Gość: krystyna Bunt na Gumtree IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:15 Powiem jak to wygląda w perspektywy osoby, która użycza mieszkania. Niestety studenci bywają różni i trzeba wliczyć w koszty to, że nie będą dbali o mieszkanie. Sama miałam taki przypadek, kiedy popsuła się lodówka i cóż, trzeba było kupić nową na mój koszt. To już jeden czynsz w plecy. Nie mówię oczywiście o opłatach, o odświeżeniu mieszkania (farby, podłoga, czasami wymiana szafki) po każdym lokatorze plus oczywiście podatki i wspaniała kasa fiskalna, która chyba ma na celu dobić i nas i was. Ja zawsze starałam się być fair w stosunku do najemców, ale nie ukrywam, że miałam problem z powodu przyjazdu straży miejskiej czy "pyskówki" z sąsiadką (fakt, wścibską, ale trzeba to było jakoś "kulturalniej" załatwić). Weźcie pod uwagę, że my też ponosimy duże ryzyko, czy nie będzie dewastacji, pożaru, ucieczki w środku nocy z telewizorem i innych takich. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: вс 400 tys mieszkanie i co wynajem za 200 złotych? IP: 91.78.126.* 22.07.08, 20:15 bzdura ...mam mieszkanie w nowym budynku w centrum i wynajmuję je urżądzone za 10 procent wartości rocznie ...czyli 3m5 tys miesięcznie ...co Państwo wynajmujący myślicie ,że za free ursądza siękuchnie , sypialnię ,łazienkę...a mieszkania też za darmo rozdają?...nie chcecie lub nie stać Was na opłaty to mieszkajcie w innym mieście ..a te bajki o tanich mieszkaniach na zachodzie ...jeżeli ktoś w odległości 20 minut od centrum Rzymu znajdzie taniejniż 1200 euro malutkie mieszkanie...w standardzie mieszkania to nazwę go geniuszem , nie ma ...ani w holandii ani w angdli ani w szwecji , te bajki o tanich mieszkania ch na wescie to dla naiwnych ...chyba ,że niektórzy za mieszkanie uważają komórkę na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: 400 tys mieszkanie i co wynajem za 200 złotyc IP: *.superkabel.de 22.07.08, 20:20 ja w centrum hamburga wynajmuje za 3% wartosci . Po prostu krawaciki maja pazerne ryje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-33 Re: 400 tys mieszkanie i co wynajem za 200 złotyc IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:20 Moi znajomi mają 200 metrów do Metra, Mokotów, około 50 m2 i płacą około 2000 plus opłaty. Mieszkanie pachnie nowością, a bajki o wysokich czynszach na Bemowie czy Pradze to chyba początek sezonu ogórkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: 400 tys mieszkanie i co wynajem za 200 złotyc IP: *.superkabel.de 22.07.08, 20:26 czyli 600 euro . tanio jak w oslo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muranów Re: 400 tys mieszkanie i co wynajem za 200 złotyc IP: 91.78.126.* 22.07.08, 20:28 płacą 2000 plus opłaty pewnie i to się zgadza, ja ma 63 metry z podziemnym garażem , ogrodem i portierem i kamieniem w holu / sorry , skrótowo pisżę , kamień i portiera ma w d..., chodzi o określenie miejsca/ za 3,5 tys...15 minut pieszo parkiem od starego miasta ...z tym ,że w życiu nie wynajął bym studentom ...i tak pobieram kaucję 2x czynsz ...bo lodówka w tym mieszkaniu czy okno , mniej więcej tyle kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: 400 tys mieszkanie i co wynajem za 200 złotyc IP: *.aster.pl 22.07.08, 20:24 oferty najmu z Wiednia - blisko centrum (maja swietna komunikacje), standard tez niczego sobie, 2 pokoje - 500-700 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muranów ależ oczywiście , w wiedniudopłacają IP: 91.78.126.* 22.07.08, 20:34 proszę Cię znam trochę Europę i to nie z perspektywy emigranta szukającego pracy ...wiedeń blisko centrum 500 euro...wiesz internet różne cuda proponuję, ja np zaraz mogę znaleźć ofertę ...powiększanie biustu tabletkami albo walkję z rakiem przy pomocy okładów z kamieni...tak i z pewnością są mieszkania za 500 euro w centum wiednia...pojedź zobacz i zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrrrrr sprawdz sobie ceny na EBAY IP: *.dyn.optonline.net 22.07.08, 22:09 polecam ceny w Berlinie :). Idac Twoim tokiem rozumowania , musialbym za mieszkanie , ktore wynajmuje placic miesiecznie $7500 , a place $850 + energia + gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Warszawa to wiocha 22.07.08, 20:16 co z tego, że największa wiocha w Europie. Każda specjalność studiów ma swój odpowiednik poza Warszawą - często lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muranów to nie przyjeżdżaj do wawy IP: 91.78.126.* 22.07.08, 20:23 nikt Cię nie zaprasza , w naszej wiosce czujemy się na tyle dobrze ,że troglodytów z szuwarów nam nie potrzeba ... po cholerę ciągnięcie do warszawy ? wybierajcie małkinię tam stodoły są po 30 PLN na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek To komu będziecie wynajmować? 22.07.08, 20:24 Umrzecie z zawiści w przekonaniu o wyższości Warsiawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muranów chłopczyku , to ty masz kompleks IP: 91.78.126.* 22.07.08, 20:29 nie ma żadnej wyższości ...jest tylko paniczna zazdrość ludzi jak Ty ...wawa to spore miasto poradzi sobie bez takich jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: chłopczyku , to ty masz kompleks IP: *.superkabel.de 22.07.08, 20:49 To moze jakis mur wybudujcie co by wam plebs nie wchodzil w szkode ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: To komu będziecie wynajmować? IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:29 Nigdy nie mieszkalem w warszawie, uwazam to miasto za syfiate, ale mieskanie kupilem by wynajmowac taki frajerom jak wy. A wy jak barany przyjezdzacie do warszawy, co mnie akurat nie dziwi, matura gierytchowska zobowiazuje do bycia idiotom. Wiec placcie jak za zboze, glupich nie sieja. Komu bym wyjamowal? Managerom ktorych zatrudniaja zachodnie firmy, a nie wiejskim kmiotom ktorzy nie potrafia przeczyatc zdania, jesli w nim sie zrobi literowke. Polecam Krakow, jest piekny i najlepsza uczelnia w nim jest AGH. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek A ja jakoś sobie radzę bez "muranowa" 22.07.08, 20:32 Nigdy mnie do Stolycy nie ciągnęło i g... mnie obchodzi czy sobie poradzi, czy nie. Są inne miasta do mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw protetyk Re: To komu będziecie wynajmować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:35 > zboze, glupich nie sieja. Komu bym wyjamowal? Managerom ktorych > zatrudniaja zachodnie firmy, a nie wiejskim kmiotom ktorzy nie kolejny wsiok z podbudowana ambicja slumsowego landlorda. jakim biznesmenom wynajmujesz, skoro ledwo wiesz, co sie kryje za sciana w carrefourze, z ktorej bierzesz wyplate, podsumowujac twoja obrotnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp masz racje, tez sprobuj kariery w Carrefur IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:03 nie bedziesz stekal ze cie nie stac na wynajem mieszkania w warszawie. Po prostu je sobie kupisz hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw protetyk mam mieszkanie z widokiem na morze w sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:43 > nie bedziesz stekal ze cie nie stac na wynajem mieszkania w > warszawie. Po prostu je sobie kupisz hahahaha i znajduje rozrywke w dokluczaniu zwyklym plebsiakom, ktorzy wyzej dupy skakaja. ha. ziew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw protetyk Re: to nie przyjeżdżaj do wawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:31 > po cholerę ciągnięcie do warszawy ? wybierajcie małkinię tam stodoły są po 30 > PLN na miesiąc mowisz o swoim poprzednim lokum, zanim wziales kredyt pod zastaw dzialki rolnej i kupiles 30m2 na pradze polnoc, zeby miec warszawskie blachy? takich nouveau warszawiakow do gazu w kolejce poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muranó kolejny z problemem IP: 91.78.126.* 22.07.08, 20:39 owszem mam ziemię ale pod Lwowem...i generalnie to nie ma żadnego związku ...polska to kraj zawistników i prowincjuszy ,często chamów po prostu i tyle... a ja z nimi nie rozmawiam raczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: kolejny z problemem IP: *.superkabel.de 22.07.08, 20:48 bos polak :P Czyli prowincjusz i zawistnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: a kto powiedział ,żem POLAK? IP: *.superkabel.de 22.07.08, 21:07 A co zes ty dziecinko ? Do ktorej to nacji bez przywar sie przyznasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muranów obywatelu z niemieckim IP IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:10 to już moja prywatna sprawa...dla Ciebie mogę być i z Jerozolimy i z Moskwy ...для меня ето не имеет значения Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Warszawa to wiocha IP: *.parp.gov.pl 23.07.08, 10:33 chyba raczej z rzadka lepsze kierunki znajdziesz poza Warszawą (umówmy się jest jeszcze Jagielonka i Akademia Górniczo Hutnicza...) ... nie wspominając że Warszawa jest największą "wiochą" jeżeli chodzi o liczbę mieszkańców :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Bunt na Gumtree IP: *.merinet.pl 22.07.08, 20:26 Strasznie dużo emocji w tych wypowiedziach. Może powiem jak wygląda to z mojego punktu widzenia (mam mieszkanie na Żoliborzu, 10 minut od centrum i je wynajmuję). Jest to moje drugie mieszkanie, które wynajmuję, przy pierwszym dostałem "po łapach" od najemców (min. studentów) i teraz jestem mądrzejszy o parę doświadczeń. Ale do rzeczy: wynajem studentom byłby dla mnie ostatecznością. Nie twierdzę jak niektórzy wypowiadający się, że wszyscy studenci to bydło, ale zdecydowana większość niestety tak. Ludzie ci w większości nie dorośli do samodzielnego życia, są rozpuszczeni do granic możliwości i niestety przyjeżdżając do dużego miasta bardzo szybko przesiąkają najgorszymi nawykami z jakimi się spotkają. Gdy wynajmuję komuś mieszkanie ZAWSZE jest ono pomalowane, ma umyte okna, czyste i sprawne wyposażenie. Wszystko jest szczegółowo opisane w umowie. I w wypadku normalnych, pracujących ludzi w 99 na 100 wypadkach to działa. Otrzymuję mieszkanie w stanie takim jak je wynająłem, pominąwszy zwykłe zużycie. Niestety w wypadku studentów ta teoria bierze totalnie w łeb. Dziesiątki gwoździ powbijane w ścianę, porysowane i pozalewane podłogi, na ścianach ślady wycierania łap z ketchupem. Syf w kuchni, łazience, czasem robactwo, poobrywane drzwiczki od szafek. Zdarzyło mi się wejść do mieszkania i zastać pomalowane na pomarańczowo drzwi w naturalnej okleinie (koszt wymiany, bo naprawić tego nie sposób to ok. 1000zł - jaką musiałbym wziąć kaucję za całe mieszkanie?) i pomazany tą samą farbą gres na podłodze. To wszystko są moje własne doświadczenia. Do tego dochodzą jeszcze telefony od sąsiadów ze skargami na darcie mord, wyrzucanie przez balkon zużytych kondomów i petów na chodnik, latanie po klatce przez roznegliżowane panienki, etc. Dlatego teraz w zasadzie nie ma dla mnie opcji wynajmu studentom, za żadne pieniądze. Wolę 3 miesiące mieć mieszkanie puste i znaleźć normalnego lokatora. Podsumowując: zamiast ogłaszać bojkot w stosunku do właścicieli mieszkań ogłoście bojkot w stosunku do bydła w Waszym środowisku. Gdy skończą się takie zachowania zmieni się też stosunek właścicieli mieszkań do wszystkich studentów. Aha, mam 33 lata i 8 lat temu sam skończyłem studia. Co prawda pochodzę z Warszawy i nigdy nie musiałem wynajmować od kogoś mieszkania, ale nie pamiętam by moi kumple robili taką trzodę jak Wy obecnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Bunt na Gumtree 22.07.08, 20:31 jasno i przejrzyscie. ale czy myslisz, ze ogloszenia, o ktorych pisza w "artykule" (cudzyslow zamierzony, w tabloidach sa lepsze dziennikarsko teksty) to "nur fuer studenten"? :) innymi slowy, gdybym sie udal do ogloszeniodawcy i oswiadczyl, ze studia juz dawno za mna, byloby taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Bunt na Gumtree IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:37 I to co napisales staram sie wpoic do tych durnych lbow, tylko w mniej subtelny sposob. Wynajmowalem keidys mieszkanie w Katowicach biznesmenom z Finlandii, dzwonili do mnie czy moga wbic w sciane 1 (slownie jeden) gwozdz !!! A najchetniej bym sam go im wbil. Bo oni jak wynajmuja mieszkanie to nawet nie przyjdzie im do glowy zrobic cos co zmieniloby mieszkanie. A popieram cie w 100% ze bojkot to studenci powinni zrobic w swoim srodowisku eliminujac te swinie demolujace mieskania, np. pietnujac ich. Dzis wyjamuje mieszkanie parze studentow zaocznych, ale tylko dlatego, ze sami wyremontowali po swoich wieprzach studentach dziennych. A dziennym wynajme ale 6 miesieczna kaucja. W tej chwili wynajmuje mieszkania w Warszawie, Minsku mazowieckim i Katowicach, ale jesli mialbym wynajac studentowi to za 150% ceny rynkowej. I bunt tu nic nie poradzi, sami sobie na to zasluzyliscie !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Bunt na Gumtree 22.07.08, 20:46 Taaa. Kompleksiki jak widać bardzo dokuczają. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek A może po prostu zapomniał wół.... 22.07.08, 20:48 ....jak cielęciem był. Potem się ustawił i patrzy z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: A może po prostu zapomniał wół.... IP: *.merinet.pl 22.07.08, 21:14 Rozumiem, że fakt iż domagam się szanowania mojej własności jest patrzeniem z góry? Ja będąc studentem (jak już napisałem było to 8 lat temu, więc chyba nie tak dawno) nawet nie pomyślałbym, że można komuś nasr.. do umywalki, albo wylać tłuszcz z patelni za szafki kuchenne. A tak się zachowują dziś studenci. O przepraszam, chamy oderwane granatem od pługa, a nie studenci. Twój wpis dowodzi, że jesteś gó..arzem, z którym nie warto dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: A może po prostu zapomniał wół.... IP: 78.8.139.* 22.07.08, 22:02 tomo - głos rozsadku i porzadna argumentacja. szkoda ze adamp tak pozno odrosl od brony, ale moze za jakies 10-15 lat i jeszcze 1 5-10 artykulow przeczytanych ze zrozumieniem osiagnie taki poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp kolejny ze szklana kula hahaha masz racje hahaha IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:58 ale bulic bedziecie tyle ile my wlasciciele bedziemy chcieli :) Albo swiadectwo dobrego wychowania dolaczycie do podania o wynajem Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Masz dzieci (żonę, siostrę) ??? 22.07.08, 21:02 To życzę Ci, żeby ciężko zachorowały, a karetka nie przyjechała, bo poprzednie wezwanie było fałszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Masz dzieci (żonę, siostrę) ??? IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:06 widze, ze zycie cie ciezko doswiadczylo, a giertychowa matura gora. Bos wiesniaku niedouczony. A szkoda, ze nauczycielka nie uczyla przyslow ktore sa madroscia narodow, a jedno z nich mowi - "nie zycz drugiemu co tobie nie mile, bo predzej to zyczenie ciebie dopadnie" haha Ja ci tego nie zycze, ale raczej spodziewaj sie tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty komuna najpierw gnoju zapracuj na swą rewolucję IP: 91.78.126.* 22.07.08, 20:56 Odpowiedz Link Zgłoś
terierski To wynajmujcie pokoje a nie mieszkania... 22.07.08, 20:32 Ładny,duży pokój w willi we Wrocławiu,blisko Politechniki i AM,to koszt 400-500zł.Jak ktoś chcę luksusów niech płaci.Masz głowe i h...j,to kombinuj a nie bojkotuj,bo ceny utrzymania mieszkania i mediów rosną. I normalka to,co robią właściciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: To wynajmujcie pokoje a nie mieszkania... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.08, 08:01 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alx Te ceny to granda IP: 80.54.108.* 22.07.08, 20:37 Ciekawe, jak ludzie mają żyć? Z benzyną też nie jest lepiej. Ostatnio płaciłem w Austrii za 1l 1.34 euro, co w przeliczeniu na złotówki jest 4.32. Po przyjeździe do Polski mam 3.76-3.82. Ciekawe, jak mamy dogonić tych 2-3 razy bogatszych Austriaków przy takich hamulcach gospodarczych. Niedługo ceny będziemy mieli jak w Austrii, a zarabiać będziemy po staremu. To granda. Pozdrawiam, alx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeks Re: Te ceny to granda IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:40 Glabie podaj gdzie mozna zatankowac w Polsce za 3,82 pojade nawet 100km Pewnie jestes studentem haha Matura giertycha? haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alx Re: Te ceny to granda IP: 80.54.108.* 22.07.08, 20:44 Chodziło naturalnie o 4.74-4.82. Pozdrawiam, alx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeks Re: Te ceny to granda IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:48 a ja przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onyx ceny wysokie bo studenci dewastują mieszkania IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:41 mój znajomy kiedy szukał chętnego na swoje mieszkanie zastrzegł w agencji nieruchomości, że "normalnemu", pracującemu klientowi, a nejlepiej rodzinie z dzieckiem puści za 1200 a studentowi minimum 1500 bo musi doliczyć koszty remontu, po tym jak już się student wyprowadzi... i to jest fakt - każdy kto niedawno studiował pamięta, jakie balety odchodziły w wynajętych mieszkaniach i jak się obchodzono ze ścianami, podłogą, meblami więc się nie ma co dziwić cenom dla studentów Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Na zniszczone mieszkania, to jest umowa i sąd 22.07.08, 20:42 A nie odgrywanie się (odbijanie sobie) na następnych najemcach. Ciekawe, czy jak