gintaras 11.09.09, 19:05 Kolejny rok z rzędu święto piwa, tu nie ma żadnych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A. Zientarz Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.onlinemartin.org 11.09.09, 20:57 Jesteśmy w hotelu po małym balangowaniu pod ratuszem, a zaraz idziemy na wybory misek. Siedzimy ti od niedzieli - 5ka warszawiaków - i bawimy się przednio. Gazeta Wyborcza w Zielonej Górze to jakieś dno - banda narzekaczy i malkontentów! Odpowiedz Link Zgłoś
lubuszaninzg Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 11.09.09, 21:07 Tylko to IP trochę masz dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 12.09.09, 10:45 Za to ty masz dziwnego nicka. Chyba powinno być "lubuszaninlubusz/lebus" czy jakoś tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hejkral Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 10:53 ty "yntelygent" nie pomyslales ze net bezprzewodowy lub ptrzewodowy z hotelu maja Warszawiaki to i takie IP tu:) "yntelygent" jak ta lala, ale to pewnie tan patriota z lechji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: 212.95.49.* 12.09.09, 10:34 Wybory misek to nad każdym wiejskim jeziorem są organizowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erem Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 18:34 Warszawiacy? Wstyd dla Warszawy, a faktycznie są to jebane śmieci z Sieradza albo innych wioch spod Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwo_upiekszania_miasta Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 11.09.09, 22:47 19 - 20 września odbędzie się w Żarach III Jarmark Miodu i Wina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: 212.95.49.* 11.09.09, 23:06 Wolę Żagań http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zagan_jarmark_michala_impreza_pieciogwiazdkowa_109160.html Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwo_upiekszania_miasta Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 12.09.09, 00:44 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Wolę Żagań > http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zagan_jarmark_michala_im > preza_pieciogwiazdkowa_109160.html A co ta impreza ma wspólnego z winiarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 11.09.09, 22:49 Zielonogórzanie my też pokażmy kto tu rządzi. Obalcie Kubickiego i całą jego świtę w kolejnych wyborach samorządowych (już za rok) !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
informer75 Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 12.09.09, 12:32 Artykul 100 % prawda, chociaż pominięto jeszcze wiele imprez, które towarzyszą Winobraniu co roku, ale te nie zmieniają charakteru. Dla mnie Dni Zielonej Gory powinny kojarzyć sie z Winobraniem i winem oraz Bachusem. Włodarze miasta poraz kolejny nie popisali się w organizacji takich imprez . A wybory już wkrótce. Stwórzym własną organizacje, która będzie organizowała Winobranie, albo wykorzystajmy lokalne. (np. ZOK) Pozdrawiam wszystkich Zielonogórzan ------------------------------------- znalazłem dodatkowe pieniądze w moim domu 14.pl/budzet_doomowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 12.09.09, 17:35 TAK SIE GW rozczula nad Gorzowem,zapominajac,ze u nas to juz było-MUZY NOCA w trakcie Lata z Muzami,ale to robili ludzie z innej bajki.Mowi się;trzeba sięgnąc dna,aby sie odbic;,mysle ze dla Winobrania taki to czas,Trzeba rozliczyc dotacje miasta,w budowlance rozliczaja sie czesto na podstawie kosztorysu powykonawczego-trzeba tu tez zastosowac, Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Byłem. Żałuję, że byłem. To była masakra. 12.09.09, 13:01 Prawdę mówiąc nie bawiłem się wcale. Ta impreza to był syf jakich mało. Mówię wam... MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.09, 13:35 Nawet kultowy winobraniwy zlot motocyklowy w Ochli zniknął..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryndza Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 12.09.09, 20:55 SYF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO FALUBAZ Impra zaj..biaszcza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 21:55 tani bro i nikt sie nie przypier...za hlanie na ulicach Tak morze być caly rok!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snk Re: Impra zaj..biaszcza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.09, 22:50 ty cieciu z gorzowa nie podszywaj sie pod falubaz... Odpowiedz Link Zgłoś
umbralupus Szacunek dla winiarzy 12.09.09, 23:22 Tak zwanemu prezydentowi Kubickiemu zabrakło honoru. Nie po raz pierwszy zresztą. Lecz w takim stylu, w tak haniebnej ignorancji i bucie, Kubicki dotychczas się nie zaprezentował. To co się zdarzyło jest jego totalną kompromitacją i porażką. Szczęściem, kadencja Kubickiego, wkrótce się skończy. Winiarze, rezygnując z jego jaśniepańskiej łaskawości, pokazali czym jest honor, i że czas najwyższy, aby ukrócić patronat magistratu nad kiczem i chałturą, powrócić do kultywowania winiarskich tradycji miasta i umożliwienia winiarzom prezentacji plonów swej jakże ciężkiej pracy. Wierzę, że miejscy radni rozliczą co do grosza firmę reklamową ASPE oraz jej rzecznika, Janusza Kubickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Szacunek dla winiarzy IP: 77.255.19.* 13.09.09, 20:00 A ja niestety ,nie wierzę w rzetelne rozliczenie winobrania i w prześwietlenie powiązań magistratu z firmą aspe zwłaszcza przez radnych,którzy nie maja do tego ani kompetencji ani przekonania.Ale obym się myliła,bo po raz kolejny nie chciałabym świecić oczami przed znajomymi i rodziną z Polski za takie niby Święto Wina bez wina i winiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srululupus Re: Szacunek dla winiarzy IP: *.aster.pl 14.09.09, 13:24 lupus a u ciebie wszyscy zdrowi ? bo co do twego zdrowia psychicznego mam duze wątpliwosci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa. Re: Szacunek dla winiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 15:45 już nigdy nie powiem,ze mieszkam w WINNYM GRODZIE! tak,szacunek dla Winiarzy! jak dobrze,że już się skończyła ta szopka zwana winobraniem. Odpowiedz Link Zgłoś
staefun Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 12.09.09, 23:57 Proponuję zrezygnować z "winobrania" na rzecz Winobrania. Primo W czerwcu zrobić tzw. dni miasta czy coś podobnego zaspokajające masowe gusta spożywaczy smażonej kiełbasy i chlaczy piwska tudzież potrzeby sprzedających/zakupujących gacie i wyroby okołoskóropodobne na straganach. Jest ku temu dobry pretekst ideologiczny: przejęcie miasta w 1945 od ruskich przez polską administrację. Poza tym dni są dłuższe niż we wrześniu, a prawdopodobieństwo dobrej pogody chyba mniej więcej takie samo. Secundo We wrześniu zrobić góra trzydniowe prawdziwe WINOBRANIE. Przemyślane święto wina i winiarzy zorganizowane z rozmysłem i z pomysłem bez oglądania się na potrzeby kiełbasożernej i gaciożądnej tłuszczy. Rzekłem. Odpowiedz Link Zgłoś
predra Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 13.09.09, 09:35 Świetny artykuł oddający całe sedno sprawy!!!! Święto piwa, ale w obcym wydaniu, bo już na wypicie lokalnego piwa np. z Hausta organizator nie zezwolił.... bo sponsor jest jeden... dający grubą kasę - ma wyłączność!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arbel1 Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 13.09.09, 10:25 Raczej się nie zgadzam. Raczej można by sądzić, że ten artykuł to porażka gazety. Geriatryczny osąd, zupełnie nieuzasadniony tekst o braku winiarskiej tradycji. A Podaj jeden z drugim konstruktywne pomysły, zamiast tylko pluć we własne gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 13.09.09, 11:51 A ty abel1 skąd jesteś? Z ASPE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browar Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 13.09.09, 14:05 to nie tylko winobranie jest impreza straconych szans,to samo nalezy odniesc do festiwalu piosenki rosyjskiej,ale do wonobrania-zastanawia mnie co w ofercie winiarskiego miał p.OWSIANY,skoro oferta ASPE=0, ekipie p.Owsianego byli znaczacy kreatorzy kultury miejskiej,trudno wiec uwierzyc ze byli gorsi,i dali tzw d........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka34 Re: Opinia:prymitywny jarmark dla plebsu IP: *.aster.pl 13.09.09, 19:58 Nie jestem mieszkańcem Zielonej Góry i pierwszy raz przebywałem tutaj w tym okresie ale mimo najlepszych chęci winobranie 2009 będzie mi się kojarzyło z bardzo prymitywnym piwnym jarmarkiem , grupami agresywnej i pijanej młodzieży wieczorami , śmieciami , smrodem lanego piwa i kwaśnego wina. Po prostu tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony.halik Re: Opinia:prymitywny jarmark dla plebsu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.09, 21:25 to nie było dobre winobranie i w podstawowej tezie zgadzam się z autorami opinii. Nie pozostanie po nim nic, żadne wydarzenie, dzięki któremu za dekadę łatwo byłoby z pamięci wyłowić święto roku 2009. Chyba, że zapamiętamy je z okazji rocznicy: 3 winobranie organizowane przez ASPE. Najsłabsze. Z fatalnym korowodem, drakami z kupcami, wielką kłótnią z winiarzami - by za gazetą przypomnieć najważniejsze punkty. jak nie wiadomo o co chodzi... Oczywiście w szczegółach mozna się spierać. nie wiem na jakiej podstawie autorzy piszą że umiejscowienie straganów z gaciami na pl. wielkopolskim było dobre, skoro w ubiegłym roku kupcy stamtąd uciekali. ucieczka kupców oznacza mniejsze wpływy, a to oznacza jeszcze słabszą ofertę imprezową. Poza tym skoro autorzy chwalą plac jako miejsce koncertowe, to gaci i skarpet nie sposób tam wciskać. Zresztą takich organizacyjnych baboli jest sporo, co niestety pokazuje, że analiza ta jest pobieżna, pisana bez orientacji w materii winobraniowej. Niemniej, w podstawowych punktach sprawa jest bezdyskusyjna - winobranie zmarnowanych szans. A chętnych za zagospodarowanie winiarskiej niszy w kraju cały czas przybywa. Zmarnowaliśmy naturalnie posiadane fory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulfka Re: Opinia:prymitywny jarmark dla plebsu IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.09, 23:35 Prawda, te imprezy były najzwyklejszym zezwoleniem na bezkarne pijaństwo na ulicach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulfka Re: raczej? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.09, 23:32 W tym Twoim "raczej" zawarta jest cała prawda. To co zaprezentowała ASPE za aprobatą i ku zadowoleniu Kubickiego, to ponadtygodniowy żenujący odpust złego smaku i chałtury. Zezwolenie na bezkarne ściągnięcie przez nieudolną firmę potężnych dochodów (dotacja z miasta, reklamodawcy, środki z Euroregionu, horrendalne zyski z jarmarku, sponsorzy itd.) Gdzie są w tym mieście urzędnicy odpowiadający za właściwy poziom oferty kulturalnej? Za to, aby jakaś nieprofesjonalna firma reklamowa nabijała zielonogórzan w butelkę, a władze miasta stuliły uszy po sobie, świętując i balując jak gdyby nigdy nic. Gdzie są radni, którzy nie umieją wymagać od prezydenta miasta właściwej postawy? Tak więc wina nie leży wyłącznie po stronie nie mającego zielonego pojęcia o kulturze prezydenta i jego podwładnych. Tegoroczna impreza była klapą i hańbą dla miasta. Gorzów na swoje święto miał znacznie atrakcyjniejszą i niebanalną ofertę. Za to, co uczyniła ASPE z Dni Zielonej Góry i Winobrania, powinna najzwyczajniej ponieść konsekwencje. Także odpowiedzialni urzędnicy, zwłaszcza wiceprezydent Haręźlak i naczelnik Wydziału Sportu, Kultury i Turystyki (czy jakoś tak). Potwornie mi wstyd przed gośćmi, zaproszonymi na ten jarmarczny odpust. Odpowiedz Link Zgłoś
daduna Re: raczej? 14.09.09, 10:02 dla mnie winochlanie 2009,bo inaczej nie moge tego nazwac, bylo corocznym koszmarem:) rozchełstany tłum dziwnych kiełbasożerców i gaciożerców-jak ktoś tu ładnie ich opisał:) smród, pijaństwo i degeneracja:( nie można się przecisnąć swobodnie przez deptak, parkingi zawalone czyms co przypomina wesole miasteczka:( wszedzie gacie, wisiorki i ciuchy-czyli prawie jak nad morzem:( jesli komus takie cos odpowiada to gratuluje, ja sie wypisalam juz dawno z tego durnego pseudo święta-dla mnie to wstyd i hańba nazywac ten tydzien chlania świętem:/ kiepskie koncerty, coroczne wybory nastolatek mających parcie na skło;) i wiele innych prymitywnych masakrycznych rzeczy, ktore mijają się z celem:) najwiekszy wstyd czuje kiedy mysle ze na takie wydarzenie do zg przyjezdzają ludzie z innych miast czy panst, ludzie ktorzy chca zobaczyc cos:) cos fajnego, ładnego, innego:) a co widzą???:) wstyd i jeszcze raz wstyd:) panie kubicki do dymisji:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: raczej? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.09, 17:00 Kiepskie koncerty ? Chyba Ci się coś pomyliło. Takiego zestawu to dawno w Zielonce nie było, i to za darmo. Narzekanie dla narzekania, szkoda gadać z takimi wszystkognojącymi.... Odpowiedz Link Zgłoś
daduna Re: raczej? 15.09.09, 15:01 jesli kogos rajcuja koncerty markowskiej albo september to prosze bardzo:) dla mnie lipa i jeszcze raz lipa:) kazdy ma swoj gust;P Odpowiedz Link Zgłoś
przypadki-pilota-pirxa Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 16.09.09, 09:35 Zapraszamy do Żagania www.jarmark.zagan.pl Odpowiedz Link Zgłoś