Dodaj do ulubionych

drgnęło?

09.05.11, 12:58
Jakiś czas temu zżymałem się na drogę do A-18. A tu się dzieje! Buduje się nowe rondo koło poczty, i wyremontowano spory kawał Przyjaciół Żołnierza. Na odcinku od mostów do przejazdu kolejowego wyciągnięto w górę krawężniki, no i wyremontowano drogę do Czernej. Bravo! Mam jednak pytanie. Nie jestem inżynierem drogownictwa. Idąc minionej soboty wspomnianą ulicą zastanawiałem się jak będzie odprowadzana woda burzowa. Widział ktoś studzienki ściekowe pod wiaduktami?
Na koniec apel do drogowców: Nie zostawiajcie narzędzi po pracy byle gdzie! We wspomnianą sobotę leżały porzucone na poboczy gumowy młot i sporych rozmiarów poziomica. Ja wiem, to się później wrzuci w koszty...
Obserwuj wątek
    • voicer Re: drgnęło? 10.05.11, 19:02
      hmm jakies wybory niedlugo?:)
      • cancro Re: drgnęło? 11.05.11, 07:02
        Wybory rzeczywiście już niedługo. Uśmiałem się jak norka, gdy czytałem w "Regionalnej" wywiad z burmistrzem Kowalem, w którym podnosił swoje zasługi dla miasta. Tymczasem rzeczywistość skrzeczy. Wyremontowanie 2-3 km drogi, co trzeba było zrobić przynajmniej 10 lat temu, nie rozwiążę nawet połowy problemów Żagania. Tymczasem nasi domorośli politycy bawią się w zawieranie koalicji.
    • sibeliuss Re: drgnęło? 19.05.11, 16:54
      cancro napisał:

> Na koniec apel do drogowców:

Naprawdę myślisz, że podczas przerwy obiadowej kierownik budowy czyta robotnikom przez megafon wpisy z tego forum?
      • cancro Re: drgnęło? 22.05.11, 15:41
        Nie znam organizacji pracy drogowców i nie wiem, czy zwracając się do robotników kierownik używa megafonu, czy też nie. Jest to jednak forum, na które może zajrzeć każdy. Być może kiedyś i ten kierownik. W przeciwnym razie istnienie forum nie miałoby żadnego sensu. Z twojej wypowiedzi wynika, że ty tego sensu już nie widzisz. Po co zatem cokolwiek wypisujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka