michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 08.01.06, 22:36 A dziś, zainspirowany pewnym wątkiem: - teraz Steamhammer, - wcześniej Steppenwolf, Ten Years After i Taste - a na koniec Colosseum (aby zakończyć efektownie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.cable.tmark.pl 10.01.06, 22:53 faithless- insomnia, pobudza do zycia jak nescafe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:58 Gość portalu: justyna napisał(a): > faithless- insomnia, pobudza do zycia jak nescafe Ha! Nescafe - zdecydowanie najbardziej syficzny plyn kawopodobny - poza tym jedyna "kawa" jaka pija A mnie dzis dopadl deadline - posiedze sobie do pozna piszac na temat problemow ubostwa i biedy a towarzyszyc mi bedzie The Jesus And Mary Chain. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furry Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.system.szczecin.pl 11.01.06, 00:23 budka suflera cisza Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 14.01.06, 22:33 Witam Dziś pożegnałam Bułhakowa i witam Kafke. A przygrywać mi będzie: Secret Garden i Fryderyk Ch. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agraffka333 Usypiacze.... 11.01.06, 20:47 Ja lubię, tak powiedzmy, koło północy kiedy z czystym sumieniem mogę się położyć, puścić sobie Joy Division albo King Crimson, zazwyczaj "In the Court of The Crimson King"... Leżę na łóżku z zamkniętymi oczami, nic już nie jest ważne i... ta muzyka... Powoli zasypiam patrząc jeszcze na dym kadzidełka... Czy może być piekniej...? Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: Usypiacze.... 13.01.06, 04:25 Dzis leci Mazzy Star - " So Tonight That I Might See". Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 15.01.06, 22:28 Witam Z racji tego, że księżyc dziś świeci mi prosto w okno: Sonata księżycowa J.A.P Kaczmarek Muzyczka z "Marzyciela" Z. Preisner "Głosy" Pozdrawiam czytająco Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 16.01.06, 22:45 Witam Ja dziś w męskim towarzystwie: Pan Wojtaszczyk, Jasienica, Kafka kontra Pan Chopin, Rice, Możdżer, Sztaba. Zapowiada się ciekawa nocka. Tylko zimno trochę Idę po gorącą czekoladkę i kocyk i do pracy rodacy Miłej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Uff... 17.01.06, 00:16 Witam po dość długiej przerwie nie miałem okazji nic nowego odkryć Znalazłem jednak w swoich zbiorach Antoninę Krzyszton - i powiem, że 'perłowa łódź' to utwór który ukołysze mnie do snu... Ostatnie noce to był hardcore, więc leciał odpowiednio Rammstein, Ozzy Osbourne, Manson pozdrawiam nocnie Odpowiedz Link Zgłoś
pastorka Re: Uff... 17.01.06, 12:15 A ja....ja w nocy slucham muzyki relaksacyjnej. Dwie plyty, jedna to szum morza, druga to dźwięki z lasu- ale to tak na spokojne dni+ Sisi Light. Coś agresywnego...nie bardzo, co poniekiedy Rammstein, Disturbed, Radiohead...aż usnę Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 18.01.06, 23:15 Witam nocnie Z racji tego, że biało nie może być inaczej La finestra di fronte na dobry początek nocy.Unkle "Never, never, land" to też tak do śniegu pasuje. A na koniec Jazz cafe. Miłej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
theagata nie spać! słuchać! 22.01.06, 00:43 chyba nie zamarzliście? u mnie dzisiaj pobrzmiewa bardzo smakowite i rozgrzewające lullabies to paralyze QOTSA pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_p_r Re: nie spać! słuchać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 01:32 Witajcie Ja już niemal zamarzłem theagatko dlatego leci: Sting - 'desert rose' (za pomysłem - słuchajmy czegoś o pustyni) Roger Waters - 'it's a mirracle' - w taki dziwny nastrój mnie wprowadza ten utwór fadhel-shaker - 'ya-ghayeb' hisham abbas - 'Habibi Feno' Hakim - 'le le le le' Te trzy ostatnie kawałki - tak arabskie klimaty zdecydowanie rozgrzewają... pozdrawiam u mnie wg firefoxa -22 stopnie - tożto naprawdę zamarznąć można... (tak - to chyba niezbyt dobrze o mnie świadczy - temperaturę, jaka jest za oknem sprawdzam przez Internet... ) PS taka drobna dygresja - FF pokazuje pogodę dla: Poznan, Lubelskie Poland Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 22.01.06, 22:11 Witam Melduje, że jeszcze nie zamarzłam. Studniówka w taką pogode to jest przeżycie Nie trzeba było nic pić, żeby piruety odstawiać Dzisiaj posłucham sobie Pana Stycznia, dorwałam CocoRosie więc zapewne też dziś będzie pobrzdękiwać A na dobre zakonczenie Republika. Może by ze school dali sobie spokój aż się cieplej nie zrobi? Kto to widział w taki mróz za autobusem gonić Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 23.01.06, 00:21 natka_87 napisała: > Studniówka w taką pogode to jest przeżycie : ale nie była w plenerze? zaczęło się więc. końcowe odliczanie. ja się mentalnie przenoszę na gorący piach pustyni. KYUSS blues_ for_ red_ sun jutro ma świecić słońce. przy -20 to słabe pocieszenie zimno boli. muzyka łagodzi ten ból. magia. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 23.01.06, 00:29 theagata napisała: > > ja się mentalnie przenoszę na gorący piach pustyni. O, to jest myśl. Czas na Orphaned Land - "Sahara", a narazie było demo Melancholy, i sample jakichś duńskich hardcoreowych podrygów (As We Fight). > jutro ma świecić słońce. przy -20 to słabe pocieszenie Całkiem poważne. Za moim oknem w tej chwili -24,8... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: long Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.aster.pl 23.01.06, 09:40 SCOOTERA www.scootertechno.pl Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 23.01.06, 22:43 Odliczania czas zacząć Dziś walcze z polskim bo mi się próbna szykuje A w tle: Antony and the Johnsons Freak of nature Andreas Johnson Pan Styczeń i Czyżykiewiczem Pozdrawiam w rytm dance macabre Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 24.01.06, 00:05 ja się dzisiaj powtarzam. w oczekiwaniu na znormalnienie temperatury. żeby ten minus chociaż jednocyfrowy ... pzdr. ciepło od grzejnika Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 27.01.06, 01:03 miałam dzień dobroci dla siebie. chociaż nie tylko dla siebie. nie wytrzymałam i nabyłam drogą kupna coś co już od dawna zaprzątało moje myśli a teraz spowoduje niespanie nocne. to chyba przez T. Beksińskiego. za dużo o nim myślę. gotham - b_a_u_h_a_u_s bela legosi`s dead. i`m dead ... rozsmakowuję się pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 30.01.06, 00:35 QOTSA lullabies to paralyze pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 31.01.06, 00:57 dzisiaj klasycznie Lech Janerka dobranoc have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 03.02.06, 00:51 czuję ciągły niedosyt. Lech Janerka. do boju. dobranoc. do boju. dobranoc. do boju. dobranoc. do boju. dob... have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 06.02.06, 00:48 aktualnie wybrzmiewa deltaboo - bootis connection have fun Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 24.01.06, 23:24 Witam Disiaj przy czytaniu potowarzyszy mi Smooth Jazz Ever. Cztery płytki powinny wystarczyć na całą noc. Trochu cieplej się zrobiło ale herbatka musi być. Pozdrawiam ciepluchno Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 25.01.06, 01:57 Witam nocnie Mroźno straszecznie - temperatura już dawno przekroczyła wszelkie granice mojej akceptacji i tolerancji. TheAgatko - jednocyfrowy? Podobno na Antarktydzie jest -2 - przeprowadzamy się do zobaczenia Dzisiaj zapodałem sobie Dear Heather Cohena, ale jakoś nie wchodzi - chyba wrócę do starszych dat lata '70 - 'Songs Of Love And Hate' i moje ukochane 'famous blue snowcoat' - znaczy raincoat pozdrawiam ciepło mimo mrozu (ale dzisiaj -12, więc jest nadzieja...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sophie Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:55 polecam płytke Marillion "Marbles" Odpowiedz Link Zgłoś
theagata bez Fisha Marillion dla mnie nie istnieje 26.01.06, 00:05 nie słucham marbles ani żadnych kolejnych produkcji have fun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sophie Re: bez Fisha Marillion dla mnie nie istnieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:57 Ja jednak namawiam Cię do tej płyty świetny klimacik... na noc w sam raz.... Dla mnie ta płyta ma bardzo wazne miejsce w płytotece A teraz słucham chyba poraz...5 płytke Katie Melua "piece by piece" Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: bez Fisha Marillion dla mnie nie istnieje 31.01.06, 00:56 Gość portalu: Sophie napisał(a): > Ja jednak namawiam Cię do tej płyty ... > ale to jest zupełnie inna muzyka. już nie moja. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 26.01.06, 00:12 Antarktyda? wolałabym Alaskę albo Islandię w Reykjaviku dzisiaj + 8 i muzyka tam wspaniała też kusi u nas też się "ociepla" jest szansa na jednocyfrowy mentalnie pozostaję na gorącym piachu pustyni razem z QOTSA lullabies to paralyze wchodzi cudnie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Cudny tekst 26.01.06, 03:08 Witajcie Dzisiaj miałem ochotę na coś nowego... dla mnie nowego - poszperałem trochę... i mam <a href="http://urtica.linuxnews.pl/~kbryd/lyrics/display_song.php?id=4478">niebo do wynajęcia</a>... z widokiem na raj Myśląc "nic nie straciłem, pewnie tak jest i tam..." i wcale nie napiszę, że na dworze -6 stopni, żeby nie zapeszyć, bo znowu zrobi się jak było. (ale niektóre systemy grzewcze i tak nie wyrobiły i z jednych zajęć zwolnili, a że jutro mam tylko te jedne zajęcia, to cały dzień mam wolny - normalnie niebo z widokiem na raj ) pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Cudny tekst 26.01.06, 03:09 <a href="http://www.urtica.linuxnews.pl/~kbryd/lyrics/display_song.php?id=4478">niebo do wynajęcia</a> - więc to zadziała albo to: <A HREF="http://www.urtica.linuxnews.pl/~kbryd/lyrics/display_song.php?id=4478">niebo do wynajęcia</A> Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Cudny tekst 26.01.06, 03:10 to dla mnie zdecydowanie za mądre jest... www.urtica.linuxnews.pl/~kbryd/lyrics/display_song.php?id=4478 przepraszam za zamieszanie i sztuczny tłok Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Cudny tekst 26.01.06, 03:12 dlaczego nie działa... poddaję się ostatnie podejście (jak nie wyjdzie wkleję tekst tutaj) urtica.linuxnews.pl/~kbryd/lyrics/display_song.php?id=4478 i jeszcze raz przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maedma Re: Cudny tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:23 Ty się ucz chłopie bo cie wyleja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_p_r Re: Cudny tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 00:40 > Ty się ucz chłopie bo cie wyleja szczerze przyznam, że nie znam albumu - jaka to grupa? w którym roku album wydany? Znowu powróciliśmy do dwucyfrowych mrozów - z tej okazji Korn- trzeba odreagować. Nie podam tytułu utworu, bo to i tak nie ma sensu - nie rozróżniam utworów - jedna nawalanka, ale właśnie o to chodzi. Tak - od razu mi lepiej ps maedma - naprawdę niepotrzebnie się martwisz Odpowiedz Link Zgłoś
rep313 Re: Cudny tekst 27.01.06, 10:46 Niestety obecnie panowie z Korna to raczej biznesmeni niz muzycy. Kompletnie nie pojmuje kierunku, w ktorym poszli wydajac "Issues". Ostatnia plyte, ktora jeszcze "trawie" jest "Follow the Leader". Ehh....stare dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
rifkin Pink Floyd "The Wall" 27.01.06, 10:53 Taka bardzo mroczna kołysanka. Uwielbiam przy niej zasypiać. Odpowiedz Link Zgłoś
rifkin Re: Pink Floyd "The Wall" 27.01.06, 10:56 Sorki, że za dnia ale w domu nie mam netu więc piszę z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 30.01.06, 20:15 Nie ma litości Trzeba się do roboty brać bo już mniej niż 100 dni(( Najpierw sobie posłucham Marcina Stycznia, Air i Chopina a później dla kontrastu i dobrego snu Come Pozdrawiam już z cieplejszego otoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: Czego słuchacie w nocy? 30.01.06, 22:28 ostatnio głównie Bugge Wesseltoft "Yellow Is The Colour" na loopie Odpowiedz Link Zgłoś
maga01 Re: Czego słuchacie w nocy? 30.01.06, 23:42 Ja jednak napiszę nieco przed północą, ale czuję się poniekąd usprawiedliwiona, jako że przez najbliższe godziny ulubionych nocnych utworow zmieniać nie zamierzam Tak więc moja wieczorno-nocno-poranna playlista -płytowa: Opeth - Blackwater park Tool - Lateralus Diana Krall - When I look in your eyes -utworowa: RHCP: Under the bridge Pink Floyd: High hopes i Saucerful of secrets Jimi Hendrix: Burning of the midnight lamp Leonard Cohen: Chelsea hotel #2 Tool: H. King Crimson: Epitaph. A póki co idę losować płytkę na najbliższe parę godzin Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 01.02.06, 22:47 A ja dzisiaj posłucham Mogwaia "Happy songs for happy people" tak dla poprawiena humoru. Pozdrawiam znad sterty papierów i ksero Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 02.02.06, 00:59 aktualnie Sufjan Stevens w strzałach znikąd. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 02.02.06, 01:15 teraz wybrzmiewa Antony and the Johnsons. potem mogą być już tylko perełki - CocoRosie. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_p_r Re: Czego słuchacie w nocy? - chały strasznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 02:10 Witam serdecznie jako urodzony tandeciarz, fan wszelkiej chały, kiczu i szmiry, dzisiaj słucham: Söhne Mannheims 'Wenn Du Schläfst' i 'und wenn ein Lied' tylko nie krzyczcie podoba mi się pozdrawiam jeszcze serdeczniej niż powitałem Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? - chały strasznej 03.02.06, 00:48 Gość portalu: s_p_r napisał(a): > podoba mi się i o to chodzi przecież have fun Odpowiedz Link Zgłoś
elektryfikacja Re: Czego słuchacie w nocy? 02.02.06, 15:16 w nocy lubie sluchac spokojnej muzyczki, ktora saczac sie z wiezy, nie bedzie mi przeszkadzac w zasypianiu. polecam goraco: Air(moon safari). jedna z najlepszych plyt, jakie w zyciu slyszalam Odpowiedz Link Zgłoś
hlynur.bjorn Re: Czego słuchacie w nocy? 02.02.06, 15:35 Air uwielbiam ale ostatnio na dobry sen The Prodigy - Always Outnumbered Never Outgunned usypia jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 03.02.06, 02:08 aktualnie wybrzmiewa Bjork ale nie po angielsku a w ojczystym islandzkim. i Możdżer a `la Nirvana i nie tylko. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 04.02.06, 00:18 ladies and gentlman zapraszam na ostatni koncert Fisha z Marillion dzisiejszą noc wypełnia część pierwsza co za powalające intro - La Gazza Ladra ... have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 09.02.06, 00:29 sentymentalnie przenoszę w czasie na koncert Marillion 1988r. dzisiaj część II - micplaced childhood have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 10.02.06, 00:39 bauhaus - GOTHAM z koncertu na koncert ... chciałabym na taki prawdziwy. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
zamaskowanyatakkormorana Re: Czego słuchacie w nocy? 11.02.06, 00:25 My Bloody Valentine - Sometimes Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 13.02.06, 00:42 Porcupine Tree - warszawa ot, i znowu koncert. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_p_r zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 01:07 czego słucham? płyta - jak każda, której słucham w nocy - iście nocna oto jedna z 'recenzji; "Muzycznie jest to wszystko rzeczywiście na poziomie czołówki z "Wiadomości", to znaczy coś tam gra w tle, podoba się wszystkim i ogólnie nie przeszkadza. Za to temat ogromnie wzniosły i wzruszający, w ogóle niech się schowa "Stworzenie Świata" Haydna. Ogólnie rzecz biorąc murowany hit: banalne melodyjki, grafomańska megalomania tekstów, cukierkowa ckliwość tak zwanego "wydźwięku"... Nadęty, przesłodzony zlepek mechanicznych melodyjek, wytwór kompletnego beztalencia, bez sensu, napięcia i dramatyzmu. Złota płyta jak w banku." Nie do końca się z tym zgadzam - więcej - absolutnie się z tym nie zgadzam-chociaż pewnie coś z prawdy w tym niestety jest. Płyta mnie totalnie rozwaliła, wywołała trwały opad żuchwy do podłogi, dreszcze i jęk zachwytu. Generalnie - ciary pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: zagadka 05.02.06, 09:14 Gość portalu: s_p_r napisał(a): > "Muzycznie jest to wszystko rzeczywiście na poziomie czołówki z "Wiadomości" Wiadomości mówią same za siebie "Tu Es Petrus" Piotra Rubika. Na następny raz proszę o trudniejszą zagadke A ja się biorę do roboty...w tle Alberto Iglesias "Hable con ella". Pozdrawiam porannie Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 06.02.06, 23:09 Witam Coma, Lili Marlene i jeszcze pewnie coś...byle głośno w ramach nocy odstresowywania się Pozdrówko Odpowiedz Link Zgłoś