Dodaj do ulubionych

Massive Attack na Open`erze

• Gość: grzybek Re: Massive Attack na Open`erze IP: 193.169.148.* 26.02.10, 10:18
      @kidA. Dla zapatrzonych w Pearl Jam i inne starocie? Przecież Pearl Jam powstał w 1990 roku, czyli rok później niż Pavement! big_grin Także z tą młodością lekko przesadziłeś. smile
      Ja tam z równym zainteresowaniem obejrzę występ Eddiego Veddera i ski, jak Stephena Malkmusa i ski.
    • Gość: kidA Re: Massive Attack na Open`erze IP: 195.250.37.* 26.02.10, 11:31
      Nieprecyzyjnie sie wyraziłem. To oczywiście ten sam okres działalności, ale wrzucając dzisiaj Crooked Rain i np Viatalogy - widzę jak czas bezlitośnie obszedł sie z Pearl Jam, po prostu - grunge is dead. Piosenka PJ jaka hula na Trojce to kolejna wariacja na ten sam temat - takie mam przynajmniej wrażenie. A Pavement jest po prostu świeże, młodzieżowe i beztroskie - również po latach. A chłopaki wygladają prawie jak ekipa z Pixiessmile Pearl Jam obejrzę raczej "bo trzeba". I może tak samo pozytywnie się zaskoczę jak rok temu na Faith No More. Ważne że line up robi się ciekawy.
    • Gość: grzybek Re: Massive Attack na Open`erze IP: 193.169.148.* 26.02.10, 12:00
      O, Pixies, teraz to mi narobiłeś prawdziwego smaka. Jakby się Ziółek wystarał o Pixies, chyba bym go ozłocił. Widziałem kiedyś koncert Franka Blacka, na którym zagrał kilka kultowych numerów Pixies, ale to jednak nie to samo co zobaczyć również Kim Deal, Joeya Santiago i Davida Loveringa za bębnami.
      A wracając do Pearl Jam, to część rzeczy może się i zestarzała, ale inna zupełnie nie, mnie i tak niby zawsze lepiej podchodziły z PJ te momenty już po okresie fascynacji grungem, jak Yield choćby (z genialnym Wishlist), ale wciąż jak się słyszy Jeremy'ego, ciary chodzą.
      A z innych rzeczy pozaoceanicznych (normalnie zdecydowanie preferuję muzę z Wysp) chętnie bym zobaczył np. Dandy Warhols czy Explosions in the Sky na Openerze.
    • Gość: kidA Re: Massive Attack na Open`erze IP: 195.250.37.* 26.02.10, 14:00
      Patrząc na line upy innych festivali - na razie rewelacji nie ma. Liczę na XX jeszcze. Pixies widziałem w Berlinie - są fantastyczni, jeden kawałek lepszy od drugiego, gdyby tak do Gdyni dotarli... Jakoś nie mam ochoty po raz kolejny na Muse czy Kings of Leon, bo to jednak nie ta liga... Tak czy owak do zobaczenia w Gdyniwink
    • Gość: grzybek Re: Massive Attack na Open`erze IP: 193.169.148.* 26.02.10, 14:16
      Ano do zobaczenia. Dla mnie podwójny mus tam być, bo to w końcu moje rodzinne miasto. smile
      Akurat Kings of Leon moim zdaniem w zeszłym roku zamietli do czysta, nie spodziewałem się po nich takiego żaru, ale i tak najgenialniejszym dla mnie koncertem w historii Openera (z tych, na których byłem) pozostanie występ Sigur Ros z 2006 roku. Stałem wtedy przez dwie godziny z opadniętą szczęką.
      Ja bym się też nie obraził za Low lub Mercury Rev, ale nie wiem czy oni w ogóle ostatnio bywają na festiwalach.
    • maciek.gajewski Re: Massive Attack na Open`erze 26.02.10, 15:03
      Bilet mam, oczywiście. Niemniej, póki co jakiegoś szału nie ma, przynajmniej dla mnie. Massive nigdy mnie nie zassało (chociaż nie zapoznałem się jeszcze z kilkoma krążkami, więc jest nadzieja), Hot Chip też mało znam, ale największe nadzieje z tego zestawienia wiążę z Pavement - zapowiadają się dość ciekawie smile
      Co niestety nie zmienia faktu, że nadal czekam na takiego wykonawcę, który zwyczajnie mnie "porwie"...
    • Gość: grzybek Re: Massive Attack na Open`erze IP: 193.169.148.* 26.02.10, 16:11
      Mam to samo, gromu z jasnego nieba wciąż nie ma. Ale wciąż na niego liczę. Może w postaci Coldplay, może Arcade Fire, wspomnianego wyżej Pixies, a może Smashing Pumpkins (chociaż co to za Smashing Pumpkins w obecnym składzie).
    • Gość: kasia Re: Massive Attack na Open`erze IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.10, 17:10
      PAVEMENT!!!!! I Hot Chip, ja pierdzielę!!! A miałam już olać Open'era w tym roku... nie ma bata, jadę!! smile))
    • Gość: maślak Re: Massive Attack na Open`erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 17:13
      hot chip!!! bedzie impreza! ;D
    • Gość: dfsfdsfds Re: Massive Attack na Open`erze IP: *.starachowice.vectranet.pl 26.02.10, 22:13

Piąty i ostatni singiel - Last Song
      www.youtube.com/watch?v=mahj2M77D0k
    • Gość: nowofalowiec Re: Massive Attack na Open`erze IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.02.10, 07:17
      A ja napisze pierwszy i jedyny sluszny
      www.youtube.com/watch?v=eEvszeCj2io
    • Gość: kidA Re: Massive Attack na Open`erze IP: *.chello.pl 27.02.10, 09:33
      gadu gadu - a może Radiohead jednaksmile po poznańskim koncercie wniosek jeden - konkurencji brak.
    • Gość: bob Re: Massive Attack na Open`erze IP: 81.15.175.* 27.02.10, 17:33
      zapraszam na bloga: www.golden-slumbers-blog.blogspot.com
    • Gość: Sleeper Re: Massive Attack na Open`erze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 19:10
      A ja już wiem kto jeszcze będzie, a wy nieeeeeehee tongue_out Warto będzie pojechać wink
    • Gość: juplon Re: Massive Attack na Open`erze IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.10, 20:07
      SKUNK ANANSIE muszą sie pojawić !!!!!!!!!!!!!!!!!! www.youtube.com/watch?v=zCIjIZ50a_Q
    • Gość: kidA Re: Massive Attack na Open`erze IP: *.chello.pl 28.02.10, 22:26
      Na podstawie line upów innych festivali w tym okresie na headlinera mozna jeszcze typować: Strokes, Green Day, Muse lub Prodigy
    • maciek.gajewski Re: Massive Attack na Open`erze 28.02.10, 23:04
      Jeśli Green Day ma być headlinerem tego Open'era to ja chyba zacznę się zastanawiać nad sprzedażą karnetu. I to dość poważnie...
    • Gość: grzybek Re: Massive Attack na Open`erze IP: 193.169.148.* 01.03.10, 10:18
      Muse i Prodigy już było, wątpię w powtórkę. Green Day bym obejrzał, ale raczej nie w charakterze głównego magnesu. A Strokes, hmm, czemu nie, ale z zastrzeżeniem jak wyżej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka