Dodaj do ulubionych

Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja?

08.11.02, 10:23
Ponieważ Mikołajki zbliżają się wielkimi krokami takowy wątek pozwoliłem
sobie rozpocząć. Ja osobiście nie pogardziłbym nową Ścianką, ale pewnie kupie
sobie wcześniejwink))

Pozdrawiam ciepło.
Obserwuj wątek
    • Gość: aimarek Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.toya.net.pl 08.11.02, 10:29
      zdzislaw_dyrman napisał:

> Ponieważ Mikołajki zbliżają się wielkimi krokami takowy wątek pozwoliłem
      > sobie rozpocząć. Ja osobiście nie pogardziłbym nową Ścianką, ale pewnie kupie
      > sobie wcześniejwink))
      >
      > Pozdrawiam ciepło.

Kurde, wiesz co? Jak zobaczyłem tytuł wątku (jeszcze zanim przeczytałem to co
      napisałeś w poście) to pomyslałem sobie o "Białych wakacjach" właśnie smile
      Niech żyje Ścianka ! smile
      • Gość: balanescu Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.media4.pl 08.11.02, 10:37
        ściankę już mam.
        Chciałbym dostać płytę Jima O'rourke sprzed kilku lat pt. Bad timing. Tak
        bardzo chcę ją mieć, a kosztuje... ech.. 80 zł
        • Gość: aimarek Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.toya.net.pl 08.11.02, 10:45
          Gość portalu: balanescu napisał(a):

> ściankę już mam.

No i jakie wrażenia? Kupię ją tak czy inaczej, ale ciekaw żem opinii
          kolegi. "Dni wiatru" były wg mnie genialne. Dla mnie to być może najważniejsze
          wydarzenie w polskiej muzyce rockowej (choć to określenie raczej nieadekwatne
          do tego, co znalazło się na tym albumie).
          • Gość: balanescu Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.media4.pl 08.11.02, 14:53
            wiesz, kupiłem tę płytę następnego dnia po ich koncercie, który rzucił mnie na
            kolana. I warto było. Ma się nijak do poprzedniej - ale mnie to nie
            przeszkadza. Nagrana jest w jakimś stopniu w manierze bliskiej nurtowi avant-
            pop, co w moich ustach jest olbrzymim komplementemsmile No i echa jakby Sonic
            Youth? Velvet Underground? Przefiltrowali owe najlepsze możliwe wpływy przez
            swoją niebanalną muzyczną wyobraźnię - i mamy Białe wakacje - bardzo przyjemną
            w słuchaniu, choć mozę mało odkrywczą płytę.

• mantha Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 08.11.02, 10:49
      Pearl Jam "Riot Act", ale pewnie kupie saobie szybciej, bo nie wytrzymam...
    • Gość: maxine Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 11:06
      A ja bym chciała Ściankę,The Music,Norah Jones i nowe the best U2.Ale ponieważ
      moja mama jest niefajna to kupię sobie samawink
    • viacheslav Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 08.11.02, 11:57
      Down - Nola [tydzien temu kupilem DownII i juz nie moge wytrzymac]
      nie pogardzil bym tez Echobrain'em
      Jak ktos chcialby mi zrobic niespodzianke moge podac adres smile

karp
    • ydorius TO STRASZNE!!! 08.11.02, 12:06

Nie wierzę...
      A było tak fajnie...
      I nagle ten wątek...

Ludzie...
      Dlaczego to robicie...
      Jest początek listopada... Mikołajki za miesiąc... Wigilia za prawie dwa... Już
      i tak na mieście zaczynają się pojawiać wszelkie odpustowo badziewne mikołaje,
      pieprzone aniołki, które widziały jedynie fabryki w Chinach, a na pewno żadnego
      nieba... sztuczne choinki...
      Co roku ogarnia mnie rozpacz... Zaczyna się od reklam Coca Coli ze Świętym
      Mikołajem... A potem półtora miesiąca rozpaczy...
      No place to hide.

Jak zombie na Halloween wychodzą spod ziemi srebrne łańcuchy, przebierańce,
      gwiazdki z nieba i Trzej Królowie... I OK... Tylko czemu wyłażą już w
      listopadzie? Boją się, że się spóźnią..?

modrzew,
      .y.

P.S. Żeby nie było, że nie muzycznie... W Święta będę słuchać God hates us all,
      Hell awaits oraz Kill'em all...

----------------------------------
      What is home without Plumtree's Potted Meat?
      Incomplete.
      • Gość: sunny Re: TO STRASZNE!!! IP: *.ds.uj.edu.pl 08.11.02, 12:28

ydorius ma trochę racji, ale, co mi tam, napiszę, że chciałabym dostać
        Bjork "Family tree", i nic innego.
      • zdzislaw_dyrman Do Ydorius 08.11.02, 13:27
        ydorius napisał:

> Ludzie...
        > Dlaczego to robicie...
        > Jest początek listopada... Mikołajki za miesiąc... Wigilia za prawie dwa...
        Już
        >
        > i tak na mieście zaczynają się pojawiać wszelkie odpustowo badziewne
        mikołaje,
        > pieprzone aniołki, które widziały jedynie fabryki w Chinach, a na pewno
        żadnego
        >
        > nieba... sztuczne choinki...
        > Co roku ogarnia mnie rozpacz... Zaczyna się od reklam Coca Coli ze Świętym
        > Mikołajem... A potem półtora miesiąca rozpaczy...
        > No place to hide.