klient oszuka sprzedawce, to on ma teraz odbić to sobie na następnym, kliencie i jego zrobić w bambuko ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Na zniszczone mieszkania, to jest umowa i sąd IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:47 taaak, sad hahaha I ja bede cie ganial po Polsce listem gonczym bo ty obsmarowales mi sciany keczupem, albo porobiles dziury w scianach po milionie gwozdzi? MAsz nierowno pod sufitem, ale czy to moze dziwic? giertychowska matura to i rozumek jak po zawodowce, tylko bez przedmiotow zawodowych hehe Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Jak ja zdawałem maturę to Giertych się uczył 22.07.08, 20:51 skakać z dywanu na podłogę - mieszkanie wynajmowałem całe lata i dziur w ścianach nie robiłem. Ale z drugiej strony właściciele byli normalni - dało się z nimi dogadać nawet jak słyszeli: "student" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Jak ja zdawałem maturę to Giertych się uczył IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:54 bo studenci byli inni, wyksztalceni i wychowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Na zniszczone mieszkania, to jest umowa i sąd IP: *.superkabel.de 22.07.08, 20:52 zaloze sie ze mature robiles w czasach gdy placilo sie za nia tucznikiem :) Rodzina potem musiala jesc z koryta ale wazne ze masz szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethidium Re: Na zniszczone mieszkania, to jest umowa i sąd IP: *.mpimp-golm.mpg.de 22.07.08, 21:31 Wynajmuje mieszkanie w Berlinie. Musialem zaplacic kaucje w wysokosci 3-krotnosci miesiecznej oplaty za mieszkanie. Jesli mieszkanie nie zostanie oddane pomalowane na bialo i bez dziur, kaucja przepadnie. Podobnie stanie sie za inne zniszczenia. Mimo wszystko nalezy uwazac, gdyz wlasciciele czesto wymyslaja przycyny zatrzymania kaucji. W moim przypadku wiem, ze kaucja zostala wplacona na konto i za ostatni rok doliczyli 10€ procetow z "lokaty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Na zniszczone mieszkania, to jest umowa i sąd IP: *.merinet.pl 22.07.08, 21:36 I nawet jak uda mi się po 5 latach w sądzie wygrać sprawę to co zwindykuję z gołodupca po pseudostudiach? Kpisz, czy o drogę pytasz? U mnie sprawa jest prosta: studenci? Nie dziękuję. Chyba, że zapłacą kaucję w wysokości 6 miesięcznej kwoty najmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Bunt na Gumtree IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 20:47 No a czego sie spodziewaliscie po tych nowych u żłoba,poprostu sie tylko oni zmienili(fizycznie)i to co wam obiecywali,reszta zostaje tak samo.Niewazne kto tam bedzie PO czy PIS, prawica czy lewica,pleps (tzn.lud) i tak zawsze bedzie mial pod gorke. Nie wybierzecie innych spoza ukladow bo tuzy (wielcy) juz tak zadbali, zeby sie nie mogli przebic.Jednym slowem reka reke myje.Dostaja sie na pierwsze miejsca list tylko ci,ktorzy sa podporzadkowani partii, a lobby jest bardzo silne (czyli kierowanie z tylnego siedzenia).A nowe partie powstaja dlatego, bo ci co chca miec wplywy i byc na pierwszych miejscach nie maja na to szans juz w istniejacych,ale priorytety maja te same- WLADZA i KASA Ja glosuje nie na tych co chce zaby rzadzili (bo takich nie widze wogole) tylko przeciwko tym ,ktorych kompletnie nie trawie.Mysle ze wiele osob tak robi. POLSKA- MISTRZOWIE SWIATA W OBIECYWANIU I ZAPEWNIANIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący i będzie drożej IP: 91.78.126.* 22.07.08, 20:52 dlaczego , bo kredyty drożeją i mniej ludzi stać na zakup mimo spadających cen... free market...nikt nikomu nie każe wynajmować...a socjalizm skończył się dawno ...nie podoba się osobie , to osoba nie wynajmuje i już... kompletnie nie rozumiem tych emocji ... stomatolog też nie jest tani , to ogłoście bojkot stomatologów...tylko potem zarobią protetycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: i będzie drożej IP: *.superkabel.de 22.07.08, 20:57 Zawsze mozna studiowac gdzie indziej . studenci wyjada , uniwerek padnie , a ty zostaniesz z pustostanem Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Bo widzisz mieszkanie na studiach, to konieczność 22.07.08, 20:57 To nie jest wyjazd na Kanary, albo 40 calowy telewizor - czyli coś, co można mieć - albo zrezygnować. A ludzie nie lubią takich, co żerują na innych, postawionych pod ścianą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onyx studiuj w swoim mieście, mieszkaj u rodziców IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:59 i nie będziesz miał problemów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący żerują...człowieczku wiele lat pracowałem ciężko IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:02 na jakieś pieprzo... metry kwadratowe a Ty małolacie mówisz o żerowaniu? powtarzam nie chcesz nikt Cię nie zmusza ...to jest free world... kup mieszkanie a potem wynajmuj je po 800 złotych ...wtedy porozmawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djhenry Re: żerują...człowieczku wiele lat pracowałem ci IP: *.oregonstate.edu 22.07.08, 22:05 To, ze pracowales - chwala Ci za to. Kupiles mieszkanie - bardzo dobrze. Ale dlaczego teraz chcesz z tego mieszkania miec druga pensje (i to, podejrzewam, bez podatku)? Wydaje sie, ze to taka nasza polska przypadlosc - nachapac sie od razu. Ludzie, tak naprawde powinno sie zarabiac na ilosci, a nie na cenie za jednostke. Mialem nadzieje, ze ten problem rozwiaza TBS-y, ale one kieruja sie taka sama filozofia. Troche to wszystko chore. A z tym zmuszaniem to niestety ludzie sa zmuszeni w jakis sposob do placenia tych cen i argument "nie chcesz to nie" jest troche slaby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Re: żerują...człowieczku wiele lat pracowałem ci 23.07.08, 08:05 Gość portalu: djhenry napisał(a): > To, ze pracowales - chwala Ci za to. Kupiles mieszkanie - bardzo > dobrze. Ale dlaczego teraz chcesz z tego mieszkania miec druga > pensje (i to, podejrzewam, bez podatku)? bo właśnie po to się pracuje i po to kupuje drugie mieszkanie żeby mieć z tego kasę. nie pisz o drugiej prensji, bo jakby ktoś miał pensję rzędu 1500 czy 2000 to na drugie mieszkanie nawet by nie odłożył.. kasie z wynajmu starcza wszystkie opłaty za pierwsze mieszkanie, dzięki czemu cała zwykła pensja jest nieruszona, o wynajmowaniu za cenę równą "drugiej pensji" nikt nie marzy... > Ludzie, tak > naprawde powinno sie zarabiac na ilosci, a nie na cenie za > jednostke. 