Gość: pagka_brust IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:29 kocham muzyke filmowa, mam tez kilka ulubionych np. moulin rouge, muzyka z gladiatora, z musicalu notre dame de paris itd jakie sa wasze typy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gocha Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 11:42 Ja tez kocham muzykę filmową a szczególnie soundtracki z takich filmów jak np: DIRTY DANCING DIRTY DANCING 2 REQUIEM FOR A DREAM FIGHT CLUB GREASE SPIDERMAN 2 BRIDGET JONES 2 CRUEL INTENTIONS I WIELE WIELE INNYCH... POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
siostraihope Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 13.01.05, 19:27 "Ja tez kocham muzykę filmową a szczególnie soundtracki z takich filmów jak np: DIRTY DANCING GREASE" co do tych dwoch typow to sie zgodze, ale co do reszty to nie zbyt. JA uwielbiam muzyke z "Milion Dollar Hotel"- nie dosc ze jest swietnym dopelnieniem filmu, to mozna ja tez sluchac zupelnie osobno. Uwielbiam soundtrack z "Phantom of the opera", "Miss Saigon", "Cats"-musze przyznac ze zakochalam sie w muzyce dopiero jak obejrzalam te musicale na zywo-niesamowite wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.teleton.pl 13.01.05, 13:05 Najpierw wypada określić, co dla Ciebie jest najważniejsze w tej muzyce, czy to ,że jest po prostu dobra i może istnieć spokojnie bez filmu, czy to, że jest idealnym dopełnieniem filmu, a to są dwie zupełnie różne sprawy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagka_brust Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:28 jezeli chodzi o muzyke filmowa to wiadomo ze stanowi ona nieodlaczna czesc filmu i czasem trudno ja zrozumiec bez obejrzenia danego filmu. ja osobiscie wole sluchac muzyke gdy mi sie z czyms kojarzy i gdy sluchajac jej moge sobie w wyobrazni odtwarzac dane sceny z filmu, ale niektore kompozycje mozna sluchac takze bez uprzedniego obejrzenia filmu co wcale nie ma wplywu na jej doskonalosc. wlasnie dlatego zaczelam taki watek abyscie sie wypowiedzieli na ten temat a takze powiedzieli jakiej muzyki filmowej sluchac lubicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Nie pisz duzymi literami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:14 Nie wypada pisac duzymi literami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagka_brust Re: Nie pisz duzymi literami IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:11 przepraszam ze pisalam duzymi literami, ale mam pytanie gdzie jest napisane, ze nie wypada takowymi pisac?? a moze to jakas niespisana zasada? Odpowiedz Link Zgłoś
olig Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 13.01.05, 19:37 - Gladiator - A beatiful mind - Passion of the Christ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hpesse "OSTATNI MOHIKANIN"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 20:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screen-cleaner Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 12:35 gladiator!!!!!! a dalej lord of the rings, requiem for a dream, amelie i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukki Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:39 1. GLADIATOR! 2. Helikopter w ogniu 3. Bandyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.teleton.pl 14.01.05, 12:49 Pulp Fiction Ostatnie kuszenie Chrystusa Ennio Morricone - westerny Blade Runner Love Story Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapil Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA 14.01.05, 12:58 Moje typy: - Playground Love Air z filmu przeklenstwa niewinnosci - Kill Bill vol 1 tylko dla doroslych ----> www.lalique.blox.pl !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 15.01.05, 00:06 Mam dziwne wrażenie, że ten wątek był już z 15 razy. Mimo to: "Nosferatu - Phantom der Nacht" Herzoga, nie mylić z udającą soundtrack płytą Popol Vuh, która niezbyt się z rzeczonym pokrywa. "Piknik pod wiszącą skałą" "Black Hawk Down" - Hans Zimmer "Wszystkie poranki świata" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uther Pendragon Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:35 Z tego co ja widziałem: Requiem For A Dream, Beautiful Mind, The Lord Of The Rings Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 02:00 gladiator, moulin rouge, trainspotting, amelia,love actually, shakespeare in love... w nieskończoność... Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 15.01.05, 09:12 hable con ella moulin rouge twin peaks: fire walk with me [i badalamenti - w ogole] virgin suicides elizabeth i am dina amores perros the fifth element dracula interview with the vampire Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 15.01.05, 11:55 > hable con ella piekna. zgadzam sie calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight hable con ella 15.01.05, 12:06 film i muzyka - cos wspanialego. ciesze sie, ze sie zgadzamy . Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: hable con ella 15.01.05, 12:14 podobnie dziala na mnie muzycznie dekalog. no i uwielbiam age of innocence. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.aster.pl 15.01.05, 16:51 O, "Amores Perros" - piękna muzyka z psów miłości. Odlatuję przy Nacha Pop i ich kawałku "Lucha de gigantes" (walka gigantów). Odpowiedz Link Zgłoś
margott74 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 15.01.05, 12:55 Dla mnie najpiękniejsza jest zdecydowanie muzyka do "Władcy Pierścieni", zwłąszcza taki jeden utwór z pierwszej części. A poza tym, zawsze podobała mi się muzyka do Matrixa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitan Termos Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:23 Dla mnie najpiekniejsza muzyke (nie tylko w znaczeniu muzyki filmowej) tworzy brytyjski kompozytor, Michael Nyman. Mozna ja uslyszec chociazby w filmach: - Gattaca - Piano - Drowning By Numbers Naprawde piekna i poruszajaca, nawet dla kogos kto niekoniecznie mial stycznosc z obrazem. Ostatnimi czasy jestem pod wrazeniem sciezki dzwiekowej do filmu Oldboy. Naprawde doskonala sprawa! Pozatym do moich faworytow naleza: - The Last Of The Mohicans - 25th Hour - Blow - Almoust Famous - 28 Days Later - Requiem For A Dream - Lord Of The Rings. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starling1 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.net.autocom.pl 16.01.05, 17:36 wszystko Morricone,szczególnie 'Dawno temu w Ameryce','Zawodowiec' 'Requiem dla snu' Badalamenti 'Miasteczko Twin Peaks' 'Prosta historia' 'Amelia' 'Love story' 'Cabaret' 'Hair' 'Ojciec chrzestny' 'Absolwent' Kilar 'Europa,Europa' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias3 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.238.74.254.adsl.inetia.pl 18.01.05, 14:05 Muzykę do Europa, Europa skomponował Z. Preisner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:38 Władca pierścieni-drużyna pierścienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Nie pisz duzymi literami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:40 Droga Pani, ogolnie przyjete jest ze pisanie duzymi literami oznacza krzyk. Jesli tego Pani nie wiedziala to teraz na pewno zwroci Pani na to uwage i nie bedzie Pani krzyczala na forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszczypnij_muzo Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.toya.net.pl 16.01.05, 20:36 Na pewno soundtrack do "Eyes wide shut" Kubrick'a - szczególnie kompozycje Jocelyn Pook i Gyorgi Lygeti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babciakoljaiczkowa Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.05, 20:51 ścieżka dxwiekowa z "lola rennt" toma tykwera. tym bardziej, że śpiewa sama franka potente, niesamowity głos. muzyka z "blues brothers" of cors muzyka z polskiego filmu "głosniej od bomb". zagrały tam "komety", zdaje sie że nawet widac ich w paru ujeciach, czego nie moge potwierdzić bo filmu nie znam niestety, w przeciwieństwie do kapelki i jeszcze apropos polskich filmów- muzyka jerzego mazzolla do filmu "jutro będzie niebo" Marszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_:) Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:23 ostatnio zaczelam sluchac tarzana, a dzis juz go sluchalam bez przerwy, podczas sprzatania, pisania pracy, jazdy samochodem nie wiedzialam ze to takie cudo TARZAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp-tryk Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) IP: *.gleisslutz.net / *.war.gleisslutz.com 18.01.05, 13:36 - Podziemny krąg - Przekręt - W imię Ojca - Bracie gdzie jestes - genialne! Odpowiedz Link Zgłoś
macias3 Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 14:09 Ponad wszystko muzyka Zbigniewa Preisnera do filmów K. Krzysztofa Kieslowskiego oraz do "Europa, Europa" A.Holland. Szczególnie polecam "Podwójne życie Weroniki" i "Niebieski". Odpowiedz Link Zgłoś
szkaradnik Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 14:35 Bilitis - mierny erotyk, ale muzyka cudo Trylogia Qatsi - za pomysłowość Aquirre za Odpowiedz Link Zgłoś
szkaradnik Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 14:39 Bilitis - mierny erotyk, ale muzyka cudo Trylogia Qatsi - za pomysłowość Aquirre gniew boży za nutkę niepokoju das Boot - za dynamikę Delfin oum - za temat Odyseja komiczna 2001 - za głowny motyw A także niektóre stare filmy do których przygrywaja taperzy - za każdym razem jest inna muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
titush Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 16:50 jak dla mnie always & forever - "piraci z karaibów" Odpowiedz Link Zgłoś
maira Re: NAJLEPSZA MUZYKA FILMOWA... :) 18.01.05, 18:24 ja uwielbiam: The big blue Pulp Fiction Lost in translation City of angels Odpowiedz Link Zgłoś