mcgoo Re: Ulubione c o v e r y 08.12.05, 20:24 small town boy -covera gra chyba paradise lost w orginale bronski beat Odpowiedz Link Zgłoś
e_white Re: Ulubione c o v e r y 08.12.05, 20:30 Fugees "Killing me softly" Ryan Adams "Wonderwall" Adam Ant Farm (czy jakoś podobnie) "Smooth criminal" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Ulubione c o v e r y IP: *.range86-138.btcentralplus.com 08.12.05, 21:47 true colors nie do zniesienia w oryginale, grane przez leatherface staje się bardzo apetyczne. szkoda, że słuchając nie można zapomnieć o philu collinsie. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 10.12.05, 15:38 Nothing Comperes 2U - Sinead O`Connor pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Ulubione c o v e r y IP: *.chello.pl 28.05.06, 21:51 a nie spiewala tego cyndi lauper? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Ulubione c o v e r y 10.12.05, 16:47 Bardzo lubie cover MOVE OVER Janis Joplin jaki zrobila Bartosiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss.didi Re: Ulubione c o v e r y IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 10.12.05, 17:07 juz kiedys byl taki watek ale co tam: the postal service "against all odds" tiamat "sympathy for the devil" wallflowers "heroes"(bo on ma taki sliiczny gloos) pewnie jeszcze jakies ale nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
medved666 Re: Ulubione c o v e r y 10.12.05, 21:08 i jeszcze Nirvana - The man who sold the world i jeszcze Metallica cała The $6.65 EP - Garage days revisited i jeszcze jest coś takiego jak zespoły same nagrywające nowe wersje swoich własnych kawałków, np Samael z After the Sepulture i Into the pentagram.. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Ulubione c o v e r y 11.12.05, 00:36 o przypomniales mi plyta xytrasa "passage", w sumie jakby cover Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Ulubione c o v e r y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 15:11 Milczenie owiec - "frozen" (Madonny) Sting& David Sanborne- "ain't sunshine" Alanis Morissette - "king of pain" (Stinga) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły miś Re: Ulubione c o v e r y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 20:55 i jeszcze G'nR - Sympathy for the devil (również zrobione przez Laibach) Berzerker - Day of Suffering Morbidów Odpowiedz Link Zgłoś
mistya Re: Ulubione c o v e r y 15.12.05, 18:45 In Strict Confidence "Sad But True"; Ales Brichta "Noc Kouzel" ("Poison" Alice Cooper), "Slecna Zavist" ("Lady in black"), zreszta obie płyty "Legendy" i "Legendy 2"; Odpowiedz Link Zgłoś
torquemado Re: Ulubione c o v e r y 15.12.05, 21:43 "Cortez the Killer" Neila Younga w wersji GOV'T MULE "In A Manner Of Speaking" Tuxedomoon w wersji MARTINA GORE'A(Depeche Mode) Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: Ulubione c o v e r y 16.12.05, 09:18 Kate Bush "Sexual healing" Mary J.Blige/Bono "One" Alicia Keys/Bono "Don't give up (Africa)" Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 22.12.05, 00:45 Ostatnio często słyszę i bardzo lubię: In My Life - Ozzy Osbourne. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu All Along... 16.12.05, 09:21 All Along The Watchtower - oryginał Bob Dylan, wykonanie Jimi H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul_to_squeeze Re: Ulubione c o v e r y IP: *.icpnet.pl 17.12.05, 19:06 a pogodne wykonanie 'man in the box' aic przez richarda cheese'a i lounge against the machine mozna potraktowac w kategorii uroczej ciekawostki przyrodniczej, na przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 17.12.05, 19:33 To co robi Richard Cheese to mistrzostwo świata w przerabianiu niemal wszystkiego na bieżąco. Zgadzam się - urocza ciekawostka przyrodnicza pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
soul_to_squeeze Re: Ulubione c o v e r y 18.12.05, 00:11 theagata napisała: > To co robi Richard Cheese to mistrzostwo świata w przerabianiu niemal > wszystkiego na bieżąco. Zgadzam się - urocza ciekawostka przyrodnicza > > pzdr. o tak, dawno sie tak nie ubawilam jak przy Cheese'owych coverach, ale ten temat kwalifikowalby sie pewnie na oddzielny watek.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Ulubione c o v e r y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:38 theagata napisała: > To co robi Richard Cheese to mistrzostwo świata w przerabianiu niemal > wszystkiego na bieżąco. Zgadzam się - urocza ciekawostka przyrodnicza > > pzdr. Zenujace sa te jego proby przerabiania rockowych klasykow a to co zrobil z "Smells Like Teen Spirit" to po prostu profanacja. Myslalem, ze punkowe covery ocieraja sie o strefe denna (czyli "byle szybko, byle glosno i bez melodii + obowiazkowo punkowa perka") ale ten przebil to dno i lezy trzy metry pod mulem. <rzyg!> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Ulubione c o v e r y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:40 Aaa...zeby nie bylo - to nie tak, ze nie odpowiada mi punkowa estetyka ale...po "Sound Of Silence" w czyims tam wykonaniu stwierdzilem, ze to juz nie bylo smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Ulubione c o v e r y 09.07.06, 15:23 Richard Cheese otwiera i zamyka mi sesje Windows w domowym kompie ) Uwielbiam jego wersje "War Ensemble" Slayera i "Rock The Casbah" The Clash A mniej kabaretowo to bardzo sobie cenię "Nazi Punks Fuck Off" Dead Kennedys w po prostu miażdżącym wykonaniu Napalm Death (marzy mi się remaster płyty "Virus 100"), Toolowe "No Quarter" i (o dziwo) "Battle Of Evermore" Led Zep w wersji Heart, "Hurt" NIN w wykonaniu nieodżałowanego Johnny'ego Casha i "Songs To The Siren" Tima Buckley'a w wersji This Mortal Coil. No i jeszcze Fantomasowe wykonanie kołysanki Komedy do "Rosemary's Baby" Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 17.12.05, 19:36 Dzisiaj zostało mi to przypomniane: słodki Sid Vicious "My Way" Sinatry. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Ulubione c o v e r y 17.12.05, 19:56 Sleeping Annaleah- Nick Cave & BS Something's Gotten Hold of My Heart- Nick Cave & BS "Tainted love"- Marilyn Manson Fever- Michael Bubble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: Ulubione c o v e r y IP: *.chello.pl 28.12.05, 21:45 Nick Cave -Avalanche L.Cohena - sluchac w absolutnej ciszy Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 28.12.05, 21:54 Gość portalu: Cezar napisał(a): > sluchac w absolutnej ciszy > Ale czy to w ogóle jest możliwe ??? have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 07.01.06, 13:27 To jest jeszcze bardzo świeże Hello - Lionel Richie / INCUBUS have fun Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 12.03.06, 11:21 PLACEBO Daddy Cool / Frank Farian & George Reyam. Running Up That Hill / Kate Bush. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegasus Re: Ulubione c o v e r y IP: 80.51.147.* 17.12.05, 20:03 Nirvana vs Adam Freeland - Smells Like Teen Spirit 2003 madonna_-_holywood_paul_oakenfold_remix Coldplay - Clocks (The Heaven & Earth Division Remix) Blur - Song 2 (ViperXXL RMX) Depeche Mode - Dream On (Dave Clarke Club Mix) i duzo wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Ulubione c o v e r y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 22:45 moje 3 ulubione covery to: 1)Milczenie Owiec - Frozen świetnie przerobiony kawałek 2 razy szybciej zagrane 2 razy głosniej zaspiewane od Madonny, a te gitarki na wstepie miodzio! 2)Korn - Word Up nie wiedziałem ze to cover, gdy uslyszałem pierwowzór to byłem pełen podziwu ze z takiej kiespkiej piosenki zrobili cos takiego 3)All Saints - Under The Bridge Zwrotki zaspiewane fatalnie, ale refren bardzo fajnie paniom wszyszedl, duzy plus to skreczowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Ulubione c o v e r y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 12:31 Właśnie wczoraj usłyszałam wersję live utworu "This woman's work" Kate Bush w wykonaniu Kathryn Williams.Naprawdę pięknie to zaśpiewała ,w moim odczuciu wyszło jej to zdecydowanie lepiej niż Maxwellowi... Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:09 "Hound Of Love" Kate Bush w chwackiej wersji Futureheads! Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:09 "One" U2 w wersji Johnny'ego Casha Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:11 "Nothing Compares 2 U" Prince'a w wersji... Stereophonics Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:19 "All Along The Watchtower" Dylana w wersji Paula Wellera.W ogóle jego płyta z coverami - "Studio 150" jest znakomita! Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:21 O "Jolene" i "I Will Always Love You" Dolly Parton (White Stripes/Whitney Houston) pewnie już ktoś pisał.Ale o "Stairway To Heaven" w jej wersji? )) Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:24 "House Of The Rising Sun" w wersji Sinead O'Connor Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:25 "Streets Of London" w wersji Sinead O'Connor... Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:27 "Because The Night" Patti Smith połączone z "The Pan Within" w koncertowym wykonaniu The Waterboys. No i "Why Should I Love You" Kate Bush w wykonaniu Mike'a Scotta. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia-kama Re: Ulubione c o v e r y 30.09.07, 17:29 "Eye of the tiger" z Energy 2000 z roku aktualnego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:31 "What A wonderful World" Armsrtronga w 2 wersjach: Nocka Cave'a i Shane'a MacGowana ("Nie on nie był pijany.On był po prostu b.b.chory") oraz Joeya Ramone.Zaczyna się jak "Anarchy in the UK" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Ulubione c o v e r y IP: *.new-york-32rh16rt.ny.dial-access.att.net 08.03.07, 02:33 Old Man (N.Young) w wykonaniu Dylana Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 15.03.07, 15:14 Bryan Ferry nagrał cały album z coverami Boba Dylana "Dylanesque" i tak jak nie przepadam za jego twórczością tak akurat ta sztuka udała mu się wspaniale; czego nie moge powiedzieć o najnowszej płycie "Twelve" Patti Smith z coverami różnych artystów, bo jest bardzo słabiutka. Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Ulubione c o v e r y 27.03.07, 13:07 theagato - premiera "Twelve" Patti Smith jest dopiero w kwietniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 27.03.07, 13:51 tenebre napisała: > theagato - premiera "Twelve" Patti Smith jest dopiero w kwietniu.... 17. kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Ulubione c o v e r y 02.04.07, 15:53 Pytam zatem skąd tak dobrze znasz zawartość całej płyty, skoro premiera jest 17 kwietnia? Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 02.04.07, 22:09 tenebre napisała: > Pytam zatem skąd tak dobrze znasz zawartość całej płyty miałam okazję posłuchać przedpremierowo {1 raz, legalnie} Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Ulubione c o v e r y 03.04.07, 12:03 No cóż jeden raz jak dla mnie to zdecydowanie za mało, żeby rzetelnie ocenić materiał. Tak się dopytuję, bo sama też miałam legalną okazję przesłuchać w sumie 5 utworów z tej płyty i wcale nie uważam, że jest słabo. Ciekawa jestem jak w wersji Patti zabrzmiał utwór "White Rabbit" i bardzo liczę, że się nie rozczaruję Odpowiedz Link Zgłoś
jemmo Re: Ulubione c o v e r y 12.04.07, 13:37 dwa fajne covery velvet undergorund, z manchesteru: joy division 'sister ray', na koncertach paris angels 'what goes on', na (jedynym) albumie 'sundew' Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 12.04.07, 15:02 tenebre napisała: > Ciekawa jestem > jak w wersji Patti zabrzmiał utwór "White Rabbit" i bardzo liczę, że się nie > rozczaruję to nie jest tak że cała płyta jest nieudana, jest na niej kilka fajnych coverów: 1. "White Rabbit" [Jefferson Airplane] więc się nie rozczarujesz 2. "Everybody Wants To Rule The World" [Tears for Fears] 3. "Mindight Rider" [The Allman Brothers] 4. "Gimme Shelter" [The Rolling Stones] ale tylko 4 dobre utwory na 12 to za mało zeby powiedzieć że to jest dobra płyta szczególnie słabo Patti wypada tutaj w utworach Jimi Hendrixa, Boba Dylana, The Doors, Nirvany - po prostu jej wokal nie pasuje do takiej muzyki, aż przykro słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Ulubione c o v e r y 17.04.07, 16:11 No cóż theagato - zgadzam się z Tobą tylko częściowo. Zdążyłam się już osłuchać z tą płytą i uważam, że zrobiony w stylu "porch" cover Nirvany jest bardzo interesujący, a "Soul Kitchen" The Doors po prostu świetny. Natomiast w ogóle nie podoba mi się "Everybody Wants To Rule The World", ale to chyba ze względu, że wersja oryginalna też mnie na kolana nie powala. "White Rabbit" jednak wolę w niezapomnianym wykonaniu Grace Slick - zresztą żaden z do tej pory zrobionych coverów tego kawałka (a było ich już całkiem sporo) nie dorósł do pięt oryginałowi. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 21.04.07, 14:20 tenebre napisała: > nie podoba mi się "Everybody Wants To Rule The World", ale to chyba ze > względu, że wersja oryginalna też mnie na kolana nie powala. a mi się podoba ten cover właśnie ze względu na to, że z popowej piosenki Patti zrobiła kawałek rocka Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 21.04.07, 14:24 A Tribute To Joni Mitchell - covery Joni Mitchell w wykonaniu różnych artystów, na uwagę zasługują przede wszystkim Sufjan Stevens, Bjork i Elvis Costello. Odpowiedz Link Zgłoś
nephilim79 Re: Ulubione c o v e r y 29.05.07, 14:54 "Day Before You Came" Abby w wersji Steven'a Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 10:31 "What A wonderful World" Armsrtronga w 2 wersjach: Nicka Cave'a i Shane'a MacGowana ("Nie on nie był pijany.On był po prostu b.b.chory") oraz Joeya Ramone.Zaczyna się jak "Anarchy in the UK" Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 14:22 "Hit Me Baby One More Time" w wykonaniu grupy Travis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ulubione c o v e r y IP: *.chello.pl 29.03.06, 14:48 nie mogłeś zamieścić tego wszystkiego w jednym poście? Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 15:00 nie mogłem - co sobie przypomniałem, chciałem od razu przytoczyć b. przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Ulubione c o v e r y 19.10.06, 15:42 "Summertime" Gershwina w wersji Billy'ego Stewarta - odjazd Odpowiedz Link Zgłoś
medusa_uk Re: Ulubione c o v e r y 19.10.06, 15:50 Jack The Ripper - cover w wykonaniu My Chemical Romance XD Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 21.10.06, 14:50 Butchering The Beatles - rewelacyjny album z 12 coverami Beatlesów w interpretacjach 50 największych gwiazd ciężkiego rocka: 01. "Hey Bulldog" Alice Cooper - wokal Steve Vai - gitar Duff McKagen (Velvet Revolver / Guns n' Roses) - bas Mikkey Dee (Motörhead) - perkusja 02. "Back In The USSR" Lemmy Kilmister (Motörhead) – wokal/bas John5 (Marilyn Manson / Rob Zombie) - gitary Eric Singer (Kiss / Alice Cooper) - perkusja 03. "Lucy In The Sky With Diamonds" Geoff Tate (Queensrÿche) – wokal Michael Wilton (Queensrÿche) - gitara Craig Goldy (Dio) - gitara Rudy Sarzo (Dio) - bas Simon Wright (Dio) - perkusja Scott Warren (Dio) - klawisze 04. "Tomorrow Never Knows" Billy Idol - wokal Steve Stevens (Billy Idol) - gitara Blasko (Ozzy Osbourne) - bas Brian Tichy (Billy Idol) - perkusja 05. "Magical Mystery Tour" Jeff Scott Soto (Yngwie Malmsteen / Soul Sirkus) - wokal Yngwie Malmsteen (Rising Force / Alcatrazz) - gitara Bob Kulick, (Meat Loaf / Paul Stanley Band) - gitara Jeff Pilson (Dokken / Roreigner) - bas Frankie Banali (W.A.S.P. / Quiet Riot) - perkusja 06. "Revolution" Billy Gibbons (ZZ Top) – wokal/gitara Vivian Campbell (Def Leppard) - gitara Mike Porcaro (Toto) - bas Gregg Bisonnette (David Lee Roth / Ringo Starr Band) - perkusja Joseph Fazzio (Superjoint Ritual) - perkusja 07. "Day Tripper" Jack Blades (Night Ranger / Damn Yankees) - wokal Tommy Shaw (Styx / Damn Yankees) - wokal Doug Aldrich (Whitesnake / Dio) - gitara Marco Mendoza (Whitesnake / Thin Lizzy) - bas Virgil Donati (Steve Vai / Soul Sirkus / Planet X) - perkusja 08. "I Feel Fine" John Bush (Anthrax) - wokal Stephen Carpenter (Deftones) - gitara Mike Inez (Ozzy Osbourne / ALICE IN CHAINS) - bas John Tempesta (The Cult / Testament) - perkusja 09. "Taxman" Doug Pinnick (Kings' X) - wokal Steve Lukather (Toto) - gitara Tony Levin (John Lennon / Peter Gabriel) - bas Steve Ferrone (Eric Clapton / Tom Petty) - perkusja 10. "I Saw Her Standing There" John Corabi (Motley Crue) - wokal Phil Campbell (Motorhead) - gitara C.C. Deville (Poison) - gitara Chris Chaney (Janes's Addiction) - bas Kenny Aronoff (Smashing Pumpkins / Jon Bon Jovi) - perkusja 11. "Hey Jude" Tim "Ripper" Owens (Judas Priest / Iced Earth) - wokal George Lynch (Dokken / Lynch Mobb) - gitara Bob Kulick (Meat Loaf / Paul Stanley Band) - gitara Tim Bogert (Vanilla Fudge / Beck / Bogert & Appice) - bas Chris Slade (AC/DC) - perkusja 12. "Drive My Car" Kip Winger (Winger) - wokal Bruce Kulick (Kiss / Grand Funk) - gitara Tony Franklin (The Firm / Whitesnake) - bas Aynsley Dunbar (Whitesnake / Journey) - perkusja Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: Ulubione c o v e r y 29.03.06, 14:47 Personal Jezus w wykonaniu Casha Wild Honey Pie w wykonaniu The Pixies Tommorow Never Knows w wykonaniu Ścianki Pancho w wykonaniu BPB i Tortoise Enter The Dragon w wykonaniu Euroboys aka Kare And The Caveman Nowhere Man w wykonaniu Low Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belsie Re: Ulubione c o v e r y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:09 "Stripped" DM - Rammstein "Loosing my religion" REM - Tori Amos "Pies" Świetlików - taki jakby cover the Stooges ("jakby" bo polsku) i (o zgrozo!!!) "Can't Get You Out Of My Head" Kylie Minogue w wersji Tomka Makowieckiego (shame on me...) Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ulubione c o v e r y 10.08.06, 21:38 Primus - Have A Cigar / Pink Floyd. {właśnie wybrzmiało w AR} Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena1982 Re: Ulubione c o v e r y 26.08.06, 19:17 "DO zakochania jeden krok" GOLDEN LIFE, świetna rockowa wersja utworu Andrzeja Dąbrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś