zasieki1 28.04.06, 20:39 rozumiem, ze jesli mowa o s3 i jej realizacji to wszyscy zakladaja, ze chodzi o odcinek szczecin-gorzow. czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pepi_2 Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.ztpnet.pl 28.04.06, 22:46 Tak też myślę. Premier pokazał juz niejednokrotnie gdzie ma ZG i województwo lubuskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croolick Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.04.06, 23:23 Gość portalu: pepi_2 napisał(a): > Tak też myślę. > Premier pokazał juz niejednokrotnie > gdzie ma ZG i województwo lubuskie Co do Marcinkiewicza to cos mi sie obilo o uszy, ze gierkowszyzna sie skonczyla i premier rzadzi CALYM krajem a nie jest jakis tam superwojewoda. Jednak skomuszale myslenie w ZG jest niestety powszechne - centrala musi nam zalatwic, my musimy miec, my chcemy miec to musicie nam dac. Czy dziwia zatem wyniki gospodarcze tego lubuskiego nowotworu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepi_2 Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.ztpnet.pl 28.04.06, 23:36 Powiem tak: mam gdzieś twoje zdanie I dodam: dla ciebie mogę być komuchem,murzynem ,nawet zbójem tylko błagam nie przykicuj tutaj więcej,plisssssssssssssss Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Trasa S3 wciąż priorytetem 29.04.06, 00:35 Gość portalu: pepi_2 napisał(a): > Powiem tak: mam gdzieś twoje zdanie wiesz a mnie interesuje twoje, bo utwierdza mnie w przekonaniach > I dodam: dla ciebie mogę być komuchem,murzynem ,nawet zbójem > tylko błagam nie przykicuj tutaj więcej,plisssssssssssssss bo co zrobisz? Rozplaczesz sie? Bluzgac juz bluzgles ale widac nie ulzylo ci, moze zatem cos radykalniejszego? Podetnij sobie... kable komputerowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Trasa S3 wciąż priorytetem 29.04.06, 04:23 brawo croolick:) kolesiostwo, partyjniacwo, załatwiarswo - zielonogorskie "elyty" mają to w genach! Odpowiedz Link Zgłoś
nickii Re: Trasa S3 wciąż priorytetem 29.04.06, 08:56 Nie rozumiem dlaczego mieszkańcom Żar miałoby nie zależeć na południowym odcinku s3. Nie chcą jeździć wygodnie nad morze? Nie to oczywiście typowe crolikowe zacietrzewienie. Bede miał gorszą drogę byle tylko zielonogórzanie też mieli pod górkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croolick Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.06, 11:04 nickii napisał: > Nie rozumiem dlaczego mieszkańcom Żar miałoby nie zależeć na południowym > odcinku s3. Nie chcą jeździć wygodnie nad morze? A co chcesz od obecnego? Dopiero po przekroczeniu granicy gorzowskiego droga robi sie waska i co raz wiecej miejscowosci trzeba przejechac - tam modernizacja "3" to pilna sprawa. Wolalbym by wojewodztwo pomyslalo o czyms takim jak modernizacja linii kolejowej Jelenia Gora - Szczecin... > Nie to oczywiście typowe crolikowe zacietrzewienie. Bede miał gorszą drogę > byle tylko zielonogórzanie też mieli pod górkę. ot psychoanaliza z magla. Niedlugo ukonczona zostanie A18 i to jest najwazniejsza arteria komunikacyjna dla mojego miasta. Obok ZG nie bedzie przebiegala zadna autostrada, czy zatem te lamenty nad S3 nie jest li tylko wolaniem by ambicjonalnie za wszelka cene, jakas wazna a nowa droga przebiegala obok ZG? A niby czemu ZG musi miec jakas quasi-autostrade, przeciez miasto Zielona Gora nie jest duzym osrodkiem gospodarczym, zadne wiekie inwestycje tu sie nie szykuja miasto pozostanie osrodkiem uslug, biurokracji i lokalnej edukacji szczebla wyzszego i to wszystko. Moim zdaniem to za malo by realnie traktowac fanaberie urazonych w wielkostolecznych ambicjach zielonogorzan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Sól Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.ztpnet.pl 29.04.06, 14:22 przydupasie z Żar nie za duzo tu się panoszysz?? Pilnuj swojej miejscowosci a ZG to sie nie martw niewazne czy bedzie S3 czy nie zupelnie nas to jebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:51 Ale się wyrwałeś. Spokojnie. >niewazne czy bedzie S3 czy nie zupelnie nas to jebie< Jak to nie ważne ???!!! Ważne i to bardzo, ale ma to być poparte "potrzebami" np. gosp.-ekonom., a nie układami. A królik ? Bez takich jak On to forum przypominałoby 1-str. gazety lubuskiej z lat 70-tych. pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Sól Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.ztpnet.pl 29.04.06, 15:01 No niewazna jest S3 bo i tak jej nie zbuduja to po co sie martwić czymś czego nie będzie :) Wiecej luzu a wy kmiotki z Zar do budy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocieszyciel Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 18:01 Swoim gadaniem i tak nic nie zmienisz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.ztpnet.pl 29.04.06, 09:26 do nory wypad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepi_2 Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.ztpnet.pl 29.04.06, 16:17 Ten zacietrzewiony,bulgoczący z nienawiści mierny nauczycielek ,nic nie pojmie. Biedny ,zakompleksiony czlowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 18:02 oj croolick ty pseudo-patrioto,dla ciebie liczy się tylko twoja mała norka(ta croolicza nie mylić z miastem Żary)koło której akurat ktoś wytyczył autostradę.Masz gdzieś mieszkańców zachodniej Polski którzy chcieliby bezpiecznie i komfortowo podróżować z południa na północ i odwrotnie.Masz gdzieś mieszkańców Świdnicy, Wrocławia, Legnicy,Lubina,Głogowa,Nowej Soli,Zielonej,Sulechowa,Świebodzina,Międzyrzecza,Gorzowa,Szczecina i nie tylko.Poświęcasz nawet Żaran,przecież raz w roku nad morze jakoś się dojedzie.Tobie ta droga nie jest potrzebna więc niech jej nie będzie.Dla Twojej wiadomości (i innych malkontentów) obecna trójka to niebezpieczna i zatłoczona trasa,dla wielu codziennego użytku. Ja cieszę się z A18,A2,A4 i każdej nowoczesnej drogi która ułatwi nam życie. Ty jesteś psem ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dam Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 30.04.06, 12:29 S-3 w obecnym wariancie jestem BRADZO za, ale nie jako połaczenie Szczecina z Pragą, tylko Szczecina z A-2 (Poznan przez Gorzow) oraz A-4 (Legnica/Wrocław - przez Zielona Gore). W rejonie południowej częsci 3miasta Lubuskiego winna odchodzic od niej w kierunku pd/pd-zach.(SSW jak ktoś woli) co najmniej ulepszona droga ruchu przyspieszonego GP, a docelowo najlepiej ekspresowa S w kierunku Zagan -> Boleslawiec/Lubań (w tym rejonie laczyc sie biegiem z budowana wnet A-4) -> Zgorzelec -> Bogatynia -> Cz-Liberec- i dalej już istniejącymi R-35 i R-10 doprowadzac ruch w tym korytarzu transportowym do Pragi Na roboczo można nazwać tą drogę S-27 / S-3a. To najkrótsza droga łacząca Zachodniopomorskie,Lubuskie i Zach. Dolnośląskie z Pragą. Do wariantu obecnie forsowanego, czyli Legnica-Jawor-Bolkow-Kamienna Gora- Lubawka->Cz-Hradec Kralove ma sie bowiem +- tak jak srednica do okregu, czyli jest krótsza o ponad 1/3. Połaczenie z Legnicy przez Hradec Kralove też winno jak najbardziej powstać, ale dla połaczenia przez Cz-Brno z Bratysławą/Wiedniem i dalej oraz w częsci przebiegu dla połączenia Wrocławia z Pragą. Pewnie przydała by się tutaj mapka. Pracuje nad tym. Na razie trudno jest zdobyć mapkę z czytelnym, aktualnym układem głównych dróg na trasie oraz fizyczną (pamietajmy, że trzeba możliwie minimalnym kosztem przejść trasą przez masywy górskie Sudetów).Jakby ktoś miał to poproszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berek Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 14:59 strategiczna część to szczecin -zielona góra-legnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 15:30 tylko dlaczego w artykule pisze sie wylacznie o odcinku szczecin - gorzow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.05.06, 15:46 Generalnie zawsze jak się pisze o S3, to pisze się o odcinku Szczecin - Gorzów. Chyba dlatego, że to ten odcinek jest najlepiej przygotowany do budowy i ważą się losy dofinansowania go z funduszy unijnych. Prace nad pozostałą (lubuską) częścią trasy również są prowadzone, ale mimo że z tego co się orientuje zrobione są już projekty aż po Sulechów to nie wykupiono jeszcze ani kawałka ziemi pod trasę bo GDDKiA o/ZG nie dostała na to pieniędzy. Najgorzej sprawa wygląda chyba na Dolnym Śląsku, gdzie skoncentrowano się na innych drogach a nie na S3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 16:17 a czy jest realne rozpoczecie budowy odcinka gw-zg w przyszlym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Trasa S3 wciąż priorytetem IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.05.06, 17:15 Nie ma raczej szans. Pozyskanie środków + wykup gruntów + uzyskanie pozwolenia na budowę + rozstrzygnięcie przetargu na wykonawcę to przynajmniej 1,5 roku :/ Odpowiedz Link Zgłoś