Gość: waan IP: *.gimsat.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:13 Cóż to za zespół? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ianek70 Re: Red Crayola ?? 03.07.05, 21:22 Mi się wydaje, że jakiś zespół garażowy z lat 60tych, Spacemen 3 nagrali jedną z ich piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Red Crayola ?? IP: *.chello.pl 03.07.05, 22:30 Crayola vel Krayola to według mnie jedna z najbardziej niedocenionych kapel wszech czasów. Grali post-punk i new wave na długo zanim powstał punk-rock W oryginalnym składzie z lat 60-tych wydali dwie płyty, jak dla mnie jazda obowiązkowa. Generalnie to psychodelia, dlatego też nic dziwnego, że S3 wzięli ich na warsztat. Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Re: Red Crayola ?? 03.07.05, 23:16 I nie tylko Spacemeni, sprawdziłem na Soulseeku po przeczytaniu postu Jacentego (który, mi się wydaje, trochę się zna) i okazuje się, że Hurricane Fighter Plane (pieśń, którą dzisiaj polecałem jako jedną z nielicznych wartościowych dzieł Alien Sex Fiend) również była ich. Podobno the Cramps ("Hey, we did Surfin Bird before the Ramones did Surfin Bird") też utwór ten zacoverowali. Ale malutki ten świat Odpowiedz Link Zgłoś