Ale wytłumacz mi co jest odpustowego i sztucznego w dawaniu sobie prezentów.
        MAsz jakieś złe wspomnienia, dostawałeś rózgi, dowiedziałeś się za wcześnie że
        nie ma Mikołaja? Trochę szkoda. A jeśli Ci się nie podoba tytuł wątku to sobie
        zamień Mikołaja na imieniny - chyba , że też Ci się kojarzą nienajlepiej. No to
        już Ci nic nie poradzę. Pozdrawiam i życzę (nie na Świeta, of koz) żebyś
        miał "Plejs tu hajd"
        • ydorius Re: Do Zdzisław 08.11.02, 14:33

Masz rację, jestem dość smutnym człowiekiem, który nie zaznał ciepła ni innych
          uczuć wyższych...

Ponieważ całkiem niedawno mój przyjaciel pisał o dobrej atmosferze na forum,
          postaram się już jej więcej nie psuć. Jeszcze tylko mała linka.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10043&w=3261712
          modrzew,
          .y.

----------------------------------
          What is home without Plumtree's Potted Meat?
          Incomplete.
    • Gość: Daro Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.getin.pl 08.11.02, 13:01
      Z pewnością nie płytę Alicji Janosz!!!!!!!
    • h8red Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 08.11.02, 14:26
      Cos CFE DEL MAR. Najchetniej "Volume 9". Podobno
      najlepsza smile))
      • Gość: foxy Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.unused.zigzag.pl 08.11.02, 16:15
        Nowa plyte Jopek&Metheny.
        Moze tez cos starszego, dobrego z jazzu.
        • Gość: Jack Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 08.11.02, 18:00
          "yanqui u.x.o." - godspeed you black emperor
          Ale nie wiem czy nie uprzedzę Mikołaja - zamierzam ję kupić gdy tylko pojawi
          się na horyzoncie...
    • Gość: cupidstunt Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.11.02, 21:32
      zdecydowanie Thievery Corporation - Richest Man In Babylon, mimo ze mam to juz
      dawno na mp3, to jednak bede w pelni usatysfakcjonowany gdy bede mogl sobie
      posluchac tego z oryginalu, szkoda ze nie mozna dostac nigdzie w polsce
    • saluto Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 08.11.02, 21:42
      Smile (1967) The Beach Boys
      Capitol ST-2580 [LP]; Not Released
    • Gość: kadriana Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 08.11.02, 23:20
      Ja bym chciała dostać coś do słuchania w nocy ale jeszcze nie wiem co.smile
      • Gość: gaspar Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.opa-carbo.com.pl 09.11.02, 00:26
        Jakikolwiek album w mp3 następujących artystów:
        BILL FRISELL
        FRED FRITH
        HENRY COW
        ARTO LINDSAY
        NAKED CITY
        PAINKILLER
        --------------------------------------
        marekz@galileusz.pl
        • Gość: balanescu Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.media4.pl 09.11.02, 08:25
          hej, ale powiedz - czemu w głowie ci tylko to mp3??? już kolejny raz czytam
          twoj wpis - w każdym z nich mowa o mp3. Przeciez jakość tego względem audio
          jest kiepściutka - wręcz denna, a poza tym płyta dla fana muzyki zazwyczaj
          (chyba) jest czymś w rodzaju fetysza, no nie?
          ja słucham mp3jek tylko wtedy, gdy jestem do tego zmuszony

pozdr.
    • Gość: ww Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: 62.233.204.* 09.11.02, 03:22
      Amon Duul II "Dance of the lemmings"
      Tangerine Dream "Cyclone", "Stratosphere"
      UFO "No heavy petting"
      Jethro Tull "Minstrel in the Gallery"
    • Gość: Kleo Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 15:41
      Anna Maria Jopek z Patem. Zdecydowanie.
      pozdrawiam- Kleo
    • clio4 Re: Jaką płytę chciałabyś dostać na Mikołaja? 09.11.02, 21:55
      "Steal This Album" SOAD
      Ja tak uwielbiam te Świeta, ze zawsze mam radoche, gdy juz cos reklamuja lub
      gdy widze z okna domu-witryny sklepowe odpowiednio przyozdobione-to znak, ze te
      Świeta są juz tak bliskosmile))))
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Jaką płytę chciał(a)byś dostać na Mikołaja? 11.11.02, 00:06
      najnowszego kronosa...ewentualnie cassandra wilson...no a z takich bardziej
      komerchowych no to pewnie "shamana"
      pozdrówki
      ps. nie wiecie może czy można gdzieś dostać soundtrack z "cube"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka