Gość: Październik IP: 212.244.170.* 08.10.02, 09:18 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dethe Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? 08.10.02, 12:12 uo tu: www.tinder.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? 08.10.02, 12:29 www.ordet.it/tindersticks/tindersticks.htm Pozdrawiam fanów zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Październik Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? IP: 212.244.170.* 08.10.02, 16:29 Wielkie dzięki. Szukam również bootlegów. Może ktoś ma i się podzieli ? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? 08.10.02, 19:36 Gość portalu: Październik napisał(a): > Szukam również bootlegów. Może ktoś ma i się podzieli ? Oj ciężko Ci będzie. Ale walcz Odpowiedz Link Zgłoś
dethe Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? 08.10.02, 23:42 Gość portalu: Październik napisał(a): > Wielkie dzięki. Szukam również bootlegów. Może ktoś ma i się podzieli ? oj nie wiem... kojarzy mi sie jakas wloska firma wydajaca bootlegi - na pewno bylo tez tinder... sprobuje odkurzyc zasoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? IP: proxy / *.bci.net.pl 09.10.02, 11:11 miecio4 napisał: > <a href="http://www.ordet.it/tindersticks/tindersticks.htm"target="_blank">www. > ordet.it/tindersticks/tindersticks.htm</a> > > Pozdrawiam fanów zespołu. Dzięki za pozdrowienia...)) Odpowiedz Link Zgłoś
trueblue Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? 08.10.02, 19:42 Skąd bierzecie te wszystkie kapele? To chyba sztuka znaleźć coś takiego i napisać o tym jako pierwsza osoba. Reszta zmartwiona, że Październik był pierwszy szuka szybko kolejnej kapeli o której warto wspomnieć..to jakaś gra jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Październik Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? IP: 212.244.170.* 09.10.02, 09:06 Nie, to nie zabawa. Kapela tak naprawdę jest bardzo znana. Nagrywa regularnie od 1993r., a w radio była bardzo promowana przez T.Beksińskiego. Polecam wszystkim wrażliwcom.... A co powiecie Panowie o soundtrackach, bo tych jeszcze nie znam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? IP: proxy / *.bci.net.pl 09.10.02, 11:21 trueblue napisał: > Skąd bierzecie te wszystkie kapele? Ja Tindersticks poznałem bardzo przypadkowo...będąc jeszcze na pierwszym roku studiów, a więc jako bardzo młody człowiek, wpadłem do pewnego malutkiego sklepu muzycznego, a tam na środku pomieszczenia stał sobie tzw. grzebalec, w którym za śmieszne pieniądze można było wygrzebać bardzo fajne rzeczy (fajne, jak się poźniej okazało). Znalazłem tam pierwszą płytę Stabbing Westword i drugi album Tindrsticks (kupowałem w ciemno...)) ) - obie pozycje były na kasetach... Teraz jestem posiadaczem właśnie drugiego albumu i Curtains (wydali ja chyba 3 lub 4 lata temu). Obie płyty są znakomite. Wiem, ze Tinder...nagrali chyba z pięć lub sześć płyt, ale ja miałem okazję poznać tylko te dwie. Ponadto, Tindrsticks swojego czasu było bardzo popularne zarówno u Beksińskiego jak i Kaczkowskiego... > To chyba sztuka znaleźć coś takiego i napisać o tym jako pierwsza osoba. > Reszta zmartwiona, że Październik był pierwszy szuka szybko kolejnej kapeli o > której warto wspomnieć..to jakaś gra jest? )) Zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? 09.10.02, 13:20 Gość portalu: MoleR napisał(a): > Wiem, ze Tinder...nagrali chyba z > pięć lub sześć płyt, ale ja miałem okazję poznać tylko te dwie. Musisz koniecznie posłuchac pierwszej ich płyty (też bez tytułu). Ale to nie zmienia tego ze druga jest majstersztykiem. Póżniej to juz niestety było dużo gorzej( Dwie pierwsze płyty Walkabouts też są niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 09.10.02, 13:27 Moim zdaniem pierwsze dwie i Curtains sa świetne potem zespół nie rozwijał się już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? IP: proxy / *.bci.net.pl 09.10.02, 13:55 Gość portalu: Jack napisał(a): > Moim zdaniem pierwsze dwie i Curtains sa świetne potem zespół > nie rozwijał się już. A czy po Curtains nie nagrali już tylko jednej płyty? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? 09.10.02, 18:23 Gość portalu: MoleR napisał(a): > A czy po Curtains nie nagrali już tylko jednej płyty? Nie licząc muzyki do filmów dyskografia wygląda tak: -Tindersticks (z panią na okładce) -Tindersticks (z facetem na okładce) -Curtains -Simple Pleasures -Can Our Love Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 09.10.02, 19:28 miecio4 napisał: > Gość portalu: MoleR napisał(a): > > > > A czy po Curtains nie nagrali już tylko jednej płyty? > > > Nie licząc muzyki do filmów dyskografia wygląda tak: > -Tindersticks (z panią na okładce) > -Tindersticks (z facetem na okładce) > -Curtains > -Simple Pleasures > -Can Our Love I jeszcze składanka "Donkeys 92 - 97" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Gdzie znajdę teksty TINDERSTICKS ? IP: proxy / *.bci.net.pl 09.10.02, 13:51 miecio4 napisał: > Gość portalu: MoleR napisał(a): > > > > Wiem, ze Tinder...nagrali chyba z > > pięć lub sześć płyt, ale ja miałem okazję poznać tylko te dwie. > > > Musisz koniecznie posłuchac pierwszej ich płyty (też bez tytułu). > Ale to nie zmienia tego ze druga jest majstersztykiem. > Póżniej to juz niestety było dużo gorzej( > Dwie pierwsze płyty Walkabouts też są niezłe. Walkabouts jakąś płytę nagrywali w Polsce...nie wiem niestety którą, bardzo mało ich słyszałem... > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Październik Re: something about the Walkabouts.... IP: 212.244.170.* 10.10.02, 09:01 The Walkabouts to trochę inna parafia. Osobiście bardzo,bardzo lubię ich słuchać, ale wiem,że niektórych nudzą. Ja mam chyba 7 płyt i mogę słuchać na okragło, bo z wielką przyjemnością (tego rodzaju odczuć nie mam przy słuchaniu innych, za to mam inne). Płyta nagrana w Polsce to chyba Nighttown, ale sądzę,że zadecydowały tu względy ekonomiczne. Zespół raz po raz nagrywa z orkiestrami czy zespołami kameralnymi i w tym wypadku brali udział muzycy warszawscy.Miło, bo wszyscy wymienieni z imienia i nazwiska na płycie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś