Gość: Madzik IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 31.08.04, 21:55 A co powiecie o zespole Sigur Ros? Pierwszy raz usłyszałam ich przy okazji filmu "Vanilla Sky"...i od tego czasu jestem zaczarowana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoe82 Re: Sigur Ros 31.08.04, 22:00 jeczące dziwadła, ale pamietam ze sama mialam niezla faze na nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzik Jęczące dziwadła IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 31.08.04, 22:03 ...hmmm...no w taki sposób na sprawę się nie zapatrywałam. No, ale chyba coś w tym jest, bo najlepiej słucha mi się ich kiedy mam fazę Pozdrawiam oczarowanych mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:24 a ja słyszałam, że mają niesamowite koncerty. szkoda, że ten majowy został odwołany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homek_toft Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 12:49 www.sigur-ros.co.uk/ Mozna sciagnac za darmo wiele video z koncerto Sigur Rósa. Niektore rzeczywiscie wypadaja niesamowicie. Polecam dwa, z ktorych fotka na stronie jest czarno-biala. Koles rznie gitare elektryczna smyczkiem, w zyciu czegos takiego nie wiedzialem. www.bootleg.freakin.nl/ A stad mozna posciagac sobie nagrania z koncertow. Jakos raczej dobra i nie ma zbyt duzo oklaskow i wycia. Zreszta na tej stronie naprawde mozna pobuszowac Sa tu live'y i bisajdy wielu swietnych zespolow. Jestem zdania, ze calych plyt tego zespolu nie da sie sluchac, trzeba sobie robic skladanki wtykajac miedzy sigury cos bardziej "normalnego" Podobnie jak z Mogwaiem. Za duza dawka nuzy. Ale ogolnie - muzyka bardzo piekna, nie smutna, ale wzruszajaca w pozytywny sposob. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Sigur Ros 01.09.04, 12:55 Gość portalu: homek_toft napisał(a): >> Jestem zdania, ze calych plyt tego zespolu nie da sie sluchac, trzeba sobie > robic skladanki wtykajac miedzy sigury cos bardziej "normalnego" Bez przesady, jak można dzielić takie dzieło jak " Agaetis Byrjun " na kawałki ? A tak w ogóle, to thx za linki, super strony. Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: Sigur Ros 01.09.04, 16:52 Mam jedną płytkę, ale nie pomnę teraz tytułu. Czuć, że to islandzkie smutki, choć przyswaja się ciężej, bo śpiewają po swojemu. Ale oczywiście zespół wart poznania, choć wolę MUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzik Re: Sigur Ros IP: *.interpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:12 Osobiście uważam, że muzyka Sigur Ros świetnie nadaje się jako podkład do rozmyślań wieczornych. Pozdrawiam oczarowanych mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homek_toft Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 01:34 A z takich skandynawskich kojarzycie Kent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIA Re: Sigur Ros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:14 Zgadzam sie,ze dzielenie ich plytek i wciepianie na jakies skladanki jest co najmniej dziwne(choc w Vanila sky sie udalo).Ja moge ich sluchac w calosci na okragalo.Mialam to szczescie,ze pierwszy raz zobaczylam i uslyszalam(kolejnosc dowolna) SR wlasnie na koncercie(kochana telewizja TMT).Zostalam powalona...i od tamtej pory nie nazywam "tego" muzyka,tylko uzywam okreslenia- MAGIA...PS.Fakt-Mum tez swietnie brzmi,a i Kent'a lubie posluchac(tylko,ze to inny przedzial). Odpowiedz Link Zgłoś