koss.ania 18.04.06, 14:49 WSJD 2004 porazil mnie wystepem tego goscia!!Szukalam jakiegos namiaru na zapis koncertowy "LES MURS DE NAPLES" ale bezskutecznie!!!Byc moze wogole nie istniejeJakbyscie cos wiedzieli, dajcie znac!! pozdr. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 18.04.06, 23:18 Nooo, ja mam takowy zapis. Muzyka opisana jako koncert w Berlinie z 2003r.Świetna muzyka, ja zresztą też byłem zachwycony warszawskim koncertem w tak niegościnnym miejscu,jakim na pewno jest ten zaułek za Salą Kongresową. Jak chcesz,to powiedz pod jakim kamieniem na Natolinie zostawić płytę z tym nagraniem. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 19.04.06, 08:41 Mowisz serio, czy tylko zartujesz?! Jasiu to bylo by naprawde piekne!!!!!!!!Chyba mamy na mysli ten sam koncert w Lapidarium Powiedz lepiej jak ja Ci sie odwdziecze no i nie wiem jak tu by sie spotkac, bo pod kamieniem to zal zostawiac, jakby ktos wzial to bym nie przebolala pozdrawiam cieplo!! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 19.04.06, 08:43 Coś przeczuwam, że za chwilkę wszystkie natolińskie kamyki staną się obiektem zainteresowania całej okolicznej ludności. Przy okazji, chciałbym zapytać czy ktoś wie, gdzie można lekko, łatwo i przyjemnie nabyć inną płytę Sclavisa "L'Affrontement des Pretendants"? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 19.04.06, 09:02 Czyzby na Natolinie bylo nas wiecej niz tylko ja i Jasiek? No, no...To fajnie Co sie tyczy tej plyty to zapytam kogo trzeba i jak cos bede wiedziec to Ci obwieszcze, ok? pozdr. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 19.04.06, 10:07 Wprawdzie nie na Natolinie ale niedaleko, pod W-wą, w kierunku południowym (Piaseczno). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 19.04.06, 10:20 W niedziele w Kulturalnej zagra Yves Robert Trio, gral ze Sclavisem. Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 19.04.06, 15:00 zapis koncertowy "LES MURS DE NAPLES" mam na vhs nagrany z mezzo - co jakiś czas powraca - średnio co dwa lata... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 19.04.06, 15:10 Szkoda ze nie mam "napędu" vhs pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 19.04.06, 23:51 Kilka dni temu był ten koncert na Mezzo. Ja oczywiście przegapiłem,więc mój piętnastoletni magnetowid nie napytał sobie dodatkowej biedy. Aniu,możesz mi postawić kawę. Jeśli nie chcesz, możemy to załatwić raz dwa trzy choćby na stacji metra. Wiedz tylko,że to nie jest oryginalna płyta,tylko ściągnięty z internetu plik mp3. Może, tak jak Ptaszyn Wróblewski, nie lubisz spłaszczonego dźwięku w tym formacie? No ale mam też oryginalna płytę studyjną "Neapolitańskich murów". Ileż na niej ikry,szaleństwa,melancholii i dowcipu! Z Piasecznem to większy problem. Niby blisko,a jednak jakoś nie po drodze. Ale jeśli góra przyjdzie do Mahometa.... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 12:49 Dzieki Ci!!! Postawie Ci nawet piwko jesli lubisz, nie tylko kawke!!!! Nie jestem az tak wybredna i nie pogardze tez internetowa wersjaJesli Ty ja masz, to znaczy ze nie jest najgorsza ..Napisz tylko gdzie chcesz sie spotkac, bo chyba nie bedziemy az takimi zasadniczymi ludziskami, co to sie tylko na peronie spotykajaA co z ta plyta studyjna? hmmm...ciekawe No i pomysl nad kwestia znaku rozpoznawczego, heheeh Ps.mam nadzieje ze chodzi nam o ten sam koncert i ze sie przypadkiem nie rozminelismy.. Ps.2 Fajne byloby by miejsce gdyby mogli to odrazu zapuscic, ale watpie czy takowe sie znajdzie.. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz z pomyslami Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 13:06 W Piasecznie też ludzie mieszkają. Serio. Tak więc żaden problem, praktycznie w każdy weekend jestem w W-wie. I w ogóle to dziękuję za propozycję. Jeśli to możliwe to mógłbym się też podłączyć pod to piwo. Lepiej to mkoże ustalić przez pocztę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 15:32 Ktos tu mowil o kawie, piwie i muzyce? To moze i ja sie podlacze A moze maly zlot zrobimy? Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 16:13 Jak dobrze pamietam to watek poswiecony spotkaniu juz byl, pod nazwa "wizytowki"..i jakos niesszczesliwie odszedl w zapomnienie, ale ciesze sie Jazzfoxy, ze znowu przywrocilas go do lask, chociaz sam on o sobie dal znac odkad gdzies zabrzmialo slowo "piwko" i muzyka przez duze "M",zreszta co ja sie tu bede produkowac!!!!SPOTKAJMY SIE I JUZ Komu odpowiada ten weekend palec pod budke ps.Widzisz Jasiek jaka rewolucja na naszym forum?? A zaczelo sie od kamyka na Natolinie pozdr. PISZCIE KTO ZA!!! ps.2 Jazzfoxy, moze dzieki Tobie to forum ulegnie wiosennemu przebudzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 16:36 koss.ania napisała: > Jak dobrze pamietam to watek poswiecony spotkaniu juz byl, pod > nazwa "wizytowki"..i jakos niesszczesliwie odszedl w zapomnienie, ale ciesze > sie Jazzfoxy, ze znowu przywrocilas go do lask, chociaz sam on o sobie dal znac > > odkad gdzies zabrzmialo slowo "piwko" i muzyka przez duze "M",zreszta co ja > sie tu bede produkowac!!!!SPOTKAJMY SIE I JUZ > Komu odpowiada ten weekend palec pod budke > ps.Widzisz Jasiek jaka rewolucja na naszym forum?? A zaczelo sie od kamyka na > Natolinie > pozdr. > PISZCIE KTO ZA!!! > ps.2 Jazzfoxy, moze dzieki Tobie to forum ulegnie wiosennemu przebudzeniu A co ja moge? Jakos nikt sie nie kwapi do spotkania, a co proponujesz w weekend, a moze jutro w kulturalnej na koncercie? Bedzie ktos, bo ja mam checi Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 19:02 ja jestem chętny i pomysł połączenia przyjemnego (spotkanie) z przyjemnym (koncert meritum) bardzo mi odpowiada. ale czy będę na pewno, to będę wiedział jutro wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 20:29 pjetrek29 napisał: > ja jestem chętny i pomysł połączenia przyjemnego (spotkanie) z przyjemnym > (koncert meritum) bardzo mi odpowiada. ale czy będę na pewno, to będę wiedział > jutro wieczorem. Wy, warszawiacy, macie fajnie. A z kim ja mam się spotkać, jak mnie tam u was nie będzie? Niemniej pozdrawiam Was wszystkich baaaaardzo serdecznie i życzę, by spotkanie doszło do owocnego skutku. Bawcie się dobrze, a mnie nie pozostaje nic innego, jak mieć nadzieję na spotkanie z Wami kiedyś tam w dalekiej (lub bliskiej) przyszłości. Jeszcze raz pozdro, libl Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 21:14 Libl, czekamy z niecierpliwoscia na to, kiedy z Poznania sie wynurzysz Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 21:22 koss.ania napisała: > Libl, czekamy z niecierpliwoscia na to, kiedy z Poznania sie wynurzysz Kiedyś się wynurzę z Wisły jak nurek jakiś, wodnik czy, nie przymierzając, syrena. I wtedy wszystkie gazety napiszą, że spotkanie jakieś forumowe być musi, bo lible w stolicy się pojawiły )) Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 20.04.06, 21:13 Co sie tyczy nie naszego spotkania, a samej Kulturalnej myslalam o pojsciu na Yves Robert Trio w niedziele (ale tez droga daleka od myslenia do realizacji). Odnosnie spotkania, to mozna by na przyrody lonie posiedziec, gdzies, ale ja nie wiem, sama nie bede wyskakiwac z jakimis ideami bez poparcia.. ..a moze Jasiek cos wymysli... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 21.04.06, 06:58 Na razie to wiem tyle,że w sobotę i niedzielę jestem zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 21.04.06, 08:02 ...szkoda... Tak wiec termin jest tematem nadal otwartym.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 21.04.06, 19:14 jazzfoxy napisała: > a moze jutro w kulturalnej na koncercie? Bedzie ktos, bo ja mam checi > no i jak, wybierasz się? bo ja jestem bym się wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 21.04.06, 19:32 pjetrek29 napisał: > no i jak, wybierasz się? bo ja jestem bym się wybrał. a przyjedziesz po mnie, bo dopiero usiadlam i juz nie wstane Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 21.04.06, 19:37 jazzfoxy napisała: > a przyjedziesz po mnie, bo dopiero usiadlam i juz nie wstane > mogę przyjechać, tylko nie mam samochodu, a jak zacznę jeździć autobusami po warszawie, to możemy nie zdążyć na końcówkę koncertu) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 21.04.06, 20:01 muszę już wyjść. wysyłam coś na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: LOUIS SCLAVIS QUARTET 21.04.06, 20:02 szkoda, ze nie mowiles wczesniej, mialam chec sie wybrac, a samej mi sie nie chcialo. Odpowiedz Link Zgłoś