waldemarka 07.02.07, 18:19 Czy patrząc na was można odpowiedzieć sobie na pytanie czego słuchacie? czy identyfikujecie się z subkulturą słuchającą danego gatunku muzycznego, czy zaskakujecie swoim gustem otoczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 20:28 w subkultury (a mianowicie w subkulturę heavy metalową) bawiłam się w szkole podstawowej i średniej. Z image'u już wyrosłam, z muzyki nie Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_aka_hett Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 20:57 hehe po mnie chyba nie widać, że słucham Patricka Wolfa (na razie) Moze czas zastanowis sie nad imidżem Uszyję sobie koszulę z obrusa i spodnie z torby ekologicznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 07.02.07, 21:15 po mnie chyba też nie widać zamiłowania do rock,n rolla i mrocznych klimatów, bo każdy na moja odpowiedź czego słucham wybausza oczy i ,,Naaaaapraaaawdęęęęę???????!!!!!" Ale co ja poradzę na to,że lubie te swoje kolorowe sweterki Odpowiedz Link Zgłoś
nebelwerfer88 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 21:34 po mnie chyba też nie widać zamiłowania do rock,n rolla i mrocznych klimatów, > bo każdy na moja odpowiedź czego słucham wybausza oczy > i ,,Naaaaapraaaawdęęęęę???????!!!!!" Też to mam Nie mam ochoty wyglądać jak osoba martwa od dwóch tygodni, to chyba normalne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 20:12 myślę, że aż takie utożsamianie się do tego jakiej muzyki się słucha jest typowe dla ludzi bardzo młodych, potem to przechodzi (zazwyczaj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: death angel Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.btsnet.pl 08.02.07, 21:57 ja kocham buty na obcasie (preferowane z kwiatkiem) i gdy tylko ktoś się dowiaduje, że metal to moja muza to przeważnie spada z krzesła pozdrawiam wielbiciela prawdziwej muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 193.201.139.* 09.02.07, 15:19 dlaczego uważasz ze muzyka jakiej Ty słuhasz jest "muzyką pradziwą"!?Każda muzyka tak jest, a Twoja opinia i postawa np.w klwasyfikowaniu metalu do gatunku "muzyki prawdziwej" rzeczywiście moze budzić spore wątpliwości.Znam dużo osób którzy słuchaja metalu i nikt z nich nie dyskryminował innej muzyki a tymbardziej nie nazywa siebie słuchaczem czegoś prawdziwego. Z takim zdaniem chyba powinnas ubrać swoje buciki na obcasie ( w kwiatuszki) i przerzucić sie np. na Mandaryne, Dodę, lub Ich Troje!!!!!To też jest muzyka a Twój image by do tego pasował!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantas_magorie Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 22:45 Gość portalu: Blackforever napisał(a): > po mnie chyba też nie widać zamiłowania do rock,n rolla i mrocznych klimatów, > bo każdy na moja odpowiedź czego słucham wybausza oczy > i ,,Naaaaapraaaawdęęęęę???????!!!!!" > Ale co ja poradzę na to,że lubie te swoje kolorowe sweterki Też tak mam. Od znajomego usłyszałam kiedyś, że ja to techno słucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 23:48 A ja usłyszałem że jestem fanem Depeche Mode, a nie jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 23:58 uwielbiam The Mars Volta i właśnie zamierzam kupić sobie afro, na specjalne okazje a może zamiast czapki na zimę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:25 Ja słucham raczej californiskiego punk rocku i ubieram się mniej więcej w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
zarembski Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 21:06 theagata napisała: > uwielbiam The Mars Volta i właśnie zamierzam kupić sobie afro, na specjalne > okazje a może zamiast czapki na zimę? > Ja jestem starym metalowcem.. Włosów niestety się pozbyłem, ale bródki nie zgolę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 08.02.07, 15:08 a ja , że klimatów a la Celine Dion Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 11.02.07, 08:46 fantas_magorie napisała: > Gość portalu: Blackforever napisał(a): > > > po mnie chyba też nie widać zamiłowania do rock,n rolla i mrocznych klima > tów, > > bo każdy na moja odpowiedź czego słucham wybausza oczy > > i ,,Naaaaapraaaawdęęęęę???????!!!!!" > > Ale co ja poradzę na to,że lubie te swoje kolorowe sweterki > > Też tak mam. Od znajomego usłyszałam kiedyś, że ja to techno słucham ja usłyszałam od znajomego że popu słucham ^^ ech, co poradzę, że uwielbiam różowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imprezes Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:59 Ja również noszę kolorowe sweterki, włosy na żel itd. Ale jeśli chodzi o muzyke to "...na zawsze PUNK, takim chcę być..." Pozostał mi tylko styl życia i ulubiona muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 09.02.07, 00:41 Po mnie od razu widać, że słucham muzyki orientalnej . Ale nie jestem w żadnej subkulturze. Ja jestem w kulturze. Swojej kulturze z muzyką Odpowiedz Link Zgłoś
roroism Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 09.02.07, 16:46 MOGE SIE POD TYM PODPISAC WSZYSTKIMI 4ma > Po mnie od razu widać, że słucham muzyki orientalnej . Ale nie jestem w > żadnej subkulturze. Ja jestem w kulturze. Swojej kulturze z muzyką i dodac od siebie, z emam na sobie ech post-grungowe... martensy i szturksy są dla mnie oczywistoscią i przyzwyczajeniem (jak dorastałąm myślałąm, że młodzież jest fajna i nosi koszule w krate, odrośnięte włochy i tak mi zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumelant i szuja Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:12 > w subkultury (a mianowicie w subkulturę heavy metalową) bawiłam się w szkole > podstawowej i średniej. Z image'u już wyrosłam, z muzyki nie A ja nie wyroslem ani muzyki, ani z image'u. Jak normalny 27-letni metal zapodaje na uczelnie w glanach, skorze, wlosow tez nie scialem. Jakos ani moich przelozonych, ani tym bardziej moich studentow to nie razi, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 08.02.07, 21:47 Gość portalu: bumelant i szuja napisał(a): > > A ja nie wyroslem ani muzyki, ani z image'u. Jak normalny 27-letni metal > zapodaje na uczelnie w glanach, skorze, wlosow tez nie scialem. Jakos ani moich > przelozonych, ani tym bardziej moich studentow to nie razi, hehe. Wiesz, ja nie stydzę się założyć koszulki z Iron Maiden czy AC/DC, zwłaszcza latem, na imprezy rockowe tez staram ubierać się hmmm...stosownie, ale nie ograniczam się do takich ubrań. Jeśli podoba mi się koszulka z AC/DC i pasek z ćwiekami zakładam ją, a jeśli nazajutrz mam ochotę na błękitną sukienkę w kolorowe kwiaty i pantofelki na obcasie - mam to gdzieś, że fance rocka nie wypada. Kocham muzykę rockową, podoba mi się subkulturowy styl, ale nie znoszę wszelkich ograniczeń w kwestii ubioru wynikających z tego, że w danej subkulturze nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.autocom.pl 09.02.07, 10:54 Że co masz 27 lat i już wykładasz niby...? Jasne... W takim wieku to można być spokojnie jeszcze studentem. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 10.02.07, 10:52 "Że co masz 27 lat i już wykładasz niby...? Jasne... W takim wieku to można być spokojnie jeszcze studentem." Można być studentem, można wykładowcą. W końcu wykładowca nie musi mieć doktoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pgosia Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 11.02.07, 18:43 Dokladnie, u mnie wyklada jeden gosc co ma 26 lat - rok temu obronil magistra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 00:00 u mnie na uczelni był doktorant, który ubierał się podobnie, i prowadził zajęcia. Czyli już wykładać można. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 13.02.07, 10:14 to typowe ;D u nas tez jest kilka takich osobnikow Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_aka_hett Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 12:08 Ja ponoć wyglądam na fankę Snow Patrol ;P Ale fanka SP się jakoś nie czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Image Snow Patrol 09.02.07, 11:47 A jak wygląda typowa fanka Snow Patrol??? Zespol jest spox, ale jakoś mi się nie kojarzy z imagem, który byłby rozpoznawalny jako ich fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja;) Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 83.2.10.* 08.02.07, 14:26 a ja lubię Beatlesów i nie noszę wielkich kwiaciastych koszul, ani nic z tych rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kingmob Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 14:36 Ja wyglądam jak każdy szanujący się fan twierdzy - gładko ogolona głowa i brak koszulki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 14:37 Po mnie raczej nie widac. Staram sie ubierac w miare normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 14:49 Na codzień ubieram się dość neutralnie. Nie jestem fanką ślepego gonienia za modą, więc może przesadziłam trochę z tą neutralnością? Do stroju "nadziń" lubię wprowadzać pewne "elementy" typu paznokcie ufarbowane na czarno, wieczne trampki, podarte portki, krawacik, smokey eyes... Od czasu do czasu <czyli dość często> - na imprezy cykliczne (Depeche Mode party na ten przykład), koncerty lubię się przebrać. Mała doza przesadyzmu jak najbardziej wskazana Odpowiedz Link Zgłoś
jemmo Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 13.02.07, 22:47 mana_mana napisała: > krawacik ale fajnie. jak bernie sumner w czasach joy division Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 16:42 Ja po okresie punk trash, w wieku 33 lat przerzucilem sie na "Lynyrd Skynyrd","AC/DC","ZZTop" czylo ogolnie country and western - zapuscilem wlosy i mam wspaniala klamre u pasa. A na czapce nosze skrzydletgo "Harley Davidsona" - nudze zonie o kowbojkach ale powiedziala, ze jak ubiore to sie ze mna nie pokaze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embronks Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:45 e tam! kowbojki wcale nie muszą być wieśniackie... ja tam za swoimi przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 16:49 W życiu nie.Ja wyglądam albo jak pańcia, albo podstarzałe dziewczę, takie mam dwa wcielenia. Zwłaszcza starsze osoby się dziwią kiedy przypadkiem dowiedzą się, że bywam na koncertach rockowych ("dżezu pani słucha? Naprawdę?Łojezu, nigdy bym nie pomyslał/a" - dla nich taka muzyka to "dżez"). A na koncert zakładam spodnie i T-shirt,jak wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tooom Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.pool.einsundeins.de 08.02.07, 16:52 ja kiedys bylem "metalowcem" teraz slucham klasyki, troche jazzu. Nadal mam jednak dlugie wlosy i zly wyraz twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herezjarcha Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.meritus.pl 08.02.07, 16:56 Ja mam coś jak powyżej kolega, black metal zostawia jakiś ślad na twarzy, rypie beret az widać na zewnątrz a poza tym kulturka, garniturek Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 13.02.07, 10:19 oj ostro rypie jak patrze na swojego męża... on juz tez garniturek, ale jak idziemy na koncert black metalowy, przeistacza sie w relikt fana tegoz gatunku (w sumie to oboje sie przeistaczamy ) pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
wild_flame Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 17:02 Eksperymenty z punkowym stylem przechodziłam w gimnazjum. Na codzien nie wyrózniam się z tłumu ekstrawaganckim ubiorem tylko czasem uda mi się "przemycić" jakiś drobny punkowy akcent... Natomiast na koncerty zakładam stosowne ciuchy jak na tą okazję :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem co napisa Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:07 Dokladnie, tez lubie rocka ale trudno zebym chodziła do biura w skurzanej kurtce nabijanej cwiekami. A zreszta, nigdy mnie nie ciagneło do tgo zeby ubierac sie jak wszyscy. Lubi rock ale to nie znaczy ze musze nosic glany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caisson Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:10 Zagorzały fan metalu, panku i hard-cora, z stylu bycia i ubioru to juz zupelnie coś innego, dobre markowe ciuchy, solarium, siłownia i pielęgnacja ciała. Co do włosów to mam "irokeza" ( nie w stylu punk tylko bardziej no powiedzmy takiego modnego co to teraz troche ludzi nosi Kto powiedział że metal musi nosić sie na czarno i długie włosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tru metal Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:09 > Kto powiedział że metal musi nosić sie na czarno i długie włosy No cóż metalem jest się faktycznie kiedy ma się metalowe ciuchy, dlugie wlosy i tym podobne. Osoba która ubiera się normalnie i słucha metalu jest po prostu osobą słuchającą metalu Solarium... ekhem. Odpowiedz Link Zgłoś
roroism Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 09.02.07, 16:49 byłam we wtorek u fryzjera, pani nei chciała mnie pzryciać irokezowato, bo to już bardzo passe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Böser Onkel Metal i okolice IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 17:43 Rocka, hardrocka i metalu slucham od zawsze, metalowy image pojawil sie dopiero kilka lat temu, w okolicach czterdziestki - wlosy do polowy plecow, odpowiednie T-shirty, kolekcja kilkuset albumow no i koncerty, koncerty...Moje dzieci, jedno dorosle, drugie dorastajace przyjely to ze zrozumieniem, choc czasami podsmiewaja sie, ze za kilka lat to pewnie mnie jako starszego pana na zaden koncert juz nie wpuszcza... Na szczescie nie jestem osamotniony w swoich zainteresowaniach, mam kilku kolegow z pracy w podobnym wieku i wspolnie dajemy czadu na koncertach. budzac lekkie zdziwienie pomieszane z szacunkiem wsrod malolatow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafia Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:07 "... nie wierzę w partie, instytucje, subkultury..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piłkarz Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 213.199.198.* 08.02.07, 17:20 Nie bardzo, często chodzę w dresach, strojach sportowych, bluzach z kapturem, mam krótkie włosy a słucham metalu. Kiedy chodziłem do ogólniaka jeszcze te włosy, czarne wdzianko jakoś na mnie działało, ale teraz już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 17:37 no jasne że widać. Mam włosy jak Mozart, zmarchy jak Cohen, skórę jak Joe Strummer z the Clash, koszulkę w paski jak Sting za czasów Police, spodnie jak David Bowie z czasów Ziggy Stardust, na to spódniczkę jak PJ Harvey, no i buty na obcasach jak Prince. Poza tym słucham jeszcze ze stu innych wykonawców.. strasznie ciężko z tym 'image' Odpowiedz Link Zgłoś
martaireks Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 17:45 Ja slucham Chrisa Normana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gothika Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.versanet.de 08.02.07, 18:39 a ja slucham dimmu borgir, cradle of filth itp. i nooo raczej nikt by tego o mnie nie pomyslal, choc znawcy rozpoznaja 'wskazowki' w postaci roznorakich akcesorii. Ale na ogol to raczej elegancka i co nieco 'mroczna' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfia Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 62.150.35.* 08.02.07, 17:52 hahaha "zmarchy jak Cohen" mnie rozwalily u mnie z imagem podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:10 słucham Muse, a ubieram się, no cóż w spodnie i swetry Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 18:29 Po mnie częściowo widać upodobania muzyczne, ale to wypadek przy pracy. I często bywa to mylące; mówisz, że w tej chwili słuchasz 'Hava nagila', a wszyscy od razu: 'Aaach, Rootwater' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:41 słucham praktycznie wszystkiego od klasycznego rocka po jazz i poezję śpiewaną. dalecy znajomi uważają mnie za fankę techno, więc cóż, ale moich upodobań chyba na zewnątrz nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 18:42 slucham rocka. identyfikuje sie z ta muzyka i mozna poznac, ze tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgue Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:01 Mając nieco ponad 2 krzyżyki można sobie pozwolić na ekstrawagancję i zapuszczone pióra, dzielnie kibicuje wszystkim starszym którzy szaleją na koncertach (widząc Was tam serce rośnie). A tak jakoś wyszło że od dawien dawna ubierałem sie "inaczej", muzyka przyszła później. Teraz glany, zrebelizowany jestem zewnętrznie, ale z żadną subkulturą się nie mam zamiaru identyfikować, dla mnie nie ma różnicy subkultura - stereotyp, 1 napędza 2. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka95 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 19:06 Kiedyś obowiązkowo strój odzwierciedlał to, czego słuchałam. rozszerzane dżiny, bluzka a la pielucha, koraliki z pestek od jabłek... albo długa sukienka w ręcznie malowane wzory. Zielona kurtka a la wojskowa... ale teraz jest inaczej. Teraz zielone kurtki, bojówki, korale są po prostu modne, wymieszały się style... wiec trudno na tej podstawie stwierdzić, kto czego słucha. Kiedyś te podziały były dużo bardziej klarowne! Poza tym coś w tym jest, że ludzie powiedzmy po 30 często już nie przywiązują do tego wagi, żeby ich strój dokładnie odzwierciedlał to, co im w duszy gra. Ale nadal biegają na koncerty i słuchają w domu dobrej muzy! chociaż jak miałam lat 20 i koleś w garniturze powiedziałby mi, że słucha Dżemu to pewnie bym go "wyśmiała"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukosss Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:31 Wyglądam raczej przeciętnie, ubieram się jak najbardziej normalnie, bo wymaga tego praca. Zero kolczyków, tatuaży, glanów nie noszę, nie śmierdzę trupem... A słucham począwszy od Death metalu, Black metalu, metalcore'u i innych tego typu, na muzyce pokroju Audioslave czy Pearl Jam kończąc (albo zaczynając) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopaczenko Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:00 Kiedyś jak słuchałem metalu to wyglądałem jak metal. Dziś doszło sporo innych gatunków, więc wygląd jest neutralny. Ale glany cały czas są w szafie i noszę je od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hex Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.as.kn.pl 08.02.07, 20:29 Hmmm ja słucham często kawałków które mój kumpel wrzuci na Myspace.Wiec....Tomek szykuj się...jutro idę grzebać ci po szafie.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy.berserker Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:55 Glany zostały przerobione na buty do robót w ogródku, "metalowe" koszulki poszły na szmaty do podłogi, wszystkie płyty black sabbath znalazły nowych właścicieli na allegro - z dawnych czasów zostały mi tylko zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
juliajagoda Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 20:54 Słucham reggae, punku, rocka. Całkiem wydatnie sugerują to 4 dredy do pasa z tyłu głowy. Również glany. Ale to raczej kwestia estetyki jaką wyznaję, a niekoniecznie jakiegoś subkulturowego "obowiązku". Choć, mój gust jest oczywiście pod wpływem mojej muzyki i ludzi którzy jej słuchają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuperGoth Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 80.51.192.* 08.02.07, 21:11 A ja jestem Gothem i jezdze co rok na zjazd Gothów do Bolkowa i ubieram się na czrano, mam dziary, i kolczyk w nosie, lubie dobry mejkap ala Cure, lubie tez wyglądać jak MacCoy itp. Jestem dumny ze jako nieliczny znam się na filozofjii i cierpieniu co ciągnie za sobą czytanie Corwel-a, Blake itp. My goci jesteśmy Fantastyczniii kocham sie razem ile wlezie Geye i Trans to nasi przyjaciele Najwżniejszis goci to Enkil i Polgard z Wawy oni śmierć noszą na ramieniu, Goth Is The Best!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 08.02.07, 21:56 Enkil wygląda bardziej sympatycznie niż mrocznie . Zapomniałam dodać, że do fascynacji heavy metalem doszła fascynacja muzyką gotycką, ale na imprezach gotyckich owszem wyróżniam się - dżinsy i zwykły czarny T- Shirt . Grunt to wygoda, lateksowe kiecki krępują mi ruchy. Do zobaczenia na sobotniej imprezie w No Mercy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astald Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.77.classcom.pl 08.02.07, 21:17 jestem wielkim fanem drum'n'bass (dla niewtajemniczonych: taka energatyczna odmiana muzyki elektronicznej wywodzaca sie od jazzu, jungle i dancehall) a jestem mlodym prawnikiem dlatego w tygodniu ubieram się w garnitur zgodnie z haslem "nine to five with suitable tie" i jestem bardzo powazna osoba - a w weekend ogień > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:40 > odmiana muzyki elektronicznej wywodzaca sie od jazzu, jungle i dancehall) z tym jazzem to troche przesadziłeś K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo 27 DnB a jazz IP: *.malopolska.mw.gov.pl 09.02.07, 08:35 Otóż, chcę Ci powiedzieć, że nie przesadził...Dla osób, które się trochę w tym obracają to jest dość oczywiste, że linia melodyczna dNb wywodzi się często z jazzu ale dla kogoś kto rzadko słyszy tę muzę rzeczywiście moze się kojarzyć tylko z "tępym rąbaniem". Ja tam dNb bardzo lubię. A poza tym od 5 klasy podstawówki w pankroku siedzę Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: DnB a jazz 09.02.07, 09:41 a od kiedy to w jazzie masz linie melodyczna jako taką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: DnB a jazz IP: *.motorola.com 09.02.07, 11:11 znam "troche" dnb kolego Jedyne co mozna znalezc z jazzu w dnb to rytm synkopowany, jazz ma jedna (typowa) ceche charakterystyczna tzw improwizacje w dmb tego nie ma i raczej (jesli chodzi o instrumenty programowane) nigdy nie bedzie. Istnieje nowe odmiany i mutacje tego gatunku w ktorych wsytepuja sample jazzowe (np. Amon Tobin). Jest to jednak pochodna gatunku zrodlowego ktory z jazzem nie ma nic wspolnego (poza synkopowanym rytmem ktory wystepuje rowniez w naszym krakowiaku). Jest paru muzykow jazzowych ktorzy eksperymentuja z tego typu rytmami np. Nils Petter Molvaer, wciaz sa to jednak wylacznie odstepstwa od trzonu. Co do lini melodycznych (uzytych skal) i harmoni jazzowych to moze i wystepuje ale bardzo rzadko, predzej uparlbym sie na wiele zapozyczen z muzyki funk. Odpowiedz Link Zgłoś
weronia17 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 21:07 Ja odkąd pamiętam słuchałam punk rocka, rocka i alternatywę. Kiedyś jeździłam do Jarocina, glany, podarte spodnie, kolorowe włosy. Teraz jestem kobietą 30- letnią i nie wyobrażam sobie,że mogłabym założyć garsonkę lub cosik takiego. Jestem księgową , co nie przeszkadza mi do pracy chodzić w jeansach, podkoszulkach i butach typu martens. Na szczęście u mnie w pracy (firma 50 osobowa) nie ma żadnych reguł i etykiet. I wiem,że nie zmienię nigdy mojego stylu>po prostu nie i już.Pozdrowienia dla wszystkich,którzy kiedyś szaleli na małej i dużej scenie. Odpowiedz Link Zgłoś
weronia17 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 21:12 sorki, napisałam ,że jestem kobietą 30 letnią, a tak naprawdę to sporo ponad to, ale to chyba nie ważne. I jeszcze jedno -moja córcia też zaczyna słuchac mojej muzyki.Męża poznałam jak miał iroka chyba z półmetrowego. Teraz jest kierownikiem w w ielkiej firmie i ma tylko pozostałości typu- dziurky w uszach po kolczykach. A jednak wyrośliśmy na ludzi !!!! w to mało kto wierzył.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:42 > A jednak wyrośliśmy na ludzi !!!! Kwestia względna jak na mój gust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no wlasnie Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.prenet.pl 09.02.07, 01:15 no wlasnie weronia, tak to jest ,ze w mlodych, co poszalec chca, malo kto wierzy,ze niby nie maj nic madrego w glowie,ze tylko zabawa sie dla nich liczy itp- ogolem hasla leca typu- "ach ta dzisiejsza mlodziez" Ja zaluje straszliwie,ze sie nie wyszalalam. Moj bunt byl troche innego typu- ED i takie tam . A moj przyszly maz- bywalec Jarocina i ogolnie klimaty podobne do twoich- cud-miod. Takiego kochanego goscia ze swieczka szukac. Takiego ulozonego i rozsadnego- nie znajdzie sie w kosciolkowych oazach i innych takich- wiem, bo znam ludzi. A teraz muza ta sama- i we mnie tez jej kawal zszczepil- i styl ma swoj, ale powazny gosc i ma pod kopulka to,co potrzebne kieronikowi i przyszlemu mezowi i tatusiowi. I chwala mu za to. I wobie weronia chwala za to jaka jestes i twojemu mezowi. Ogolnie mlodym zbuntowanym chwala. no bo jak bysmy sie nie buntowali, to swiat nie szedlby do przodu. Kolo,zerowka, radio i takie tam- ktos kiedys musial powiedziec dosc- ja po swojemu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.07, 21:16 muszę kupić perukę, bo słucham Mozarta ............................ ale idiotyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżeki_czan Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.toya.net.pl 08.02.07, 21:19 Po mnie, a raczej po moim wyglądzie chyba nie można jednoznacznie stwierdzić akiego rodzaju muzyki słucham. A jak to mówię, słucham "każdej dobrej"; tego czym nasiąkałem w najbardziej wrażliwym okresie swojego, tego z czym zapoznali mnie moi starsi różni przyjaciele i tego do czego dojrzałem samodzielnie (może właśnie tego przede wszystkim), tego zarazili mnie moi młodsi znajomi i jeszcze tego co teraz prezentują najlepsi, wciąż młodzi (wiadomo o kogo chodzi), redaktorzy muzyczni w trójce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpinella Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.acn.waw.pl 08.02.07, 21:25 W szkole podstawowej byl sweter rozciagniety a`la Kurt, w liceum byly "cwieki, zasieki i drut kolczasty"... ale z tego wyroslam, a do konca kiedy uwolnilam sie od faceta z tamtych czasow. Teraz...roznie to bywa. Nosze mix kolorow, fasonów... slucham rocka, czasem nawet tego mocniejszego, ale jakos nie czuje juz potrzeby manifestowania swoim strojem tego czego slucham. Oczywiscie, ze moglabym sobie na to pozwolic, bo majac 23 lata ludzie daja mi 16, wiec czasem "przeciagam lekko strune" w sposobie ubierania, ale raczej nie wcisne na siebie koszulki ulubionej kapeli, nawet jesli to by byla damska... Odpowiadajac na glowne pytanie, nie raczej nie mozna powiedziec, ale to chyba byloby trzeba zapytac spotkanych na ulicy ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
karoly Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 22:25 a jak mam sie ubrac i przyozdobic, zeby bylo po mnie widac, ze slucham muzyki dawnej, muzyki klasycznej - starej i wspolczesnej, muzyki swiata, folku, jazzu, rock and rolla, post-rocka, popu, metalu, funku , soulu, muzyki surf i piosenek z Kabaretu Starszych Panow? czy koszula i spodnie wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:32 Ja bardzo lubie moje spodnie moro, chodze w nich od czasu do czasu. Lubie jazz (raczej współczesny), elektronike, awangardę muzyczną szeroko rozumianą. Czasem zakładam koszulkę mr. bungle albo the cure, lubie je to i nosze, choc the cure juz jakos tak nie smakuje jak kiedys (mr bungle znacznie lepiej). Zamierzam sobie teraz kupic cos do ubrania z J.Hendrixem W pracy czesto chodze w plazowych laczkach i swetrze, a czasem na boso (wiem ze nie zdrowo) i w krotkich moro spodenkach (w lecie). Kiedys sluchalem mocnego metalu i ubieralem sie na czarno i zakladalem sobie na szyje pentagram (wiem ze to smieszne ), mialem wtedy lat nascie dodam na usprawiedliwnie. Martensy street też ubieram, ostatnio rzadziej. Nie wiem czy ktos jest w stanei odgadnac co w danym momencie mam "na uszach" a ze słuchawkami widac mnie bardzo czesto i praktycznie w kazdym miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:05 w sumie to dosc ciekawe bo na temat ciuchow wypowiadaja sie praktycznie fani samych ciezkich brzmien ktorzy mody unikaja jak ognia (a raczej jak wody swieconej bo to satanisci sa) i zawsze podziwiam ludzi ktorzy w 30 stopniowych upalach ubieraja sie na czarno i do tego nakladaja glany. wtedy rozumiem ze tutaj nie chodzi wylacznie o muzyke tylko o cos wiecej tylko ze ja nie bardzo wiem o co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:17 > j bo to satanisci sa) i zawsze podziwiam ludzi ktorzy w 30 stopniowych upalac > h ubieraja sie na czarno i do tego nakladaja glany. W lecie najlepsze są sandały, czyż nie? K Odpowiedz Link Zgłoś
eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:21 > W lecie najlepsze są sandały, czyż nie? prawda no albo jakies mnie 'satanistyczne' buciki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:26 > prawda no albo jakies mnie 'satanistyczne' buciki właściwie noszenie sandałów mogłoby się kojarzyć z przynależnością do pewnych wspólnot religijnych jak to się modnie zwykło mawiać Tamci też czegoś pewnie słuchają, to już jakiś zarys subkultury i zwiazanego z nia image'u? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 22:57 Nigdy nie identyfikowałam się z żadną subkulturą. Bywały jednak okresy, gdy szalałam z ubiorem (kwieciste spódnice, sztruksy z kolorowymi klinami na dole), fryzurą (ala Robert Smith), biżuterią (duże ilości długich korali) lub mocnym makijażem. Ale z wiekiem człowiek łagodnieje . Aktualnie noszę się prosto: długie i proste czarne włosy, lekki makijaż (czasem czarne paznokcie), czarne dżinsy, czarna bluzka i sweter, niewielka ilość srebrnej biżuterii, glany, czarny, wełniany płaszcz do kostek, prosta czarna torba. Wyglądam jak wielka czarna plama, ale tak najlepiej się czuję . A słucham... hmmm... tego, co dobre . Raczej mocniejsze i mroczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechu Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:21 w moim przypadku nawet gdybym chcial utozsamiac sie z jakas subkultura za pomoca mojego ubioru to i tak nie moge ze wzgledu na moja prace i ktoby pomyslal, ze urzedas moze sluchac takiej muzyki >>>>> www.lastfm.pl/user/piechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:24 A czego to niby typowe urzędasy słuchają? Odpowiedz Link Zgłoś
eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:26 urzedasy nie sluchaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:28 A jak na tym tle kształtuje się "subkultura" inżynierów IT wraz z ich ubiorem i preferencjami muzycznymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechu Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:31 no coz niestety ludzie postrzegaja urzedasow poprzez dawno zakozenione stereotypy (i z doswiadczenia moge powiedziec: wcale im sie nie dziwie ) ale czasami bywaja odstepstwa od regul poza tym w moim przypadku nie ma mowy o tym zeby sie identyfikowac "ubiorowo" z jakas muzyka, gdyz slucham czasami tak bardzo skrajnych rzeczy, ze byloby to niemozliwoscia. ale w czasach liceum nosilo sie dlugie wlosy, ramoneski, czarne swetry i glany w srodku lata na szczescie juz dawno mi przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechu Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:32 powyzej mialo byc zakorzenione* mam aparu kumpli pracujacych w branzy IT i wszyscy nosza dlugie wlosy i sluchaja metalu ale nie wiem czy to regula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpinella Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.acn.waw.pl 10.02.07, 17:24 Czyli, ze czego ja powinnam sluchac jesli jestem studentka ekonomiki ogrodnictwa?? Muzyki ludowej w wersji industrialnej ze wskazaniem na maszyny do pisania?? www.lastfm.pl/user/PimpinellaKas/ a nie bywa tak ani chwile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:31 Ostatnio kolega przywiózł muzykę z Indii (Bangalore dokładnie) to dopiero są loty, a wszyscy Hindusi podobnie wyglądają/ubieraja sie. Odpowiedz Link Zgłoś
eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:34 czyli wszyscy sluchaja takiego samego rodzaju muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:36 A widziałaś kiedyś np. hinduskiego metala bądź panka? Japoczyków/Chińczyków metalowców widziałem ale Hindusów nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:39 Made in Japan www.geocities.jp/mad_jrecords/20107.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:41 szczerze mowiac nie widzialem;/ ale u nich jest tyle ludzi ze i tak na pewno metalowcow jest tyle samo co np w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:43 czyli liczebnie wciąż w Polsce dużo, punkowców mniej coś mi się wydaje tak z obserwacji, a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:48 w sumie to zaczyna sie robic troche straszne. bo jak zalozysz nie takie ubranie to od razu dostajesz etykietke np moherowy beret (i juz widomo ze sluchasz radia maryja) jak ramoneska to satanista itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:50 A to ciekawe, bo moja mama jak mnie widzi to mówi że jestem uzależniony od internetu Spodnie moro nie pomagają ) Odpowiedz Link Zgłoś
eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:54 mamy i reszta rodziny sie nie liczy oczywiscie mowie o ludziach ktorzy widza cie jak idziesz ulica lub ktorzy posiadaja malo informacji na twoj temat (zabrzmiala troche jak z cyklu 'kto jest agentem SB') Odpowiedz Link Zgłoś
eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:45 szczerze mowiac to chodzi tylko wylacznie o kase. wieksze zespoly typu metalllica graja tam gdzie jest kasa. jesli sa w trasie daja po 7 koncertow. w japonii 6. w polsce pojawiaja sie raz na 5 lat. w indiach... no i dlatego nie ma hinduskich satanistow Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: new romantic 09.02.07, 08:28 Wciąż lubię słuchać tej muzyki w jej ambitniejszym wydaniu - Ultravox, Flock of the Seagulls, Gary Newman, Human League etc. To muzyka mojej licealnej młodości, imprez, pierwszych upojnych znajomości... Jednak na tlenione grzywki, koszulki z siateczką i marynarki z poduchami już chyba jestem za stary, chociaż moda lat 80-tych powraca... BTW, fajny styl mieli kolesie z Roxy Music, z Bryanem Ferry na czele i trochę z tego staram się u siebie zachować, przynajmniej na okazje "casual" - lużne koszule i garnitury, bezpretensjonalna elegancja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 09.02.07, 11:32 na koncercie discharge (legenda punkowego lojenia) spodkalem hinduske punkowe z irokezem i ramones na plecach Odpowiedz Link Zgłoś
roroism Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 09.02.07, 17:02 to były Hinduski z londonu a nie z Indii... Odpowiedz Link Zgłoś