dd41 03.12.05, 19:42 Muzyka to moja pasja. Szukam chętnych do wspólnego muzykowania. Pozdrawiam i czekam na e-mail dd41@gazeta.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasthoff Re: Witam! 07.12.05, 17:14 Muzyka rownież jest moja pasją, ale na czym miałoby polegać wspólne granie. Zbyt mało informacji o sobie napisałaś, jakie rodzaje muzyki są Ci najbliższe, czy z przewagą muzyki klasycznej czy rozrywkowej, jakie jest Twoje wykształcenie muzyczne, jakie masz dokonania na tym dość szerokim polu, czy grasz amatorsko czy zawodowo, na jakim intrumencie grasz, czy śpiewasz, komponujesz. Czyli jest wiele niewiadomych, najpierw uchyl nieco rąbka tajemnicy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dd41 Re: Witam! 10.12.05, 20:11 Mieszkam we Wroclawiu.Mam własne kompozycje muzyczne,pisze tez teksty. Utwory z tekstem widzę w aranżacji gospel(może współpraca z chórem). Niezbedny skład instrumentalny to pianino,skrzypce,gitara i klarnet lub inny dęty.To jest minimum - nie ograniczam możliwości. Z moich ulubionych rodzajów muzycznych wymienię musical i operę. Interesujace dla mnie jest połączenie gatunków muzycznych jaki prezentuje zespół Night Wish (chyba Finlandia)i bardziej lagodne Andrea Bocelli. Wiadomo,że najtrudniej jest zacząć,ale może znajdę chetnych do wspólnych i ciekawych poszukiwan na tym muzycznym,szerokim...polu:) Zainteresowanych proszę o kontakt na e-mail. Pozdrawiam Odpowiedz Link
quasthoff Re: Witam! 11.12.05, 18:14 A ja jestem z Warszawy. Też zajmuję sie kompozycją, trochę aranżacją, gram na fortepianie, i oczywiście słucham muzyki, głównie klasycznej ze szczególnym uwzględnieniem form wokalnych, opera, oratorium, kantaty, pieśni. Niestety , nie miałem jeszcze możliwości grać w zespole choć pracuję zespołowo jako chórzysta. Hej! Odpowiedz Link
dd41 Re: Witam! 12.12.05, 18:27 Czy Twoje kompozycje ktos juz gra lub spiewa? Chetnie bym...posłuchała:) Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
quasthoff Kompozycje 13.12.05, 16:07 Jak na razie mozolnie wpisuje nutki do programu komputerowego CAKEWALK, poniewaz jeszcze nie mam elektronicznej klawiatury. Mam nadzieję, że kiedys sobie sprawię prezent ale na razie to przekracza moje możliwości finansowe. A jeżeli chodzi o style to próbuję wszystkiego, od klimatów renesansowych, wokalnych i wokalno instrumentalnych, przez formy barokowe i późniejsze aż po muzykę quasi jazzową, trochę rocka i popu. A także formy luźniejsze, nie należące do żadnego z tych stylów. Po prostu staram się wykorzystać swoją wiedze muzyczną i realizować to co mnie interesuje czyli skupiam się na aranżacji. Są to oczywiście próby amatorskie, na razie chowane do przysłowiowej szuflady. Może kiedyś coś z tego wyniknie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dd41 Re: Kompozycje 13.12.05, 16:45 Tez posługuje sie programami komputerowymi ale nie Cakewalk.Kiedys przejrzałam ten program i uznałam,że nie jest mnie odpowiedni.Nie korzystam więc z niego. Zamęczysz sie z tymi nutkami na...piechotkę! Widze,że to Twoje "szerokie pole" jest naprawde...rozległe:) Napisz na e-mail i jeżeli chcesz,możemy wymienic się swoim doswiadczeniem. Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
quasthoff Re: Kompozycje 13.12.05, 19:00 Nutki jak nutki. Rzeczywiście wolno się wpisuje, stale trzeba coś poprawiać, brzmienie jest takie sobie, tempa komputerowe czyli wiadomo jakie, równiutko, czyściutko i trochę nijako. Dopóki nie sprawie sobie prawdziwej klawiatury (moim marzeniem jest Roland Fantom X8) będzie kiepsko. Mam chyba niezłą wyobraźnię muzyczną, dość swobodnie poruszam się w różnych stylach, chyba też nieźle improwizuję na zadane tematy. Ale to wszystko w domowym zaciszu. Może trzeba wsiąść na jakiś stateczek i wypłynąć na szersze wody? Na razie kolędujmy! Odpowiedz Link
dd41 Re: Kompozycje 13.12.05, 21:18 Zależy na jaki stateczek chcesz wsiąść i dokąd chcesz...popłynąć. Czy chcesz odkrywac coraz ciekawsze brzmienia muzy elektro i możliwości jakie daje współczesna myśl w tym zakresie,czy bardziej cenisz sobie naturalizm i żywy przekaz artystyczny Twojego utworu.To są dwa różne światy. Elektronicznie-jestesmy w stanie stworzyć dzieła najbardziej zblizone do doskonałości,bezbłędne i odpowiednoi zaprogramowane.Fantastyczny i nieograniczony cyberświat... Jednak zauważyłeś już,że w pewnym momencie czegos Ci może zabraknąć.To bardzo ważne spostrzeżenie,bo pozwala na odpowiednie ukierunkowanie swojej twórczości. Dlatego ja szukam...muzyków:) Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
quasthoff Re: Kompozycje 13.12.05, 22:11 Są oczywiście dwie strony medalu. Jak wspomniałaś żywego przekazu muzycznego nic nie jest w stanie zastapić. I z tym się zgadzam. Człowiek i emocje, czyli to coś nieokreślone słowami, coś co nas porusza do głębi. Żywa muzyka zawsze będzie na pierwszym miejscu, poniewaz ona rodzi się w człowieku, powstaje w wyobraźni kompozytora czasami przefiltrowana cierpieniem, udreką, smutkiem lub też pozytywną, optymistyczną wizualizacją świata. Wspomniałem o elektronice nie dlatego by odrzucić to co przekazałem w powyższych słowach tylko aby zapis moich muzycznych myśli przekazać w jak najbogatszej formie. Oczywiscie, powinien wystarczyć papier nutowy i ołówek. Przecież twórcy obdarzeni słuchem wewnętrznym i muzykalnością nie muszą posługiwać sie instrumentem aby powstało dzieło muzyczne, czasami wybitne. Ale w dzisiejszych czasach nie jest juz tak jak w dawniejszych epokach, gdzie przy świecy, tracąc wzrok kompozytorzy tworzyli dzieła ponadczasowe. Jeżeli jest we mnie węwnętrzy impuls, potrzeba codziennego obcowania z dźwiękiem to taki instrument zastępujący orkiestrę jest optymalnym rozwiazaniem. Możliwość komponowania, aranżacji, wykorzystywania co prawda wirtualnych ale zupełnie niezłych brzmień, bynajmniej nie elektronicznych ale w postaci doskonałych sampli oryginalnych instrumentów to po prostu warsztat pracy dla wpspółczesnego muzyka-kompozytora. I dlatego będę na razie marzył. A może kiedyś? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dd41 Re: Kompozycje 15.12.05, 00:31 Spotkało sie dwóch marzycieli. O czym marzysz?Pyta jeden drugiego. -O niebieskich migdałach. -A Ty? -O żółtych Pewnie wyjdą...zielone:))) Odpowiedz Link
quasthoff Re: Kompozycje 15.12.05, 11:59 I to jest prawidłowa odpowiedź. Dzisiejsza biotechnika stworzyła żółte arbuzy, może stworzy niebieskie a tym samym zielone. A jeszcze pozostaje wolne miejsce w ultrafiolecie i podczerwieni. Odpowiedz Link
dd41 Re: Kompozycje 15.12.05, 23:30 Musze zdobyc odpowiednie informacje na temat mozliwości poszczegolnych instrumentów dętych.Kazdy ma swoje tzw.trudne dźwieki.Trzeba wiedziec,które to sa i starać się je omijac w kompozycjach muzycznych.Sa pewne ograniczenia w tym zakresie.Przydatny tu jest cały szereg waznych informacji z punktu widzenia muzyka,który ma grac.Interesuja mnie techniczne niuanse,które wiem,że potrafia bardzo utrudnić wspólne granie.Nie bardzo wiem gdzie szukac tych info:( Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
dd41 Re: Kompozycje 19.12.05, 01:32 "wpisuje nutki do programu komputerowego CAKEWALK" Najlepszy obecnie program to chyba SIBELIUS (chyba,że nie jestem na bieżąco).Mozna w nim rozpisac pieknie partytury na poszczególne instrumenty.Ja korzystam jeszcze z innego,ale Sibelius jest lepszy. Co do zakupu instrumentu,to zapytaj,czy jest kompatybilny z internetem.Nowa generacja potrafi bezposrednio pobierac i zapisać w pamięci nowe i wciąż uzupełniane ciekawe barwy. Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
quasthoff Re: Kompozycje 19.12.05, 09:17 Sibeliusa też mam, ale na razie jeszcze go nie rozgryzłem. Jest jeszcze FINALE ale to bardzo skomplikowany program. Odpowiedz Link
dd41 Re: Kompozycje 19.12.05, 18:36 "Sibeliusa też mam, ale na razie jeszcze go nie rozgryzłem" Moglabym Ci...pomóc:)) Pozdr.D. Odpowiedz Link
dd41 Zyczenia 23.12.05, 07:39 Spełnienia najskrytszych marzeń i tych...muzycznych:) Wesolych Swiąt i szczęścia w Nowym Roku 2006 D. Odpowiedz Link
quasthoff Re: Zyczenia 23.12.05, 13:42 I nawzajem. Szczęśliwych świąt i szczęśliwego całego roku. I następnych również. A marzenia muzyczne niech się spełnią. Odpowiedz Link
dd41 Stronka dla kompozytora 29.12.05, 07:25 Halo,marzycielu,zagladasz jeszcze tutaj czasem? Ciekawa stronka dla kompozytora,może się Tobie przyda:) www.aftertouch.art.pl/prawa.html Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
dd41 Re: Stronka dla kompozytora 04.01.06, 01:14 To nic... to tylko moja głowa w...chmurach:)) D. Odpowiedz Link
dd41 Re: Stronka dla kompozytora 07.01.06, 03:27 Podana wyżej stronka juz nie istnieje..:((( Autor nie opłacił abonamentu w ulala:((( Rozbój w biały dzień!!!!! Liczy sie tylko KAAAAAAAAAAAAAAASA!!!!!!!!!!!!!! Odszukałam fragment kopii ale poszczególne działy nie otwierają się. Co można zrobić,żeby stronka całkiem nie przepadła????????? Oto, zapisana przez G o o g l e, przedstawiona w formie tekstowej kopia strony www.ulalala.obywatel.pl/wstep.php z dnia 27 XII 2005 08:43:38 GMT. Kopia G o o g l e to obraz strony jaki znaleźliśmy przy ostatnim przeszukiwaniu Sieci. Z upływem czasu strona mogła się zmienić. Tutaj znajduje się aktualna wersja strony. Kliknij tutaj, aby otworzyć pełną kopię strony zawierającą obrazy. Aby utworzyć łącze lub zakładkę do tej strony, użyj następującego adresu url: www.google.com/search?q=cache:1Vc8ucx0x- IJ:www.ulalala.obywatel.pl/wstep.php+formy+muzyczne&hl=pl&lr=&strip=1 Odpowiedz Link
feline22 Re: Witam! 31.03.06, 21:52 Jeśli to nadal aktualne to podpisuję się pod tym obiema rękami. Mieszkam w Lubinie, od 10 lat gram na fortepianie. Odpowiedz Link
dd41 Re: Witam! 04.04.06, 09:21 Witam serdecznie! Aktualne:) Jeszcze nic sie nie dzieje. Napiszę do Ciebie. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
dd41 Re: Witam! 20.04.06, 23:30 Hej! Nie mam dostepu internetu i bardzo sporadycznie pisze:( Nie mam odpowiedzi na mojego e-maila do Ciebie... Pozdrawiam serdecznie Dorota Odpowiedz Link