Gość: nicelus zaczyna się exodus ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.07.10, 06:07 ... z platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula ze Słubic Re: biuro podróży Exodus IP: *.euv-frankfurt-o.de 01.09.10, 14:32 witam serdecznie właśnie w sobotę wróciłam z przepięknej Chorwacji. Juz poraz drugi byłam z biurem podróży P.Jaworskich i chciałam serdecznie podziękować za miły wypoczynek.W zeszłym roku przewodnikiem był Pan Jaworski i bardzo mi sie podobało.W tym roku była z nami bardzo profesjonalna,przemiła pani Sławka (Sonia).Dzięki niej pobyt był jeszcze fajnieszy.Przewodnik który Swietnie zna język Chorwacki i posiada więdzę o danym kraju to 90% sukcesu wycieczki-a taka właśnie była nasza Sławka(Sonia). Sam pobyt wspominam bardzo miło.Piekna pogoda,wygodny hotel,smaczne jedzenie. I w tym miejscu nie rozumiem tych wszystkich którzy narzekają i wymyślają te niestworzone historie.Byłam w Chorwacji i było pieknie! serdecznie pozdrawiam wszystkich zadowolonych i nie zadowolonych a przede wszystkim organizatorów i Sławkę. Ula i mąż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof-Słubice Re: biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 22:08 Chcialem bardzo podziekować właścicielom Biura Exodus za kolejne fajne wczasy.Byłem w roku poprzednim w Hiszpanii,teraz na Chorwacji i zamierzam skorzystać z usług tego Biura w roku przyszłym.Widać nie było tak fatalnie jak to opisują niektóre osoby na tym forum.Przed każdym wykupieniem wycieczki wiedziałem na co sie decyduję i za co płace te naprawde niewielkie pieniądze.Autobusy dojeżdzały bez awarii,Hotele/choć nie 5*,to czyste/jedzenie bardzo dobre.Dziekując za tegoroczną Chorwacje pozdrawiam serdecznie wlaścicieli biura Exodus oraz pilotkę Sławke.Czekam wiec na propozycje biura na rok 2011 i .....do zobaczenia na wycieczce.Jeszcze raz serdeczne dzieki za super wycieczke do willi Kokiće--bylo super!!!!!!Krzysztof Sawka-Słubice p.s--osobiście polecam własnie to biuro i zycze milego wypoczynku sobie i wszystkim klientom tego biura w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam_tu_nowy mam pytanie bo jam tu nowy całkiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.10, 23:33 sporo jadu wyplutego na tym forum... jedni piszą poematy, inni straszą policją, jedni piszą listy pochwalne, inni słusznie narzekają, pracownicy biura piszą jako klienci ;) klienci jako pracownicy... ;) niezły cyrk, niezła rozrywka dla takich jak ja :) ubaw chwilami nawet niezły :) ale ja mam PYTANIE do p. Jaworskiej. Doniosła Pani na policję na Panią Zuzke ze Slowacji i... no właśnie. Jak skończyło się Pani buńczuczne łamanie kodeksów dwieście coś tam? Pytam bo jestem ciekaw czy Pani oburzenie było uzasadnione i policja ukarała niedobrą słowacką kobietę ;) robiącą czarny PR czy może po prostu Pani oburzenie było buńczucznym samozachwytem, a zgłoszenie jedyną formą reakcji na prawdziwe informacje Pani Zuzki. I od razu nadmieniam, NIE prowadzę biura podróży, NIE byłem klientem ŻADNEGO zielonogórskiego biura podróży, NIE interesują mnie wojny słowacko-eksodusowe i żadne wille w chorwacji, słowenii czy nawet majorce. Ot zaciekawił mnie ponad 100-postowy wątek na forum i nieźle się bawiłem czytając ww wypociny. Mam nadzieje że otrzymam MERYTORYCZNĄ odpowiedź bo nie zamierzam brać udziału w "waszej dyskusji" i całym sporze ale z socjologiczno-społecznego punktu chciałbym się dowiedzieć jaki był finał policyjnego zgłoszenia. pozdrawiam serdecznie zielonogórzanin z krwi, kości i falubazu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewierzę Sama Jaworska tu zawitała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 11:38 No aż nie chce mi się wierzyć, że pani Jaworska miała na tyle duży TUPET, żeby pisać cokolwiek na tym forum. Nie dość, ze gramatyka i ortografia u tej pani to poziom podstawówki, to jeszcze te ciągłe reklamacje i narzekania. Nieźle, nieźle. Pani Jaworska - proponuję więcej pokory, a jak już Pani odpisuje na czyjeś reklamacje, to proszę robić to rzeczowo, poprawnie gramatycznie i ortograficznie, a także sprawiedliwe(chociaż tu może być problem, prawda?). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: Sama Jaworska tu zawitała? IP: 109.110.223.* 05.10.10, 22:17 a ty chcesz wypoczywac czy jestes ham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: Sama Jaworska tu zawitała? IP: 109.110.223.* 05.10.10, 22:19 czy ty sie zastanowiles co piszesz zal mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: mam pytanie bo jam tu nowy całkiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.10, 22:45 śmiać mi się chce jak ktoś kogo nic nie obchodzi dopytuje się. Proszę Pana/i jak poczytałam o tej willi, to napisałam do Pani Zuzki maila i niestety nie odpowiedziała mi. Byłam tam w lipcu i było pięknie. Hotel nad samym morzem, plaża tylko dla nas, pogoda cudna, jedzenie takie sobie, ale nikt z głodu nie umarł. ani się nie otruł:)) Piękne miejsce, ciche, spokojne, czyste ciepłe morze, widoki jak z bajki, mozliwość rejsu jachtem..... Byłam i jestem zachwycona i zakochana w tym miejscu. A osobiste sprawy właściele i jego rodziny to naprawdę ich sprawa, złe słowa tylko czynią krzywdę. Czy nie ma Pan/i żadnych innych rozrywek? Proszę przeczytać jakąś książkę, wyjść z dzieckiem na spacer albo pójśc do cyrku:), zrobic jakiś dobry uczynek, powiedzieć komuś miłe słowo. Dlaczego ktoś nie zainteresowany wogóle wchodzi na takie forum? Żeby jątrzyć? Po co? Nie lepiej zająć się czymś pożytecznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 03.10.10, 18:34 smieszy mnie wypowiedz ludzi tu na portalu , bo maja garsc drobnych laza po biurach a dokladnie wiedza ze u pani jaworskiej jest tanio i fajnie , przykladowo chorwacja 1200 z dojazdem wyzywieniem , a i jeszcze do tego ciepla i czysta woda w adriatyku gratis ale ludzie zamiast wypoczywac to tylko pija nawet nie wiedza gdzie sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 22:57 powtarzasz się,zmień płytę!. mało przekonująca wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 05.10.10, 22:15 a ty juz od urodzenia jestes niezadowolony to bez sensu z toba rozmawiac wypoczywaj w slawie tam jest super zielona woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 22:59 konkrety-link do oferty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agis Re: biuro podróży Exodus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 11:52 Facet ty nie wiesz co piszesz ta Chorwcja to jedna wielka pomyłka syf i nic ponadto P EJ zlewała wszystko równo piloci byli bezradni a ona miała wszystko gdzieś. Możesz pisać co chcesz ale te biuro długo nie pociągnie jak tak dalej będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 21.10.10, 20:36 jezeli dla ciebie chorwacja jest syf ,to nie poradzisz sobie nigdzie w zadnym kraju czy ty oczekujesz ze po przyjezdzie przewodnik bedzie chodzil z toba pod reke i pokazywal ci atrakcje mysle ze w zadnym kraju sobie nie poradzisz na wczasach ja daje zaklad ,ze z biurem jaworski pojade na wczasy jeszcze za 1o lat ty lepiej siedz w domu jedz do dabia lub niesulic po co masz byc niezadowolona polecam inne biura turystyczne .... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: biuro podróży Exodus IP: 188.112.120.* 25.10.10, 09:49 Witam wszystkich, Długo nie zawitałam na tym forum, właśnie wróciłam z Chorwacji. Dowiedziałam się, że Exodus nie zapłacił ostatniej akontacjii właścicielowi słynnej willi Kokiče, pani Jaworska właścicielowi twierdziła, że mu już nic nie zapłaci, ponieważ BP Exodus miał bardzo dużo reklamacji a musieli ludziom zwracać pieniądze za reklamacje. Z jednej strony pani Jaworska a jej przyjaciele wypisują jak tam było fantastycznie no na drugiej stronie twierdziła właścicielowi, že miała mnóstwo reklamacji?! Gdzie jest prawda? Dlaczego właściciel znowu szuka nowego partnera na sezon 2011? Pani Jaworska kłamie a obraża ludzi już się na forum nie wymawia – no namawia swoich znajomych lub sama wypisuje z kawiarni internetowej pod pseudonimem, teraz jak gość Falko, nie jestem psychologiem no z tych zdań, co pisze w dyskusjach można ją bardzo łatwo identyfikować. Na co wypisywać na forum, nie wszyscy wczasowicze mają umiejętności komputerowe a nie zawitają na Internet, jeśli pani Jaworska nie przestanie mnie obrażać tak napiszę ogłoszenie do gazety, aby jej byli klienci, którzy byli w tym roku we wili Kokiče się prawdziwo wypowiedzieli. Musi ich być dosyć dużo gdyż pani Jaworska musiała wypłacać tyle kompensacji za nieudane wczasy. Co o tym sądzą ostatni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 25.10.10, 21:28 witam wszystkich a zwlaszcza pania zuske ,ktora wszystko wie o finansach tego biura chcialbym nadmienic ,ze ten pseldonim mam od 1979 roku i jestem osoba bezstronna i napewno nikt nie jest z tego biura co do biura to znam p jaworska jako firme a nie osobe a umowy wyjazdu zawieram z pracownikami . zuska ile ty masz msciwosci w sobie i zaklamania ze tak piszesz ,moim zdaniem te reklamacje sa wymyslone prze ludzi a m oze nawet przez ciebie , i zadaje sobie pytanie czy ty wogole wypoczywasz ty chyba jedzesz na wczasy i zamiast odpoczywac szukasz zaczepki ale sa tez tacy ludzie to widac na wczasach, cale szczescie juz zaczyna sie sezon zimowy a snieg ostudzi niektorym mozgi , ale moze ten sinieg nie bedzie taki bialy jak ja to oczekuje to juz pisze reklamacje pozdrawiam cie zuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: biuro podróży Exodus IP: 188.112.64.* 26.10.10, 09:52 Witam pana "Falko " pani Jaworska Finanse tego biura mnie nie interesują, wiem tylko tyle, że BP EXODUS nie wypłaciło właścicielowi ostatniej zaliczki, niby za mnóstwo reklamacji. Właściciel obiektu to oddał firmie prawniczej. O ile wiem, nie jesteśmy na „TY“ nie mam w sobie mściwość a w ogóle nie kłamię. Pani Jaworska mnie stale obrażała za to, że ją uprzedziłam na to, w jakim stanie jest obiekt a, że właściciel kłamie. Podpisała kontrakt na odległość bez tego, aby to w ogóle widziała. Nie wiem ile tam było reklamacji – pani Jaworska sobie przeczy, na jednej stronie się chlubi a wypisuje w dyskusji jak było dobrze w Willi Kokiče a na drugiej stronie nie chce wypłacić właścicielowi zaległość wygadując się na reklamacje a zwrot pieniędzy klientom. Nigdy nie pisałam żadnej reklamacji, brzydzi mi się to jak widzę, że ludzie sobie używają a pod koniec turnusu piszą skargi. Ja sobie na komfort w Chorwacji, czy we Włoszech nie pocierpię, jeździmy tam z grupą dzieci na treningi – koncentracje. Potrzebujemy tylko miejsce na treningi, czyste pokoje a dobre jedzenie. Tego niestety w wili Kokiče nie było, dowiedzieliśmy się od miejscowych kontakty na Słowackie i Czeskie biura podróży, jakie mali w tej wili doświadczenia tak się wczas wycofaliśmy. Jak chcę komfort tak autobusem nie jeżdżę? Mieszkam 30 km od Austriackiego lotniska tak korzystam tylko i wyłącznie z austriackich biur podróży a za tyle lat mi nie dali okazji ani raz czegoś reklamować i gdyż kupuję wczasy tylko na LAST MINUTE. Po co bym jeździła 16 godzin autobusem do Chorwacji z HB za tyle pieniędzy jak za 200-300 EUR mam na LAST MINUTE urlop w Turcji lub Egipcie do 5* hoteli ze służbami ALL INCLUSIVE? Cena jest kompletna z biletem lotniczym. Jeśli chcę prywatnie jechać do Chorwacji tak na pewno nie skorzystam z biura podróży, wsiadam do samochodu a od nas po autostradzie jestem nad morzem za 5-6 godzin. Nie jadę tam gdzie są Polacy, Słowacy czy Czesi, ale tam gdzie są przeważnie Włosi, Austriacy czy Niemcy. Panuje tam kultura a nie muszę patrzeć na ludzi, co tylko czekają aż im skończy urlop a zaczną pisać reklamacje. Po prostu wstydzę się za tę kulturę. Ja się na śnieg cieszę , jestem narciarzem tutaj też nie piszę reklamacji ponieważ nie jeżdżę w Tatry czy do Karkonoš, korzystam tylko z ośrodków narciarskich w Austrii, Włoszech a też w Julijskich Alpach w Słowenii, mieli byście widzieć tą kulturę no więcej nie chcę podpowiadać ponieważ Exodus przywiezie tutaj na zimę chronicznych „reklamatorów” a koniec super urlopów. Uprzedzam, że ja zaczepek szukać nie muszę a zimowy śnieg może wystudzić mózgi wam. Pozdrawiam Zuzana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 26.10.10, 20:47 witam cie zuzka prosze uzywaj co do mnie tylko ps falko ,jestem wolnym czlowiekiem i pisze co mysle . milo ze lubisz jezdzic na nartach ja tez bardzo i to jedyne nas laczy wiesz zauwazylem ze masz problem emocjonalny i problem osobowosci wewnetrznej co mnie obchodza jakies faktury i jakies kontrakty cel z mojej strony byl jeden niec duzo slonca i wypoczywac , widac po twoim pisaniu ze ci ktos w zyciu dokopal ale co mnie to,troszke sie motasz nie interesuje mnie twoje lotnisko w austri i te twoje last minute zdecyduj sie albo masz kase i jedziesz albo szukasz co najtaniej mam dla ciebie przykra wiadomosc polacy wypoczywaja juz na calym swiecie , a co do kultury to sama wiesz ze niemcy i anglicy sa najgorsi na takich wczasach zachowuja sie jak , ale nie bede obrazal swini hhi zuzka mam dla ciebie propozycje jestes dobra w pisaniu to prosze cie o pomoc , ty super piszesz reklamacje ,, ja bylem w new york city tam byly wysokie wiezowce az mnie kark bolal od ogladania moze napiszemy reklamacje bylem tez nad niagara tam byl duzy szum wody ipochlapalo mnie troszke i wogole za duzy byl ten wodospad bylem tez w waszyngton dc w bialym domu ale on nie byl taki bialy jak mi sie wydawalo i wogole to moze wspolnie cos pomyslimy nad reklamacja bo do wszystkiego mozna sie doczepic pozdrawiam aha napisz mi czy w tej sloweni juz jest snieg bo nie wytrzymam juz z toba i pojade sie tam ochlodzic zycze ci milego i spokojnego dnia aha i nigdy nie pojade do wloch bo tam jes brudno jak u nas na smietniku zuzka jak dlugo jezdzisz na nartach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 22:44 żałosne Falco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 27.10.10, 09:15 wogole rozmowa na tym forum jest zalosna i bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jaja Re: biuro podróży Exodus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 08:02 No cóż eksodus to nie szczyt moich marzeń to beznadzieja i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: biuro podróży Exodus IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.10, 23:22 Jejku to straszne tak pisać Z Niemcami, Austriakami? Ja jestem Polką i się tego nie wstydzę. Jestem mądra, wykształcona i kocham mądrych, otwartych ludzi z którymi miło spędza się czas obojętnie gdzie by to było i czy są oni Polakami, Niemcami........ Nie rozumiem Pani, musi być Pani bardzo nieszczęśliwa, że pisze Pani takie straszne rzeczy. Proszę się trochę zastanowić nad Sobą, a wstydzić się należy za Siebie, a nie za innych. A pisanie źle o innych jest po prostu odrażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: biuro podróży Exodus IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.10, 23:10 Proszę Pani ja do Pani napisałam, żeby mi Pani napisała jak tam jest, ale Pani mi nie odpisała Byłam w willi Kokice w lipcue tego roku z siostrą. Było pięknie. Oczywiście trzeba było prosić o ręczniki, o posprzątanie, ale to są drobiazgi w porównaniu z pięknym połozeniem willi. Piękne widoki, cudna tylko nasza hotelowa prawie pusta plaża naprawdę rekompensowała wszelkie niedostatki. Moja siostra była w Chorwacji po raz 8 i stwierdziła, ze tu było najpiękniej. Nie było tłoku, morza turystów, hałasu, głośnych dyskotek. Było spokojnie, w sam raz na wypoczynek. Oczywiście nie każdemu się to musi podobać, bo niektórzy lubią głośne życie nocne, dyskoteki, ale wtedy należy jechać do Hiszpanii. I proszę nie pisać nieprawdy. Nie zna Pani Pani Jaworskie i nic Pani o niej nie wiem. To przecież Pani zaczęła źle pisać o tym hotelu i zniechęcała Pani turystów. A na mojego maila wogóle Pani nie odowiedziała. Złość i nienawiść są złymi doradcami. Moje wczasy z EXODUSEM były bardzo udane. I trudno czy się Pani podoba czy nie dla mnie nie jest najważniejsze najeść się do bólu brzucha, ale klimat, cisza, cudne widoki i tam to BYłO. I żałuję, że przez takie osoby jak Pani już tam nie będę mogła pojechać, bo uczyniła Pani bardzo dużo złego. Tylko naprawdę nie wiem po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: biuro podróży Exodus IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.10, 22:52 syf???? w lipcu było cudnie, tylko jedzenie takie sobie Wszystko inne piękne: plaża, morze, widoki, spokój. cisza, hotel nad samym morzem. Nie wiem na co liczycie za 1200zł? To nie all inclusive, a Chorwacja jest bardzo droga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John48 Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 03.11.10, 16:12 W przeciwieństwie do niektórych malkontentów wrażenia z pobytu moich dzieci /tak mówię chociaż to już dorosłe towarzycho / są jak najbardziej pozytywne.Uczestniczyli oni we wczasach zorganizowanych w okresie 19.09-30.09.br. w kurorcie LLoret de Mar w Hiszpanii.Z ich relacji i wrażeń jakie doznali w trakcie tego pobytu w Lloret wynika , że jeżeli tylko będzie okazja , w przyszłym roku powtórzą podobną eskapadę z Exodusem.Warunki pobytu dobre,wikt również,P.Zbigniew Jaworski jako pilot-sympatyczny i dbający o wszystko i wszystkich.Zatem mówię veto dla - podejrzewam konkurencji - piszącej niestworzone rzeczy i banialuki. Pozdrawiam Pryncypałów i miłe Panie z obsługi biura tej firmy. Generał J.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 03.11.10, 22:51 milo ze ktos napisal cos pozytywnego ,az przyjemnie poczytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ILubusz Re: biuro podróży Exodus IP: 109.110.223.* 10.11.10, 11:15 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: biuro podróży Exodus IP: *.CNet2.Gawex.PL 04.03.11, 19:11 Bzdura. P.Jaworski konkretny człowiek. Mówi o sprawach rzeczowo,nie schlebia,nie łasi się do nikogo,trzyma dyscyplinę bo inaczej nie można. Ludzie na wycieczkach prezentują często roszczeniową postawę ,zmieniają się w jedynych wiedzących wszystko najlepiej.Nie pamiętając , że wybrali tanią wycieczkę mają oczekiwania luksusu .Byłam w Skandynawii z p. Jaworskim i oceniam tę wyprawę bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: biuro podróży Exodus IP: *.aster.pl 05.03.11, 12:43 brawo popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 16:19 Jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni z usług Biura Exodus byliśmy dwa razy w Hiszpanii było wspaniale i w tym roku również zamierzamy jechać z tym biurem na wczasy, polecam tak trzymać Panie Jaworski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falko Re: biuro podróży Exodus IP: *.aster.pl 08.09.11, 20:42 i znowu udane wakacje z biurem p jaworskiej mozna jechac w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżniczka Re: biuro podróży Exodus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 13:14 uuuuuu, zgadzam się w 100%!!!!! Pan Jaworski to: zero profesjonalizmu, zero taktu, zero wiedzy i umiejętności!!! Nie daj Boże więcej z kims takim!! Każdy dzien rozpoczynał przygłupawym: "witam piękne dziewczeta i wspaniałych chłopców", a średnia wieku była ok. 55lat. Zamiast opowiadac o Krymie - puszczał w kółko muzykę: Alibabki! Na prośbę o zmianę płyty warknął: zadnej muzyki nie będzie1!!! Boże!!! sama nie wiem, jak to przezylam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: biuro podróży Exodus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 14:40 Pan Jaworski??? Gorzej być nie mogło!!! Kompletny brak kultury, zresztą on sam swoje biuro wciąż nazywa SEXODUSEM. Nie można na nic zwrócic uwagi, pan Jaworski zachowuje się tak, jakby nam tę wycieczkę zafundowal, a nie funkcjonował wlasnie dzięki nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależny Re: biuro podróży Exodus IP: *.aster.pl 31.10.11, 11:20 Można dokonywać wyboru. Są różne możliwości podróżowania oraz doboru, z kim. Dlatego pretensje powinni mieć Państwo do samych siebie. Ja z tym biurem dawno się pożegnałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabity Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 08:06 Biuro to rzeczywiście ma złą sławę. Dowiedziałem się o tym dopiero po powrocie ze skandalicznie zorganizowanej imprezy, gdy pogadałem ze znajomymi. Wszystko co powyżej opisujecie ciągle się sprawdza, niestety. Pomimo istnienia internetu, ciągle dostęp do informacji jest niełatwy i kolejni frajerzy się nabierają. Nauczyłem się, że trzeba pytać wszystkich znajomych zanim się wyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
joan-n-a.72 Re: biuro podróży Exodus 26.02.12, 23:43 Byłam dwukrotnie z tym biurem w Andorze na nartach i jestem b.zadowolona ! Pilotem i przewodnikiem był p.Przemek-syn właścicieli: rzetelny,taktowny,cierpliwy...Przez całą drogę informował o mijanych państwach,miastach i ciekawych obiektach - zawsze na tle epoki.Wykazał się przy tym wszechstronną wiedzą historyczną podaną poprawną,piękną polszczyzną.W razie potrzeby skutecznie interweniował u właściciela hotelu.Czuliśmy również Jego opiekę na stoku: podjeżdżał,pomagał-co było szczególnie ważne dla nas-seniorek.A wycieczka do Barcelony-to był majstersztyk! Zwiedzałam ją już 4 razy z zawodowymi przewodnikami , a dopiero dzięki p.Przemkowi ją poznałam.Tak to również ocenili inni uczestnicy wycieczki. No i, panowie:Grzegorz i Adam - wirtuozi kierownicy- wozili nas bezpiecznie po tych niezwykle trudnych,górskich serpentynach.Przy tym zawsze eleganccy,mili i uczynni. Dzięki temu wyjazd był niezwykle udany. Odpowiedz Link Zgłoś
livia13713 Re: biuro podróży Exodus 04.12.16, 18:02 Czł0owiek sie dopiero uczy na własnych błędach. Gdyby wiedział, ze upadnie to z pewnością wcześniej by usiadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: biuro podróży Exodus IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.12, 19:36 > Jestem bardzo rozczarowana jakością usług świadczonych przez Exodus. to zapie...j pieszo jebany falussbazie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: biuro podróży Exodus IP: *.stargardszczecinski.vectranet.pl 05.05.12, 10:18 Jestem zdziwiona o tym, co piszesz. Byliśmy do tej pory z wymienionym biurem na trzech wycieczkach i planujemy dalsze wyjazdy. Wycieczki były bardzo udane i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Zaznaczam, były to imprezy objazdowe a więc dużo hoteli a nie żadne slamsy( jak tu wypowiadają się inni). Jeżeli nas coś przerażało na tych imprezach, to... zachowanie niektórych uczestników a nie obsługi biura. Ludzie zachowują się nieraz tak, jakby pierwszy raz coś widzieli czy słyszeli. Przykładem tego jest m.in. to , że byli niektórzy zdziwieni, że nie odwozi się ich z wycieczki do domu tj. zmienia trasę i jedzie przez miejsce ich zamieszkania, bo " jak oni dojadą do domu, przecież właściciel biura powinien o to zadbać". Następna sprawa to posiłki, aż nie chcę się wypowiadać, wstyd .... szkoda, że talerze nie są potrójnej wielkości, bo się z nich aż usypywało. Za każdym razem, P. Jaworski sprawdzał w autokarze po przerwach stan uczestników wycieczki ( może chodzi ci o wyczytywanie nazwisk, to nie musiał czytać, są inne sposoby liczenia, jak nie wiesz to ci to mówię ). Byłam też świadkiem, jak jedna uczestniczka wyśmiewała się z nazwiska innej, bo podsłuchała jak wyczytywano tą drugą po odbiór biletu na prom. Wycieczka to jest grupa osób, która musi być w jakiś sposób podporządkowana, jak ci się taki układ nie podoba, to zwiedzaj indywidualnie. Z wielu biur podróży korzystaliśmy, a to biuro uważamy za dobre, planujemy też wycieczkę w tym roku i aby się odbyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej520 Re: biuro podróży Exodus IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 28.08.12, 09:38 W tym roku wybraliśmy się całą rodziną z BP Exodus na wycieczkę Siedem stolic europejskich. Była to odcinkami "pionierska" trasa tego biura. W zasadzie wszystko było w porzadku (organizacja, hotele, wyżywienie, autokar, przewodnik - Tomasz Jaworski) chociaż nie tak do końca. Moje zastrzeżenia to przede wszystkim: 1. totalna nieznajomość przez pana Tomasza katedry w Rosdkilde w Danii - nieudolne tłumaczenie zawartości przewodnika otrzymanego w katedrze, 2. pobranie ołaty za wstęp to tej katedry za dzicko (15 lat) gdy wstęp dla dzieci do 18 lat jest bezpłatny (przed pobraniem od nas kasy pytałem pana Tomka o to czy córka ma zniżkę na wstępy) 3. pobranie pełnej opłaty za to samo dziecko przy przeprawach promowych gdy przeowźnik daje zniżkę 50%. Tą są nieuprawnione zarobki biura i brak kompetencji osób dokonujacych rezerwacji a zwłaszcza wtedy gdy wiadomo jakie osoby jadą na wycieczkę. Jeśli przewoźnik promowy udziela zaniżki dla dzieci to powinno to mieć odbicie w opłacie za wycieczkę. Ponadto w trakcie trwania wycieczki było zaplanowane zbyt mało czasu na tzw. "czas wolny". Brakowało tego w Sztokholmie, Tallinie, Rydze i Wilnie. Ponadto czas wolny w Kopenhadze o 8 rano to też nieporozumienie (wszytko pozamykane). Należy na przyszłość w przypadku powtórzenia tej trasy przewidzieć możliwość wydłużenia zwiedzania Tallina i Rygi i dojazdu do Wilna. W jeden dzień to jest niemożliwe ( w Wilnie w hotelu byliśmy o 23 i dopiero wtedy była kolacja). Jeszcze jedno zastrzeżenie to hotel w Suwałkach. Zakwaterowanie tam to jakieś nieporozumienie. Warunki fatalne, strach otwierać okien (o ile dały się otworzyć bo brak klamek), trzeba było się dopominać o czyste ręczniki. Podobno do tej pory nikt na zakwaterowanie w tym holelu nie narzekał ale może dlatego, że to ostatni nocleg na takiej trasie (lub pierwszy na innej) i nikomu już nie chce się o tym sygnalizować. Ogólnie nie było źle. Wrażenia i widoki były pozytywne, a zwiedzane stolice i miejsca po drodze bardzo ładne. Po zmianach dotyczących czasu trwania (wydłużenie o jeden lub nawet dwa dni) i zmianie hotelu na zakończenie, wycieczka godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej520 Re: biuro podróży Exodus IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 10.09.12, 10:10 W poprzedniej mojej relacji z wycieczki Siedem stolic europejskich przedstawiłem swoje zastrzeżenia co do pobierania opłat za dziecko skoro przysługują na nie zniżki i doczekałem się reakcji Pani Jaworskiej. Wykazała się zdolnościami detektywestycznymi (jako jedyni mieliśmy dziecko do 18 lat) i zatelefonowała do mnie z pretensjami , że nazywam ich złodziejami (nie wiem w którym miejscu to napisałem ale widocznie nietórzy potrafią wyczytać z tekstu to czego tam nie ma). Była bardzo niekulturalna i powiedziała, że mam się "odpier...lić " od Exodusa i w przyszłości nie będę obsługiwany przez jej biuro. Sytuacja wypisz wymaluj jak w filmie Bareji "tych klientów nie obsługujemy" bo nas krytykują. Za to cacy są ci co nas chwalą. Do tej pory nie miałem większych zastrzeżeń, co z reszta napisałem ale po takim skandalicznym zachowaniu Pani Jaworskiej chcę polecić to Biuro wszystkim, którzy lubią mieć niemiłe wspomnienia w wycieczek. Ponadto z telefonu od Pani Jaworskiej dowiedziałem się, że na wszystko mają faktury. Tego nie neguję ale jednocześnie potwierdza to fakt braku chęci a może wiedzy, że takie zniżki dla klientów można uzyskać i zastosować. Przecież płatności za faktury nawet jeśli są realizowane "z góry" to nie nastepują wcześniej niż po wpłacie całości kwoty za wycieczkę czyli wtedy gdy wiadomo kto jedzie (w tym ile dzieci) a tym samym z ilu zniżek można skorzystać. Ale po co szukać sobie dodatkowej roboty jak można wszystkich kasować jednakowo. Dla porównania chcę pochwalić BP Rainbow Tours i wycieczkę do Paryża, gdzie przewodnik już na wstepie stosował zniżki dla dzieci za wstęp do obiektów a gdy okazało się, że ceny były jeszcze niższe to zwrócił nadpłaty. Ale zeby tak działać to trzeba chcieć a w przypadku BP Exodus tego zabrakło. Ponieważ wiem , że wpisy te czyta Pani Jaworska to informuję, że cofam zgodę dla BP Exodus na wykorzystywanie moich danych osobowych , i każdy telefon na mój numer prywatny będę traktował jako naruszenie Ustawy o ochronie danych osobowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba niezalezna Re: biuro podróży Exodus IP: *.swiebodzin.vectranet.pl 10.09.12, 18:01 Takie zachowanie to typowe dla p. Jaworskiej, ktora ciagle jednak nie rozumie, ze nie tylko dyskretytuje swoja osobe, ale przede wszystkim biuro, ktore reprezentuje. Proponuje zdystansowac sie i opanowac emocje, bo one nie sluza wizerunkowi firmy. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: biuro podróży Exodus IP: *.play-internet.pl 30.08.12, 22:24 Właśnie wróciłam z wycieczki organizowanej przez EKSODUS. Podpisuję się pod każdym wyrazem , znakiem jakie napisałaś !!! Należy uzmysłowić organizatorowi, że wycieczki, imprezy są dla klientów czyli uczestników , którzy zapłacili za imprezę a nie odwrotnie. Nie dla pilota. W mojej wycieczce pilotem była p. Joanna, pilot BP EKSODUS. Komu brak grożącego palucha, tak tak !!! proponuję wycieczkę w obsłudze p. Joanny Np. za upomnienie się, że jeszcze zgodnie z planem mamy 2,5 godziny czasu na zwiedzanie a nie pobyt w hotelu dość odległego od centrum tak cudnego miasta jakim jest Budapeszt. Co miało miejsce w ubiegłe sobotnie popołudnie !!! Oczywiście rano przed wyjazdem do centrum miasta "umknęło" p. Joannie ponad 1,5 godziny. Najwyraźniej grupa zmęczyła pilotkę......Cóż, jaki pan taki kram. Teraz już wiem. Było identycznie jak przedstawiasz albo i gorzej. Jestem bardzo zbulwersowana obsługą wycieczki i organizacją, brakiem kultury, wiedzy i zaangażowania pilotki czyli opiekuna !!! jak i organizatorów !1! Byłam na wycieczce Praga-Wiedeń-Budapeszt- Bratysława. W każdej stolicy celowe okrajanie czasu, brak podstawowej wiedzy o obiektach, czytanie z przewodnika i urywanie w pół zdania. Wstyd !!! państwo Jaworscy wlaściciele biura podrózy z kikunadstoletnią tradycją !!! Na pewno nie skorzystam z oferty powyższego biura , również nie polecę innym. Przedstawię stan faktyczny imprez. Dobrze że wypowiadamy się . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 21:10 Również nie polecam wybrania się na wycieczkę z tym biurem, a zwłaszcza z P.Jaworską. Przysłowie "klient nasz pan" w tej firmie nie istnieje. O zachowaniu poniżej krytyki nie wspomnę! Brak wiedzy na temat zwiedzanych obiektów, nieznajomość miast po których oprowadza. Była to wycieczka objazdowa jednak brak jakichkolwiek proporcji - jechaliśmy po 4 godziny aby wysiąść na pół godziny aby coś zobaczyć. Oczywiście stały komentarz "nie mamy czasu", "ostatni raz upominam tych z tyłu", "nie ma czasu na robienie zdjęć". Oczywiście czasu nie było na nic, nie można było kupić kartek ani pamiątek, nie wspominając o braku czasu na kupienie sobie czegoś do jedzenia! Jedyną możliwością były zakupy na stacjach beznzynowych gdzie ceny są o wiele wyższe niż w normalnych sklepach. P. Jaworska nie liczyła ile osób wysiada z autobusu, a ile w nim zostaje, więc osoby, które nie zwiedzały i tak musiały zapłacić za bilety. Po zwróceniu uwagi odpowiedziała że jej nie interesuje ile osób zostaje w autobusie. Podczas wycieczki miały miejsce jeszcze inne nieprzyjemne sytuacje z udziałem P.Jaworskiej, nie będę ich opisywać, ponieważ szkoda na to słów. Może gdybyśmy trafili na innego pilota wycieczka wyglądałaby zupełnie inaczej - ale niestety. Podsumowując zero fachowości i szacunku dla klienta! Żałuję, że wcześniej nie przeczytałem tego forum, ponieważ po tym co tu zobaczyłem na temat tego biura i zachowania tej kobiety nigdy bym się nie zdecydował na to biuro. Tak jak ktoś wcześniej już napisał krytyka powinna być dla firmy motorem do zmian a nie ataków na osoby krytykujące tak jak czyni to P.Jaworska. NIGDY WIĘCEJ Z EXODUSEM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_ania Re: biuro podróży Exodus 11.09.12, 18:59 Jestem bardzo zdumiona krytycznymi głosami na forum,gdyż działalność BP Exodus oceniam bardzo pozytywnie. Zarówno na wycieczce w Paryżu (maj '12),jak i Wiedniu-Budapeszcie (23-26.08.)było naprawdę super! Owszem,program był napięty,ale to oczywiste : im więcej chcemy zobaczyć, tym lepiej musimy się zorganizować. A że jesteśmy zawsze w około czterdziestoosobowej grupie,to siłą rzeczy należy dostosować się do pewnych zasad.Bardzo miło wspominamy pilotów naszych grup:zarówno p.Przemka,jak i p.Joannę.Nie wierzę w to "grożenie",chyba,że żartobliwie,bowiem p.Joanna odznaczała się życzliwością i niezwykłą wręcz cierpliwością...I ostatnia uwaga:zarówno na pierwszej, jak i drugiej wycieczce bez najmniejszego problemu rozliczyłam się z nadwyżek /zniżek, które przysługiwały mojej nastoletniej córce.I to było oczywiste! Dziękujemy Exodusowi za cudne wspomnienia,do których będziemy powracać podczas długich zimowych wieczorów.Na pewno (jeśli tylko okoliczności nam na to pozwolą) będziemy korzystać z ofert Biura. PS Specjalne ukłony dla Kierowców z Kamiennej Góry -doprawdy,rzadko kiedy można spotkać tak zgraną ekipę prawdziwych profesjonalistów...Chapeau bas ! Odpowiedz Link Zgłoś
bartochab Re: biuro podróży Exodus 07.01.13, 20:28 skoro to biuro nie spelnia oczekiwan klientow to =duzym lukiem po waszych- opiniacb ja tak zrobie o le Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: biuro podróży Exodus IP: *.100.211.91.static.bait.pl 18.03.13, 15:33 Witam, Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś był z Exodusem na wczasach w Hiszpanii, w Lloret de Mar, w hotelu Santa Rosa. Najlepiej w zeszłym roku. Myślę o tej imprezie ale czytam różne opinie na temat tego biura podróży i nie mogę się zdecydować. Jeśli ktoś zechciałby udzielić mi wyczerpujących informacji na powyższy temat byłbym niezmiernie wdzięczny.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 00:16 WITAM, Różnie ludzie się wypowiadają o tym biurze ,ale trzeba się odważyć i spróbować .Ja też planuje wyjazd 22 czerwca do Lloret de mar .Ludzie też są dziwni i potrafią być podli ,dlatego postanowiłem to sprawdzić i się zapisać myślę ,że nie bedę żałował . Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beri Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 19:58 Powiem tak, byłam w lipcu 2012 na wakacjach w Hiszpanii z tym biurem i za żadne skarby świata drugi raz bym tego nie zrobiła! Była to wycieczka objazdowa połączona z wypoczynkiem w Llore de Mar. Standard hotelu średni, mrówki zadomowione na stałe w niektórych pokojach, niemiecka młodzież imprezowała całą noc - co mi osobiście nie przeszkadzało dopóki pod drzwami gaśnicy nie odpalili, później na golasa biegali po korytarzu... niektórym panią +50 penie to się podobało ;) miejsca, które zwiedzaliśmy były nieciekawe, te ciekawe zostały ominięte szerokim łukiem, ale nie to jest najgorsze, najgorsze było zachowanie samej pani pilot - właścicielki biura. Zero szacunku do klienta, chamskie odzywki, zagrywki typu nie interesuje mnie ile osób zostaje w autokarze po czy kasowała wszystkich za bilety nawet jeśli ktoś nie zwiedzał, brak znajomości zwiedzanych miejsc, nieznajomość ich historii, na zadane pytania odpowiada wymijająco także niczego się człowiek nie dowie, szalę goryczy przelała sytuacja gdy nie wiedząć, że na samym końcu autobusu zostali wycieczkowicze stwierdził co za durne baby!!! oprócz tego brak czasu na nic, ciągłe poganianie, brak możliwości zakupienia kartek czy jakichś pamiątek, nie wspominając o zjedzeniu czegoś na objeździe, jedyną możliwością były zakupy na stacjach benzynowych, gdzie wiadomo jakie są ceny... dodatkowo strojenie fochów tak jakby to ona nam płaciła a nie my jej! a mówi się, że klient nasz pan - nie w tym biurze. Ulubionym zajęciem tej kobiety było oczernianie innych biur, jakie to są złe itp. Ogólnie przez tą kobiete atmosfera na wycieczce stała się nie do zniesienia, gdy wracaliśmy do Polski na całe szczęście już bez niej atmosfera była zupełnie inna! Jedyny plus tej wycieczki to wyżywienie w hotelu w Lloret (ale tylko w jednym, ponieważ byliśmy podzieleni na dwa hotele i w tym drugim na wszystkie posiłki było to samo), plus także za hotel w Andorze i fachowych kierowców, cała reszta to jedna wielka porażka... Przeczytałam wszystkie wcześniejsze posty i to jest po prostu żałosne co ta kobieta wyprawia. Zgłaszanie sprawy do organów ścigania za to, że ktoś jednak mówi prawdę tylko ma się klapki na oczach i się tego nie widzi to lekka przesada, zresztą zachowianie tej kobiety na tym forum też nie świadczy o tym dobrze. Niestety forum przejrzeliśmy dopiero po kolejnej "akcji" tej kobiety będąc jeszcze w Hiszpanii i pluliśmy sobie w brodę, że nie zrobiliśmy tego wcześniej. Mam szczerą nadzieję, że właściciele tego biura wezmą sobie tą całą krytykę jaka została zaprezentowana na tym forum do serca i zamiast sądzić się z klientami poprawią standard swojej firmy, a przede wszystkim zmienią stosunek do klienta, który jest ich chlebodawcą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beri Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.13, 20:29 dodam jeszcze tylko (bo we wcześniejszym poście zapomniałam o tym napisać), że wycieczka zapewne wyglądałaby o dużo lepiej gdyby nie pani pilot - właścicielka biura, może gdyby pilotem był kto inny pisałabym teraz pozytywną opinię, a nie krytyczną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: biuro podróży Exodus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 09:47 Jadę z nimi do Paryża pod koniec maja. Zdam relację jak było :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: biuro podróży Exodus IP: *.adsl.alicedsl.de 16.05.13, 12:23 A ja byłem z Exodusem w Grecji 04/05 2013. Mieszane uczucia. Plan nie został zrealizowany. Nie widziałem Delf, nie byłem na Akropolu ani nigdzie indziej w Atenach. Wszystko oglądałem z za płotu, bo zwiedzanie Aten zostało zaplanowane na 1 Maja. Było to dla mnie zupełnie nie zrozmiałe. Poza tym było nawet ok. Przewodnik może nie zbyt wylewny w opodwiadaniu ale rzeczowy i konkretny. Kierowcy wozili nas sprawnie. Autokar był wynajęty, niewygodny z mało wydajną i chałaśliwą klimatyzacją, przeładowany. Było momentami duszno. Noclegi były w porządku. Mnie jednak najbardziej przeszkadzało to że nie wiele zobaczyłem w tej Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia-Żary Re: biuro podróży Exodus IP: *.zary.vectranet.pl 16.06.13, 21:26 Jeżdżę z tym biurem od 20-tu lat i nigdy nie byłam rozczarowana. Pełen profesjonalizm ale my Polacy tacy już jesteśmy,że ciągle narzekamy na coś lub na kogoś!!W kwietniu byłam na wycieczce z tym biurem Lazurowe Wybrzeże-Barcelona i było super. Następna moja podróż z Exodusem to Sylwester a w przyszłym roku rejs statkiem i nie mam wątpliwości ,że będzie to kolejna udana wycieczka z tym biurem:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: biuro podróży Exodus IP: 217.8.185.* 08.09.13, 19:30 W tym roku bylem z exodusem we wloszech. Zamiast 14 h jazdy .. 23 h ... brak klimatyzacji , obiado kolacje i sniadania syf jakich malo! Koszmar ! Ukrytych oplat od groma ! Koszty przerosly wszelkie oczekiwania! Informacje ktore widnialy na stronie odnosnie wycieczki mialy sie nijak do tego co zastalismy na miejscu! Grupa zostala rozdzielona na 2 hotele... po 2 dniach grupa nie dostala ani sniadan ani obiadow:) Wiec blagajac wrocili do naszego hotelu po czym P.Jaworksa milym glosem poprosila o nie skladanie reklamacji:D Cyrk na kolkach:) brak klimatyzacji ... w zamian mialy byc super okna z jeszcze lepszymi roletami przeciw upalowi:D BYly stare okna cos na wzor takich z lat 70:) i stare nie dzialajace rolety anty wlamaniowe:D Wycieczka do wenecji :) Byla owszem ... przebieglismy po lokalach i to cala wycieczka :D + koszty ukryte za jakis statek z ktorego mielismy podziwiac widoki :D woda woda jakies stare warsztaty ot cale widoki:) 15 euro za kuter:D 15 x 40 osob za niewiadomo co:) Wracajac do jedzenia wciskala nam P jaworksa kity ze tak wlasnie wlosi jedza:) Czyli stare nbagietki i dzem:D na obiadokolacje ..nie bede pisal bo nie ma o czym:D JEdnym slowem koszmar!!!!ODRADZAM EXODUS! wycieczka 1300 z groszem a zeby nie umrzec z glodu kazdy doplacal 2x tyle:) Wycieczka do aquaparku to dopiero cyrk:) Pokazala wszystkim kosmiczne zdiecia aquaparku nie wiadomo skad a pojechali i oczywiscie zaplacili za 1 zjezdzalnie i kawalek stawu:D To by bylo na tyle:) aha jadac do rmimini twierdzila ze byla tam 2 x:) ale po 4 godzinach tulaczki po miescie stwierdzili wszyscy ze nie byla tam ani razu:) Tak wiec stracilismy doslownie 1 dzien na kreceniu sie w kolko po miasteczku:) oczywiscie dla niej nic sie zlego nie stalo:) tak mialo byc;P ODRADZAM ODRADZAM TEN SYF ....!!!! Nie dziwie sie ze placa wiecznie kary za cos! tak trzymac Jaworscy! DNO TOTALNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: biuro podróży Exodus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 20:29 Witam! Byłam w tym roku , dokładnie w lipcu z biurem Exodus w Chorwacji , jestem bardzo zadowolona. Czytając różne opinie na temat biura ,miałam mieszane uczucia ,ale zupełnie niepotrzebnie .Pojechałam, sprawdziłam i wszystko na wielki plus dla organizatora .Przemiła obsługa i pełen profesjonalizm !Naprawdę polecam, w przyszłym roku jadę też z Exodusem. Serdecznie pozdrawiam Kasię, córkę państwa Jaworskich,która była naszym pilotem i kierowców z Kamiennej Góry ! Odpowiedz Link Zgłoś
pasiega Re: biuro podróży Exodus 05.11.14, 20:21 Jak czytam tutaj wypowiedzi, to nasuwa mi się smutne spostrzeżenie, niestety nasi turyści nie wiedzą z reguły gdzie jadą, co jest w programie i co oferuje biuro. Biura święte nie są, bo same wprowadzają klientów w błąd. I duże typowe oszustwo biura - w programie opis opieka pilota-przewodnika. Generalnie, pilot wycieczki to pilot, ma za zadanie dostarczyć klientów do konkretnego miejsca, a zwiedzać należy z przewodnikiem lokalnym. Pilot nawet bardzo dobrze znający kierunek nie jest przewodnikiem. Przeładowane programy - standard, w programie nawalone co tam się da, a potem problem żeby to zwiedzić w jakimś normalnym tempie. 80% biur tak ma, pracownicy są przeświadczeni że jak klient w programie zobaczy co "zobaczy" to wybierze niby bogatszą ofertę. I za dużo to nie zobaczy jak się potem okazuje. Mam nadzieje że nasi rodacy uczą się na błędach i w końcu zrozumieją, że nie da się w jeden dzień obejrzeć 5 zamków czy nawet sensownie trzech. I prawda taka, jeśli wybierasz najniższą cenę, to miej świadomość że biuro aby tą cenę zaproponować musi na czymś ściąć koszty, i nie będzie to ścinka na zysku biura :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: biuro podróży Exodus IP: *.static.chello.pl 22.08.16, 09:09 ojej, dobrze że przeczytałam, bo szykowaliśmy się całą ekipą na objazdówkę, to szukam innego biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: biuro podróży Exodus IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.16, 12:27 Właśnie wróciłam z wycieczki objazdowej po Lazurowym Wybrzeżu organizowanej przez biuro podróży Exodus. To była moja pierwsza wyprawa z Exodusem, ale już wiem, że nie ostatnia!!!! Nie ukrywam, że ilość negatywnych komentarzy na temat biura zamieszczona w Internecie wprawiła mnie w osłupienie (kąśliwe riposty pani Jaworskiej – w podwójne osłupienie ! Na moje oko bardzo szkodzą wizerunkowi firmy… ). Jakie to szczęście, że nie wpadłam przed wykupieniem wycieczki na ten genialny pomysł, by sprawdzić opinie o biurze, bo z całą pewnością na wyjazd bym się nie zdecydowała. Na moje szczęście stało się inaczej!!! Z wycieczki wróciłam baaaaaaaardzo zadowolona. Przebogaty program, bo w 9 dni udało się zobaczyć tak wiele ciekawych miejsc, położonych w 7 krajach Europy (Lichtenstein, Szwajcaria, Włochy, Francja, Monako, Hiszpania, Andora). Niemożliwe? A jednak!! Autokar (którego zwolenniczką dotąd nie byłam) daje jednak dużą mobilność, a widoki za oknem (przełomy Alp, śródziemnomorskie krajobrazy, potem malownicze Pireneje) rekompensują niedogodności tranzytowe. Autokar nowy, komfortowy, przystosowany do dalekich podróży (kawa, herbata, zimne napoje, nawet ciepłe przekąski, jeśli ktoś potrzebował). Kierowcy (pan Grzegorz i pan Adam – serdecznie pozdrawiam!) – mistrzowie kierownicy, czego niejednokrotnie dali dowód w wąskich uliczkach Nicei czy Saint-Tropez, krętych drogach Andory i na Montserrat. I na koniec ogromne uznanie dla naszej przewodniczki, Kasi Jaworskiej – córki właścicieli biura. Prze-cu-do-wna osoba, otwarta, życzliwa, uśmiechnięta, merytorycznie przygotowana, kontaktowa. Zaopiekowała się każdym z wyjątkową starannością; ba, zorganizowała nawet dodatkową, pozaprogramową atrakcję, wykorzystując swoje kontakty w Lloret de mar! Kasiu – dziękuję!!! Za rok znów wakacje, jeszcze nie bardzo wiem gdzie, ale na pewno wiem z jakim biurem się na nie wybiorę!!! Szczerze polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptysio Re: biuro podróży Exodus IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.17, 08:02 A to Pani Kasia sama nie ułożyła tego komentarza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: biuro podróży Exodus IP: *.CNet2.Gawex.PL 08.11.16, 18:50 Ja byłam z P.Ewą Jaworską i P.Kasią Jaworska i muszę powiedzieć państwu ,że osoby te to bardzo miłe i bardzo opiekuńcze a ponadto profesonalnie przygotowane i świetnie zorganizowane i z wielką empatją do ludzi uczestniczących .Pole3cam. Od początku do zakończenia wycieczki pełna i sympatyuczna opieka.Agata Odpowiedz Link Zgłoś
livia13713 Re: biuro podróży Exodus 04.12.16, 17:23 Ja byłam i bardzo żałuję! Naszym rezydentem był p. Rafał, który na wycieczkach fakultatywnych z anglojęzycznym przewodnikiem tłumaczył nam co drugie słowoi! Starsi ludzie byli bardzo zdenerwowani. a on sie tylko uśmiechał to tej pani przewodnik bo przypuszczam, ze połowy sam nie rozumiał! Kiepsko trochę! Dodatkowo nigdzie nie mozna było go złapać. Albo wylegiwał sie całymi dniami na plaży, albo siedział w tyj swojej jamie, gdzie prawdopodobnie spożywał wraz z kierowcami takie napoje, że po wyjsciu na obiadokolacje byli w takim wesołym nastroju, ze nawet ludzi z wycieczki nie poznawali bo na dzień dobry nie odpowiadali! Exodusowi powinien prokurator za dupę wziąć, bo to jest nie do pomyślenia, żeby kierowcy tak pili nawet jak na następny dzień z samego rana musieli wieźć ludzi na wycieczki fakultatywne. Jeżeli szanujecie siebie i swoje Życie to z całego serca odradzam Exodusa, bo naprawdę w końcu przez takie "wesołe nastroje" kierowców kiedyś dojdzie do tragedii, a Pani Jaworskiej z całego serca radzę wyrzucić pana Rafała, bo nie nadaje sie do tej roboty. Zachowuje sie tak jakby był sam na wakacjach i robi tylko głupie miny jak człowiek sie chce go o coś zapytać, a odpowiedzi na zadane pytanie nie uzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptysio Re: biuro podróży Exodus IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.17, 08:00 zgadza się, parodia totalna Odpowiedz Link Zgłoś