wojtek_kosynier 10.11.04, 09:00 Ja, jak zwykle, jestem opóźniony o rok, półtora i dopiero wczoraj zobaczyłem „Siostry Magdalenki”. Kiedyś w TV (o dziwo publicznej) emitowali dokument na ten temat, ale przeoczyłem go. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omarta Re: Siostry Magdalenki 10.11.04, 09:44 ale to co w końcu obejrzałeś? dokument czy film Mullana co dostał Złote Lwy w Wenecji- niezasłuzenie wg mnie Podabalo Ci się? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Siostry Magdalenki 10.11.04, 09:50 Film Mullana, bo przecież wspomniałem wyżej, że przeoczyłem dokument. Podobało się, choć to chyba złe słowo. Z drugiej jednak strony nie powalił mnie to na kolana - bezsprzecznie aktorsko był b. dobry. Ale w końcu Mullan wie czego wymagać od aparatu wykonawczego. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama a ja wlaśnie widziałam dokument 10.11.04, 10:13 dość wstrząsający na pewno na swój sposób tendencyjny ale prawda jest ukryta za murami Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Siostry Magdalenki 10.11.04, 10:26 mi się film nie podobał nie wiem ile w nim prawdy było i w sumie to chyba nieważne bo nie widze sensu kręcenia tego filmu w ogóle gdyby go nie było to swiatowa kinematografia niczego by nie straciła Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Siostry Magdalenki 10.11.04, 10:31 Prawdę mówiąc, jestem nieco skonfundowany, ale mniejsza z tym Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Siostry Magdalenki 10.11.04, 10:34 napisałaś: "nie widze sensu kręcenia tego filmu w ogóle" Aby na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
omarta + 10.11.04, 10:44 zadne wybitne dzieło z tego nie wyszło, niczego nie wnosi, zadnej sensownej kreacji aktorskiej, scenariuż tez zadna rewelacja dokument był i styka ile razy mozna o tym samym a że demaskatorski był wzgledem zakonów, no i co z tego nie pierwszy on i nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: + 10.11.04, 10:48 Pozostanę przy swoim zdaniu, film dobry, aktorstwo b. dobre. W końcu: De gustibus non est disputandum Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: + 10.11.04, 10:52 ojoj juz się zgięłam w pół pod naporem Twej ostatniej konkluzji Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: + 10.11.04, 10:55 Dobra, dobra nie dworuj sobie. A posiadanie róźnego zdania na jakiś temat, to normalka w kńcu Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: + 10.11.04, 10:58 wojtek_kosynier napisał: > Dobra, dobra nie dworuj sobie. > oczekujesz, że bede działac wbrew swojej naturze! No cos ty? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: + 10.11.04, 11:01 A tak, neajko przy okazji, przkroczyloiśmy 11500 Odpowiedz Link Zgłoś
jasama wo więc właśnie! 10.11.04, 11:01 wojtek_kosynier napisał: A posiadanie róźnego zdania na jakiś temat, to normalka w kńcu Ty masz swoje zdanie, ale zrozum, że Marta również ma, al jakoś tego nie potrafisz pojąć Tobie film się podobał, Marcie - wręcz przeciwnie, już o tym wiemy więc o czymże tu dalej dyskutować? dla samej sztuki spierania się? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: wo więc właśnie! 10.11.04, 11:03 Ależ ja znam zdanie Marty i się odstosunkuj. Ja tylko napisałem (trochę wyżej), że pozostaje przy swoim (zdaniu). I tyle na temat Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: a trawa jest zielona n/t 10.11.04, 11:08 Dobra, skończmy ten wątek i stwórzmy jakiś nowy. Wczoraj poseł Zieliński w rozmowie z red. Janusem z przejęciem mówił o obwodnicy. Dobrze, że mamy takiego przedstawiciela. Zresztą drogi powinne mu być bliskie... Odpowiedz Link Zgłoś
jasama ale to chyba musisz rzeczywiście 10.11.04, 11:15 w jakimś nowym watku napisać, a nie tym o Magdalenkach i proszę się nie wyrażać! robisz się wulgarny, jeśli ktoś pisze nie pod Ciebie! odstosunkuj się????? nie życzę sobie, byś się do mnie tak odnosił w końcu to Ty się uczepiłeś tego tematu jak rzep psiego ogona, i ani myślałeś odpuscić wojtek_kosynier napisał: > Dobra, skończmy ten wątek i stwórzmy jakiś nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ale to chyba musisz rzeczywiście 10.11.04, 11:18 Z tą wulgarnością przesadzasz. Ale sorry wielkie - poniosło mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta ale o co Wam chodzi? 10.11.04, 11:22 rozumiem, ze wolne dopiero jutro a chciałoby sie juz dziś a moze to tylko ja mam dziwnie euforyczny nastrój hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ale o co Wam chodzi? 10.11.04, 11:23 W koncu kochamy naszą ojczyznę i wigilia jej święta, tak na nas działa. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ale to chyba musisz rzeczywiście 10.11.04, 12:12 A propos wulgaryzmów. polityka.onet.pl/162,1200585,1,RA,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: ale to chyba musisz rzeczywiście 10.11.04, 12:24 wojtek_kosynier napisał: > A propos wulgaryzmów. > "czasami człowiek musi, inaczej sie udusi... uff" mimo po XI Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: ale to chyba musisz rzeczywiście 10.11.04, 12:27 Zgadzam się w całej rozciągłości. Byleby nie było to zamiast znaków interpunkcyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama cytaty nie podlegają XI :0) 10.11.04, 13:15 omarta napisała: > "czasami człowiek musi, inaczej sie udusi... uff" > oj, tak! artykuł w polityce przeczytałam w wydaniu papierowym już wczesniej nie poruszył mnie ani nie skłonił do refleksji bo nie mam wyrzutów sumienia, kiedy zaklnę bo czasem muszę, bo są takie sytuacje i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: cytaty nie podlegają XI :0) 10.11.04, 13:20 No własnie. Prawo mówi ze praktycznie nie można kląć w publicznym miejscu. To zupelnie bez sensu. Myślę że jednak tego paragrafu nie da się zapisać tak żeby dobrze działał... Odpowiedz Link Zgłoś