisk 06.09.09, 09:22
      jest tak :
      Polak płaci na służbe zdrowia obowiązkową składkę.
      Budżet Państwa czyli wszyscy Polacy dopłacają do służby zdrowia.
      Polak płaci lekarzowi prywatnie , pielegniarce prywatnie aby ci
      wykonali dla niego pracę za która już był zapłacił składką i przez
      budżet państwa.
      tysiące urzędników reformuje służbe zdrowia aby było coraz lepiej ,
      a jest coraz gorzej.
      Za te "starania" , a to naprawde kawał cięzkiej roboty, Polak płaci
      wysokie opłaty utrzymując tysiące urzedników i ekspertów.
      Rządy wielokrotnie tworzą koszyki swiadczeń od nowa , i od nowa , i
      od nowa...
      no i Polacy mają zapisany w konstytucji dostep do opieki ...
      Jezu , czy może być większa iluzja?
      W tym wszystkim rządzący chcą nam wmówić , że prywatyzacja jest
      rozwiązaniem ,hahahahahaha ... to jak w Sparcie...
      dopóki wybieramy takich "polityków" nic się nie zmieni.
      Ludzie którzy chcą zmienić stan rzeczy głównie emigrują lub hodują
      truskawki...
    • Gość: furora od razu widać, jakie typki zostają związkowcami... IP: *.magma-net.pl 06.09.09, 09:52
      kultury to chamowaty pan doktorek nie ma za grosz

koledzy się denerwują, że im w pracy każą być, za którą mają płacone.
      • Gość: MOŻE TEŻ TYPEK Re: od razu widać, jakie typki zostają związkowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 11:16
        Czy w Krośnie w Mielcu Tarnobrzegu to też TYPKI???
        118 lekarzy z krośnieńskiego Podkarpackiego Szpitala Wojewódzkiego złożyło w
        poniedziałek wypowiedzenia. Bezpośrednim powodem jest monitorowanie przy pomocy
        czytników i kamer. Chcą odwołania dyrektora
        -Za trzy miesiące w szpitalu w Krośnie ze 118 lekarzy może pozostać tylko 30
        Około 140 lekarzy ze szpitali w Mielcu i Tarnobrzegu złożyło również we wtorek
        wypowiedzenia z pracy.
        • Gość: PROROK Re: od razu widać, jakie typki zostają związkowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 11:20
          Możliwe, że w WAŁBRZYCHU BĘDZIE TO SAMO
          Gazeta i wiele tu istniejących wpisów bardzo podgrzały ten kociołek.
        • Gość: Grandy Re: od razu widać, jakie typki zostają związkowca IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 13:33
          Gość portalu: MOŻE TEŻ TYPEK napisał(a):

> Czy w Krośnie w Mielcu Tarnobrzegu to też TYPKI???
          > 118 lekarzy z krośnieńskiego Podkarpackiego Szpitala Wojewódzkiego złożyło w
          > poniedziałek wypowiedzenia. Bezpośrednim powodem jest monitorowanie przy pomocy czytników i kamer.

To niech spadają z roboty... na ich miejce przyjdą inni i tak teraz nie leczą lecz wykonują eutanazje pacjentów w majestacie prawa (lub nie kto to sprawdza?).

- Czy ktoś zbadał jaką śmiertelność pacjentów mają poszczególni lekarze, bo zaniechali lub zlekceważyli swoje obowiązki (bo spieszyli się na kolejną fuchę) - leczenia pacjentów - np: po 60-siątce.

A gdzie jest napisane, że za 4 godziny pracy w szpitalu dziennie maja zarabiać 20.000 zł/m-c.

No na koniec quiz. - Ile kieszeni i jak głębokich ma fartuch lekarski?

• Gość: nn Re: od razu widać, jakie typki zostają związkowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:08
            INNI to znaczy kto?
            • Gość: Grandy Re: od razu widać, jakie typki zostają związkowca IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 20:59
              inni lekarze :)
        • Gość: Stefan Re: od razu widać, jakie typki zostają związkowca IP: *.wroclaw.mm.pl 06.09.09, 21:01
          przepraszam , niech ktoś im powie , że skończasię ich kokosy , może
          tego nie pomyśleli?
    • poliszynell Ciasny umysł 06.09.09, 13:51
      Ten odcisk palca to po prostu brak przyzwoitości, a ze strony
      dyrektora obsesja na punkcie kontrolowania innych. Utrudnienie jak
      każde inne - mozna obejść jeżeli komuś bedzie zależało, czyli pozory
      zeby chlop mogl spac spokojnie. Ale nie o tym, nie chodzi o to zeby
      zwiewac z roboty.
      Kieruje to do wszystkich zawistnych frustratow, odwaznych tylko
      przed monitorem, biernych na codzień, tchorzliwych i niedouczonych.
      Placa skladki, wszystko im sie nalezy, a doktory to tylko kradna.
      Wiec do wiadomosci: Nie prosze sie o prace od 7 do 15. Jezeli
      pracodawca nie chce mi placic niech tego nie robi. Bede zatrudniony
      na pol etatu i gra. Ale okazuje sie ze kazdemu dyrektorowi potrzebne
      jest to drugie pol etatu zeby otrzymac kontrakt z NFZ. Taka sytuacja
      jest we wszystkich Szpitalach i Poradniach, bo lekarzy jest za malo
      zeby "obstawic" wymagane przez NFZ godziny do kontraktu. Jezeli moje
      godziny czyli zatrudnienie, jest wykazywane w wielu miejscach to
      wcale nie znaczy ze jestem multietatowcem i nie zajmuje sie niczym
      innym jak tylko jezdzeniem tam i z powrotem. Wykazuje sie te
      godziny, bo caly system by padł, a Polacy zostaliby na lodzie ze
      swoja oplacona skladka.
      Dyrektor tego (i chyba kazdego) Szpitala zdecydowanie wiecej by
      zdzialal budujac atmosfere partnerstwa, szacunku i zaufania, bo w
      drabinie przelewania frustracji, agresji i niezadowolenia na końcu
      zawsze jest pacjent.
      • Gość: gg Re: Ciasny umysł lekarza IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 14:11
        poliszynell napisał:

> Kieruje to do wszystkich zawistnych frustratow, odwaznych tylko
        > przed monitorem, biernych na codzień, tchorzliwych i niedouczonych.
        > Ten odcisk palca to po prostu brak przyzwoitości,

żart? Piękna bajka ... tylko co ja ma z tego jako pacjent, z tej twojej opowieści?

lekarze gonią tylko za kasą (100zł za 10 minut rozmowy(konsultacji) to przesada)
        A ta rejestracja czasu pracy lekarzy im w tym przeszkadza i tu leży pies pogrzebany.
        • radeberger lekarza? 06.09.09, 14:15
          cytat z forum lekarzy ad. takiego systemu monitorowania godzin:

Fakt. Nasza dyrekcja też coś takiego chciała wprowadzić. Usiedliśmy, policzyliśmy sobie czasy przekazania dyżurów i wyraziliśmy zgodę.
          Niestety, dyrekcja dokonała tych samych obliczeń i z planów zrezygnowała :(
          • Gość: Grandy Re: lekarza? IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 14:21
            > Fakt. Nasza dyrekcja też coś takiego chciała wprowadzić. Usiedliśmy,
            > policzyliśmy sobie czasy przekazania dyżurów i wyraziliśmy zgodę.
            > Niestety, dyrekcja dokonała tych samych obliczeń i z planów zrezygnowała :(

Mafia lekarska ... takie jest tylko wytłumaczenie. To co teraz dzieje się
            w państwowej służbie zdrowia (szpitalach) odpowiedzialni są lekarze nikt
            inni.

Na tych samych pieniądzach prywatne polikliniki maja się dobrze a pacjencji są
            zadowoleni. Czy to jest cud?

• radeberger Re: lekarza? 06.09.09, 14:31
              nie mafia lekarska, tylko masońska i cyklistów..

co do pieniędzy - "kłamstwo powtórzone 100x staje się prawdą"
              • Gość: poprzejściach Re: mafia lekarza? IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 21:12
                radeberger napisał:

> nie mafia lekarska, tylko masońska i cyklistów..
                >
                > co do pieniędzy - "kłamstwo powtórzone 100x staje się prawdą"

Jestem po przejściach z jego mościami lekarzami. Prokurator miałby trochę roboty...powtarzać niczego nie trzeba, by w to uwierzyć, wystarczy przeżyć kontakt z lekarzami i ich leczenie na własnej skórze.

Co do rejestracji czasu pracy lekarzy i innego personelu medycznego to jestem na Tak.

• Gość: ala Re: mafia lekarza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 21:28
                  Po przejściach to jest większość pacjentów - na własnej skórze
                  poznali co to miód być królikiem doświadczalnym w rękach jakiegoś
                  młodzika czy nieuka , który pacjenta traktuje jak przedmiot a nie
                  podmiot i dla którego ów pacjent jest tylko marnym dodatkiem do
                  jednostki chorobowej , i którego się nie słucha , i którego się
                  ignoruje itd...Trochę pokory państwo doktorostwo !
            • Gość: med. Re: lekarza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:33
              TYPKI HOŁOTA MAFIA PRZESTĘPCY ŁAPÓWKARZE i inne temuż podobne wyzwiska jak te tu
              zamieszczone.
              Tak trzymać mili pacjenci.
              Jutro jak co dzień przyjmę WAS około 30 40.
              Ne czytam takich witryn jak ta - ale, że dotyczy mojego terenu zagłębiłem się w
              jej treść.
              Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że pracuję uczciwie z dużym
              zaangażowaniem i kocham ludzi, ale jutro będzie tej miłości mniej - będzie mi
              się wydawało, że autorem tych niskich, jarmarcznych epitetów, które z całymi
              wpisami łatwo się zapamiętuje, może być każdy wchodzący w oczekiwaniu na moją
              pomoc.
              My też mamy prawo do widzenia WAS i to nie tylko w kwestiach czystości języka.
              • Gość: Wredny pacjent Re: lekarza? IP: *.chello.pl 06.09.09, 19:22
                Uważaj jak przyjdziesz do mnie po pozwolenie na budowę.
              • Gość: kierowca _karawanu Re: lekarza? IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 20:55
                No ja się dołączę do łańcuszka, może jutro jadąc do pracy(szpitala) popsuje ci się samochód i może trafisz na mnie. Załatwię cię zgodnie z twym przesłaniem

> Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że pracuję uczciwie z dużym
                > zaangażowaniem i kocham ludzi, ale jutro będzie tej miłości mniej - będzie mi
                > się wydawało, że autorem tych niskich, jarmarcznych epitetów, które z całymi
                > wpisami łatwo się zapamiętuje, może być każdy wchodzący w oczekiwaniu na moją
                > pomoc.
                > My też mamy prawo do widzenia WAS i to nie tylko w kwestiach czystości języka.
                • Gość: kjyhfuyg;iuoh Re: lekarza? IP: *.szpital.swidnica.pl 07.09.09, 13:25
                  Smutno się robi jak się to wszystko czyta. Co za kraj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka