Dodaj do ulubionych

winobranie

IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 08.09.02, 18:40
pogoda dopisała a i winko wyjątkowo smakowite tego roku, tylko skąd tyle
narodu, takich tłumów na winobraniu jeszcze nie widziałem
Obserwuj wątek
    • Gość: hiro Re: winobranie IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.02, 18:56
      smacznego!
      pozdro hiro
      • Gość: sagan Re: winobranie IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 08.09.02, 19:01
        dzięki, wypiliśmy małe co nieco, oczywiście z zachowaniem stosownego umiaru
        • hiro Re: winobranie 08.09.02, 19:10
          czy te winnice są blisko zielonki:-)
          wiesz sagan -ładne macie to miasto-poważnie!
          pozdro hiro
          • Gość: sagan Re: winobranie IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 08.09.02, 19:31
            winnice Nadrenii są dość blisko ale Burgundii już trochę dalej
            • hiro Re: winobranie 08.09.02, 19:50
              Gość portalu: sagan napisał(a):

> winnice Nadrenii są dość blisko ale Burgundii już trochę dalej
              nie bądź taki złośliwy!
              pytałam poważnie!!!!!!!
              • Gość: sagan Re: winobranie IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 08.09.02, 20:24
                niestety winnic praktycznie już nie ma, jedynie tyle co przy palmiarni ale to
                cepelia dla turystów; warunkiem odrodzenie winiarstwa jest zmiana ustawy o
                podatku vat i akcyzy
                • Gość: anonimowy Re: winobranie IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 21:35
                  oj popiłoby się z Gorzowiakami przy jednej ławie na takim winobranku,
                  może kiedyś nadejdzie taka wiekopomna chwila ?
                  • Gość: qaz Re: winobranie IP: *.ipub.pl 09.09.02, 12:59
                    Rozdrażnił mnie właściciel ogródka piwnego na przeciw budynku TPSA. Sprzedawał
                    piwo 0,4 litra w cenie 0,5 a butelkowy Lech podrożał z 4,50 zł do 6 zł. Co
                    gorsza nie można było zamówić małego piwa.
                    To czyste chamstwo.
                    • Gość: sagan Re: winobranie IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 09.09.02, 13:06
                      bo trza winko pić;
                      ale poważnie, małego piwka nie można było kupić i w innych ogródkach np. w
                      beczkach przy teatrze
          • Gość: Niki Re: winobranie IP: *.sk2.am.poznan.pl 10.09.02, 13:19
            Hiro odbiło Ci ?????
            Coś tak pokochał ZG.
            W innych postach byłeś inny...
            • Gość: fazimisio Re: winobranie IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 01:03
              Tłumy tak. Ale winko? Browar i tylko browar. Jedno stoisko z winkiem.
              • hiro Re: winobranie 19.09.02, 20:47
                Gość portalu: fazimisio napisał(a):

> Tłumy tak. Ale winko? Browar i tylko browar. Jedno stoisko z winkiem.
                no co jest falubazy!faktycznie tylko jedno było?
                czy ta pijaczyna skończyła na pierwszym i pisze ,że jedno było?
                :-))
                hiro
                • Gość: sagan Re: winobranie IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 19.09.02, 21:34
                  nieprawdą jest jakoby było jedno stoisko; fazimisio zapewne utknął już w
                  pierwszym, ja zaliczyłem cztery
                  • Gość: czarek Re: winobranie IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.09.02, 00:14
                    Rzeczywiscie sprzedawali tylko piwko 0,4 hmmm...podejrzane. Ale winko z beczek
                    bylo fajne. Tylko jedno mnie zastanawia, na jednej z beczek BARTIMPEKSU (ta
                    firma opanowala chyba wszystkie winne beczki [tak jak Bosman piwne-blee]) bylo
                    napisane Keleris.Ej to naprawde byl keleris? To biale.
                    • major59 Re: winobranie 24.09.02, 09:40
                      Gość portalu: czarek napisał(a):

> Rzeczywiscie sprzedawali tylko piwko 0,4 hmmm...podejrzane. Ale winko z
                      beczek
                      > bylo fajne. Tylko jedno mnie zastanawia, na jednej z beczek BARTIMPEKSU (ta
                      > firma opanowala chyba wszystkie winne beczki [tak jak Bosman piwne-blee])
                      bylo
                      > napisane Keleris.Ej to naprawde byl keleris? To biale.
                      Firma się nazywa BARTEX. Nie mieszaj Pana Gudzowatego do Winobrania. Niech mu
                      gaz wystarczy.
    • Gość: Smakosz Re: winobranie IP: *.ipt.aol.com 25.09.02, 06:37
      Winogrona zielonogorskie zawsze byly najlepsze. Uwielbiam przypominac sobie
      dni ,kiedy bralem udzial w winobraniach.
      • tom_tom Re: winobranie 25.09.02, 09:22
        Gość portalu: Smakosz napisał(a):

> Winogrona zielonogorskie zawsze byly najlepsze. Uwielbiam przypominac sobie
        > dni ,kiedy bralem udzial w winobraniach.
        Ja w podstawówce byłem na zbieraniu zielonogórskich winogron. tam gdzie teraz
        jest osiedle malarzy była duża winnica. niestety były to owoce przemysłowe -
        paskudne. Najadłem się, że aż brzuch mnie bolał. Młody i głupi byłem. Jednak z
        drugiej strony kto z was brał udział w prawdziwym zielonogórskim winobraniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka