maarys Re: teksty alkoholowe 12.10.02, 17:45 "Śmierć poety" Staszewskiego - ojca, i kilka jeszcze innych jego kawałków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa Re: teksty alkoholowe IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.10.02, 01:55 Sympatyczny tekst z "Longneck bottle" Gartha Brooksa: Longneck bottle Let go of my hand Hey jukebox don't start playin' that song again 'Cause there's a girl at home who loves me You know she won't understand Longneck bottle Let go of my hand Hey barroom mirror on the wall Go stare at someone else Don't show the world the fool I am Just keep it to yourself Dance floor seems you're underneath my feet Everywhere I turn I oughta waltz right out of them swingin' doors But that's a step I just can't learn Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Do końca wierni... 18.10.02, 00:51 THE POGUES "Streams Of Whiskey" Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Do końca wierni... 19.10.02, 00:13 THE SPECIALS "Tears In My Beer" Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Do końca wierni... 19.10.02, 00:17 ale innych piosenek tez sluchasz, prawda? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Do końca wierni... 19.10.02, 00:21 NIE! Słucham tylko wartościowych piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Do końca wierni... 19.10.02, 00:29 a ja chyba nie... ale dzis sie tym nie martwie Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Do końca wierni... 19.10.02, 00:32 mallina napisała: > a ja chyba nie... > ale dzis sie tym nie martwie A co będzie jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Do końca wierni... 19.10.02, 00:34 homohedonistus napisał: > mallina napisała: > > > a ja chyba nie... > > ale dzis sie tym nie martwie > > A co będzie jutro? > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hank Re: Do końca wierni... IP: *.lodz.gazeta.pl 27.12.02, 15:04 to jest akurat piosenka Hank'a Williams'a Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Do końca wierni... 27.12.02, 15:06 Ale miałem przyjemność tylko w tym wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: teksty alkoholowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.02, 04:02 Oczywiście, Thin Lizzy i "Whiskey in the jar" kawałek znany u nas jako pieśń żeglarska rozpoczynająca się od słów: "Siedziałem se Pod Jodłą i dobrze mi się wiodło..." Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Siewodnia prazdnik maja w kraju radnom... 20.10.02, 02:02 Wstęp do piosenki "Ku Przyszłości" DEZERTER "Siewodnia prazdnik maja w kraju radnom Pust muzyka igrajet a my spajom My s krasnymi flażkami idiom guliać A pticy wmiestie s nami pajut apiać" Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: teksty alkoholowe 24.10.02, 17:17 THE POGUES "SALLY MACLENANE" Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: 'beer beer beer' 05.11.02, 10:10 Świetlicki: "mam jeszcze kilka takich zdań, które powtarzam sobie po drodze na wódkę" (Świetliki, z płyty "Perły przed Wieprze" Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny alcohol 05.11.02, 10:12 GBH "Alcohol" nie pamiętam tekstu, ale to chyba szło mniej więcej tak: "Alcohol, oh, alcohol, I love you in my brain..." (albo może inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus ALIANS 'Piła nocą' 09.11.02, 00:35 A teraz niestety przyszedł moment na zamieszczanie tekstów. ALIANS "Piła nocą" Gdy ze spuchniętym okiem obudzisz się nad ranem Dzień po wielkiej pijatyce ze świętym Stefanem Staniesz na głowie odpalisz zimne ognie Zapytasz co jest grane z rozmachem kopiąc w ścianę Kiedy czarny kot miejscami trochę siny Odpowie dziwnym głosem że należysz do rodziny Jego siostra przyrodnia córka słońca i księżyca Piła tak jak potrafi pić tylko czarownica Zakręciłem się dookoła swojej własnej osi Zazgrzytały mi zęby poczułem wszystkie kości Święta trójca podstępem wyciągnęła mnie do baru t-shirta mi podarło kilku nawalonych gości żarty się skończyły gdy zabrakło nam pieniędzy Kieszeń pokazała węża barman był nieugięty Chyba ktoś nam postawił był środek tygodnia Więcej nie pamiętam - chciał odkupić swoje grzechy? Dziwni goście spoglądali na nas z samochodu Na ich twarzach złe uśmiechy kilka centymetrów lodu Każdy ma takie życie jakie sobie skonstruuje Każdy jest kowalem swego własnego losu Ja wybrałem pełnię życia i wszystko z tym związane Nocne poznawanie miasta krótki sen nad ranem Jak powiedzieć całą prawdę i jeszcze nie skłamać To jedyne pytanie które warto sobie zadać Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: teksty alkoholowe 26.11.02, 18:11 NOFX 'I Wanna Be An Alcoholic' Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: teksty alkoholowe 26.11.02, 19:13 Aperitifs consumed en masse Display their owners on the grass. Garden Part - Marillion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jet Re: teksty alkoholowe IP: *.dabrowa.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 23:11 R.Rynkowski "Wypijmu za błędy" J.Pietrzak "Toast" - tu przytoczę całość Za nasze spotkanie za wspólne obsesje za zdrowie styrane w pogoni za szczęściem za naszych najbliższych za bliskich, dalekich od których nas dzielą granice i wieki za tych co ma morzu za tych co na dnie pijemy kto może kto chce (według mnie jeden z najbardziej genialnych toastów na koniec imprezy) za naszych praojców oswage że chcieli i nam dać skosztować owoców tej ziemi za czasy obłędne co nam się trafiły i siły tajemne co kopią nas w tyłek za tych co na górze za tych co na dnie pijemy kto może kto chce za tych co chronili nasz honor przed światem nie dając zastraszyć się fałszem ni batem i za spadkobierców naszego imienia gdziekolwiek po świecie rozsiała ich ziemia za tych co na jawie za tych co we śnie pijemy kto może kto chce za życie zaplute jak dworzec w Tarnowie za pały zakłute za tych kt órym ufać i wierzyć pragniemy w opiece niech mają ich święci anieli za tych co nas mogą a każdy ich zna panowie i panie - do dna! I jeszcze ogniskowo - biesiadowe "Morskie opowieści" Kazik "Tata dilera" - to dobry chłopak był i mało pił... A zresztą większość piosenek jest o piciu. Pozdrawiam za łby betonowe Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: teksty alkoholowe 27.12.02, 11:51 VOODOO GLOW SKULLS "Drunk Tank" Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: teksty alkoholowe 27.12.02, 12:34 "drunk and fucked up", wersja live, ryan (nie bryan!!!) adams Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drunk Re: teksty alkoholowe IP: *.lodz.gazeta.pl 27.12.02, 15:15 pudelsi - "mrok" ...peka w dloni szklanka z wodka..." swietliki - "nieprzysiadalny" hank williams - "tear in my beer" staszek staszewski - "smierc poety" roze europy - "mlode koty nosza wykrochmalone kolnierzyki" kobranocka - "zataczowka" cop shoot cop - "seattle", "room 429" i wiele innych chociaz u nich przedewszystkim klimat jest alkoholowy nick cave - "brother my cup is empty" i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: teksty alkoholowe IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 17:21 dla mnie największymi szlagierami są piosenki Wojciecha Młynarskiego "W Polskę idziemy drodzy panowie" i "Tupot białych mew" "W polskę idziemy drodzy panowie w Polskę idziemy... Nim jedna seta zaszumi w głowie, drugą pijemy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu ja Re: teksty alkoholowe IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 17:35 no i oczywiście Osiecka: "Nie paliłeś dawniej tyle co dziś. Zapałka Ci drży, nielekko nam iść. Wlejmy kroplę gorzkich żalów do szkła. Nie wstydźmy się słów, nie bójmy się dnia. Pijmy wino za kolegów, którym szczęścia w życiu brak. Za tych, którym zawsze idzie nie tak; kobiety nie te i zimy zbyt złe. My, co mamy ciepłą strawę i kąt, opinię jak łza - przepustkę na ląd. Pijmy wino za kolegów, co się niby iskry tlą, których jakiś Bóg przeznaczył na złom. Pociągi nie te, pogody zbyt złe. My, co mamy mocne zdrowie jak skaut. Nie czeka nas głód, nie grozi nam aut. Pijmy wino za kolegów, których wciąż omija raut. Idźmy w taniec malowany na szkle, bo żona ma żal, do tańca się rwie. Pijmy wino za kolegów do dna, bo oni - to my, a my - to już mgła. Pijmy wino za kolegów do dna, bo oni - to my, a my - to już mgła." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymadam Re: teksty alkoholowe IP: *.ds11.agh.edu.pl / 192.168.11.* 19.01.03, 01:32 AFGHAN WHIGS - "MILEZ IZ DED" (Don't forget the alcohol, ooohhh baby...) HOWLIN' MAGGIE - "ALCOHOL" - tytuł mówi sam za siebie. Ale kto tego w Polsce słucha... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: teksty alkoholowe 19.01.03, 11:16 Cigarettes and Alcohol, Oasis Is it my imagination Or have I finally found something worth living for? I was looking for some action But all I found was cigarettes and alcohol You could wait for a lifetime To spend your days in the sunshine You might as well do the white line Cos when it comes on top... You gotta make it happen! You gotta make it happen! Is it worth the aggravation To find yourself a job when there's nothing worth working for? It's a crazy situation But all I need are cigarettes and alcohol! You could wait for a lifetime To spend your days in the sunshine You might as well do the white line Cos when it comes on top... You gotta make it happen! You gotta make it happen! Odpowiedz Link Zgłoś
michu_pn Re: teksty alkoholowe 19.01.03, 13:07 "...Na taki rzeczy stan najlepszy Walker Jan na tacy właśnie mam 50 gram" "...życie zaczyna się po "pięćdziesiątce" więc szybko trzeba ją wypić życie zaczyna się po "pięćdziesiątce" więc szybko trzeba ją wypić po prostu wypić i tyle." Kto zgadnie czyje to teksty? ) pozdr michu Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: teksty alkoholowe 17.02.03, 10:28 Wiekszosc utworow Toma Waitsa. Wyatarczy, ze swoje koncerty rozpoczynal od zwrotu: Pijacki dobry wieczor dla wszystkich! The Piano has been drinking Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus And when I go, I wanna go to whisky heaven... 01.02.03, 14:50 THE REAL McKENZIES "Bastards" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: teksty alkoholowe IP: *.gierki.net / 192.168.1.* / 217.96.23.* 01.02.03, 21:52 Nirvana - Gallons of rubbing alcohol flow through the strip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: teksty alkoholowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.03, 12:50 tego jeszcze nie było: Muse - Sober Royal canadian blended The spicy aroma had mended me Matured for years and imported Into my glass you poured it And you're the only reason That I remain unfrozen Suppose it stands to reason That you would turn on me You're so solid You're so solid It burns inside of me 'Cause you're so solid It burns inside of me The wild turkey's been chosen It's caramel nose could smell me And I would say that I love you The single malts come burning And you're the only reason That i remain unfrozen Suppose it stands to reason That you would turn on me ps tekst piosenki "Śmierć poety" jest autorstwa K.I.Gałczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus What you call the disease, I call the remedy... 14.03.03, 00:59 THE MIGHTY MIGHTY BOSSTONES "Another Drinkin' Song" -- Przepraszamy serwer jest zajęty ... kliknij ponownie Odpowiedz Link Zgłoś