100% racji, tylko pomyśl, że żeby zarobić na kolejne mieszkania to pierwsze muszę wynajmować drogo - wtedy każde następne mogę wynajmowac trochę taniej a i tak wyjde na swoje... jak mam jedno mieszkanie to puszczam je powiedzmy za 2000 a jak mam 5 takich mieszkań to mogę je puszczać po 1750 (ale majpierw muszę mieć tych 5 mieszkań czyli najpierw muszę puszczać je drogo) > argument "nie chcesz to nie" jest troche slaby. taki agrument obowiązuje w ustroju w którym żyjemy - i stosuje się do wszystkiego, od bułki, poprzez spodnie, samochody, na mieszkaniach skończywszy,., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie to nie do końca prawda IP: *.acn.waw.pl 22.07.08, 20:53 Moja córka spędziła semestr w austriackim małym mieście St. Poelten i tam pokoje, powtarzam pokoje jednoosobowe wynajmowali po 300 euro za miesiąc. Ona znalazła pokoik za 190 euro, ale byl bardzo mały, w łazience śmierdziało. Pralka i kuchenka były właśnoscią lokatorów. Wyłączali im ciepłą wodę i centralne przy temperaturze 0 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: to nie do końca prawda IP: *.superkabel.de 22.07.08, 21:01 a nie kazali jes spac podczas mrozow na balkonie ? 300 euro dla austryjaka to male piwo , moze 15% przecietnej pensji . Znajdz za tyle chate w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: to nie do końca prawda IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:10 tylko skad wy wezmiecie pensje, jak wam robota smierdzi. ZAbawa, wyrzucanie kondomow ludziom na glowe, wrzaski na klatce schodowej do 2 w nocy i wstawanie o 11. Swoja droga 300 euro to 15% pensji austriaka? Daj namiary na robote w Austrii za 2000 euro dla studenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muranów pensja austryjaka a nie studenta IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:14 to zasadnicza różnica to ,że ktoś zarabia x nie znaczy ,że Ty możeswz za to samo dostać też x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: pensja austryjaka a nie studenta IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:19 wynajmuje student czy pracownik? Ja pracownikowi wynajme taniej niz studentowi. A 300 euro to i dla austriaka (widzicie giertychowskie studenty jak sie to pisze) sporo. Ale takie sa ceny, a polski student obecnie to warchol. Nie kazdy, ale niestety Ci normalni cierpia za to ze od wieprzow sie nie odcinaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naprzód Wprowadzić urzędową kontrolę cen! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.08, 20:54 Ceny mają być realne, a nie rynkowe. Ludzie przepłacają za wynajem okrutnie. Nikt nad tym nie panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Re: Wprowadzić urzędową kontrolę cen! 23.07.08, 08:07 > Ceny mają być realne, a nie rynkowe. mam dziwne wrażenie że to dokładnie to samo :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnietek Daj spokój przecież to jakiś przygłup trockista IP: *.c.softax.pl 23.07.08, 18:15 Daj spokój przecież to jakiś przygłup trockista, czy wielbiciel innej odmiany zbrodniczego nonsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Bunt na Gumtree IP: *.icpnet.pl 22.07.08, 20:56 nie masz cwaniaka nad warszawiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall anonim Re: Bunt na Gumtree IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 20:58 No a czego sie spodziewaliscie po tych nowych u żłoba,poprostu sie tylko oni zmienili(fizycznie)i to co wam obiecywali,reszta zostaje tak samo.Niewazne kto tam bedzie PO czy PIS, prawica czy lewica,pleps (tzn.lud) i tak zawsze bedzie mial pod gorke. Nie wybierzecie innych spoza ukladow, bo tuzy (wielcy) juz tak zadbali, zeby sie nie mogli przebic.Jednym slowem reka reke myje.Dostaja sie na pierwsze miejsca list tylko ci,ktorzy sa podporzadkowani partii, a lobby jest bardzo silne (czyli kierowanie z tylnego siedzenia). w tv ogladacie tylko nrzedzie,twarze.A nowe partie powstaja dlatego, bo ci co chca miec wplywy i byc na pierwszych miejscach nie maja na to szans juz w istniejacych,ale priorytety maja te same- WLADZA i KASA Ja glosuje nie na tych co chce zaby rzadzili (bo takich nie widze wogole) tylko przeciwko tym ,ktorych kompletnie nie trawie.Mysle ze wiele osob tak robi. POLSKA- MISTRZOWIE SWIATA W OBIECYWANIU I ZAPEWNIANIU Odpowiedz Link Zgłoś
mrdata Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie m... 22.07.08, 21:05 Ten placz i skargi sa na nic. A juz bardzo smieszy mnie jak widze skargi na 2 miesieczne kaucje. Otoz jest to standard, sam wynajmowalem mieszkania latami za granica, kaucja "wywolawcza" wynosi 3 miesiace po negocjacjach dwa. Dlaczego w PL mialoby byc inaczej, dlaczego ja jako wynajmujacy mam ryzykowac pieniedzmi zainwestowanymi w mieszkanie i wreszcie dlaczego "rozzaleni" ze ich nie stac nie rozumieja ze kaucja to moje zabezpieczenie na wypadek wandalizmu? A prosze bardzo sobie najpierw ladnie zaoszczedzic na kaucje, potem przyjsc i wynajac. A nie pieniadz rozesrac na gadzety, samochody, kluby a jak mieszkanie powinno byc tanio - no bo sie nalezy studentowi.. Nie u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: poziom dyskusji IP: 67.130.145.* 22.07.08, 21:15 jest uragajacy wszelkim cywilizacyjnym normom,ile zawisci, jadu i chamstwa,ile nienawisci do drugiego czlowieka, ludzie!! to zwierzeta nie maja tyle zlosci w sobie co wy,jak mozeczie nazywac sie ludzmi!! Co chcecie zrobic? pozabijac sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miękki jakiś Ty okrutny IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:18 oh ...jak możesz ...pozabijamy się ? a fe...powinniśmy się sciskać...i tarmosić...mój tęczowy wojowniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: jakiś Ty okrutny IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:23 W USA jest za to milosc braterska. Ciekawe, dlacego wobec tego jak pojawi sie nieznajomy na dzielnicy przedmiescia od razu ludzie dzwonia na policje, pewnie z milosci braterskiej haha. Tu jest duzo szczekania, malo roboty, za w USA strzelaja do czlowieka jak wejdzie na posesje zapytac o droge (vide japonscy turysci ktorzy weszli na posesje zostali zabici). Wiec nie moralizuj, siedz przed TV i pij cole :) Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie m... 22.07.08, 21:10 W takich przypadkach powinno dzialac panswto odpowiednimi rozporzadzeniami. Wszystkich oszukanych namawiam do bojkotu i skladania donosow w Urzedach Skarbowych. Co do castingow to mamy pogwalcenie prawa do rownosci i najlepiej do sadu. Pozdrawiam wszystkich studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeks slaynes pobiles wszystkich idiotow tu, jestes IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:13 najwiekszy Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: slaynes pobiles wszystkich idiotow tu, jestes 22.07.08, 21:17 Niby czemu? wiekszosc wlascicieli nie zglasza zarobku do US, wymagajac duzych oplat oraz spisujac umowy. Czemu nie placa od tego podatku dochodowego? Casting i tu nawet znam przyklady to zlamanie prawa, prosta sprawa - nie zostales wybrany zglos to ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący slaynes złamanie prawa? chłopcze ucz się IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:24 bo Ci się wydaje ...iluzje nie sa rzeczywistością...słyszałeś o akcjach ? to też młodzieńcze złamanie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: slaynes złamanie prawa? chłopcze ucz się 22.07.08, 21:27 Jakich akcjach? człowieku to bardziej przypomina staranie sie o prace przykladowo dyskryminacja ze wzgledu na plec, wyglad itd. :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący slaynes ,boże jaki on głupi IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:33 dyskryminacja?...jakież piękne słowo ...w staraniach o pracę liczą się kompetencje...uroda ,płeć są również kompetencją ...nie czytaj tyle reportaży jak to Frania wygrała sprawę o nie przyjęcie jej w poczet króliczków playboya ...mimo,że waży 75 kilogramów i urodą przypomina nosorożca..a przecież mogłaby być króliczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: slaynes ,boże jaki on głupi 22.07.08, 21:43 To sprobuj nie zatrudnic pani tyko dlatego ze moze zajsc w ciaze albo odrzucic staranie o prace ze wzgledu na wiek. Jezeli trafisz na kogos kto nie jest jeleniem spodziewaj sie inspekcji pracy. Dobor na stanowisko pracy zalezy od pracodawcy to fakt, ale nie moze byc sprzeczny z litera prawa czytaj odpowiednimi kodeksami. W przypadku dyskryminacji, nawet jezeli polski sad nie uzna racji poszkodowany moze sie odwolac do instytucji europejskich, a one sa wrecz przewrazliwione jezeli chodzi o ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący myślisz ,że tak trudno udowodnić IP: 91.78.126.* 22.07.08, 22:21 Pani ,ze nie jest odpowiednio przygotowana? zatrudniam kasjera/kę...ale ta osoba nie odpowiada mi absolutnie/ wiek , przerwa między jedynkami,zapach ...cokolwiek/ i pytam ją kim był główny bohater Biesów...albo jak zginął Lermontow ...i po zabawia , bo ja proszę sądu ...zamierzam sprzedawać ambitną literaturę egzystencjalną i potrzebuję pracowników którzy potrafią doradzać klientowi ...muszą widzieć czym różni się Camus od Kierkergaarda...a jak znajdzie się Pani znająca różnicę , to pytam o fizykę kwantową...gdzie Ty żyjesz ? że opowiadasz takie dyrdymały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: slaynes złamanie prawa? chłopcze ucz się IP: 198.208.243.* 23.07.08, 16:00 aUkcjach chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: slaynes pobiles wszystkich idiotow tu, jestes IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:26 wynajmuje 3 mieszkania od kazdego place podatek, moi znajomi wynajmuja, tez placa, to w waszych chorych dzieciecych umyslach rodzi sie pomysl jak tu wokol oszukiwac i innych o to podejrzewacie. Co do castingow, jakby to bylo nielegalne to nie byloby naborow do filmow, nie byloby head hunter itp itd. KPW? Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: slaynes pobiles wszystkich idiotow tu, jestes 22.07.08, 21:30 Ty placisz, ja zas sie z tym nie spotkalem... Sam, takze nikt z otoczenia. Jezeli tak do tego podchodzisz to jestes wyjatkiem. Jakis czas temu na gumtree i na szybko.pl byly tematy o ktorych pisze i byly osoby ktore dawaly znac Urzedam. Co do dyskryminacji roga bardziej zawila, ale sadze ze mozliwa do przejscia bo wystarczy chociazby proste urzadzenie nagrywajace. Po tych castingach ktore przerabialem sadze ze dla wprawnego prawnika to bylaby bulka z maslem. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: slaynes pobiles wszystkich idiotow tu, jestes 22.07.08, 21:32 i przepraszam za drobne literowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: slaynes pobiles wszystkich idiotow tu, jestes IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:37 Ja nie wiem jakie byly twoje castingii, wynajalem jeden raz studentom dziennym i wiecej tego nie zrobie, wiec jak ktory przyjdzie to pytam dzienny? tak, to paszol won i prokurator moze mnie cmoknac. Teraz warszawskie mieskanie wynajmuje zaocznym, ale im nie w glowie demolki, bo praca sa pochlonieci i nauka. Po za tym sami sobie wyremontowali mieszkanie po swoich poprzednikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: slaynes pobiles wszystkich idiotow tu, jestes IP: 198.28.69.* 23.07.08, 13:59 > Ty placisz, ja zas sie z tym nie spotkalem... Sam, takze nikt z otoczenia. > Jezeli tak do tego podchodzisz to jestes wyjatkiem. > Ale skad Ty to wiesz? Moi najemcy tez nie maja pojecia czy odprowadzam podatek, bo przelew do US robie w domowym zaciszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kemot Re: slaynes pobiles wszystkich idiotow tu, jestes IP: 80.50.236.* 23.07.08, 00:27 "Wszystkich oszukanych namawiam do bojkotu i skladania donosow w Urzedach Skarbowych." A dlaczego tak nie można zrobić? Można ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
turgaj studenci? no way! 22.07.08, 21:13 WAWA Ursynów - mieszkanie "hangar","nówka", full wypas (nowe umeblowanie, pełne nowe agd, 3 łazienki, kuchnia z jadalnią. Pierwsi klienci - studenci, po 500 zł sztuka, bez dodatkowych opłat. Wytrzymałem 3 miesiące: imprezy, smród i dziury po fajkach (warunek umowy: bez fajek w domu), wyprowadzka "po cichu" bez powiadomienia, zniszczona łazienka, podłoga, brud, psy, koty, chomiki itp. Oczywiście: "zapłacimy kaucję w ratach, bo biedniśmy". NIGDY WIĘCEJ STUDENTÓW NIE WPUSZCZĘ! Teraz mam ludzi, którzy pracują, mają na kaucję i czynsz, czyści, solidni, generalnie w porządku. A co do ceny: w 2003 r. płaciłem 400 zł za pokój przy starszej pani na Mokotowie. I pogardzam osobami, które biorą kasę nie dając ludziom nic w zamian. Wiem, czego trzeba lokatorowi i mu to zapewniam, nie zdzieram, płacę podatki m.in. dlatego żeby jakiś oszołom nie straszył mnie, że się nie wyprowadzi, albo nie będzie płacił, bo mnie zgłosi do US. Mam umowy, kaucje, melduję jak trzeba. Ja jestem Ok i oczekuję takich samych ludzi. I nigdy nie mam pustego mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Hehe, to se po mostem zalozcie komitet strajkowy IP: *.subscribers.sferia.net 22.07.08, 21:24 co to znaczy absurdalne ceny? ceny dyktuje popyt, przyzwyczajcie się do tego dzieci socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naprzód Trzeba wprowadzić ceny maksymalne w zakresie IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.08, 21:26 wynajmu. W przypadku ich przekroczenia prokurator powinien robić porządek z wynajemcami. Porządek musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący naucz się języka polskiego ...naprzód IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naprzód Język polski to ja znam. IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.08, 21:34 Lepiej od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący a skąd wiesz w zielonej górze IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:37 to raczej nie sieją geniuszy , a zwłaszcza jasnowidzów... chłopie w zielonej górze to za 200 zł sobie znajdziesz pokój ,czytałeś Nikodema dyzmę?...na łuckiej Nikodemowi mówiono , wróć pan na prowincję, tam łatwiej życie pan sobie ułożysz ...zielona góra potrzebuje Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naprzód Jesteś ze wsi Warszawa? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.08, 21:42 Chyba tak. Bo nie znasz cennika zielonogórskiego. Karygodne nieuctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący ależ oczywiście ,że jestem z naszej wsi wawy IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:49 i kochamy naszą wieś, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Język polski to ja znam. To widać :))))) IP: *.merinet.pl 22.07.08, 21:39 No właśnie widać... NAprzód napisał: "W przypadku ich przekroczenia prokurator powinien robić porządek z wynajemcami." A kto to jest wynajemca??????????????? Znajdź to słowo w jakimkolwiek słowniku studencino od siedmiu boleści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naprzód Język polski to ja znam. IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.08, 21:49 www.sjp.pl/co/wynajemca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Język polski to ja znam. IP: *.merinet.pl 22.07.08, 22:13 Zwracam honor. To dość rzadko używane słowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Trzeba wprowadzić ceny maksymalne w zakresie IP: 198.208.243.* 23.07.08, 16:13 co za bzdury... to moze prokurato dorzuci tez cos na splate kredytu? to wlasnosc prywatna i mozna ja sprzedac/wynajac po cenie jaka sie chce i jaka jest w stanie zaplacic klient. To podstawowe zasady rynkowe. A komunizm i regulacje cen juz mielismy... radze zajzec do podrecznika historii. Nie dziwie sie ze niektorzy nie chca wynajmowac studentom - widzialam na wlasne oczy co moga zrobic z mieszkaniem... Postawe roszczeniowa "nalezy mi sie a jak nie dostane to prokurator" zachowajcie dla rodzicow rozpieszczone bachorki. Jest wiele innych miast do studiowania niz Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie m... 22.07.08, 21:29 Chcieliście kapitalizmu to wypie... Moi rodzice dostali M3 po 3 latach oczekiwania na początku lat 70tych i spłacali je 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naprzód Cena = koszty + marża. IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.08, 21:30 Cena nie może zależeć od popytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gismo Re: Cena = koszty + marża. IP: *.merinet.pl 22.07.08, 21:38 Gość portalu: Naprzód napisał(a): > Cena nie może zależeć od popytu. Kuźwa, stary, GENIALNE! Uderz z tym do American Economic Review! To może być rewolucyjne odkrycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Cena = koszty + marża. IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:42 NIE SMIEJ SIE, Naprzod jest studentem ekonomii, pewnie na SGH. Teraz bedziemy mieli takich wyksztalconych magistrow. Co widac po wypowiedziach i zachowaniach dzisiejszych giertychowskich studentach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naprzód To nie odkrycie. IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.08, 21:44 To jest bat na spekulantów. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Re: To nie odkrycie. 23.07.08, 08:12 ale wysokośc marży to już sabie sam ustalam, noblisto z ekonomii, i jak będę chciał to i marżę 200% zaśpiewam :)))) marże też chcesz wprowadzić urzędowe, komunisto? - broń nas Boże przed takimi studentami (już lepiej na zmywak do Anglii spadajcie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Cena = koszty + marża. IP: 198.208.243.* 23.07.08, 16:22 pl.wikipedia.org/wiki/Popyt#Prawo_popytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgg Bunt na Gumtree IP: *.centertel.pl 22.07.08, 21:33 smieszni jestescie. jak jestescie tacy cwani, to wezcie sami kredyty i splacajcie wlasne nory. a jak was nie stac na to albo innymi slowy nie macie zdolnosci kredytowej, to przestancie jeczec i winic wynajmujacych, ktorzy sa bardziej cwani od was, bo to zalosne jest. jak wam ceny nie pasuja lub was nie stac, to nikt wam nie kaze wynajmowac i zawsze mozecie dojezdzac z tych waszych smiesznych wiosek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Bunt na Gumtree 22.07.08, 21:37 Szczerze to warto poczekac na kryzys "hiszpanski", wbrew pozorom bedzie on u nas bardziej dotkliwy na fanow kredytow niz u hiszpanow czy amerykanow. Sa pierwsze symptomy oraz glosy rozsadku. Magiel informacyjny o tym, ze "ceny i tak nie spadna badz jezeli juz to kilka %" sugerowany przez przedstawicieli deweloperskich odbija sie chociazby od Hiszpanskiego potentata deweloperskiego majacego inwestycje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp bierzcie przyklad ze slaynesa,czekajcie na kryzys IP: *.chello.pl 22.07.08, 21:45 hiszpanski w Polsce, wynajem mieszkan bedzie taniec, a poki co namioty w carefurze sa po 100zl, eskimosi maja nizsze temp i nie narzekaja hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący Slaynes wytłumaczę Ci to IP: 91.78.126.* 22.07.08, 21:47 spróbuj zrozumieć 2 lata temu w centrum warszawy , przy arkadii kupiłem mieszkanie / 40 procent tego to kredyt hip/ za około 5300 za metr ceny w centrum oscylowały potem w okolicach 12-14 tysięcy ,spadły następnie znacznie , nowy budynek w centrum o dobrym standardzie to około 10 tys za metr i teraz jak ceny spadną 10 procent ...od 10 tys ...to mamy 9 tys jak ceny spadną 20 procent ...od 10 tys to mamy 8 tys jak ceny spadną 30 procent to mamy 7 tysięcy dalej uważasz ,że zbankrutuję? koniunktura na pstrym koniu jeździ ...raz lepiej raz gorzej ...tylko kolego ja nie zamierzarzam sprzedawać tego mieszkania... to moja emerytura , kapitał emerytalny ...poniał? wynajmuję plus utrzymuję kapitał Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Slaynes wytłumaczę Ci to 22.07.08, 21:56 A czy ty wiesz co to jest kryzys? to nie maly spadek cen tylko: - Wzrost wartosci kredytu - Obnizenie wartosci nieruchomosci do cen rynkowych Mniejsze mozliwosci kredytowe to mniej klientow, mniej klientow to niska cena. Przy sporym wzroscie kredytu, ci ktorzy nie dzadza rady beda wyprzedawac nieruchomosci badz beda one sprzedawane przez komornikow... kpw? Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Slaynes wytłumaczę Ci to 22.07.08, 21:59 Przyklady Hiszpania, USA. Przyklady osobowe takze sie znajda. Co do tego co napisalem oczywscie bylo to w duzym skrocie. Co do mnie, mam 2 firmy i mieszkanie kupione tanio bez kredytow. Standart sredni, tyle. papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący Re: Slaynes nadal nie rozumiesz IP: 91.78.126.* 22.07.08, 22:04 mnie stać na płacenie 200 -300 procent droższej raty kredytu...który jest małą częścią inwestycji bez wynajmu ...z wynajmem w ogóle to nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Slaynes nadal nie rozumiesz 22.07.08, 22:07 Ciebie tak, ale to nie oznacza ze wszystkich i o to wlasnie chodzi w kryzysie budowlanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynajmujący jeszcze precyzyjniej IP: 91.78.126.* 22.07.08, 22:10 mam na rachunku frankowym odłożoną sume, odpowiadającą mniej więcej 3 latom rat kredytowych ...taki wentyl bezpieczeństwa , a dekoniunktura raczej nie trwa dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gjm Re: Bunt na Gumtree IP: *.euro-lan.pl 23.07.08, 11:15 no jasne, tylko ty smieszny wiesniaku "pgg" z Warszawy sie chyba geografii nie uczyles w szkole, bo w Polsce jest mnostwo miejsc, ktore sa oddalone o 400 km i wiecej od stolicy. dojezdzaj sobie codziennie z Warszawy do np Olszyny (zaloze sie ze nie wiesz gdzie to jest!) Odpowiedz Link Zgłoś
ola.rdt kredyty... 22.07.08, 21:40 "Inny poszukujący mieszkania pisze, że żeby wynająć mieszkanie będzie musiał znaleźć drugą pracę. - Dlaczego mam spłacać Wasze kredyty? - złości się." Nie musisz. Weź własny. Odpowiedz Link Zgłoś
foofer Dziki kapitalizm jako biol. dobór naturalny 22.07.08, 21:43 Z powodu kosztów musiałem przerwać studia i iść do pracy, nie dało się tego pogodzić, jestem już drugi rok (od przyszłego, trzeci) na tym samym roku. Zarabiam dużo lepiej niż przeciętnie, ale już przestaje mnie stać na wynajem. Ledwo się utrzymałem na powierzchni już coś poświęcając, teraz "rynek" mnie wypycha nawet z tego. Moze to jest kwestia genów. Rodzice mają takie geny, że tak sobie poradzili s społeczeństwie, ze nie stac ich na wysłanie dziecka na studia. Studiować moga tylko patrycjusze wyposażeni w latyfundia. Tak jak w Stanach. Co miesiąc nad rachnkami rozmyślam, czy tu już potrzebny jest psycholog, czy nie odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś