Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :)

IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:29
kocham muzyke filmowa, mam tez kilka ulubionych np. moulin rouge, muzyka z
gladiatora, z musicalu notre dame de paris itd
jakie sa wasze typy??
Obserwuj wątek
    • Gość: Gocha Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:42
      Ja tez kocham muzykę filmową smile a szczególnie soundtracki z takich filmów jak
      np:

DIRTY DANCING
      DIRTY DANCING 2
      REQUIEM FOR A DREAM
      FIGHT CLUB
      GREASE
      SPIDERMAN 2
      BRIDGET JONES 2
      CRUEL INTENTIONS
      I WIELE WIELE INNYCH...

POZDRAWIAM smile
      • siostraihope Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 13.01.05, 19:27
        "Ja tez kocham muzykę filmową smile a szczególnie soundtracki z takich filmów jak
        np:

DIRTY DANCING
        GREASE"
        co do tych dwoch typow to sie zgodze, ale co do reszty to nie zbyt. JA
        uwielbiam muzyke z "Milion Dollar Hotel"- nie dosc ze jest swietnym
        dopelnieniem filmu, to mozna ja tez sluchac zupelnie osobno. Uwielbiam
        soundtrack z "Phantom of the opera", "Miss Saigon", "Cats"-musze przyznac ze
        zakochalam sie w muzyce dopiero jak obejrzalam te musicale na zywo-niesamowite
        wrazenie.
    • Gość: Lecho Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.teleton.pl 13.01.05, 13:05
      Najpierw wypada określić, co dla Ciebie jest najważniejsze w tej muzyce, czy
      to ,że jest po prostu dobra i może istnieć spokojnie bez filmu, czy to, że jest
      idealnym dopełnieniem filmu, a to są dwie zupełnie różne sprawy. Pozdrawiam.
      • Gość: pagka_brust Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:28
        jezeli chodzi o muzyke filmowa to wiadomo ze stanowi ona nieodlaczna czesc
        filmu i czasem trudno ja zrozumiec bez obejrzenia danego filmu. ja osobiscie
        wole sluchac muzyke gdy mi sie z czyms kojarzy i gdy sluchajac jej moge sobie w
        wyobrazni odtwarzac dane sceny z filmu, ale niektore kompozycje mozna sluchac
        takze bez uprzedniego obejrzenia filmu co wcale nie ma wplywu na jej
        doskonalosc. wlasnie dlatego zaczelam taki watek abyscie sie wypowiedzieli na
        ten temat a takze powiedzieli jakiej muzyki filmowej sluchac lubicie.
    • Gość: Listek Nie pisz duzymi literami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:14
      Nie wypada pisac duzymi literami

pozdrawiam
      • Gość: pagka_brust Re: Nie pisz duzymi literami IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:11
        przepraszam ze pisalam duzymi literami, ale mam pytanie gdzie jest napisane, ze
        nie wypada takowymi pisac?? a moze to jakas niespisana zasada?
    • olig Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 13.01.05, 19:37
      - Gladiator
      - A beatiful mind
      - Passion of the Christ
    • Gość: hpesse "OSTATNI MOHIKANIN"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:00
    • Gość: screen-cleaner Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 12:35
      gladiator!!!!!!
      a dalej lord of the rings, requiem for a dream, amelie i tak dalej
      • Gość: mukki Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:39
        1. GLADIATOR!
        2. Helikopter w ogniu
        3. Bandyta
    • Gość: Lecho Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.teleton.pl 14.01.05, 12:49
      Pulp Fiction
      Ostatnie kuszenie Chrystusa
      Ennio Morricone - westerny
      Blade Runner
      Love Story
    • kasiapil Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA 14.01.05, 12:58
      Moje typy:
      - Playground Love Air z filmu przeklenstwa niewinnosci
      - Kill Bill vol 1
      tylko dla doroslych ----> www.lalique.blox.pl !!!
    • dreaded88 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 15.01.05, 00:06
      Mam dziwne wrażenie, że ten wątek był już z 15 razy.

Mimo to:

"Nosferatu - Phantom der Nacht" Herzoga, nie mylić z udającą soundtrack płytą
      Popol Vuh, która niezbyt się z rzeczonym pokrywa.

"Piknik pod wiszącą skałą"

"Black Hawk Down" - Hans Zimmer

"Wszystkie poranki świata"
    • Gość: Uther Pendragon Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:35
      Z tego co ja widziałem: Requiem For A Dream, Beautiful Mind, The Lord Of The Rings
    • Gość: nikita Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 02:00
      gladiator, moulin rouge, trainspotting, amelia,love actually, shakespeare in
      love... w nieskończoność...
    • lunalovelight Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 15.01.05, 09:12
      hable con ella
      moulin rouge
      twin peaks: fire walk with me [i badalamenti - w ogole]
      virgin suicides
      elizabeth
      i am dina
      amores perros
      the fifth element
      dracula
      interview with the vampire
      • dziewczyna_mickiewicza Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 15.01.05, 11:55
        > hable con ella

piekna. zgadzam sie calkowicie.
        • lunalovelight hable con ella 15.01.05, 12:06
          film i muzyka - cos wspanialego. ciesze sie, ze sie zgadzamy smile.
          • dziewczyna_mickiewicza Re: hable con ella 15.01.05, 12:14
            podobnie dziala na mnie muzycznie dekalog. no i uwielbiam age of innocence.
      • Gość: terry Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.aster.pl 15.01.05, 16:51
        O, "Amores Perros" - piękna muzyka z psów miłości. Odlatuję przy Nacha Pop i
        ich kawałku "Lucha de gigantes" (walka gigantów).
    • margott74 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 15.01.05, 12:55
      Dla mnie najpiękniejsza jest zdecydowanie muzyka do "Władcy Pierścieni", zwłąszcza taki jeden utwór z pierwszej części. A poza tym, zawsze podobała mi się muzyka do Matrixa.
    • Gość: Kapitan Termos Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:23
      Dla mnie najpiekniejsza muzyke (nie tylko w znaczeniu muzyki filmowej) tworzy
      brytyjski kompozytor, Michael Nyman. Mozna ja uslyszec chociazby w filmach:
      - Gattaca
      - Piano
      - Drowning By Numbers
      Naprawde piekna i poruszajaca, nawet dla kogos kto niekoniecznie mial stycznosc
      z obrazem.

Ostatnimi czasy jestem pod wrazeniem sciezki dzwiekowej do filmu Oldboy.
      Naprawde doskonala sprawa! Pozatym do moich faworytow naleza:
      - The Last Of The Mohicans
      - 25th Hour
      - Blow
      - Almoust Famous
      - 28 Days Later
      - Requiem For A Dream
      - Lord Of The Rings.
    • Gość: Starling1 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.net.autocom.pl 16.01.05, 17:36
      wszystko Morricone,szczególnie 'Dawno temu w Ameryce','Zawodowiec'
      'Requiem dla snu'
      Badalamenti 'Miasteczko Twin Peaks'
      'Prosta historia'
      'Amelia'
      'Love story'
      'Cabaret'
      'Hair'
      'Ojciec chrzestny'
      'Absolwent'
      Kilar 'Europa,Europa'
      • Gość: macias3 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.238.74.254.adsl.inetia.pl 18.01.05, 14:05
        Muzykę do Europa, Europa skomponował Z. Preisnersmile
    • Gość: Szymon Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:38
      Władca pierścieni-drużyna pierścienia
    • Gość: Listek Nie pisz duzymi literami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:40
      Droga Pani, ogolnie przyjete jest ze pisanie duzymi literami oznacza krzyk.
      Jesli tego Pani nie wiedziala to teraz na pewno zwroci Pani na to uwage i nie
      bedzie Pani krzyczala na forum.

pozdrawiam
      • wredotka1 KOMPLEKS MALEGO SIUSIACZKA? 16.01.05, 20:28
    • Gość: uszczypnij_muzo Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.toya.net.pl 16.01.05, 20:36
      Na pewno soundtrack do "Eyes wide shut" Kubrick'a - szczególnie kompozycje
      Jocelyn Pook i Gyorgi Lygeti.
    • Gość: babciakoljaiczkowa Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 20:51
      ścieżka dxwiekowa z "lola rennt" toma tykwera. tym bardziej, że śpiewa sama
      franka potente, niesamowity głos.
      muzyka z "blues brothers" of corssmile
      muzyka z polskiego filmu "głosniej od bomb". zagrały tam "komety", zdaje sie że
      nawet widac ich w paru ujeciach, czego nie moge potwierdzić bo filmu nie znam
      niestety, w przeciwieństwie do kapelkiwink
      i jeszcze apropos polskich filmów- muzyka jerzego mazzolla do filmu "jutro
      będzie niebo" Marszewskiego.
    • Gość: kasia_:) Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:23
      ostatnio zaczelam sluchac tarzana, a dzis juz go sluchalam bez przerwy, podczas
      sprzatania, pisania pracy, jazdy samochodem nie wiedzialam ze to takie cudo smile
      TARZAN smile
    • Gość: pp-tryk Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.gleisslutz.net / *.war.gleisslutz.com 18.01.05, 13:36
      - Podziemny krąg
      - Przekręt
      - W imię Ojca
      - Bracie gdzie jestes - genialne!
    • macias3 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 14:09
      Ponad wszystko muzyka Zbigniewa Preisnera do filmów K. Krzysztofa Kieslowskiego oraz do "Europa, Europa" A.Holland. Szczególnie polecam "Podwójne życie Weroniki" i "Niebieski".
    • szkaradnik Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 14:35
      Bilitis - mierny erotyk, ale muzyka cudo
      Trylogia Qatsi - za pomysłowość
      Aquirre za
      • szkaradnik Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 14:39
        Bilitis - mierny erotyk, ale muzyka cudo
        Trylogia Qatsi - za pomysłowość
        Aquirre gniew boży za nutkę niepokoju
        das Boot - za dynamikę
        Delfin oum - za temat
        Odyseja komiczna 2001 - za głowny motyw
        A także niektóre stare filmy do których przygrywaja taperzy - za każdym razem
        jest inna muzyka

• titush Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 16:50
      jak dla mnie always & forever - "piraci z karaibów"
      • maira Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 18:24
        ja uwielbiam:
        The big blue
        Pulp Fiction
        Lost in translation
        City of angels

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka