Dodaj do ulubionych

Opinia: Winobranie - impreza straconych szans

11.09.09, 19:05
Kolejny rok z rzędu święto piwa, tu nie ma żadnych wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • Gość: A. Zientarz Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.onlinemartin.org 11.09.09, 20:57
      Jesteśmy w hotelu po małym balangowaniu pod ratuszem, a zaraz idziemy na wybory
      misek. Siedzimy ti od niedzieli - 5ka warszawiaków - i bawimy się przednio.
      Gazeta Wyborcza w Zielonej Górze to jakieś dno - banda narzekaczy i malkontentów!
      • lubuszaninzg Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 11.09.09, 21:07
        Tylko to IP trochę masz dziwne
        • cancro Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 12.09.09, 10:45
          Za to ty masz dziwnego nicka. Chyba powinno być "lubuszaninlubusz/lebus" czy
          jakoś tak?
        • Gość: Hejkral Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 10:53
          ty "yntelygent"

nie pomyslales ze net bezprzewodowy lub ptrzewodowy z hotelu maja
          Warszawiaki to i takie IP tu:) "yntelygent" jak ta lala, ale to pewnie
          tan patriota z lechji:)
      • Gość: Gość Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: 212.95.49.* 12.09.09, 10:34
        Wybory misek to nad każdym wiejskim jeziorem są organizowane...
      • Gość: erem Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 18:34
        Warszawiacy? Wstyd dla Warszawy, a faktycznie są to jebane śmieci z Sieradza
        albo innych wioch spod Warszawy
    • towarzystwo_upiekszania_miasta Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 11.09.09, 22:47
      19 - 20 września odbędzie się w Żarach III
      Jarmark Miodu i Wina
      • Gość: Janusz Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: 212.95.49.* 11.09.09, 23:06
        Wolę Żagań
        http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zagan_jarmark_michala_impreza_pieciogwiazdkowa_109160.html
        • towarzystwo_upiekszania_miasta Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 12.09.09, 00:44
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Wolę Żagań
          > http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zagan_jarmark_michala_im
          > preza_pieciogwiazdkowa_109160.html

A co ta impreza ma wspólnego z winiarzami?
    • Gość: Jadzia Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 11.09.09, 22:49
      Zielonogórzanie my też pokażmy kto tu rządzi. Obalcie Kubickiego i całą jego
      świtę w kolejnych wyborach samorządowych (już za rok) !!!!!
      • informer75 Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 12.09.09, 12:32
        Artykul 100 % prawda, chociaż pominięto jeszcze wiele imprez, które
        towarzyszą Winobraniu co roku, ale te nie zmieniają charakteru.
        Dla mnie Dni Zielonej Gory powinny kojarzyć sie z Winobraniem i
        winem oraz Bachusem.
        Włodarze miasta poraz kolejny nie popisali się w organizacji takich
        imprez . A wybory już wkrótce.
        Stwórzym własną organizacje, która będzie organizowała Winobranie,
        albo wykorzystajmy lokalne. (np. ZOK)

Pozdrawiam wszystkich Zielonogórzan
        -------------------------------------
        znalazłem dodatkowe pieniądze w moim domu
        14.pl/budzet_doomowy
        • Gość: bb Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 12.09.09, 17:35
          TAK SIE GW rozczula nad Gorzowem,zapominajac,ze u nas to juz było-MUZY NOCA w
          trakcie Lata z Muzami,ale to robili ludzie z innej bajki.Mowi się;trzeba sięgnąc
          dna,aby sie odbic;,mysle ze dla Winobrania taki to czas,Trzeba rozliczyc
          dotacje miasta,w budowlance rozliczaja sie czesto na podstawie kosztorysu
          powykonawczego-trzeba tu tez zastosowac,
    • leszekes Byłem. Żałuję, że byłem. To była masakra. 12.09.09, 13:01
      Prawdę mówiąc nie bawiłem się wcale. Ta impreza to był syf jakich mało.
      Mówię wam... MASAKRA
    • Gość: MAXX Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.09, 13:35
      Nawet kultowy winobraniwy zlot motocyklowy w Ochli zniknął.....
    • Gość: Bryndza Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 12.09.09, 20:55

SYF
      • Gość: TYLKO FALUBAZ Impra zaj..biaszcza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 21:55
        tani bro i nikt sie nie przypier...za hlanie na ulicach
        Tak morze być caly rok!!
        • Gość: snk Re: Impra zaj..biaszcza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.09, 22:50
          ty cieciu z gorzowa nie podszywaj sie pod falubaz...
    • umbralupus Szacunek dla winiarzy 12.09.09, 23:22
      Tak zwanemu prezydentowi Kubickiemu zabrakło honoru. Nie po raz pierwszy
      zresztą. Lecz w takim stylu, w tak haniebnej ignorancji i bucie, Kubicki
      dotychczas się nie zaprezentował. To co się zdarzyło jest jego totalną
      kompromitacją i porażką. Szczęściem, kadencja Kubickiego, wkrótce się skończy.
      Winiarze, rezygnując z jego jaśniepańskiej łaskawości, pokazali czym jest
      honor, i że czas najwyższy, aby ukrócić patronat magistratu nad kiczem i
      chałturą, powrócić do kultywowania winiarskich tradycji miasta i umożliwienia
      winiarzom prezentacji plonów swej jakże ciężkiej pracy.
      Wierzę, że miejscy radni rozliczą co do grosza firmę reklamową ASPE oraz jej
      rzecznika, Janusza Kubickiego.
      • Gość: Kropka Re: Szacunek dla winiarzy IP: 77.255.19.* 13.09.09, 20:00
        A ja niestety ,nie wierzę w rzetelne rozliczenie winobrania i w
        prześwietlenie powiązań magistratu z firmą aspe zwłaszcza przez
        radnych,którzy nie maja do tego ani kompetencji ani przekonania.Ale
        obym się myliła,bo po raz kolejny nie chciałabym świecić oczami
        przed znajomymi i rodziną z Polski za takie niby Święto Wina bez
        wina i winiarzy.
      • Gość: srululupus Re: Szacunek dla winiarzy IP: *.aster.pl 14.09.09, 13:24
        lupus a u ciebie wszyscy zdrowi ? bo co do twego zdrowia
        psychicznego mam
        duze wątpliwosci .
        • Gość: jaa. Re: Szacunek dla winiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 15:45
          już nigdy nie powiem,ze mieszkam w WINNYM GRODZIE!
          tak,szacunek dla Winiarzy!
          jak dobrze,że już się skończyła ta szopka zwana winobraniem.
    • staefun Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 12.09.09, 23:57
      Proponuję zrezygnować z "winobrania" na rzecz Winobrania.

Primo
      W czerwcu zrobić tzw. dni miasta czy coś podobnego zaspokajające masowe gusta
      spożywaczy smażonej kiełbasy i chlaczy piwska tudzież potrzeby
      sprzedających/zakupujących gacie i wyroby okołoskóropodobne na straganach.
      Jest ku temu dobry pretekst ideologiczny: przejęcie miasta w 1945 od ruskich
      przez polską administrację. Poza tym dni są dłuższe niż we wrześniu, a
      prawdopodobieństwo dobrej pogody chyba mniej więcej takie samo.

Secundo
      We wrześniu zrobić góra trzydniowe prawdziwe WINOBRANIE. Przemyślane święto
      wina i winiarzy zorganizowane z rozmysłem i z pomysłem bez oglądania się na
      potrzeby kiełbasożernej i gaciożądnej tłuszczy.

Rzekłem.
    • predra Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 13.09.09, 09:35
      Świetny artykuł oddający całe sedno sprawy!!!! Święto piwa, ale w
      obcym wydaniu, bo już na wypicie lokalnego piwa np. z Hausta
      organizator nie zezwolił.... bo sponsor jest jeden... dający grubą
      kasę - ma wyłączność!!!!
    • arbel1 Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 13.09.09, 10:25
      Raczej się nie zgadzam. Raczej można by sądzić, że ten artykuł to porażka
      gazety. Geriatryczny osąd, zupełnie nieuzasadniony tekst o braku winiarskiej
      tradycji. A Podaj jeden z drugim konstruktywne pomysły, zamiast tylko pluć we
      własne gacie.
      • Gość: ??? Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 13.09.09, 11:51
        A ty abel1 skąd jesteś? Z ASPE?
        • Gość: browar Re: Opinia: Winobranie - impreza straconych szans IP: *.aster.pl 13.09.09, 14:05
          to nie tylko winobranie jest impreza straconych szans,to samo nalezy odniesc do
          festiwalu piosenki rosyjskiej,ale do wonobrania-zastanawia mnie co w ofercie
          winiarskiego miał p.OWSIANY,skoro oferta ASPE=0, ekipie p.Owsianego byli
          znaczacy kreatorzy kultury miejskiej,trudno wiec uwierzyc ze byli gorsi,i dali
          tzw d........
          • Gość: zuzka34 Re: Opinia:prymitywny jarmark dla plebsu IP: *.aster.pl 13.09.09, 19:58
            Nie jestem mieszkańcem Zielonej Góry i pierwszy raz przebywałem tutaj w tym
            okresie ale mimo najlepszych chęci winobranie 2009 będzie mi się kojarzyło z
            bardzo prymitywnym piwnym jarmarkiem , grupami agresywnej i pijanej młodzieży
            wieczorami , śmieciami , smrodem lanego piwa i kwaśnego wina. Po prostu tragedia
            • Gość: tony.halik Re: Opinia:prymitywny jarmark dla plebsu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.09, 21:25
              to nie było dobre winobranie i w podstawowej tezie zgadzam się z autorami
              opinii. Nie pozostanie po nim nic, żadne wydarzenie, dzięki któremu za dekadę
              łatwo byłoby z pamięci wyłowić święto roku 2009. Chyba, że zapamiętamy je z
              okazji rocznicy: 3 winobranie organizowane przez ASPE. Najsłabsze. Z fatalnym
              korowodem, drakami z kupcami, wielką kłótnią z winiarzami - by za gazetą
              przypomnieć najważniejsze punkty. jak nie wiadomo o co chodzi...
              Oczywiście w szczegółach mozna się spierać. nie wiem na jakiej podstawie autorzy
              piszą że umiejscowienie straganów z gaciami na pl. wielkopolskim było dobre,
              skoro w ubiegłym roku kupcy stamtąd uciekali. ucieczka kupców oznacza mniejsze
              wpływy, a to oznacza jeszcze słabszą ofertę imprezową. Poza tym skoro autorzy
              chwalą plac jako miejsce koncertowe, to gaci i skarpet nie sposób tam wciskać.
              Zresztą takich organizacyjnych baboli jest sporo, co niestety pokazuje, że
              analiza ta jest pobieżna, pisana bez orientacji w materii winobraniowej.
              Niemniej, w podstawowych punktach sprawa jest bezdyskusyjna - winobranie
              zmarnowanych szans. A chętnych za zagospodarowanie winiarskiej niszy w kraju
              cały czas przybywa. Zmarnowaliśmy naturalnie posiadane fory.
            • Gość: ulfka Re: Opinia:prymitywny jarmark dla plebsu IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.09, 23:35
              Prawda, te imprezy były najzwyklejszym zezwoleniem na bezkarne pijaństwo na
              ulicach miasta.
      • Gość: ulfka Re: raczej? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.09, 23:32
        W tym Twoim "raczej" zawarta jest cała prawda. To co zaprezentowała ASPE za
        aprobatą i ku zadowoleniu Kubickiego, to ponadtygodniowy żenujący odpust złego
        smaku i chałtury. Zezwolenie na bezkarne ściągnięcie przez nieudolną firmę
        potężnych dochodów (dotacja z miasta, reklamodawcy, środki z Euroregionu,
        horrendalne zyski z jarmarku, sponsorzy itd.)
        Gdzie są w tym mieście urzędnicy odpowiadający za właściwy poziom oferty
        kulturalnej? Za to, aby jakaś nieprofesjonalna firma reklamowa nabijała
        zielonogórzan w butelkę, a władze miasta stuliły uszy po sobie, świętując i
        balując jak gdyby nigdy nic. Gdzie są radni, którzy nie umieją wymagać od
        prezydenta miasta właściwej postawy? Tak więc wina nie leży wyłącznie po stronie
        nie mającego zielonego pojęcia o kulturze prezydenta i jego podwładnych.
        Tegoroczna impreza była klapą i hańbą dla miasta. Gorzów na swoje święto miał
        znacznie atrakcyjniejszą i niebanalną ofertę.
        Za to, co uczyniła ASPE z Dni Zielonej Góry i Winobrania, powinna najzwyczajniej
        ponieść konsekwencje. Także odpowiedzialni urzędnicy, zwłaszcza wiceprezydent
        Haręźlak i naczelnik Wydziału Sportu, Kultury i Turystyki (czy jakoś tak).
        Potwornie mi wstyd przed gośćmi, zaproszonymi na ten jarmarczny odpust.
        • daduna Re: raczej? 14.09.09, 10:02
          dla mnie winochlanie 2009,bo inaczej nie moge tego nazwac, bylo
          corocznym koszmarem:) rozchełstany tłum dziwnych kiełbasożerców i
          gaciożerców-jak ktoś tu ładnie ich opisał:) smród, pijaństwo i
          degeneracja:( nie można się przecisnąć swobodnie przez deptak,
          parkingi zawalone czyms co przypomina wesole miasteczka:( wszedzie
          gacie, wisiorki i ciuchy-czyli prawie jak nad morzem:(
          jesli komus takie cos odpowiada to gratuluje, ja sie wypisalam juz
          dawno z tego durnego pseudo święta-dla mnie to wstyd i hańba nazywac
          ten tydzien chlania świętem:/
          kiepskie koncerty, coroczne wybory nastolatek mających parcie na
          skło;) i wiele innych prymitywnych masakrycznych rzeczy, ktore
          mijają się z celem:)
          najwiekszy wstyd czuje kiedy mysle ze na takie wydarzenie do zg
          przyjezdzają ludzie z innych miast czy panst, ludzie ktorzy chca
          zobaczyc cos:) cos fajnego, ładnego, innego:) a co widzą???:) wstyd
          i jeszcze raz wstyd:) panie kubicki do dymisji:/
          • Gość: ??? Re: raczej? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.09, 17:00
            Kiepskie koncerty ?
            Chyba Ci się coś pomyliło.
            Takiego zestawu to dawno w Zielonce nie było, i to za darmo.
            Narzekanie dla narzekania, szkoda gadać z takimi
            wszystkognojącymi....
            • daduna Re: raczej? 15.09.09, 15:01
              jesli kogos rajcuja koncerty markowskiej albo september to prosze
              bardzo:) dla mnie lipa i jeszcze raz lipa:) kazdy ma swoj gust;P
    • przypadki-pilota-pirxa Opinia: Winobranie - impreza straconych szans 16.09.09, 09:35
      Zapraszamy do Żagania
      www.jarmark.zagan.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka