Dodaj do ulubionych

Sklepy komputerowe ???

04.10.06, 21:02
Szukam , dobrego (czyt. niedrogi i fachowy) sklepu komputerowego w Zielonej
lub bliskiej okolicy, w celu zakupu kompa.
Może znacie jakieś inne niż ja, może maacie swoje ulubione, moja ulubiona
Tylda ciut zeszła z drogi ... a szkoda

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gfvergdryt Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.uz.zgora.pl 05.10.06, 19:21
      dobre ceny sa w sklepie a ulicy Kupieckiej (nie pamietam nazwy Shift, czy
      dragon.. nie jestem pewnien - sa dwa sklepy komputerowe obok siebie to musisz
      sprawdzic jeden i drugi
      • Gość: gazownik Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:56
        Ja polecam na kupieckiej mastercom. Sklep jest super, a chłopaki tam
        kompetentne i pomocne.
        Naprzeciw mają serwis naprawczy i to im nieco szwankuje, ale może i tu się
        poprawi.
        • szpadel83 Re: Sklepy komputerowe ??? 05.10.06, 20:10
          co do tego szwankowania serwisu to sie zgadzam w 100%
          • Gość: marc szwankowanie serwisu mastercoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:43
            a ja nie potwierdzam.
            Kupuje u nich juz od kilku lat. Kupilem troche sprzetu + laptopa + zlozylem
            sqadaka. W 2 sytuacjach musialem reklamowac sprzet - i bez problemu, no moze
            poza czasem oczekiwania, ale jak reklamowalem router, to na czas reklamacji dali
            mi lepszy drozszy sprzet 'na przeczekanie'. Notabene, potem go kupilem :)
            Generalnie, polecam www.mastercom.com.pl ;-)
    • Gość: qr Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.10.06, 22:21
      www.magik.com.pl Taniej w ZG nie znajdziecie a Mastercom jest drogi w hu...
      Tylko MAGIK pozwala na porządne ceny w Zielonej Górze.A tak apropo to ten post
      zalozyli chyba ci z mastercomu bo 6 postów o nich jest choć są jednym z
      droższych sklepów mimo że się tytułują hurtownią.
      Ja kupiłem i polecam MAGIK KOMPUTERY ul>Przy Gazowni 26 Miło i TANIO a
      najwazniejsze ze TANIO serwis jest też na miejscu i nie wciskają kitu że cos
      najlepsze i zawsze gratisa dostaje ..
      • Gość: Lora Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.ztpnet.pl 05.10.06, 23:08
        A Vobis? Słyszałam,że sprzęt super,ale troche droższy.I obsługa,że tak powiem
        przemądrzała.
      • Gość: tylko nie magik Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:33
        Magik to mega tragedia... a magicy to juz z nich nieziemscy. Zreszta zajdzcie
        do sklepu sami sie przekonacie. Wypowiedz powyzsza jest pewnie autorstwa kogos
        zwiazanego ze sklepem bo nikt o zdrowych zmyslach nie poleci tej "mety". Ja
        polecam tylde, seven i mastercom. Ceny we wszystkich mozna negocjowac wiec cos
        urwiesz a mit o najnizszych cenach magika mozna szybko zweryfikowac odwiedzajac
        chociazby magika i kazdy inny sklep. pierwszy przegrywa w przedbiegach...
        • aski68 Re: Sklepy komputerowe ??? 05.10.06, 23:53
          dzięki wszystkim za uwagi i rady ;)
          podumowując co mamy w Zielonej :
          1- tylda
          2- magic
          3-vobis
          4- mastercom
          5-Shift lub Dragon
          Słyszałem jeszcze o GAMP i jakiś jest na Dworcowej(kiedyś był wątek )

no zobaczymy co z tego wyjdzie
          trzeba ciut pochodzić, popytać :)

raz jeszcze dzięki

pzdr
          • Gość: satan Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 00:39
            a o wyszukiwarce słyszałeś?
            • Gość: e-kibic Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.06, 08:38
              Tylko MAGIK nie ma taniej w ZG popatrzcie na ceny na stronie www.magik.com.pl
              Jest konfigurator i wystarczy porównac z innymi.Odpowiedz przyjdzie sama.Pan u
              góry pisze że tam syf.Nie wiem czy tam był ale ja tak.Moze nie ma marmurów ale
              jest schludnie i TANIO a o to w tym chodzi.Sprzęt jak kazdy ma gwarancje a więc
              nie widze powodu aby przeplacac.
              Porównajcie ceny na stronie internetowej a zobaczycie sami ze to nie
              reklama.Tam naprawde jest najtaniej w ZG.Kiedys Tylda byla tania ale jak pisze
              pani powyzej cos sie stało i "oszukują" robią wydruki bez cen jednostkowych suma
              nie zgadza się inne ceny na www a inne w realu.Oj daleko tak nie
              zajedziecie..pozdrawiam
              A temat durny zalozony przez kogos z MAstercomu jednego z droższych sklepów
              mieniących się hurtownią
              • aski68 Re: Sklepy komputerowe ??? 06.10.06, 13:50
                Gość portalu: e-kibic napisał(a):

> A temat durny zalozony przez kogos z MAstercomu jednego z droższych sklepów
                > mieniących się hurtownią

wypraszam sobie kolego !
              • Gość: aula Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 13:15
                Magik ma słuszną nazwę :> Nawciskają najtańsze ale i najabrzdiej badziewne i
                niekoniecznie odpowiednie części a potem człowieku płacz...i płać :/
            • Gość: e-kibic Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.06, 08:39
              Tylko MAGIK. Nie ma taniej w ZG popatrzcie na ceny na stronie www.magik.com.pl
              pani powyzej cos sie stało i "oszukują" robią wydruki bez cen jednostkowych suma
              nie zgadza się inne ceny na www a inne w realu.Oj daleko tak nie
              zajedziecie..pozdrawiam
              mieniących się hurtownią
            • Gość: e-kibic Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.06, 08:40
              Tylko MAGIK. Nie ma taniej w ZG popatrzcie na ceny na stronie www.magik.com.pl
              pani powyzej cos sie stało i "oszukują" robią wydruki bez cen jednostkowych a suma
              nie zgadza się inne ceny są na www a inne w realu jak się przyjdzie (wyższe).Oj
              daleko tak nie
              zajedziecie..pozdrawiam
              mieniących się hurtownią
              • Gość: gazownik Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 09:03
                A może raczej e-kibic to właścicile Magika? Tak gorliwie reklamuje sklep, bez
                opamietania!
                A ja nie jestem pracownikiem mastercomu. Składałem już dwa kompy, kupowałem
                notebooka, dodawałem sprzęt znajomym. Ze sklepu jestem zadowolony BARDZO.
                A teraz serwis:
                1) raz odbierałem komputer i okazało się, że CDROM nie był podpięty do prądu, a
                ja traciłęm czas zastanawiając się co nie gra? Rozebrałem, dopiąłem kabel i
                było ok.
                2) Ślimaczą się niemiłosiernie.
                3) Rozmowa z jednym gościem w serwisie to jakby powrót do lat peerelu, kiedy
                trzeba było prosić o łaskawe zajhęcie się sprawą.

Panowie z mastercomu! Poprawcie sprawę serwisu a możecie być najlepszym sklepem
                w mieście!
                • Gość: prawda Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:48
                  Dokladnie! To musi byc zburaczaly kierownik N.P. - odradzam kontakt z tym
                  czlowiekiem...

Co do mastercomu i cen w necie - zawsze mozna negocjowac i mysle, ze i tak
                  tylda czy mastercom czy seven suma summarum wyjda taniej niz u gazownika persa.
                  Nie musza byc marmury ale sam wyglad czy czystosc pozostawiaja wiele do
                  zyczenia...
                  • Gość: bylyprac.sklekompu Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:27
                    N.P. jest tak zawistnym czlowiekiem ze to sie w glowie nie miesci. Strasznie go
                    boli, ze inni moga a on nie. Nietety uczciwa praca ludzie sie bogaca. Jestem za
                    kazdym ze sklepow wyzej wymienionych poza imitacja pod nazwa MAGIK. Taki z
                    ciebie magik, ze kompletnie na tym sie nie znasz a 4 lata jestes na rynku.

Pozdrawiam
                    P.S. Tylko sie nie pobijcie chlopaki :D Ja tu chetnie zajze za pare dni zobaczyc
                    co z tego wyjdzie.
            • aski68 Re: Sklepy komputerowe ??? 06.10.06, 13:48
              Gość portalu: satan napisał(a):

> a o wyszukiwarce słyszałeś?

a co to takiego ?
          • gr000by Re: Sklepy komputerowe ??? 06.10.06, 10:10
            mozesz dodac jeszcze Galaxy na ul Krosnienskiej
            • Gość: piotr Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 10:33
              Współpracuje z wieloma sklepami w zg bo mam firme zakładającą net.Nie mówie o
              obsłudze w sklepach bo to inny temat i zależy jak się trafi.Ale co do cen w
              MAGIKu to jedno jest pewne.Są NAJTANSI w ZG i to nie podlega żadnej
              dyskusji.Dobrze ktoś pisał że warto wejśc na cenniki i sprawdzić sobie.Wtedy
              już nie będzie złudzeń i niejsnosci.Kazdy sobie sam, odpowie na pytanie jak
              jest.A kolega co kupuje w Mastercomie to lubi widocznie przeplacac ..to tyle
              komentarza
              • Gość: magik-buhahaha Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.ztpnet.pl 06.10.06, 11:36
                magik - buehehe - prosze cie przestan, bardziej tandetnego sklepu nie widzialem
                • Gość: jajajaja najtaniej w mastercomie IP: *.uz.zgora.pl 07.10.06, 10:34
                  mialem okazje pochodzic po skleach komputerowych i porównywać ceny, bo szukalem
                  najtanszej karty sieciowej.
                  najtaniej bylo w mastercomie - 15 zł -najzwyklejsza sieciówka- takiej potrzebowałem
                  w galaxy największe przegięcie - 30 zł.
                  w Magiku 22 zł.
                  w Vobisie 29 zł.
                  • Gość: nasrane Re: najtaniej w mastercomie IP: *.ztpnet.pl 07.10.06, 10:38
                    trzeba miec niezle w glowie nasrane by cale miasto za sieciowka zjezdzic :)
                    dalbym i 40zl byle by kupic w pierwszym lepszym sklepie

nie bales sie wsadzic do kompa takiej karty po 15zl? trzeba bylo jeszcze do
                    tesco i lidla skoczyc, moze jeszcze taniej by bylo
                    • Gość: znowu pers? Re: najtaniej w mastercomie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:49
                      To Ty buraczku?:D
                      • Gość: chetnie Re: najtaniej w mastercomie IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.10.06, 12:12
                        tak to ja buraczek..A moze ty się przedstawisz to się spotkamy osobiście.Chcesz
                        czy wolisz się naprężac przed klawiaturą a może staniesz w 4 oczy ze mną ? Jak
                        kolego ? odważysz się? podaj nr tel lub maila to się umówimy i pogadamy.A kto to
                        pers?
                    • szeryfik82 Re: najtaniej w mastercomie 08.10.06, 21:23
                      no to musze Cie zaskoczyć - korzystam z netu wiec sieciówka działa - i powiedz
                      po co mi sieciówka za 40 zł, która bedzie działała tak samo jak ta za 15 zł. -
                      po co mi przepłacać 25 zeta??
                      tak samo mam neta jak przez seciówke za 150 zł....
                      trzeba troche pomyśleć...
                    • Gość: bylyprac.sklekompu Re: najtaniej w mastercomie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:30
                      Koles a ty wogole znasz sie na tym? Po opini dochodze do wniosku ze nie bardzo:D
                      • Gość: bylyprac.sklekompu Re: najtaniej w mastercomie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:33
                        Chodzilo mi o opinie kolegi ,,nasrane" a swoja droga to ma niezle nas... w
                        glowie. :D
                        • Gość: bylyprac.sklekompu Re: najtaniej w mastercomie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:58
                          Aaa bo to N.P. napisal, teraz rozumiem, on nie zna sie na kompach tylko na
                          ,,tjuningu" bo to mechanik jest :D
                • Gość: eq Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.10.06, 12:15
                  Chyba piszemy o cenach a nie wystroju itp.A obiektywnie patrząc niestety MAGIK
                  ma wszystko najtaniej
            • Gość: c Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.10.06, 09:03
              sieciowa za 15zł..Oj to musi być fajna .a swoją drogą takie porównanie ceny jest
              do dupy bo coo innego jak by porównywał cene tej samej siecwki o tech samych
              parametrach a nie cena.Za 15zł to gó.. wielkie.
              Moim zdaniem najtaniej jest w MAGIKU jednak.
              • Gość: user Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:12
                ? to sieciówka ma być fajna? nie wiedziałem.. to taka co ma 3 diody? rotfl. ja
                kupowałem 3 lata temu za 15-20zł w Vobisie i działa do dziś.
        • Gość: ona Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:17
          niestety masz racje...za laptopa pzeplacilam ponad 100 zl..i to w porownaniu z
          tylda..
    • aski68 ??? 06.10.06, 13:55
      Czy pytanie o sklep komputerowy musi wywoływać takie takie animozje ?
      Strach pomyśleć jak zapytam żużel ;))

ps
      dzięki za namiary :)
      • be.em Re: ??? 06.10.06, 14:16
        aski68 napisał:

> Czy pytanie o sklep komputerowy musi wywoływać takie takie animozje ?

zawsze jakaś rozrywka dla gawiedzi;)

> Strach pomyśleć jak zapytam żużel ;))

albo o stosunki gorzowsko-zielonogórskie;)))
        >
        > ps
        > dzięki za namiary :)

a ja Ci polecam allegro;))))
        • aski68 Re: ??? 06.10.06, 18:34
          Właśnie zakupiłem :))
          nie ma to jak zakupy w necie ;)
          • Gość: zielonogorzanin Tylda vs Magik vs Mastercom vs Seven IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.10.06, 21:48
            hej, znam właścicieli Tyldy, Magika, Mastercomu i Sevena... w każdym z tych
            sklepów kupiłem przynajmniej 2 kompy (dla siebie, ludzi itp) więc mogę
            powiedzieć że mam rozeznanie co do cen, szeroko rozumianej obsługi itp.

Magik:
            - na prawdę mają NISKIE ceny
            - kiepski lokal
            - średnia obsługa
            - dobry dojazd i parking
            - jedyna firma gdzie nie korzystałem z serwisu więc serwis bez oceny

Tylda:
            - mieli niskie ceny ale UWAGA! niestety pracownicy oszukują. Nie wiem co na to
            Krzysiu ale zdarzyło mi sie 2 razy że pod jego nieobecność pracownicy wprost
            wciskali mi zawyżone części niektórych podzespołów. Bardzo denerwujące i mimo
            że faktycznie było tanio to trzeba było się "dopominać" o ceny z cennika.
            - całkiem dobry dojazd, parking słaby bo ciągle zawalony
            - lokal ok, ale trochę trzeba poczekać w "kolejce"
            - serwis średni, czeka się starndardowo 21 dni ale załatwiają bez zająknięcia,
            wymienili mi np. zesputą nagrywarkę na nową...

Seven:
            - fajna firma, mieli kiedyś tanio ale "dorobili się klientów" i teraz podobnie
            jak np. gamp trzymają cene i mają w du*ie rywalizację o 10 zł.
            - dojazd fatalny, usytuowanie podobnie, lokal słabo zlokalizowany
            - obsługa miła, zawsze coś fachowo doradzą ale sklep drogi
            - serwis ok, miałem dość spory problem z laptopem i pomogli za niewielką kasę
            - fajny ale drogi sklep i ciężko go znaleźć nowym klientom

Mastercom:
            - dobry dojazd i lokalizacja
            - ceny różne, niektórze rzeczy mają tanio a inne bardzo drogo
            - złożyłem w magiku zestaw za 2000 zł., w tyldzie za 2050 a w Mastercomie...
            2650 zł... po prostu 2-3 częsci mieli sporo droższe
            - serwis... nawet ok, jak płyta mi padła to dostałem "zapasową" więc plus
            - sklep ładnie urządzony, wprawdzie ciężko się dodzwonić ale na miejscu udzielą
            dobrej rady itp... duzy minus za źle dorobiony "kiedyś" kabel sieciowy hehe,
            łepek pomylił mi końcówki i nie działało hehe

w Z. Górze są jeszcze:

Hobby:
            - dobra lokalizacja
            - świetne godziny otwarcia... aż do 21-szej :)
            - ceny różne ale bez rewelacji, komputerow tam nie kupuję, jedynie
            drobne części czy klawiatury i myszki jak mi padną

Galaxy:
            - daleko od centrum, słaba lokalizacja itp.
            - ceny wysokie, nie polecam

Gamp:
            - ceny wysokie!
            - miła obsługa
            - dużym plusem jest to że mają dużo rzeczy NA MIEJSCU, dla przykładu w
            niedzielę rano w wigilię :) kupiłem tam dysk :) droższy o 20 zł. niż w innych
            sklepach ale był na miejscu od ręki i to w taki dzień hehe, duży plus za to dla
            chłopaków :)
            - fajne mają strony www, ale ogólnie sklep dla "nowobogackich"

W Polmozbycie na Francuskiej:
            - sklep na górze w hali polmozbytu, lokalizacja średnia, ale jest spory parking
            - ceny raczej wysokie
            - sklepy nie polecam z różnych względów...

Shift:
            - obok Mastercomu... ale nie polecam, kupiłem tam kabel bo pilnie potrzebowałem
            ale okazało się że jedna końcówka jest nie odwrotna... nie mogłem zwrócić ani
            wymienić... duży minus i już więcej tam nic nie kupię.
            - ceny wysokie, dostępność na miejscu niewielka
            - nie polecam

Na Moniuski było jeszcze CNT ale chyba już nie ma... był Logos ale buraczany
            właściciel dał sobie spokój, był niewielki sklep Peyo na sikorskiego ale szef
            firmy wyjechał daleko za granicę (ceny były dobre) i kilka innych sklepów które
            przeszły do historii :)

obecnie polecał bym Magika za niskie ceny, tyldę za ceny i obsługę (ale z
            minusem za zwyczajne oszustwa w cenach) oraz mastercom za fachowość.

UWAGA!! Nie polecam kupować w MAŁYCH firmach lub "po znajomych". Firma jest,
            nagle nie ma, problemy z gwarancją itp. Najlepiej kupować w sprawdzonych
            firmach które są na rynku od lat. Jeśli chodzi o pojedyńcze ceny to nie ma co
            panikować i najlepiej od razu iść do jednego z wymienionych sklepów i kupić bez
            patrzenia na cenę (wcześniej na necie można się upewnić czy konkurencja nie ma
            promocji na taki towar)... co innego przy całych zestawach.

Z doświadczenia wiem że ceny na zestawach za ok. 2000 zł. mogą się różnić aż o
            600 zł. więc polecam zrobić wydruki ze stron www, przejść się do 2-3
            wytypowanych sklepów i próbować utargować coś... tam gdzie podejdą najuczciwiej
            lub najtaniej zamówić.

aha, jeśli ktoś chce NAJTANIEJ to... polecam ALLEGRO. Co by nie mówić tam można
            znaleźć DUŻO taniej nowe części. Trzeba BARDZO uważać i wiedzieć od kogo
            kupować ale na prawdę można tanio kupić!! Np. kartę graficzną kupiłem kilka lat
            temu już za około 90 zł. taniej niż w zg (kosztowała mnie ok. 450 zł.). Skanery
            profesjonalne są o około 100-200 zł. tańsze itp itd. Polecam np. drukarki
            laserowe z allegro, są dużo tańsze niż nówki sztuki a działają tak samo...
            Z NETU nie polecam jednak kupowania płyt głównych, napędów cd dvd i nagrywarek
            oraz pamięci.

trochę za długo się rozpisałem :)
            kończę pozdrawiam

ps. od razu zaznaczam że nie jestem właścicielem ani pracownikiem ani
            współpracownikiem sklepów komputerowych w zg. Z racji zawodu znam właścicieli i
            korzystam od lat z tych sklepów zakupując sporo sprzętu więc stąd moje
            doświadczenia którymi się dzielę
            • Gość: c Re: Tylda vs Magik vs Mastercom vs Seven IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.10.06, 21:58
              To nie pierwsza opinia o oszustwach w Tyldzie.Znajomi składali kompa na stronie
              www.Poszli z wyceną ale na miejscu okazało się że ceny im podali inne.Tzn na
              wydruku który dają pracownicy nie ma cen jednostkowych tylko nagle suma z
              "kosmosu" wpisywana chyba na oko przez pracownika.Mi sie zdaje ze cene podaje
              się patrząc na klienta im mniej się zna tym więcej dowalimy.Bo jak to
              wytłumaczyć że jak dostaje się zestaw na kartce idzie do domu wchodzi na ich www
              i wpisuje ceny obok części i bierze kalkulator to wychodzi inna kwota?
              Dziwne.Boją się swych cen pokazywać.Tracą na tym bo ludzie gadają o tym sporo.
              • Gość: Baca Re: Tylda vs Magik vs Mastercom vs Seven IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.10.06, 01:52
                Ja korzystam ze sklepow komputerowych glownie w celu zakupu pojedynczych
                komponentow pod warunkiem, ze towar jest dostepny natychmiast. W innym przypadku
                zamawiam przez internet- wiekszy wybor i duza roznica cenowa na korzysc
                e-zakupu. A w Zielonej Gorze na ceny raczej nie patrze, no chyba ze roznica jest
                znaczna. Jak wspomnialem priorytetem jest natychmiastowy zakup. Niestety,
                zdecydowana wiekszosc sklepow ma wszystko ale na jutro (co zreszta rzadko bywa
                prawda- nastepnego dnia sprzedawca glupio sie tlumaczy, ze kurier jeszcze nie
                dostarczyl!). Z moich obserwacji wynika ze najlepiej "wypasionymi sklepami" sa:
                Mastercom, Gamp i Adi (ul. Kupiecka, przy salonie Nokii). Przykra prawda jest
                podejscie firm do klientow, ktorzy szukaja markowe produkty. Prawie caly
                asortyment to czesci w tzw modzie czyli.. kiepskie i tanie! Zakup np dobrego
                zasilacza (Tagan-430W-U15) graniczy z cudem a w takim sklepie jak Hobby jest AZ
                o 80 zl zl drozszy niz np. w Tyldzie (432 vs 355 zl !!!!!) Inna sprawa jest to,
                ze w obu wymienionych sklepach nie moglem dostac takiego zasilacza, pomimo iz w
                cenniku figuruje! Jezeli ktos szuka czegokolwiek na jutro lub pojutrze, to warto
                kupic na Allegro lub innym sklepie internetowym. Konkurencja w wirtualnym
                swiecie jest przeogromna! Taki towar ZAWSZE bedzie tanszy. Zielona Gora jest
                bardzo drogim miastem. Przebicie na niektorych komponentach wynosi nierzadko
                100% ! Sprzedawcy, opamietajcie sie !
                • Gość: nie powiazany Re: Tylda vs Magik vs Mastercom vs Seven IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.10.06, 12:55
                  to i ja sie wypowiem, bo "troche" tego mialem okazje kupowac.

sprzet "gotowy" typu drukarka, skaner itp z serwisem zewnetrznym to przez net - duzo taniej, nawet liczac koszty transportu.

kompy - slyszalem o magiku duzo razy, ze tanio. niedawno komus sprawdzalem ceny, polecilem magika, a na miejscu okazalo sie o 23% drozej niz w cenniku z neta! do tego wmawiali, ze pewna czesc jest nie do kupienia i wciskali cos innego, co akurat mieli na polce.

tylda - nie mialem duzo stycznosci, ale jak w wiekszosci sklepow wciskali to co akurat mieli pod reka. ceny nie byly powalajace.

kupiecka - shift albo mastercom, ale chyba ten pierwszy. sprzet mial byc pojutrze, za 3 dni, pozniej za tydzien, a w koncu nie bylo w ogole. tylko zmarnowane 2 tygodnie, a oni nawet nie dzwonili, chociaz numer zostawialem.

cnt - korzystalem, lubilem

galaxy - drogie (przynajmniej bylo), do tego sprzedawca mial problem z zaprasowaniem kabelka (nie mialem akurat zaciskarki pod reka) i robil to bardzo dlugo

adi na kupieckiej, kolo dawnego vadima, wejscie jak do nokii - wyglada niepozornie, ale dla mnie najlepszy sklep w miescie. mimo, ze pomieszczenie do obslugi klienta malutkie, to jak cos potrzebuje od reki nietypowego, to i tak najwieksza szansa, ze u nich bedzie. ceny - pewnie nie sa najnizsze, ale nie bede biegal po calym miescie dla 5 zlotych. asortyment jeszcze raz - jedyny sklep, gdzie nie probuja mi wciskac kitu na sile, tylko dlatego, ze maja cos na polce, albo nie chce im sie sciagac. sciagaja nawet to, czego nie maja w cenniku, bez zadnych 'ale'. szczerze polecam!

klient nie pracujacy nigdy w zadnych z powyzszych sklepow :-)
            • aski68 Re: Tylda vs Magik vs Mastercom vs Seven 09.10.06, 11:10
              zielonogórzanin napisał chyba to wszystko co powinno się znaleść w tym wątku :)
              dzięki bardzo z słowo, myślę, że przyda się jeszcze komuś
              ja dokonałem zakupu w sieci :) teraz czekam tylko na kuriera

pzdr
            • Gość: adam Re: Tylda vs Magik vs Mastercom vs Seven IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:05
              Stawiam na:
              1) TYLDA: Nie wiem kiedy tam robiles zakupy ale ja jestem bardzo zadwolony,
              maja dobre ceny, mozna sie potargowac czesto dostaje gratsa. Co do twojej OPINI
              o oszustwach to cos Ci sie w glowie powalilo - zawsze sprzedaawca mi mowi cene
              i albo ja akceptuje albo nie. Pracowalem w tej branzy i wiem jakie sa marze i
              jak robi sie cenniki (waznosc 1 dzien). Goraco POLCAM www.tylda.pl

2) MASTERCOM: Solidna firma, kupowalem tam kilka razy, rowniez czasem bywala
              niezgodnosci cenowe ale to tak jak napisalem wyzej - i ja to rozumiem. Obcenie
              maja wysokie ceny.

3) SEVEN: dorobili sie firm i klient detalicznych ich nie interesuje i slusznei
              tez bym tak zrobil, na 2-3% scierac sie klientami pozniej serwis 2 lata PARODIA
    • tynek69 Re: Sklepy komputerowe ??? 10.10.06, 11:38
      jak czytam co tu ludzie wypisuja, to mnie przeraza, sami magicy w sklepach
      zielonogorskich a ci co kupuja jeszcze wieksi, sam jak chodze do sklepu czasem
      kupic jakis drobiazg i slysze co Co sprzedawcy wciskaja kupujacym, to mnie
      dreszcz (trwogi) przechodzi, jestem informatykiem kilkanascie lat i na sprzecie
      komputerowym "zeby zjadlem" i z niejednej fabryki i sklepu sprzet widzialem i
      uzywalem i nie jeden sam zlozylem, uwierzcie mi: UWZAJCIE NA SKLEPY
      KOMPUTEROWE!!!!!
      ps. aski68, jak potrzebujesz sprzetu a przynajmniej porady, to wiesz gdzie mnie
      szukac
      • tynek69 klocki LEGO 10.10.06, 11:41
        nierozumiem, po co chcecie kupowac w sklepie ktory zalozyly dzieci, wyksztalcone
        na osiedlowych sieciach i przestana istniec za 3 m-ce lub pol roku, a co z
        gwarancja, no chyba ze ktos potrzebuje klocki LEGO a nie komputer, to polecam...
        • Gość: informatyk Re: klocki LEGO IP: *.ztpnet.pl 10.10.06, 20:01
          w jednym sie z toba zgodze, pare _najtanszych_ sklepow juz w miescie
          przerabialismy, ale ludzie sie nigdy tego nie naucza

widziales by ktos u nas sprzedawal markowy sprzet? jakies hp, ibm czy dell ?,
          wszyscy gonia swoje najtansze oklepane skladaki, a ludzie to kupuja, i
          najlepiej by kosztowalo 1400zl i bylo do wszystkiego :)

smiac mi sie chce jak widze ludzi z cennikami i plikiem wycen lataja po
          sklepach i molestujacych o _jakis rabacik_ czy takich jak jakis pacjent pare
          postow wyzej co to za karta sieciowa caly dzien i pol miasta zjezdzil (jak to
          ktos napisal - musisz miec niezle nasrane:))

dobrze ze w miescie jest pare drozszych sklepow ktore sprzedaja w miare markowy
          sprzet ale jest pewnosc ze jak sie zepsuje to bedzie gdzie pozniej wrocic na
          serwis

• Gość: kto to wie... Re: klocki LEGO IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.06, 23:09
            Informatyk!!
            Zanim napiszesz coś to sprawdź... Są sklepy które sprzedają markowy sprzęt i są partnerami tych firm... sprawdź a potem siej ferment...
            pozdrawiam...
          • Gość: komputerownik Re: klocki LEGO IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.06, 09:28
            Ale gościu piszesz głupoty.Kto z "normalnych" ludzi kupuje IBM czy Della.NIKT bo
            po 1: jest to drogi sprzet i mało konkurencyjny cenowo.
            po 2: sprzet zazwycaj nie nadający się do rozbudowy itp. a to jak wiemy
            najczesciej ludzie robią w swoich PC
            po3:Jezeli ktoś taki sprzęt chce to musi być nieżle "posrany" bo za "biedną"
            konfiguracje IBM w cenie ok 4000 można mieć wypasionego składaka o nie gorszych
            parametrach.
            A najtansze sklepy w ZG już popadały.Był okres ze było ich w h...j i
            troche.zostali najsilniejsi a firmy o których piszą ludzie powyżej istnieją na
            rynku min 5-6 lat i mają wyrobione marki już swe i żadne pisanie tutaj nikogo
            nie zmieni.

Ps.Czy wy też słyszycie to co ludzie gadają o Tyldzie i ich krętactwach z cenami?
          • Gość: ziutek Re: klocki LEGO IP: *.ztpnet.pl 12.10.06, 12:44
            > w jednym sie z toba zgodze, pare _najtanszych_ sklepow juz w miescie
            > przerabialismy, ale ludzie sie nigdy tego nie naucza

Czego nie naucza? Przeplacania?

> widziales by ktos u nas sprzedawal markowy sprzet? jakies hp, ibm czy dell ?,
            > wszyscy gonia swoje najtansze oklepane skladaki, a ludzie to kupuja, i
            > najlepiej by kosztowalo 1400zl i bylo do wszystkiego :)

Co w tym zlego?

> smiac mi sie chce jak widze ludzi z cennikami i plikiem wycen lataja po
            > sklepach i molestujacych o _jakis rabacik_ czy takich jak jakis pacjent pare

Smiac Ci sie chce, bo chca oszczedzac?
            Smiej sie tez z ludzi robiacych zakupy na rynku, w Biedronce i ciuchlandach.

> postow wyzej co to za karta sieciowa caly dzien i pol miasta zjezdzil (jak to
            > ktos napisal - musisz miec niezle nasrane:))

Podejrzewam, ze schodzil, a nie zjezdzil. I tez, co w tym zlego?

> dobrze ze w miescie jest pare drozszych sklepow ktore sprzedaja w miare markowy
            >
            > sprzet ale jest pewnosc ze jak sie zepsuje to bedzie gdzie pozniej wrocic na
            > serwis

Wniosek: przeplacasz zeby miec sprzet markowy i psujacy sie :]
        • Gość: bylyprac.sklekompu Re: klocki LEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:43
          Taki z Ciebie gosc to sam zaloz. Nie potrafisz, przeciez to dzieci(jakos znam
          ich i tych co mieli sklepy i kazdy ma min. mgr inż)? Kryptoreklame sobie robisz,
          a masz ty wogole dzialalnosc zarejestrowana?
    • Gość: piaskoon Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:20
      Jest jeszcze Arche www.arche.net.pl/
      Sprzedają swój towar głównie na allegro. Z moich obserwacji wynika, że lubią
      sprzedawać selekcjonowany sprzęt np. kartę grafiki z gwarancją odblokowania
      iluś tam potoków albo komponenty z gwarancją mocnego overclockingu
      (zainteresowani wiedzą OCB). Jakaż odmiana w podejściu do tematu ;]
      • Gość: No tak no nie Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 11:55
        Nie jestem związany z żadnym ze sklepów

Jak będziecie patrzeć tylko na cenę to się przejedziecie. W cenie towaru
        zawarta jest takze pozniejsza obsluga gwarancyjna.

Kupowlem kiedys w sklepie (Tylda) - bo tam bylo najtaniej. Jak sie pojawily
        problemy odczulem co oznacza "najtaniej". Fatalna obsluga klienta, ktora
        probowala mi wciskac, że biale jest czarne. Za kazdym razem udowodnilem im ze
        to ja mam rację. Ale nerwy i zmarnowany czas.... Teraz nic tam nie kupuje -
        chyba ze nie mam wyboru, a kupic cos muszę na wczoraj i najpierw sprawdze czy
        gdziekolwiek indziej (nawet drozej) nie ma tego na miescie.

Cos sie chyba tam zmienilo ostatnio serwis mnie zaskoczyl mila obsluga (ale
        moze to byl tylko jednostkowy przypadek?). W kazdym razie niemilej dla mnie
        obslugi na sali sprzedazy tez juz nie widzialem. Pewnie wlasciciel doszedl do
        wniosku, ze za duzo przez ta obsluge traci pieniedzy i wymienil pracowników,
        lub przesunąl ich na inne stanowiska.

• Gość: Gość Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 13:45
          Fakt, w Tyldzie przycinają na cenach, ale z polecenia szefa... Kiedyś widziałem
          jak szef znajomemu podbił cenę z cennika jeszcze o 20zł... Nie kupuję u nich, bo
          nie mają odopwieniej kadry (sami po ogólniakach ew. magistrzy hehe), a ceny są
          takie jak gdzie indziej.
          • Gość: neo Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:00
            stary co ty pierd....* znam wiekszosc pracownikow i szefa (wszystko mozna z nim
            zalatwic) i kupuje sprzet w Tyldzie juz od paru lat - a po ogolniaku z tego co
            pamietam to znalem tylko jednego i byl nim Patryk przyciął mnie dwa razy na
            cenach dzieki Bogu ze juz ten gosc tam nie pracuje psul reputacje calej firmie -
            cala sytuacje wyjasnilem z Szefem. Widzialem tego goscia w Mastercomie i
            wyjasnia to fakt drogich cen - masakra. Co do shifta to nie mam zdania.
            • Gość: Patryk C. eksTYLDA Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:02
              Witam jestem byłym pracownikiem sklepu komputerowego TYLDA. Chciałbym się
              ustosunkować do wypowiedzi NEO która tyczy się mojej osoby. Jeżeli chodzi o
              psucie wizerunku TYLDA, to już chyba nic nie da się zepsuć ponieważ od początku
              jak tam zostałem zatrudniony dostaliśmy jako handlowcy odgórny nakaz podbijania
              cen nieświadomym klientom. Jeżeli nie wyrobiłem miesięcznej "normy" to oprócz
              opr... od szefostwa odbijało się to również bardzo mocno na mojej wypłacie, jak
              i innych pracowników (kolegów) z działu handlowego. Jeżeli był pan klientem
              firmy TYLDA od paru lat (tak jak pan napisał w wątku) to aż dziwne że pomimo
              rzekomej mojej "przycinki" oraz pana rozmowie z szefem nadal tam pracowałem
              (nadmienie że odszedłem sam z firmy, bez żadnych nacisków z góry, przez wzglad
              na sytuację finansową).

Abstrachując od tematu który pojawił się na forum, NIE ŻYCZĘ SOBIE szkalowania
              mojej osoby bezpodstawnie.

Jeżeli pan NEO ponowi tego typu wypowiedzi to postaram się uzyskać od admina
              pana adres IP i na podstawie tych wypowiedzi możemy spotkać się w sądzie.

Z wyrazami szacunku:
              PATRYK C.
              • Gość: wzburzonyczytelnik Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:48
                i o co go oskarżysz? przecież sam piszesz, że zawyżałeś ceny; trudno więc mówić
                tu o szkalowaniu Twojej osoby - moim zdaniem oszukiwałeś ludzi; ocena Twojego
                postępowania może być tylko i wyłącznie naganna
        • Gość: tomas Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 13:46
          Ja caly czas wspolpracuje z TYLDĄ ostatnio jestem pod wrazeniem Tylda jeszcze
          mocniej podniosla swoj caly wizerunek wystarczy wejsc na strone internetowa
          www.tylda.pl maja profesjonalny portal odnosnie sprzętu, obsluga bardzo mila i
          pomocna - na niektory sprzet trzeba poczekac 1 dzien ale warto - pewna
          gwarancja. Sprzet wysylaja do domu za 6 zł !!! bylem w magku czy tanio - dla
          mnie bylo drogo !!!
          • Gość: grażka Re: Sklepy komputerowe ??? IP: 195.205.191.* 12.10.06, 20:58
            A co powiecie o sklepach w okolicy Żar albo Żagania? prosze o pomoc bo chcę
            wymienić sprzę na nowszy.
            • Gość: alek Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:50
              Spawdz w Zarach TYLDA - sa przy ul. Osadników Woj 26 - kolo wierzy wartowniczej
              Bylem tam kilka razy - czesto zamawiam za pomoca strony WWW zazanczam odbior w
              Żarach :) przychodze na drugo dzien i jest :) POLECAM www.tylda.pl
    • aski68 Re: Sklepy komputerowe ??? 13.10.06, 10:24
      na Bankowej jest jeszcze COMPEC , mają tanie tusze i tonery, jak ktoś szuka :)
    • Gość: Mały Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.06, 11:51
      Polecam SEVEN na Chopina
    • Gość: Z_branzy Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:51
      A wiecie co wam powiem pracownicy i wlasciciele sklepow komputerowych,
      zakladacie posty i sami miedzy soba piszecie glupoty na tym forum. Znam was i
      wiem kto jakiego posta napisal. WSTYD! W zasadzie na 50 postow 40 napisaliscie
      sami :D. Zamknac temat! :D
      • Gość: Szara Siec Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:02
        To napisz who is who :-) Chetnie sie dowiem kto za jakim postem stoi... to
        byloby calkiem pouczajace!! :-)
      • Gość: zielonogórzanin Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.10.06, 00:04
        hehe, to prawda, coraz więcej czuć wazeliniarstwa i "reklamy" samych sklepów...
        żałosne, szczególnie ostateni wpisy o Tyldzie. Zamiast pierdzielić farmazony o
        dobrych cenach i fachowości przestali by oszukiwać!!
        Inne sklepy tez widzę wazeliniarstwo... ale z drugiej strony widać kto korzysta
        z internetu i działa hehe, taki Galaxy czy inne popierdułki to nawet nie
        bąkneli nic że są zajeb**iści itp. :) hehe
        pozdrawiam rozbawiony pseudo komentarzami
        zielonogórzanin
    • Gość: Klient Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.ztpnet.pl 13.10.06, 22:12
      Piewrszego kompa kupiłem w Tyldzie, jeszcze na studiach, jakieś 5 lat temu. Było
      tanio a i obługa fachowa. Potem regularnie modyfikowałem sprzęt i korzystałem z
      róznych sklepów. Najlepszy zakup to ten, który sobie wczesniej sam wychodzę :).
      Korzystałem i z Magika i ze sklepów na Kupieckiej typu Shift, Mastercom. Te
      opinie z Tyldą to niestety prawda: trochę mataczą z cenami - rano jest tak, a po
      południu pare złotych drożej, inne ceny w cennikach a inne podaja sprzedawcy.
      Trzeba uwazać. Oczywiście sprzedawcy też są różni, ale czasem można sie
      potargować i jakos taki fajny klimat tam jest. Magik ma z reguły jakieś 1-1,5%
      taniej niz Tylda, i faktycznie, chyba jest najtańszy w mieście. Ale sklep
      odpycha. Na Kupieckiej w Mastercomie z kolei badzo fajna i fachowa obsługa,
      chłopaki się starają. Ceny zależą od sprzętu różnie. W sumie też ok. W Shifcie
      (czy tez Dragonie) duzy wybór Collermastera. Ale sklep nie przekonuje, raczej
      nic nie da sie utargować.
      Dla mnie w sumie w mieście liczą się trzy sklepy: Tylda, Magik i Mastercom.
      Innych raczej nie polecam.
      I taka rada na koniec: zawsze najlepiej najpierw wychodzic sobie tam gdzie
      taniej, o sprzęcie poczytac w necie, pogadac ze sprzedawcami i ocenić ich
      kompetencje. Wszystko razem cuzamen :) do kupy sprawi, że zakup bedzie udany. a
      wiadomo, że z kompami i czesciami do nich łatwo dac się nabrac. Pozdro.
    • Gość: tq Re: Sklepy komputerowe ??? IP: 212.109.145.* 15.10.06, 00:21
      a ja polecam PAKA SERVICE koło ronda na Zaciszu (za CPN`em) TEL. 068/452-89-52.
      Nie wiem ile już kupiłem u nich kompów laptopów drukarek i masę drobiazgów, bo
      po kilku latach straciłem rachubę. Współpracuję z tą firmą już kilka lat i
      jestem bardzo zadowolony. Zamówiony towar przywożą do domu!!!! co dla mnie jest
      niesamowitą wygodą (czas). Zawsze dobrze i trafnie doradzą. Polecam kontaktować
      się odrazu z szefem - Pawłem. Jest to osoba bardzo kompetentna i miła. Nie
      wciska kitu, nie próbuje sprzedać jaknajdrożej. Dba o klijenta.
      Mimo, że firma prowadzona jest przez młodych ludzi, to już kilka lat działają i
      ciągle prą do przodu, więc widać są dobrzy.
      A ceny? Zawsze mają minimalną marżę - sprawdzałem ich kilka razy - w większości
      byli tańsi niż TYLDA i HOBBY. A nawet jeśli byli droźsi, to dowóz sprzętu na
      miejsce rekompensuje te pare złotych.
      I co ważne - przez kilka lat dopiero raz jedyny oddałem do nich sprzęt do
      naprawy - spalił sie zasilacz po 4 latach działania.
      POLECAM!
      • Gość: Z_branzy Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 07:52
        Daj spokoj z ta reklama, bo to zalosne. Pewnie kolesie nic nie zarabiaja, dowoza
        do domu, a ich sprzet sie nie psuje. Kolejna magiczna firma?:D A nawet jesli to
        pewnie za pol roku stwierdza ze lepiej isc do marketu na kasie popracowac, bo
        wiecej da sie zarobic:D
        • arwena Re: Sklepy komputerowe ??? 15.10.06, 22:37
          usunelam post prezesa (?) Tyldy, gdyz w wiekszosci byl to tekst reklamujacy ten
          sklep, wraz z podawaniem adresow etc wlacznie
          jesli chcesz polemizowac - napisz kolejny post, bez proby reklamy sklepu
          pozdrawiam
        • Gość: tq Re: Sklepy komputerowe ??? IP: 212.109.145.* 16.10.06, 00:41
          Z_branzy: Żalosne?
          Sam jesteś żałosny. Żadna reklama tylko fakty. Mam swoją firmę i współpracuję z
          chłopakami od 4 lat. To fakt. Ktoś zapytał o najlepszą naszym zdaniem firmę to
          napisałem. A że nie jest to Twoja firma? Coż - takie są prawa rynku?
          A poza tym nie wiek, a profesionalizm i podejscie do klijenta decydują o tym,
          czy ktoś utrzyma się na rynku czy nie. Oni są już 4 lata, więc wyjazdy z
          marketami zostaw dla siebie.
          Na marginesie - czym rożni się komputer złożony w Tyldzie, Seven, Magiku, czy
          Hobby?? Poza ceną i firmą składającą to niczym.
          • Gość: robol Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.10.06, 09:10
            Hmm.Poczytałem wszystko wszedłem sobie na neta na strony tych firm i złożyłem
            przykładowego kompa.Z tych samych części dokładnie wyszło mi tak:
            MAGIK 2720
            TYLDA 2795
            MASTERCOM 2850
            SEVEN 2870
            no innych już nie piszę bo sie przerazicie różnicą cenowa.Zaznaczam że części są
            wszżdzie takie same.To niestety nie rozumiem postów które mówią że w Mastercomie
            jest najtaniej.Nawet ich promocja Student jest droższa od MAGIKA i TYLDY.
            Polecam stronki tych firm i złożenie sobie własnie tak jak ja "zestawu
            porównawczego" nazwijmy go.Wtedy kazdy odpowie sobie na pytanie co i jak i nie
            będzie kłótni.

www.magik.com.pl/konfigurator.php3
            www.tylda.pl/?mc=1&cc=4
            www.mastercom.com.pl/index.php?id=517&lng=pl&cnn=2
            A sprzęt wszędzie jest ten sam i gwarancja taka sama a więc jeżeli komuś jak
            pisał wyżej zależy aby kupić w super sklepie z marmurami i przepłacic np 160zł
            to gratulacje.A coraz wiecej producentow ma gwarancje zewnetrzną i można to
            wybierać.

To na tyle i przestancie ju ż się reklamować bo myślę ze tutaj wyjaśniłem
            niedowiarkom co i jak.Sami zobaczcie.
            pAPAP
            • Gość: internauta Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 23:29
              Zgadzam sie z kolega - jezeli chodzi o ceny to najlepiej porownac to na necie,
              polecam zajscie do sklepow ocenic samemu. Bylem w Magiku i Tyldzie i osobiscie
              wybralem zakup w Tyldzie. Ocenialem pod wzgledem CENA WIZERUNEK FIRMY i
              OBSLUGA - Cena była podobna, wizerunek i obsluga - plus na Tylde, mastercom
              nawet przy cenach studenckich wypadl drogo - wizerunek OK
              • arwena Re: Sklepy komputerowe ??? 19.10.06, 07:43
                ponownie to samo
              • striff Re: Sklepy komputerowe ??? 19.10.06, 09:36
                No sorki ale jezeli ty masz tyle siana aby sobie oceniac czy ktoś ma marmur i
                szkło a inny sklep nie to sorki.Ja patrze na ceny w tym co ktoś podał wyżej i
                widze że Tylda jst droższa w wielu rzeczach o ok 8-20 zł na jednym sprzecie.Fakt
                na zestawie wychodzi ok 100-120 zł.No ale jak chcesz im placic za lokal to
                powodzenia,tylko moim zdaniem to nie jest obiektywne i adekwatne do tematu,który
                brzmiał "gdzie jest najtaniej"
                • Gość: no i po co? Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 10:24
                  No i co z tego ze kupicie PC 50zł taniej? A potem bedziecie sie meczyc z
                  serwisem, walczyc o wlasne prawa? Pomyslcie troche... a potem kupujcie.
                  Popytajcie znajomych o to gdzie byla mila obsluga. Jak wam cos padnie to
                  bedziecie czekac 21 dni albo dluzej na naprawe? Warunki gwrancji sa dla Was tak
                  nieistotne?
                  • Gość: Max Nie kupujcie niczego w Galaxy!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 20.10.06, 10:47
                    Drogo,nie miła obsługa i ogólnie brak kultury w tym sklepie!!!!!!!
                    • Gość: buhahaha Nie kupujcie niczego w magiku IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 13:29
                      magik - syf, naciagacze i napinacze

co do Galaxy to od 8 lat jestem ich klientem i jestem bardzo zadowolony,
                      nie maja niskich cen, ale za to bardzo dobra obsluge i serwis
                      no, chyba ze chcesz kupic karte sieciowa za 15zl i jeszcze o rabat pytac
                      to faktycznie nie miejsce dla takiego Max'ymalnego biznesmena
                  • Gość: Kupujacy Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 17:26
                    Pewnie, ze wszystko sie liczy. I cena jest wazna i to czy sklep budzi zaufanie i
                    gwarancja. Co do cen w Tyldzie, Magiku i Mastercomie to sa bardzo zblizone. Ja
                    robilem wyceny w tych sklepach i jeszcze dwoch innych i nie bylo roznic, bo
                    roznica na komputerze za 2500 zl byla +-50 zl i nie uwazam tego za przeplacanie.
                    Zadajac pytanie: ,,Dobry (czyt. niedrogi i fachowy) sklep komputerowy w Zielonej
                    Gorze" i biorac pod uwage wszystkie za i przeciw stwierdzam ze, kupuje tam gdzie
                    mila, fachowa obsluga i gdzie sklep i sprzedawcy wzbudzaja moje zaufanie.
                    Przeciez zakup komputera za 2500 zl to nie wyjazd do marketu po spozywke i walka
                    o 10 zl.
    • Gość: Antares Ale to już było :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 17:44
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=25437787&a=25437787
    • Gość: zamknac dosc juz IP: *.ztpnet.pl 22.11.06, 13:30
      czy mozna zamknac juz ten watek? wymiotowac sie chce od wymiany pogladow
      krewnych i znajomych pracownikow sklepow
      • aski68 Re: dosc juz 23.11.06, 14:43
        Gość portalu: zamknac napisał(a):

> czy mozna zamknac juz ten watek? wymiotowac sie chce od wymiany pogladow
        > krewnych i znajomych pracownikow sklepow

:)))))))))))))
        też myślałem, że już dawno wątek umarł ;))))
    • Gość: rewolwerowiec Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.ztpnet.pl 23.11.06, 18:14
      Niestety tylko w marketach dostaniesz dobry sprzet po okazyjnej cenie. Biorą na
      roczny termin płatnosci od producentów w Azji i pchaja po nizszej cenie tak by
      odrazu obrócić forsą jak najwiecej razy (w ciagu roku). Kazdy natomiast tydzien
      zalegania kompa na półce w sklepie to realna strata jego wartości. Zawsze
      zastanawiałem się dlaczego ktos kupuje kompa załózżmy za 3.500 zł a sprzedaje
      go za 2.700 zł, teraz juz wiem.
      Pozdrawiam
      • Gość: idiota? Re: Sklepy komputerowe ??? IP: *.ztpnet.pl 24.11.06, 09:39
        > Niestety tylko w marketach dostaniesz dobry sprzet po okazyjnej cenie. Biorą
        na
        >
        > roczny termin płatnosci od producentów w Azji i pchaja po nizszej cenie tak
        by
        > odrazu obrócić forsą jak najwiecej razy (w ciagu roku).

Glupszy jestes niz ustawa przewiduje. Trudno mi sobie wyobrazic wiekszego
        kretyna. Komputer w markecie kupowac :).. I co za pierdoly opowiadasz o jakiejs
        azji? dorosnij synku i sprawdz realia. NTT to azjatycka firma? Doucz sie i
        doczytaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka