Gość: Crotalus IP: 213.17.170.* 20.08.02, 12:34 Podajcie jeśli można jakąś definicję muzyki industrialnej. Tylko w miarę fachową, bo potrzeba mi do pracy. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Crotalus Re: Definicja Industriala IP: 213.17.170.* 20.08.02, 13:02 Tylko jeszcze proźba do pana Leszczyńskiego. Panie Robercie niech pan mi tu przypadkiem nie pisze definicji, bo mnie wyśmieją... Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Definicja Industriala 20.08.02, 13:04 Nie podlizuj się forumowiczom przyjacielu. Myslisz, że jak sobie poplujesz na Boskiego Robcia, to Ci zaraz odpiszą? Poza tym weź się za słuchanie NIN, Ministry, Young Gods itepe, a nie zadawaj durne pytania. .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Definicja Industriala 20.08.02, 13:09 ydorius napisa?: > > Nie podlizuj sie˛ forumowiczom przyjacielu. > Myslisz, z˙e jak sobie poplujesz na Boskiego Robcia, to Ci zaraz odpisza˛? > > Poza tym wez´ sie˛ za s?uchanie NIN, Ministry, Young Gods itepe, a nie zadawaj > durne pytania. Tylko Papiez odlecial a ty juz blizniego obrazasz? A fe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Definicja Industriala IP: 213.17.170.* 20.08.02, 13:12 cze67 napisał: > ydorius napisa?: > > > > > Nie podlizuj sie˛ forumowiczom przyjacielu. > > Myslisz, z˙e jak sobie poplujesz na Boskiego Robcia, to Ci zaraz odpisza˛? > > > > Poza tym wez´ sie˛ za s?uchanie NIN, Ministry, Young Gods itepe, a nie > zadawaj > > durne pytania. > > Tylko Papiez odlecial a ty juz blizniego obrazasz? A fe! Właśnie byś się wstydził... Ja tu gierki psychologiczne stosuję, a ty mi tutaj bruździsz. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Definicja Industriala 20.08.02, 13:53 Przepraszam, już nigdy nie będę. Idę za karę poklęczeć na grochu i posłuchac Arki Noego... Może jeszcze sobie poczytam wywiadu Robcia L z liderem Limp Bizkit... A skoro już mam pokutę, to sobie poużywam: do łokmena nierobie, a nie będziesz niewinnych ludzi wciągał w jakieś swoje brudne industrialne gierki ))) .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Definicja Industriala 20.08.02, 14:09 a podziekowania w tej pracy potem beda dla tego co najtrafniej i zgodnie z Twoim oczekiwaniem poda definicje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Definicja Industriala IP: 213.17.170.* 20.08.02, 14:39 mallina napisała: > a podziekowania w tej pracy potem beda dla tego co najtrafniej i zgodnie z > Twoim oczekiwaniem poda definicje? Dokłanie tak jak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrosus Re: Definicja Industriala IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / 10.1.0.* 21.08.02, 13:53 ydorius napisał: > > Przepraszam, już nigdy nie będę. > Idę za karę poklęczeć na grochu i posłuchac Arki Noego... > Może jeszcze sobie poczytam wywiadu Robcia L z liderem Limp Bizkit... > > A skoro już mam pokutę, to sobie poużywam: > do łokmena nierobie, a nie będziesz niewinnych ludzi wciągał w jakieś swoje > brudne industrialne gierki ))) > > .y. Parafrazując naczelnego, powiem Ci tak: odpieprz się od Arki Noego > > ---------------------------------- > What is home without Plumtree's Potted Meat? > Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Definicja Industriala 21.08.02, 14:03 O Boże, powoli się z tego robi zjazd rodzinny!!! Przepraszam panie dochtór )))) .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrosus Re: Definicja Industriala IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / 10.1.0.* 21.08.02, 14:05 ydorius napisał: > > O Boże, powoli się z tego robi zjazd rodzinny!!! > Przepraszam panie dochtór > > )))) > > .y. Ni ma za co, Braciaszku > > ---------------------------------- > What is home without Plumtree's Potted Meat? > Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
tomex2 Re: Definicja Industriala 10.10.02, 15:53 ydorius napisał: > > Nie podlizuj się forumowiczom przyjacielu. > Myslisz, że jak sobie poplujesz na Boskiego Robcia, to Ci zaraz odpiszą? > > Poza tym weź się za słuchanie NIN, Ministry, Young Gods itepe, a nie zadawaj > durne pytania. > a od kiedy to te zespoły sa industrialne????????!!!!!!!!!!! Kto ci powiedział ze to industrial????? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Definicja Industriala 20.08.02, 14:44 Gość portalu: Crotalus napisał(a): > Podajcie jeśli można jakąś definicję muzyki industrialnej. Tylko w miarę > fachową, bo potrzeba mi do pracy. Z góry dzięki. 1. Bierzemy kota 2. Wsadzamy kota do pralki (bez wody) 3. Włączamy wirowanie 4. Nagrywamy 5. Całość odtwarzamy w zwolnionym tempie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Definicja Industriala IP: 213.17.170.* 20.08.02, 14:53 vulture napisał: > Gość portalu: Crotalus napisał(a): > > > Podajcie jeśli można jakąś definicję muzyki industrialnej. Tylko w miarę > > fachową, bo potrzeba mi do pracy. Z góry dzięki. > 1. Bierzemy kota > 2. Wsadzamy kota do pralki (bez wody) > 3. Włączamy wirowanie > 4. Nagrywamy > 5. Całość odtwarzamy w zwolnionym tempie Można kotka najpierw młotkiem trochę potraktować? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Definicja Industriala 20.08.02, 14:55 Nie znecac sie mi tu nad zwierzetami!!! Od tego jest inne forum! Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Definicja Industriala 20.08.02, 15:13 Precz od kotów. Mam dwa w domu i wcale nie mam ich zamiaru przyczyniać do definicji industrialu. Moim skromnym zdaniem industrial to taka forma sztuki, która powstaje poprzez sklecenie dźwieków wydobywających się ze zgrzytu wszystkiego co zgrzyta. Poza tym zgrzytem dochodzi jeszcze młot i kowadło oraz gruba baba trzymająca młot, tak dla podkreslenia powoagi sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Definicja Industriala IP: *.pl / *.gazeta.pl 20.08.02, 16:10 przypomiało mi sie jak Blixa Bargeld opowiadał jak zabrakło im kasy i perkusista musiał sprzedać sprzet a potem poszedł na złomowisko i sam skompletował sobie zestaw, zaczeli grac z taką perkusją i spodobało sie im to - do teraz Blixa nie może się nadziwic że krytycy piszą że EN wymyślili industrial. Odpowiedz Link Zgłoś
brovaar Re: Definicja Industriala 20.08.02, 16:28 Nie wiem czy to akurat EN wymyślili. Ostatnio natknąłem się na album Lou Reeda "Metal Machine Music" z 1975 roku, a EN powstało w 1980. Nawet taki klasyczny industrial jak Throbbing Gristle powstało w 1977 (płyta z 1977 "Second Annual Report" wydana przez Mute) Co państwo na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Definicja Industriala IP: *.pl 20.08.02, 16:34 Co to jest Throbbing Gristle, bo jestem niedoinformowany. Odpowiedz Link Zgłoś
brovaar Re: Definicja Industriala 20.08.02, 16:49 Throbbing Gristle to taka praindustrialna kapela z Wielkiej Brytwanii założona zdaje się przez członków Coum Transmissions(ohohoho początków industrialu się tam doszukują - założone w 1969!). Warto wymienić chyba najbardziej nazwisko Genesisa P. Orridge'a, który później (1981) założył równie chyba słynny albo bardziej Psychic Tv. Throbbing Gristle opisane na sposób łopatologiczny to mieszanina szumów o zmiennej częstotliwości(ale nie wszystko oczuwiście-to takie najbardziej industrialne). Wykorzystują tam hipnotyczne właściwości fal alfa itepe, i w ogóle taka jest "psychoaktywna". Odpowiedz Link Zgłoś
vulture TESCO DISCO 20.08.02, 16:54 Gość portalu: Crotalus napisał(a): > Co to jest Throbbing Gristle, bo jestem niedoinformowany. Pulsująca chrząstka. Taka formacja, która od 1977 do początku lat osiemdziesiątych nagrywała bardzo dziwne, dołujące i miejscami dość niesmaczne utwory. Polecam pierwszy album, "The First Annual Report" oraz może nieco bardziej przystępne "20 Jazz Funk greats" (z wymienionymi w tytule gatunkami nie ma zbyt wiele wspólnego). Prawdziwą masakrą są nagrania live - zresztą, jest sporo stron www poświęconych Throbbing Gristle. Zdjęcia grupy dopełniają obrazu całości. Niestety, obecnie dwójka byłych muzyków TG zajęła się umpa-umpa (działają jako Chris and Cosey). Ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś