Dodaj do ulubionych

Aby Kochac

16.07.08, 12:08
Aby kochać wszystkich trzeba pokochać jednego, rozwinąć uczucia jak najmocniej, a promieniowanie i wewnętrzny magnetyzm zrobi swoje.
Dzwon, metal o metal uderza i tak okolica rozbrzmiewa, miecz jako serce w dzwon włożony, mocno bijący, prowadzony ręką ze Światła pochodzącą, lecz uwaga; zawsze czujność jest wskazana, aby nigdy nie dochodziło do wypaczeń.
Gorące połączenie duchowe w ziemskim ciał uścisku, miłosne zanurzenie w sobie, gorące połączenie miłosne, nie trzeba niczego więcej, wystarczy być wewnętrznie ku sobie, dopełnienie, troska o drugiego i chęć bezinteresownej pomocy, delikatność na wietrze jedwabiu, płynność przelewania wody, tarcie ziemi i ogień uczuć, i wulkan wybuchnie, a żar zaleje cały kraj i dalej Ziemię, potem popłynie w górę w podzięce.
Żar czystych uczuć dwojga duchów w podzięce Panu za duchowość na Ziemi płynącą z Raju.
Delikatność i wyważenie, aby z uczuć biły czyste promienie.
Ziemskie, to tylko ziemskie wzajemne dopełnienie.
Obserwuj wątek
    • te_ss Re: Aby Kochac 16.07.08, 12:14
      Czy ty chcesz z ludźmi rozmawiać czy tylko zachwycać sie swoimi
      wypowiedziami? Nawołujesz do miłości a asekurujesz się czujnością.
      Taka asekuracja to nieufność. Miłość nie idzie w parze z
      nieufnością. Miłość to dawanie a jak się rozglądasz na boki, to
      boisz się żeby ci czegoś nie ukradli. Coś z tą twoją teorią jest nie
      tak jak należy.
      • jezus.pl Re: Aby Kochac 16.07.08, 12:15
        Pani TESS! czy wogóle pani wyciąga wnioski, przecież w Miłości trzeba być
        czujnym wewnetrznie, duchowo, inaczej np. żądze mogą ściągnąć w dół. Daję wam
        ludzkim duchom na Ziemi Prawdę, a nie wasze jakieś słowne dyrdymały. Miłość nie
        jest taka jaką wy ją znacie, jest surowa, sprawiedliwa, wymagająca i
        wszechogarniająca. Wiem o każdym z was czego wam potrzeba, a wy albo
        przyjmujecie i wzlatujecie, albo nie i do leja rozkładu. I proszę swoje
        kometarze przepuszczać wpierw przez uczucia, bo rozumowe pani wypowiedzi
        prowadzą tylko w ciężką materię, w ziemię!
        Miłego dnia!
        Jezus Chrystus
        • caroli_ne_86 Re: Aby Kochac 16.07.08, 21:54
          jezus.pl napisał:

> Jezus Chrystus

Mat 24
          11 Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą;
          22 Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego
          imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy
          wielu cudów mocą Twego imienia?"
          23 Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy
          dopuszczacie się nieprawości!"
          • lumpior Re: Aby Kochac 16.07.08, 22:00
            ludzie.gazeta.pl/jezus.pl/0,0.html
            Psychol,coz choroba.
            • caroli_ne_86 Re: Aby Kochac 16.07.08, 23:10
              lumpior napisał:

> Psychol,coz choroba.

Lumpiorku -nie wiem - staram sie nie oceniać nikogo.
              Pozdrawiam:)
              pl.youtube.com/watch?v=S8pI9H5QHSY
              • lumpior Re: Aby Kochac 16.07.08, 23:36
                > Lumpiorku -nie wiem - staram sie nie oceniać nikogo
                Corolinko:wszystko podlega ocena bo jest towarem,slowa,czyny takze.
                Dyskusja tez jest ocena.Nawet milczenie nalezy ocenic.A facet sam
                sobie wystawia opinie tym o czym pisze,jak sie przedstawia i chce
                jeszcze innym narzucac swoje poglady.Mogl napisac,ze jest
                wielorybem,pytonem,gora lodowa i co,mam wierzyc?A skoro sam wierzy,
                to znaczy,ze psychol,chory.Pisal osobiscie,zalozyl wizytowke,dla
                kogo,dla forumowiczow,wiec mam prawo to ocenic.Dobrych snow zycze.
                • caroli_ne_86 Re: Aby Kochac 17.07.08, 18:51
                  lumpior napisał:

> > Lumpiorku -nie wiem - staram sie nie oceniać nikogo

> Corolinko:wszystko podlega ocena bo jest towarem,slowa,czyny takze.
                  Jak zawze .. masz rację- w przeciwieństwie do mnie posiadasz doświadczenie ..mądrość życiową
                  Ale zauważ ,że nie zawsze ludzie są świadomi tego, co robią-z zaburzeniami psychicznymi - którzy czynią coś złego, ale w dobrej wierze?
                  A więc ocena czynu[ nie człowieka]powinna być zależna nie tylko od treści ..czynu ale także od osoby, która tego czynu ...dokonała.
                  Pozdrawiam:)
                  www.youtube.com/watch?v=sVh3WQtx_pw&feature=related
          • ewajanson-on-line Re: Aby Kochac 16.07.08, 23:30
            Ja cię Caroln przepraszam i wszystkich, ale jak ktoś się podpisuje "Jezus
            Chrystus", to po prostu lepiej nie dyskutujcie, tylko "zanim dzwon zabije
            podkasajcie szaty zwiewne i w miłości od tej persony wpływami umknijcie, a
            materia jego niech opada na jego ziemie, nie skażając innego człowieka".
            A tak serio, nie ma o czym z nim dyskutować. to się robi niebezpieczne.
            • pocoo Re: Aby Kochac 17.07.08, 07:41
              AMEN.
            • kaprys9 Re: Aby Kochac 17.07.08, 09:40
              Czemu niebezpieczne Ewo ??Facet rownie dobrze moze sobie robic zarty Malo to
              takich w necie?
              • ewajanson-on-line Re: Aby Kochac 17.07.08, 13:29
                Może masz rację - może to są żarty, ale jakos dziwie w tym samym tonie zawsze.
                To nie świadczy dobrze o równowadze psychicznej tej osoby. A jeśli tak, to
                energie przy takim człowieku nie są za dobre, a energie granic nie znają.
                Więc lepiej omijać, to chyba zdrowsza metoda i nerwów sobie człowiek nie napsuje.
              • ewajanson-on-line Re: A poza tym 17.07.08, 13:30
                tam jest niezły miks z różnego rodzaju wierzeń...
            • caroli_ne_86 Re: Aby Kochac 17.07.08, 18:56
              ewajanson-on-line napisała:

> Ja cię Caroln przepraszam i wszystkich, ale jak ktoś się podpisuje "Jezus
              > Chrystus

To tylko werset ...uważasz ,że niewłaściwy? ,że nie powinnam??
              Może i tak ..nie powinnam ...:(((((((
              Pozdrawiam
              www.youtube.com/watch?v=YAZyjARWKzM
        • muerte2 Re: Aby Kochac 17.07.08, 08:22
          jezus.pl napisał:

> Pani TESS! czy wogóle pani wyciąga wnioski, przecież w Miłości trzeba być
          > czujnym wewnetrznie, duchowo, inaczej np. żądze mogą ściągnąć w dół. Daję wam
          > ludzkim duchom na Ziemi Prawdę, a nie wasze jakieś słowne dyrdymały. Miłość nie
          > jest taka jaką wy ją znacie, jest surowa, sprawiedliwa, wymagająca i
          > wszechogarniająca. Wiem o każdym z was czego wam potrzeba, a wy albo
          > przyjmujecie i wzlatujecie, albo nie i do leja rozkładu. I proszę swoje
          > kometarze przepuszczać wpierw przez uczucia, bo rozumowe pani wypowiedzi
          > prowadzą tylko w ciężką materię, w ziemię!
          > Miłego dnia!
          > Jezus Chrystus

Tak trzymać, Jezusie!

Mateczka Przenajświętsza
    • prokasia75 Re: Aby Kochac 17.07.08, 15:17
      Mhm, "Dzwon..." więcej takich tekstów, odrobina korekty i można by cały tomik
      pięknych wierszy zebrać.
    • ewajanson-on-line Re: Aby Kochac 17.07.08, 21:22
      Nie wolno być "Jezusem Chrystusem", ale należy byc Synem Człowieczym.
      • muerte2 Re: Aby Kochac 18.07.08, 09:43
        ewajanson-on-line napisała:

> Nie wolno być "Jezusem Chrystusem", ale należy byc Synem Człowieczym.

A co oznaczają takie wariacje semantyczne i czemu służą?
    • rr.r [...] 19.07.08, 16:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka