Gość: Jurek IP: *.chello.pl 24.09.09, 12:02 jak zamierzam wyjehac w ciemno do londynu to co mam wziąść jaki bagasz pierwszy raz jade do angli prosze o pomoc???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurek Re: co tszeba wziąść do angli IP: *.chello.pl 24.09.09, 12:19 a jak sie leci samolotem to czeba mieć paszport czy wystaczy dowód osobisty lub prawo jazdy??? Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: co tszeba wziąść do angli 24.09.09, 13:24 Słownik języka polskiego by się przydał jak widać. A jako dowód tożsamości wystarczy dowód osobisty. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: co tszeba wziąść do angli 24.09.09, 13:24 Słownik ortograficzny. Bez wyjazdu do Anglii zresztą też mógłbyś się w niego zaopatrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: co tszeba wziąść do angli IP: *.range86-139.btcentralplus.com 24.09.09, 13:43 ale trolli niestety nie wpuszczają :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: co tszeba wziąść do angli IP: 83.1.92.* 24.09.09, 14:38 Hehe, przynajmniej poczucia humoru i sarkazmu nie musisz pakowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: co tszeba wziąść do angli IP: *.chello.pl 24.09.09, 17:56 a jaki angielski jest wymagany jak bende szukac roboty???? Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: co tszeba wziąść do angli 24.09.09, 18:18 Na pewno lepszy niż polski, który zaprezentowałeś - po tylu uwagach naprawdę mógłbyś pisać z jakimś programem sprawdzającym pisownię. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin.finansjery Re: co tszeba wziąść do angli 24.09.09, 18:41 To sie staje nawet zabawne :) nsc, ty nawet cos podobno studiujesz w Anglii. Mozesz powiedziec co i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: co tszeba wziąść do angli 24.09.09, 20:07 Nie wiem co to ma wspólnego z tematem wątku, ale mogę powiedzieć - licencjat zrobiłam na Uniwersytecie Edynburskim z biotechnologii, teraz robię magisterskie z prawa w Londynie na Queen Mary (niby prawo, ale tytuł dostanę MSc, bo to Zarządzanie Własnością Intelektualną). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza wlasnosci intelektualne :DDD IP: *.range86-168.btcentralplus.com 24.09.09, 23:47 Twoje osobiste wlasnosci intelektualne wzbudzaja tu watpliwosci.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: wlasnosci intelektualne :DDD 25.09.09, 00:10 A to dlaczego? Nie wiesz co to jest własność intelektualna? Wystarczy wrzucić w Google. Nie rozumiem, co Cię tak śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: from Europe Re: wlasnosci intelektualne :DDD IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 25.09.09, 01:57 nsc23 napisała: > Nie rozumiem, co Cię tak śmieszy. Pewnie to ze w regulacjach prawnych zabraklo intuicyjnego prawa odrozniania jaj od jajecznicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: wlasnosci intelektualne :DDD 25.09.09, 02:12 Mozliwe. Grzecznie mowie, jak nazywa sie moj kierunek, w odpowiedzi na pytanie. Jezeli kogos nazwa kierunku smieszy, to trudno, nic nie poradze. Natomiast nie widze powodu, zeby z tego powodu kwestionowac moja inteligencje. Poczucie humoru - prosze bardzo, mozliwe, ze nie zalapalam jakiegos super-zartu - bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: wlasnosci intelektualne :DDD 25.09.09, 22:55 nsc23 Bo ludzie nie maja pojecia co to jest IP, a poza tym zwyczajnie ci zazdroszcza bo sami niewiele robia i tak reaguja. Szkoda czasu nawet odpowiadac im. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Podziękowania IP: *.chello.pl 28.09.09, 14:03 Dziękuję Wam za porady, wskazówki itd. ; sądząc po wypowiedziach nadal jest w Was dużo polskiej zawiści, złości, kompleksów, tak typowo polskiej postawy, normalny człowiek nie zwróciłby uwagi na ten post, ale Wy lubicie poszpanować na forum, wytykać błędy innym, szczególnie językowe, a przecież sami często nie jesteście lepsi, drodzy rodacy z kompleksami nic Was ta zagranica nie nauczyła.Gwoli wyjaśnienia ja nie wybieram się do Wlk. Br. Zostaje tu. Dzięki za wszystkie porady. Pozdrawiam Serdecznie Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: from Europe Re: Podziękowania IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 28.09.09, 19:22 Jerzy, a tym razem to tak na serio? Gość portalu: Jurek napisał(a): > Dziękuję Wam za porady, wskazówki itd. ; sądząc po wypowiedziach > nadal jest w Was dużo polskiej zawiści, złości, kompleksów, tak > typowo polskiej postawy, normalny człowiek nie zwróciłby uwagi na > ten post, ale Wy lubicie poszpanować na forum, wytykać błędy innym, > szczególnie językowe, a przecież sami często nie jesteście lepsi, > drodzy rodacy z kompleksami nic Was ta zagranica nie nauczyła.Gwoli > wyjaśnienia ja nie wybieram się do Wlk. Br. Zostaje tu. > Dzięki za wszystkie porady. > Pozdrawiam Serdecznie > Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Podziękowania 28.09.09, 20:27 Gość portalu: from Europe napisał(a): > Jerzy, a tym razem to tak na serio? Jerzy zapewne przeprowadzal eksperyment socjologiczny do swojej pracy doktorskiej i podzielil sie z nami zwiezlym podsumowaniem. Alez tych bulwiastych nieudacznikow qrvica ciska hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uojejuu Re: Podziękowania IP: *.nrth.cable.ntl.com 30.09.09, 02:14 Widzisz Jerzy, bo my tu nie chcemy nowych, nie oczekuj, że ktoś Cię będzie zachęcał :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: Podziękowania IP: 83.1.92.* 30.09.09, 11:24 Przeciez od razu widac bylo, ze ironizuje. Ale czesc (studęty hehe) podeszla na serio (slowniki, wstydz sie, i w ogole loser jestes). Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: wlasnosci intelektualne :DDD 12.10.09, 02:26 Poczucie humor > u > - prosze bardzo, mozliwe, ze nie zalapalam jakiegos super-zartu - bywa. Mnie się wydaje, że Jerzy-założyciel wątku pragnął istotnie zabłysnąć humorem, bo jego ortografia była wręcz nader ostentacyjna. Że dowcip kiepski, inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
u_nasz_w_londynie Re: co tszeba wziąść do angli 24.09.09, 19:17 Pszyjeszczaj,bendziesz do nasz paszofal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: co tszeba wziąść do angli IP: 195.188.191.* 25.09.09, 17:30 skarpy i majty na zmiane , konserwy, zupki chinskie, chleb, kielbase, (ewentualnie mozesz isc na calosc i wziasc pol swiniaka) telefon bez simloka no i z 2 tysiace funtow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert ds.angli Re: co tszeba wziąść do angli IP: *.tvk.torun.pl 26.09.09, 03:43 Gość portalu: majkel napisał(a): > skarpy i majty na zmiane , konserwy, zupki chinskie, chleb, kielbase, > (ewentualnie mozesz isc na calosc i wziasc pol swiniaka) > telefon bez simloka no i z 2 tysiace funtow > to tez ALE: Podstawa to OTWIERACZ!!Bedzie ci sluzyl wiernie do smierci--dieta fasolowo-konserwowa to jedyne zarcie dla 90% polactfa w Uk.... Wytykaja co ortografie--olej frajerow--w Uk ponad 90% polactfa ma ja na takim samym poziomie lub nawet duzo gorszym.... Dowod starczy,bilet w 1 strone(na powrot to tam nie zarobisz)....Paszport niepotrzebny bo i tak juz nigdzie cie niezarejestruja---maja ludzi gotowych do pracy za minimalna zapewnionych do 2350roku....Zabierz jakas babe--robcie jak najwiecej bachorow--WTEDY BEDA ZASILKI--TERAZ JEST MODA wsrod migrantow i nawet angoli z nizin na robienie niepelnosprawnych bachorow---10x wyzsze zasilki i wogole zycie w luxusie---narob takich z 10sztuk---- polki w ciazy pala papierosy,cpaja,chleja i rodza potem wpol zywe bachory---wtedy radosc bo kasa leci szerokim potokiem... Bo o pracy to mozesz pomarzyc---jest nieoficjalny zakaz zatrudniania polakuf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrw Re: co tszeba wziąść do angli IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 26.09.09, 04:41 Gość portalu: Jurek napisał(a): > jak zamierzam wyjehac w ciemno do londynu to co mam wziąść ? latarke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palejo Re: co tszeba wziąść do angli IP: *.range86-148.btcentralplus.com 26.09.09, 11:40 Eksprerta do spraw Anglii Odpowiedz Link Zgłoś