zdzislaw_dyrman 08.11.02, 10:23 Ponieważ Mikołajki zbliżają się wielkimi krokami takowy wątek pozwoliłem sobie rozpocząć. Ja osobiście nie pogardziłbym nową Ścianką, ale pewnie kupie sobie wcześniej)) Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aimarek Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.toya.net.pl 08.11.02, 10:29 zdzislaw_dyrman napisał: > Ponieważ Mikołajki zbliżają się wielkimi krokami takowy wątek pozwoliłem > sobie rozpocząć. Ja osobiście nie pogardziłbym nową Ścianką, ale pewnie kupie > sobie wcześniej)) > > Pozdrawiam ciepło. Kurde, wiesz co? Jak zobaczyłem tytuł wątku (jeszcze zanim przeczytałem to co napisałeś w poście) to pomyslałem sobie o "Białych wakacjach" właśnie Niech żyje Ścianka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balanescu Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.media4.pl 08.11.02, 10:37 ściankę już mam. Chciałbym dostać płytę Jima O'rourke sprzed kilku lat pt. Bad timing. Tak bardzo chcę ją mieć, a kosztuje... ech.. 80 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aimarek Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.toya.net.pl 08.11.02, 10:45 Gość portalu: balanescu napisał(a): > ściankę już mam. No i jakie wrażenia? Kupię ją tak czy inaczej, ale ciekaw żem opinii kolegi. "Dni wiatru" były wg mnie genialne. Dla mnie to być może najważniejsze wydarzenie w polskiej muzyce rockowej (choć to określenie raczej nieadekwatne do tego, co znalazło się na tym albumie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balanescu Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.media4.pl 08.11.02, 14:53 wiesz, kupiłem tę płytę następnego dnia po ich koncercie, który rzucił mnie na kolana. I warto było. Ma się nijak do poprzedniej - ale mnie to nie przeszkadza. Nagrana jest w jakimś stopniu w manierze bliskiej nurtowi avant- pop, co w moich ustach jest olbrzymim komplementem No i echa jakby Sonic Youth? Velvet Underground? Przefiltrowali owe najlepsze możliwe wpływy przez swoją niebanalną muzyczną wyobraźnię - i mamy Białe wakacje - bardzo przyjemną w słuchaniu, choć mozę mało odkrywczą płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 08.11.02, 10:49 Pearl Jam "Riot Act", ale pewnie kupie saobie szybciej, bo nie wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxine Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 11:06 A ja bym chciała Ściankę,The Music,Norah Jones i nowe the best U2.Ale ponieważ moja mama jest niefajna to kupię sobie sama Odpowiedz Link Zgłoś
viacheslav Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 08.11.02, 11:57 Down - Nola [tydzien temu kupilem DownII i juz nie moge wytrzymac] nie pogardzil bym tez Echobrain'em Jak ktos chcialby mi zrobic niespodzianke moge podac adres karp Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius TO STRASZNE!!! 08.11.02, 12:06 Nie wierzę... A było tak fajnie... I nagle ten wątek... Ludzie... Dlaczego to robicie... Jest początek listopada... Mikołajki za miesiąc... Wigilia za prawie dwa... Już i tak na mieście zaczynają się pojawiać wszelkie odpustowo badziewne mikołaje, pieprzone aniołki, które widziały jedynie fabryki w Chinach, a na pewno żadnego nieba... sztuczne choinki... Co roku ogarnia mnie rozpacz... Zaczyna się od reklam Coca Coli ze Świętym Mikołajem... A potem półtora miesiąca rozpaczy... No place to hide. Jak zombie na Halloween wychodzą spod ziemi srebrne łańcuchy, przebierańce, gwiazdki z nieba i Trzej Królowie... I OK... Tylko czemu wyłażą już w listopadzie? Boją się, że się spóźnią..? modrzew, .y. P.S. Żeby nie było, że nie muzycznie... W Święta będę słuchać God hates us all, Hell awaits oraz Kill'em all... ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: TO STRASZNE!!! IP: *.ds.uj.edu.pl 08.11.02, 12:28 ydorius ma trochę racji, ale, co mi tam, napiszę, że chciałabym dostać Bjork "Family tree", i nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw_dyrman Do Ydorius 08.11.02, 13:27 ydorius napisał: > Ludzie... > Dlaczego to robicie... > Jest początek listopada... Mikołajki za miesiąc... Wigilia za prawie dwa... Już > > i tak na mieście zaczynają się pojawiać wszelkie odpustowo badziewne mikołaje, > pieprzone aniołki, które widziały jedynie fabryki w Chinach, a na pewno żadnego > > nieba... sztuczne choinki... > Co roku ogarnia mnie rozpacz... Zaczyna się od reklam Coca Coli ze Świętym > Mikołajem... A potem półtora miesiąca rozpaczy... > No place to hide. Ale wytłumacz mi co jest odpustowego i sztucznego w dawaniu sobie prezentów. MAsz jakieś złe wspomnienia, dostawałeś rózgi, dowiedziałeś się za wcześnie że nie ma Mikołaja? Trochę szkoda. A jeśli Ci się nie podoba tytuł wątku to sobie zamień Mikołaja na imieniny - chyba , że też Ci się kojarzą nienajlepiej. No to już Ci nic nie poradzę. Pozdrawiam i życzę (nie na Świeta, of koz) żebyś miał "Plejs tu hajd" Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Do Zdzisław 08.11.02, 14:33 Masz rację, jestem dość smutnym człowiekiem, który nie zaznał ciepła ni innych uczuć wyższych... Ponieważ całkiem niedawno mój przyjaciel pisał o dobrej atmosferze na forum, postaram się już jej więcej nie psuć. Jeszcze tylko mała linka. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10043&w=3261712 modrzew, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.getin.pl 08.11.02, 13:01 Z pewnością nie płytę Alicji Janosz!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 08.11.02, 14:26 Cos CFE DEL MAR. Najchetniej "Volume 9". Podobno najlepsza )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.unused.zigzag.pl 08.11.02, 16:15 Nowa plyte Jopek&Metheny. Moze tez cos starszego, dobrego z jazzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 08.11.02, 18:00 "yanqui u.x.o." - godspeed you black emperor Ale nie wiem czy nie uprzedzę Mikołaja - zamierzam ję kupić gdy tylko pojawi się na horyzoncie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cupidstunt Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.11.02, 21:32 zdecydowanie Thievery Corporation - Richest Man In Babylon, mimo ze mam to juz dawno na mp3, to jednak bede w pelni usatysfakcjonowany gdy bede mogl sobie posluchac tego z oryginalu, szkoda ze nie mozna dostac nigdzie w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 08.11.02, 21:42 Smile (1967) The Beach Boys Capitol ST-2580 [LP]; Not Released Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 08.11.02, 23:20 Ja bym chciała dostać coś do słuchania w nocy ale jeszcze nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.opa-carbo.com.pl 09.11.02, 00:26 Jakikolwiek album w mp3 następujących artystów: BILL FRISELL FRED FRITH HENRY COW ARTO LINDSAY NAKED CITY PAINKILLER -------------------------------------- marekz@galileusz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balanescu Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.media4.pl 09.11.02, 08:25 hej, ale powiedz - czemu w głowie ci tylko to mp3??? już kolejny raz czytam twoj wpis - w każdym z nich mowa o mp3. Przeciez jakość tego względem audio jest kiepściutka - wręcz denna, a poza tym płyta dla fana muzyki zazwyczaj (chyba) jest czymś w rodzaju fetysza, no nie? ja słucham mp3jek tylko wtedy, gdy jestem do tego zmuszony pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: 62.233.204.* 09.11.02, 03:22 Amon Duul II "Dance of the lemmings" Tangerine Dream "Cyclone", "Stratosphere" UFO "No heavy petting" Jethro Tull "Minstrel in the Gallery" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleo Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 15:41 Anna Maria Jopek z Patem. Zdecydowanie. pozdrawiam- Kleo Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: Jaką płytę chciałabyś dostać na Mikołaja? 09.11.02, 21:55 "Steal This Album" SOAD Ja tak uwielbiam te Świeta, ze zawsze mam radoche, gdy juz cos reklamuja lub gdy widze z okna domu-witryny sklepowe odpowiednio przyozdobione-to znak, ze te Świeta są juz tak blisko)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 11.11.02, 00:06 najnowszego kronosa...ewentualnie cassandra wilson...no a z takich bardziej komerchowych no to pewnie "shamana" pozdrówki ps. nie wiecie może czy można gdzieś dostać soundtrack z "cube"? Odpowiedz Link Zgłoś