IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 31.08.04, 21:55
A co powiecie o zespole Sigur Ros? Pierwszy raz usłyszałam ich przy okazji
filmu "Vanilla Sky"...i od tego czasu jestem zaczarowanasmile
Obserwuj wątek
    • zoe82 Re: Sigur Ros 31.08.04, 22:00
      jeczące dziwadła, ale pamietam ze sama mialam niezla faze na nich smile
      • Gość: Madzik Jęczące dziwadła IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 31.08.04, 22:03
        ...hmmm...no w taki sposób na sprawę się nie zapatrywałam. No, ale chyba coś w
        tym jest, bo najlepiej słucha mi się ich kiedy mam fazęsmile

Pozdrawiam oczarowanych mimo wszystko
    • Gość: spinka Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:24
      a ja słyszałam, że mają niesamowite koncerty. szkoda, że ten majowy został
      odwołany.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Sigur Ros 01.09.04, 11:03
        Lubimy, lubimy.
        • Gość: homek_toft Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 12:49
          www.sigur-ros.co.uk/
          Mozna sciagnac za darmo wiele video z koncerto Sigur Rósa. Niektore
          rzeczywiscie wypadaja niesamowicie. Polecam dwa, z ktorych fotka na stronie
          jest czarno-biala. Koles rznie gitare elektryczna smyczkiem, w zyciu czegos
          takiego nie wiedzialem.

www.bootleg.freakin.nl/
          A stad mozna posciagac sobie nagrania z koncertow. Jakos raczej dobra i nie ma
          zbyt duzo oklaskow i wycia. Zreszta na tej stronie naprawde mozna pobuszowac smile
          Sa tu live'y i bisajdy wielu swietnych zespolow.

Jestem zdania, ze calych plyt tego zespolu nie da sie sluchac, trzeba sobie
          robic skladanki wtykajac miedzy sigury cos bardziej "normalnego" smile Podobnie
          jak z Mogwaiem. Za duza dawka nuzy. Ale ogolnie - muzyka bardzo piekna, nie
          smutna, ale wzruszajaca w pozytywny sposob. Pa.
          • ihopeyouwilllikeme Re: Sigur Ros 01.09.04, 12:55
            Gość portalu: homek_toft napisał(a):

>> Jestem zdania, ze calych plyt tego zespolu nie da sie sluchac, trzeba sobie
            > robic skladanki wtykajac miedzy sigury cos bardziej "normalnego" smile

Bez przesady, jak można dzielić takie dzieło jak " Agaetis Byrjun " na kawałki ?
            A tak w ogóle, to thx za linki, super strony.
            • oratio Re: Sigur Ros 01.09.04, 16:52
              Mam jedną płytkę, ale nie pomnę teraz tytułu. Czuć, że to islandzkie smutki,
              choć przyswaja się ciężej, bo śpiewają po swojemu. Ale oczywiście zespół wart
              poznania, choć wolę MUM smile
              • Gość: Madzik Re: Sigur Ros IP: *.interpc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:12
                Osobiście uważam, że muzyka Sigur Ros świetnie nadaje się jako podkład do
                rozmyślań wieczornych.smile

Pozdrawiam oczarowanych mimo wszystko
                • Gość: homek_toft Re: Sigur Ros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 01:34
                  A z takich skandynawskich kojarzycie Kent?
    • Gość: MIA Re: Sigur Ros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:14
      Zgadzam sie,ze dzielenie ich plytek i wciepianie na jakies skladanki jest co
      najmniej dziwne(choc w Vanila sky sie udalowink).Ja moge ich sluchac w calosci na
      okragalo.Mialam to szczescie,ze pierwszy raz zobaczylam i uslyszalam(kolejnosc
      dowolna) SR wlasnie na koncercie(kochana telewizja TMTwink).Zostalam powalona...i
      od tamtej pory nie nazywam "tego" muzyka,tylko uzywam okreslenia-
      MAGIA...PS.Fakt-Mum tez swietnie brzmi,a i Kent'a lubie posluchac(tylko,ze to
      inny przedzial).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka