Dodaj do ulubionych

muzyka której słuchacie a wasz image?

07.02.07, 18:19
Czy patrząc na was można odpowiedzieć sobie na pytanie czego słuchacie? czy
identyfikujecie się z subkulturą słuchającą danego gatunku muzycznego, czy
zaskakujecie swoim gustem otoczenie?
Obserwuj wątek
    • blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 20:28
      w subkultury (a mianowicie w subkulturę heavy metalową) bawiłam się w szkole
      podstawowej i średniej. Z image'u już wyrosłam, z muzyki nie smile
      • charlie_aka_hett Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 20:57
        hehe po mnie chyba nie widać, że słucham Patricka Wolfa (na razie)
        Moze czas zastanowis sie nad imidżemwink
        Uszyję sobie koszulę z obrusa i spodnie z torby ekologicznejbig_grin

• Gość: Blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 07.02.07, 21:15
          po mnie chyba też nie widać zamiłowania do rock,n rolla i mrocznych klimatów,
          bo każdy na moja odpowiedź czego słucham wybausza oczy
          i ,,Naaaaapraaaawdęęęęę???????!!!!!"
          Ale co ja poradzę na to,że lubie te swoje kolorowe sweterki smile
          • nebelwerfer88 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 21:34
            po mnie chyba też nie widać zamiłowania do rock,n rolla i mrocznych klimatów,
            > bo każdy na moja odpowiedź czego słucham wybausza oczy
            > i ,,Naaaaapraaaawdęęęęę???????!!!!!"

Też to mam smile Nie mam ochoty wyglądać jak osoba martwa od dwóch tygodni, to
            chyba normalne, nie? smile
            • kszynka Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 20:12
              myślę, że aż takie utożsamianie się do tego jakiej muzyki się słucha jest typowe
              dla ludzi bardzo młodych, potem to przechodzi (zazwyczaj)
              wink
            • Gość: death angel Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.btsnet.pl 08.02.07, 21:57
              ja kocham buty na obcasie (preferowane z kwiatkiem) i gdy tylko ktoś się
              dowiaduje, że metal to moja muza to przeważnie spada z krzesła smile
              pozdrawiam wielbiciela prawdziwej muzyki smile
              • Gość: Kinga Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 193.201.139.* 09.02.07, 15:19
                dlaczego uważasz ze muzyka jakiej Ty słuhasz jest "muzyką pradziwą"!?Każda
                muzyka tak jest, a Twoja opinia i postawa np.w klwasyfikowaniu metalu do
                gatunku "muzyki prawdziwej" rzeczywiście moze budzić spore wątpliwości.Znam
                dużo osób którzy słuchaja metalu i nikt z nich nie dyskryminował innej muzyki a
                tymbardziej nie nazywa siebie słuchaczem czegoś prawdziwego. Z takim zdaniem
                chyba powinnas ubrać swoje buciki na obcasie ( w kwiatuszki) i przerzucić sie
                np. na Mandaryne, Dodę, lub Ich Troje!!!!!To też jest muzyka a Twój image by do
                tego pasował!!!
          • fantas_magorie Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 22:45
            Gość portalu: Blackforever napisał(a):

> po mnie chyba też nie widać zamiłowania do rock,n rolla i mrocznych klimatów,
            > bo każdy na moja odpowiedź czego słucham wybausza oczy
            > i ,,Naaaaapraaaawdęęęęę???????!!!!!"
            > Ale co ja poradzę na to,że lubie te swoje kolorowe sweterki smile

Też tak mam. Od znajomego usłyszałam kiedyś, że ja to techno słucham big_grin
            • Gość: a'tomek Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 23:48
              A ja usłyszałem że jestem fanem Depeche Mode, a nie jestem...
              • theagata Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 07.02.07, 23:58
                uwielbiam The Mars Volta i właśnie zamierzam kupić sobie afro, na specjalne
                okazje a może zamiast czapki na zimę?
                • Gość: katarzyna Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:25
                  Ja słucham raczej californiskiego punk rocku i ubieram się mniej więcej w tym
                  stylu.
                • zarembski Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 21:06
                  theagata napisała:

> uwielbiam The Mars Volta i właśnie zamierzam kupić sobie afro, na specjalne
                  > okazje a może zamiast czapki na zimę?
                  >

Ja jestem starym metalowcem.. Włosów niestety się pozbyłem, ale bródki nie zgolę! smile
            • Gość: Blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 08.02.07, 15:08
              a ja , że klimatów a la Celine Dion
            • bodomlake Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 11.02.07, 08:46
              fantas_magorie napisała:

> Gość portalu: Blackforever napisał(a):
              >
              > > po mnie chyba też nie widać zamiłowania do rock,n rolla i mrocznych klima
              > tów,
              > > bo każdy na moja odpowiedź czego słucham wybausza oczy
              > > i ,,Naaaaapraaaawdęęęęę???????!!!!!"
              > > Ale co ja poradzę na to,że lubie te swoje kolorowe sweterki smile
              >
              > Też tak mam. Od znajomego usłyszałam kiedyś, że ja to techno słucham big_grin

ja usłyszałam od znajomego że popu słucham ^^ ech, co poradzę, że uwielbiam
              różowy smile
          • Gość: imprezes Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:59
            Ja również noszę kolorowe sweterki, włosy na żel itd. Ale jeśli chodzi o muzyke
            to "...na zawsze PUNK, takim chcę być..." smile Pozostał mi tylko styl życia i
            ulubiona muzyka smile
        • kaa-ann-roo Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 09.02.07, 00:41
          Po mnie od razu widać, że słucham muzyki orientalnej wink. Ale nie jestem w
          żadnej subkulturze. Ja jestem w kulturze. Swojej kulturze z muzyką wink
          • roroism Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 09.02.07, 16:46
            MOGE SIE POD TYM PODPISAC WSZYSTKIMI 4ma

> Po mnie od razu widać, że słucham muzyki orientalnej wink. Ale nie jestem w
            > żadnej subkulturze. Ja jestem w kulturze. Swojej kulturze z muzyką wink

i dodac od siebie, z emam na sobie ech post-grungowe...
            martensy i szturksy są dla mnie oczywistoscią i przyzwyczajeniem
            (jak dorastałąm myślałąm, że młodzież jest fajna i nosi koszule w krate,
            odrośnięte włochy i tak mi zostało...
      • Gość: bumelant i szuja Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:12
        > w subkultury (a mianowicie w subkulturę heavy metalową) bawiłam się w szkole
        > podstawowej i średniej. Z image'u już wyrosłam, z muzyki nie smile

A ja nie wyroslem ani muzyki, ani z image'u. Jak normalny 27-letni metal
        zapodaje na uczelnie w glanach, skorze, wlosow tez nie scialem. Jakos ani moich
        przelozonych, ani tym bardziej moich studentow to nie razi, hehe.
        • Gość: Blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 08.02.07, 21:47
          Gość portalu: bumelant i szuja napisał(a):

> > A ja nie wyroslem ani muzyki, ani z image'u. Jak normalny 27-letni metal
          > zapodaje na uczelnie w glanach, skorze, wlosow tez nie scialem. Jakos ani
          moich
          > przelozonych, ani tym bardziej moich studentow to nie razi, hehe.

Wiesz, ja nie stydzę się założyć koszulki z Iron Maiden czy AC/DC, zwłaszcza
          latem, na imprezy rockowe tez staram ubierać się hmmm...stosownie, ale nie
          ograniczam się do takich ubrań. Jeśli podoba mi się koszulka z AC/DC i pasek z
          ćwiekami zakładam ją, a jeśli nazajutrz mam ochotę na błękitną sukienkę w
          kolorowe kwiaty i pantofelki na obcasie - mam to gdzieś, że fance rocka nie
          wypada. Kocham muzykę rockową, podoba mi się subkulturowy styl, ale nie znoszę
          wszelkich ograniczeń w kwestii ubioru wynikających z tego, że w danej
          subkulturze nie wypada...
        • Gość: aaaaaaa Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.autocom.pl 09.02.07, 10:54
          Że co masz 27 lat i już wykładasz niby...? Jasne... W takim wieku to można być
          spokojnie jeszcze studentem.
          • sir.vimes Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 10.02.07, 10:52
            "Że co masz 27 lat i już wykładasz niby...? Jasne... W takim wieku to można być
            spokojnie jeszcze studentem."

Można być studentem, można wykładowcą. W końcu wykładowca nie musi mieć doktoratu.
            • Gość: pgosia Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 11.02.07, 18:43
              Dokladnie, u mnie wyklada jeden gosc co ma 26 lat - rok temu obronil magistra.
          • Gość: a Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 00:00
            u mnie na uczelni był doktorant, który ubierał się podobnie, i prowadził
            zajęcia. Czyli już wykładać można.
        • zefirekk Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 13.02.07, 10:14
          to typowe ;D u nas tez jest kilka takich osobnikow smile
    • charlie_aka_hett Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 12:08
      Ja ponoć wyglądam na fankę Snow Patrol ;P
      Ale fanka SP się jakoś nie czuję.
      • pj.pj Image Snow Patrol 09.02.07, 11:47
        A jak wygląda typowa fanka Snow Patrol??? Zespol jest spox, ale jakoś
        mi się nie kojarzy z imagem, który byłby rozpoznawalny jako ich fanów.
    • Gość: ja;) Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 83.2.10.* 08.02.07, 14:26
      a ja lubię Beatlesów i nie noszę wielkich kwiaciastych koszul, ani nic z tych
      rzeczy...
      • kingmob Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 14:36
        Ja wyglądam jak każdy szanujący się fan twierdzy - gładko ogolona głowa i brak
        koszulki !!!
    • kolega.maynard Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 14:37
      Po mnie raczej nie widac. Staram sie ubierac w miare normalnie.
      • mana_mana Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 14:49
        Na codzień ubieram się dość neutralnie. Nie jestem fanką ślepego gonienia za
        modą, więc może przesadziłam trochę z tą neutralnością? Do stroju "nadziń"
        lubię wprowadzać pewne "elementy" typu paznokcie ufarbowane na czarno, wieczne
        trampki, podarte portki, krawacik, smokey eyes... Od czasu do czasu <czyli dość
        często> - na imprezy cykliczne (Depeche Mode party na ten przykład), koncerty
        lubię się przebrać. Mała doza przesadyzmu jak najbardziej wskazana smile
        • jemmo Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 13.02.07, 22:47
          mana_mana napisała:

> krawacik

ale fajnie. jak bernie sumner w czasach joy division smile
    • mcgoo Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 16:42
      Ja po okresie punk trash, w wieku 33 lat przerzucilem sie na "Lynyrd
      Skynyrd","AC/DC","ZZTop" czylo ogolnie country and western - zapuscilem wlosy i
      mam wspaniala klamre u pasa. A na czapce nosze skrzydletgo "Harley Davidsona" -
      nudze zonie o kowbojkach ale powiedziala, ze jak ubiore to sie ze mna nie pokaze smile.
      • Gość: embronks Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:45
        e tam! kowbojki wcale nie muszą być wieśniackie... ja tam za swoimi przepadam smile
    • jarka63 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 16:49
      W życiu nie.Ja wyglądam albo jak pańcia, albo podstarzałe dziewczę, takie mam
      dwa wcielenia. Zwłaszcza starsze osoby się dziwią kiedy przypadkiem dowiedzą
      się, że bywam na koncertach rockowych ("dżezu pani słucha? Naprawdę?Łojezu,
      nigdy bym nie pomyslał/a" - dla nich taka muzyka to "dżez"). A na koncert
      zakładam spodnie i T-shirt,jak wszyscy.
    • Gość: Tooom Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.pool.einsundeins.de 08.02.07, 16:52
      ja kiedys bylem "metalowcem" teraz slucham klasyki, troche jazzu. Nadal mam
      jednak dlugie wlosy i zly wyraz twarzysmile
      • Gość: herezjarcha Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.meritus.pl 08.02.07, 16:56
        Ja mam coś jak powyżej kolega, black metal zostawia jakiś ślad na twarzy, rypie
        beret az widać na zewnątrz smilea poza tym kulturka, garniturek big_grin
        • zefirekk Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 13.02.07, 10:19
          oj ostro rypie tongue_out jak patrze na swojego męża... big_grin on juz tez garniturek, ale jak idziemy na koncert black metalowy, przeistacza sie w relikt fana tegoz gatunku (w sumie to oboje sie przeistaczamy big_grin ) pozdrowienia!
    • wild_flame Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 17:02
      Eksperymenty z punkowym stylem przechodziłam w gimnazjum. Na codzien nie
      wyrózniam się z tłumu ekstrawaganckim ubiorem tylko czasem uda mi się
      "przemycić" jakiś drobny punkowy akcent... Natomiast na koncerty zakładam
      stosowne ciuchy jak na tą okazję :p
      • Gość: nie wiem co napisa Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:07
        Dokladnie, tez lubie rocka ale trudno zebym chodziła do biura w skurzanej kurtce
        nabijanej cwiekami.

A zreszta, nigdy mnie nie ciagneło do tgo zeby ubierac sie jak wszyscy. Lubi
        rock ale to nie znaczy ze musze nosic glany.
      • Gość: Caisson Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:10
        Zagorzały fan metalu, panku i hard-cora, z stylu bycia i ubioru to juz zupelnie coś innego, dobre markowe ciuchy, solarium, siłownia i pielęgnacja ciała. Co do włosów to mam "irokeza" ( nie w stylu punk tylko bardziej no powiedzmy takiego modnego co to teraz troche ludzi nosi smile
        Kto powiedział że metal musi nosić sie na czarno i długie włosy
        • Gość: tru metal Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:09
          > Kto powiedział że metal musi nosić sie na czarno i długie włosy
          No cóż metalem jest się faktycznie kiedy ma się metalowe ciuchy, dlugie wlosy
          i tym podobne. Osoba która ubiera się normalnie i słucha metalu jest po prostu
          osobą słuchającą metalu uncertain Solarium... ekhem.
        • roroism Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 09.02.07, 16:49
          byłam we wtorek u fryzjera, pani nei chciała mnie pzryciać irokezowato, bo to
          już bardzo passe!
      • Gość: Böser Onkel Metal i okolice IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 17:43
        Rocka, hardrocka i metalu slucham od zawsze, metalowy image pojawil sie dopiero
        kilka lat temu, w okolicach czterdziestki - wlosy do polowy plecow, odpowiednie
        T-shirty, kolekcja kilkuset albumow no i koncerty, koncerty...Moje dzieci,
        jedno dorosle, drugie dorastajace przyjely to ze zrozumieniem, choc czasami
        podsmiewaja sie, ze za kilka lat to pewnie mnie jako starszego pana na zaden
        koncert juz nie wpuszcza... Na szczescie nie jestem osamotniony w swoich
        zainteresowaniach, mam kilku kolegow z pracy w podobnym wieku i wspolnie dajemy
        czadu na koncertach. budzac lekkie zdziwienie pomieszane z szacunkiem wsrod
        malolatow
    • Gość: kafia Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:07
      "... nie wierzę w partie, instytucje, subkultury..."
    • Gość: piłkarz Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 213.199.198.* 08.02.07, 17:20
      Nie bardzo, często chodzę w dresach, strojach sportowych, bluzach z kapturem,
      mam krótkie włosy a słucham metalu. Kiedy chodziłem do ogólniaka jeszcze te
      włosy, czarne wdzianko jakoś na mnie działało, ale teraz już nie.
    • blasphemy Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 17:37
      no jasne że widać. Mam włosy jak Mozart, zmarchy jak Cohen, skórę jak Joe
      Strummer z the Clash, koszulkę w paski jak Sting za czasów Police, spodnie jak
      David Bowie z czasów Ziggy Stardust, na to spódniczkę jak PJ Harvey, no i buty
      na obcasach jak Prince.

Poza tym słucham jeszcze ze stu innych wykonawców.. strasznie ciężko z
      tym 'image' big_grin
      • martaireks Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 17:45
        Ja slucham Chrisa Normana
        • Gość: gothika Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.versanet.de 08.02.07, 18:39
          a ja slucham dimmu borgir, cradle of filth itp. i nooo raczej nikt by tego o mnie nie pomyslal, choc znawcy
          rozpoznaja 'wskazowki' w postaci roznorakich akcesorii. Ale na ogol to raczej elegancka i co nieco
          'mroczna' wink
      • Gość: morfia Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 62.150.35.* 08.02.07, 17:52
        hahaha "zmarchy jak Cohen" mnie rozwalily smile u mnie z imagem podobnie
        • Gość: lili Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:10
          słucham Muse, a ubieram się, no cóż w spodnie i swetry
          • yggdrasill Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 18:29
            Po mnie częściowo widać upodobania muzyczne, ale to wypadek przy pracy. I
            często bywa to mylące; mówisz, że w tej chwili słuchasz 'Hava nagila', a
            wszyscy od razu: 'Aaach, Rootwater' wink
    • Gość: fff Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:41
      słucham praktycznie wszystkiego od klasycznego rocka po jazz i poezję śpiewaną.
      dalecy znajomi uważają mnie za fankę techno, więc cóż, ale moich upodobań chyba
      na zewnątrz nie widać wink
    • the.gypsy Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 18:42
      slucham rocka. identyfikuje sie z ta muzyka i mozna poznac, ze tak jest.
    • Gość: Morgue Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:01
      Mając nieco ponad 2 krzyżyki można sobie pozwolić na ekstrawagancję i
      zapuszczone pióra, dzielnie kibicuje wszystkim starszym którzy szaleją na
      koncertach (widząc Was tam serce rośnie). A tak jakoś wyszło że od dawien dawna
      ubierałem sie "inaczej", muzyka przyszła później. Teraz glany, zrebelizowany
      jestem zewnętrznie, ale z żadną subkulturą się nie mam zamiaru identyfikować,
      dla mnie nie ma różnicy subkultura - stereotyp, 1 napędza 2.
    • asienka95 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 19:06
      Kiedyś obowiązkowo strój odzwierciedlał to, czego słuchałam.
      rozszerzane dżiny, bluzka a la pielucha, koraliki z pestek od jabłek...
      albo długa sukienka w ręcznie malowane wzory.
      Zielona kurtka a la wojskowa...
      ale teraz jest inaczej.
      Teraz zielone kurtki, bojówki, korale są po prostu modne, wymieszały się
      style... wiec trudno na tej podstawie stwierdzić, kto czego słucha.
      Kiedyś te podziały były dużo bardziej klarowne!
      Poza tym coś w tym jest, że ludzie powiedzmy po 30 często już nie przywiązują do
      tego wagi, żeby ich strój dokładnie odzwierciedlał to, co im w duszy gra.
      Ale nadal biegają na koncerty i słuchają w domu dobrej muzy!
      chociaż jak miałam lat 20 i koleś w garniturze powiedziałby mi, że słucha Dżemu
      to pewnie bym go "wyśmiała"...wink
      • Gość: bukosss Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:31
        Wyglądam raczej przeciętnie, ubieram się jak najbardziej normalnie, bo wymaga
        tego praca. Zero kolczyków, tatuaży, glanów nie noszę, nie śmierdzę trupem...

A słucham począwszy od Death metalu, Black metalu, metalcore'u i innych tego
        typu, na muzyce pokroju Audioslave czy Pearl Jam kończąc (albo zaczynając) smile
    • Gość: lopaczenko Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:00
      Kiedyś jak słuchałem metalu to wyglądałem jak metal. Dziś doszło sporo innych
      gatunków, więc wygląd jest neutralny. Ale glany cały czas są w szafie i noszę
      je od czasu do czasu smile
      • Gość: hex Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.as.kn.pl 08.02.07, 20:29
        Hmmm ja słucham często kawałków które mój kumpel wrzuci na Myspace.Wiec....Tomek
        szykuj się...jutro idę grzebać ci po szafie.!
        • Gość: crazy.berserker Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:55
          Glany zostały przerobione na buty do robót w ogródku, "metalowe" koszulki
          poszły na szmaty do podłogi, wszystkie płyty black sabbath znalazły nowych
          właścicieli na allegro - z dawnych czasów zostały mi tylko zdjęcia smile
    • juliajagoda Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 20:54
      Słucham reggae, punku, rocka. Całkiem wydatnie sugerują to 4 dredy do pasa z
      tyłu głowy. Również glany. Ale to raczej kwestia estetyki jaką wyznaję, a
      niekoniecznie jakiegoś subkulturowego "obowiązku". Choć, mój gust jest
      oczywiście pod wpływem mojej muzyki i ludzi którzy jej słuchają.
      • Gość: SuperGoth Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: 80.51.192.* 08.02.07, 21:11
        A ja jestem Gothem i jezdze co rok na zjazd Gothów do Bolkowa i ubieram się na
        czrano, mam dziary, i kolczyk w nosie, lubie dobry mejkap ala Cure, lubie tez
        wyglądać jak MacCoy itp. Jestem dumny ze jako nieliczny znam się na filozofjii
        i cierpieniu co ciągnie za sobą czytanie Corwel-a, Blake itp. My goci jesteśmy
        Fantastyczniii kocham sie razem ile wlezie Geye i Trans to nasi przyjacielewink
        Najwżniejszis goci to Enkil i Polgard z Wawy oni śmierć noszą na ramieniu,
        Goth Is The Best!!!!!
        • Gość: Blackforever Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.chello.pl 08.02.07, 21:56
          Enkil wygląda bardziej sympatycznie niż mrocznie smile. Zapomniałam dodać, że do
          fascynacji heavy metalem doszła fascynacja muzyką gotycką, ale na imprezach
          gotyckich owszem wyróżniam się - dżinsy i zwykły czarny T- Shirt wink. Grunt to
          wygoda, lateksowe kiecki krępują mi ruchy. Do zobaczenia na sobotniej imprezie
          w No Mercy smilesmilesmile
      • Gość: astald Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.77.classcom.pl 08.02.07, 21:17
        jestem wielkim fanem drum'n'bass (dla niewtajemniczonych: taka energatyczna
        odmiana muzyki elektronicznej wywodzaca sie od jazzu, jungle i dancehall) a
        jestem mlodym prawnikiem dlatego w tygodniu ubieram się w garnitur zgodnie z
        haslem "nine to five with suitable tie" i jestem bardzo powazna osoba - a w
        weekend ogień suspicious>
        • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:40
          > odmiana muzyki elektronicznej wywodzaca sie od jazzu, jungle i dancehall)

z tym jazzem to troche przesadziłeś wink

K
          • Gość: Kolo 27 DnB a jazz IP: *.malopolska.mw.gov.pl 09.02.07, 08:35
            Otóż, chcę Ci powiedzieć, że nie przesadził...Dla osób, które się trochę w tym
            obracają to jest dość oczywiste, że linia melodyczna dNb wywodzi się często z
            jazzu ale dla kogoś kto rzadko słyszy tę muzę rzeczywiście moze się kojarzyć
            tylko z "tępym rąbaniem". Ja tam dNb bardzo lubię. A poza tym od 5 klasy
            podstawówki w pankroku siedzęsmile
            • lolek_do_kfadratu Re: DnB a jazz 09.02.07, 09:41
              a od kiedy to w jazzie masz linie melodyczna jako taką? smile
            • Gość: kuba Re: DnB a jazz IP: *.motorola.com 09.02.07, 11:11
              znam "troche" dnb kolego wink Jedyne co mozna znalezc z jazzu w dnb to rytm synkopowany, jazz ma jedna (typowa) ceche charakterystyczna tzw improwizacje w dmb tego nie ma i raczej (jesli chodzi o instrumenty programowane) nigdy nie bedzie. Istnieje nowe odmiany i mutacje tego gatunku w ktorych wsytepuja sample jazzowe (np. Amon Tobin). Jest to jednak pochodna gatunku zrodlowego ktory z jazzem nie ma nic wspolnego (poza synkopowanym rytmem ktory wystepuje rowniez w naszym krakowiaku). Jest paru muzykow jazzowych ktorzy eksperymentuja z tego typu rytmami np. Nils Petter Molvaer, wciaz sa to jednak wylacznie odstepstwa od trzonu. Co do lini melodycznych (uzytych skal) i harmoni jazzowych to moze i wystepuje ale bardzo rzadko, predzej uparlbym sie na wiele zapozyczen z muzyki funk.
    • weronia17 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 21:07
      Ja odkąd pamiętam słuchałam punk rocka, rocka i alternatywę. Kiedyś jeździłam
      do Jarocina, glany, podarte spodnie, kolorowe włosy. Teraz jestem kobietą 30-
      letnią i nie wyobrażam sobie,że mogłabym założyć garsonkę lub cosik takiego.
      Jestem księgową , co nie przeszkadza mi do pracy chodzić w jeansach,
      podkoszulkach i butach typu martens. Na szczęście u mnie w pracy (firma 50
      osobowa) nie ma żadnych reguł i etykiet. I wiem,że nie zmienię nigdy mojego
      stylu>po prostu nie i już.Pozdrowienia dla wszystkich,którzy kiedyś szaleli na
      małej i dużej scenie.
      • weronia17 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 21:12
        sorki, napisałam ,że jestem kobietą 30 letnią, a tak naprawdę to sporo ponad
        to, ale to chyba nie ważne. I jeszcze jedno -moja córcia też zaczyna słuchac
        mojej muzyki.Męża poznałam jak miał iroka chyba z półmetrowego. Teraz jest
        kierownikiem w w ielkiej firmie i ma tylko pozostałości typu- dziurky w uszach
        po kolczykach. A jednak wyrośliśmy na ludzi !!!! w to mało kto
        wierzył.Pozdrawiam
        • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:42
          > A jednak wyrośliśmy na ludzi !!!!

Kwestia względna jak na mój gust wink
        • Gość: no wlasnie Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.prenet.pl 09.02.07, 01:15
          no wlasnie weronia, tak to jest ,ze w mlodych, co poszalec chca, malo kto
          wierzy,ze niby nie maj nic madrego w glowie,ze tylko zabawa sie dla nich liczy
          itp- ogolem hasla leca typu- "ach ta dzisiejsza mlodziez"
          Ja zaluje straszliwie,ze sie nie wyszalalam. Moj bunt byl troche innego typu- ED
          i takie tam . A moj przyszly maz- bywalec Jarocina i ogolnie klimaty podobne do
          twoich- cud-miod. Takiego kochanego goscia ze swieczka szukac. Takiego ulozonego
          i rozsadnego- nie znajdzie sie w kosciolkowych oazach i innych takich- wiem, bo
          znam ludzi. A teraz muza ta sama- i we mnie tez jej kawal zszczepil- i styl ma
          swoj, ale powazny gosc i ma pod kopulka to,co potrzebne kieronikowi i przyszlemu
          mezowi i tatusiowi. I chwala mu za to. I wobie weronia chwala za to jaka jestes
          i twojemu mezowi. Ogolnie mlodym zbuntowanym chwala. no bo jak bysmy sie nie
          buntowali, to swiat nie szedlby do przodu. Kolo,zerowka, radio i takie tam- ktos
          kiedys musial powiedziec dosc- ja po swojemu smile

pozdrawiam
      • Gość: mia Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.07, 21:16
        muszę kupić perukę, bo słucham Mozarta

............................

ale idiotyzm!
      • Gość: dżeki_czan Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.toya.net.pl 08.02.07, 21:19
        Po mnie, a raczej po moim wyglądzie chyba nie można jednoznacznie stwierdzić
        akiego rodzaju muzyki słucham. A jak to mówię, słucham "każdej dobrej"; tego
        czym nasiąkałem w najbardziej wrażliwym okresie swojego, tego z czym zapoznali
        mnie moi starsi różni przyjaciele i tego do czego dojrzałem samodzielnie (może
        właśnie tego przede wszystkim), tego zarazili mnie moi młodsi znajomi i jeszcze
        tego co teraz prezentują najlepsi, wciąż młodzi (wiadomo o kogo chodzi),
        redaktorzy muzyczni w trójce. Pozdrawiam
    • Gość: Pimpinella Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.acn.waw.pl 08.02.07, 21:25
      W szkole podstawowej byl sweter rozciagniety a`la Kurt, w liceum byly "cwieki,
      zasieki i drut kolczasty"... ale z tego wyroslam, a do konca kiedy uwolnilam
      sie od faceta z tamtych czasow.

Teraz...roznie to bywa. Nosze mix kolorow, fasonów... slucham rocka, czasem
      nawet tego mocniejszego, ale jakos nie czuje juz potrzeby manifestowania swoim
      strojem tego czego slucham. Oczywiscie, ze moglabym sobie na to pozwolic, bo
      majac 23 lata ludzie daja mi 16, wiec czasem "przeciagam lekko strune" w
      sposobie ubierania, ale raczej nie wcisne na siebie koszulki ulubionej kapeli,
      nawet jesli to by byla damska...

Odpowiadajac na glowne pytanie, nie raczej nie mozna powiedziec, ale to chyba
      byloby trzeba zapytac spotkanych na ulicy ludzi smile
    • karoly Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 22:25
      a jak mam sie ubrac i przyozdobic, zeby bylo po mnie widac, ze slucham muzyki
      dawnej, muzyki klasycznej - starej i wspolczesnej, muzyki swiata, folku, jazzu,
      rock and rolla, post-rocka, popu, metalu, funku , soulu, muzyki surf i piosenek
      z Kabaretu Starszych Panow?

czy koszula i spodnie wystarcza?
    • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 22:32
      Ja bardzo lubie moje spodnie moro, chodze w nich od czasu do czasu. Lubie jazz (raczej współczesny), elektronike, awangardę muzyczną szeroko rozumianą. Czasem zakładam koszulkę mr. bungle albo the cure, lubie je to i nosze, choc the cure juz jakos tak nie smakuje jak kiedyssmile (mr bungle znacznie lepiej). Zamierzam sobie teraz kupic cos do ubrania z J.Hendrixemwink W pracy czesto chodze w plazowych laczkach i swetrze, a czasem na boso (wiem ze nie zdrowo) i w krotkich moro spodenkach (w lecie). Kiedys sluchalem mocnego metalu i ubieralem sie na czarno i zakladalem sobie na szyje pentagram (wiem ze to smiesznesmile ), mialem wtedy lat nascie dodam na usprawiedliwniewink. Martensy street też ubieram, ostatnio rzadziej. Nie wiem czy ktos jest w stanei odgadnac co w danym momencie mam "na uszach" a ze słuchawkami widac mnie bardzo czesto i praktycznie w kazdym miejscusmile. Pozdrawiam
      • eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:05
        w sumie to dosc ciekawe bo na temat ciuchow wypowiadaja sie praktycznie fani samych ciezkich brzmien ktorzy mody unikaja jak ognia (a raczej jak wody swieconej bo to satanisci sa)big_grin i zawsze podziwiam ludzi ktorzy w 30 stopniowych upalach ubieraja sie na czarno i do tego nakladaja glany. wtedy rozumiem ze tutaj nie chodzi wylacznie o muzyke tylko o cos wiecejbig_grin tylko ze ja nie bardzo wiem o co...
        • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:17
          > j bo to satanisci sa)big_grin i zawsze podziwiam ludzi ktorzy w 30 stopniowych upalac
          > h ubieraja sie na czarno i do tego nakladaja glany.

W lecie najlepsze są sandały, czyż nie?smile
          K
          • eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:21
            > W lecie najlepsze są sandały, czyż nie?smile

prawdasmile no albo jakies mnie 'satanistyczne' buciki big_grin

• Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:26
              > prawdasmile no albo jakies mnie 'satanistyczne' buciki big_grin

właściwie noszenie sandałów mogłoby się kojarzyć z przynależnością do pewnych wspólnot religijnych jak to się modnie zwykło mawiać wink Tamci też czegoś pewnie słuchają, to już jakiś zarys subkultury i zwiazanego z nia image'u?wink
    • xtrin Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 22:57
      Nigdy nie identyfikowałam się z żadną subkulturą. Bywały jednak okresy, gdy
      szalałam z ubiorem (kwieciste spódnice, sztruksy z kolorowymi klinami na dole),
      fryzurą (ala Robert Smith), biżuterią (duże ilości długich korali) lub mocnym
      makijażem.

Ale z wiekiem człowiek łagodnieje smile. Aktualnie noszę się prosto: długie i
      proste czarne włosy, lekki makijaż (czasem czarne paznokcie), czarne dżinsy,
      czarna bluzka i sweter, niewielka ilość srebrnej biżuterii, glany, czarny,
      wełniany płaszcz do kostek, prosta czarna torba. Wyglądam jak wielka czarna
      plama, ale tak najlepiej się czuję smile.

A słucham... hmmm... tego, co dobre smile. Raczej mocniejsze i mroczniejsze.
    • Gość: piechu Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:21
      w moim przypadku nawet gdybym chcial utozsamiac sie z jakas subkultura za pomoca
      mojego ubioru to i tak nie moge ze wzgledu na moja pracewink i ktoby pomyslal, ze
      urzedas moze sluchac takiej muzyki >>>>> www.lastfm.pl/user/piechu
      • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:24
        A czego to niby typowe urzędasy słuchają? wink
        • eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:26
          urzedasy nie sluchajatongue_out
          • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:28
            A jak na tym tle kształtuje się "subkultura" inżynierów IT wraz z ich ubiorem i preferencjami muzycznymi?wink
          • Gość: piechu Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:31
            no coz niestety ludzie postrzegaja urzedasow poprzez dawno zakozenione
            stereotypy (i z doswiadczenia moge powiedziec: wcale im sie nie dziwie wink) ale
            czasami bywaja odstepstwa od regul wink

poza tym w moim przypadku nie ma mowy o tym zeby sie identyfikowac "ubiorowo" z
            jakas muzyka, gdyz slucham czasami tak bardzo skrajnych rzeczy, ze byloby to
            niemozliwoscia.

ale w czasach liceum nosilo sie dlugie wlosy, ramoneski, czarne swetry i glany w
            srodku lata wink na szczescie juz dawno mi przeszlo wink
            • Gość: piechu Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:32
              powyzej mialo byc zakorzenione*

mam aparu kumpli pracujacych w branzy IT i wszyscy nosza dlugie wlosy i sluchaja
              metalu tongue_out ale nie wiem czy to regula big_grin
              • Gość: Pimpinella Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.acn.waw.pl 10.02.07, 17:24
                Czyli, ze czego ja powinnam sluchac jesli jestem studentka ekonomiki
                ogrodnictwa?? uncertain

Muzyki ludowej w wersji industrialnej ze wskazaniem na maszyny do pisania?? tongue_out
                www.lastfm.pl/user/PimpinellaKas/ a nie bywa tak ani chwile
    • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:31
      Ostatnio kolega przywiózł muzykę z Indii (Bangalore dokładnie) to dopiero są loty, a wszyscy Hindusi podobnie wyglądają/ubieraja sie.
      • eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:34
        czyli wszyscy sluchaja takiego samego rodzaju muzykibig_grin
        • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:36
          A widziałaś kiedyś np. hinduskiego metala bądź panka? Japoczyków/Chińczyków metalowców widziałem ale Hindusów nie wink
          • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:39
            Made in Japan

www.geocities.jp/mad_jrecords/20107.jpg
            wink
          • eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:41
            szczerze mowiac nie widzialem;/ ale u nich jest tyle ludzi ze i tak na pewno metalowcow jest tyle samo co np w polscebig_grin
            • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:43
              czyli liczebnie wciąż w Polsce dużosmile, punkowców mniej coś mi się wydaje tak z obserwacji, a szkoda wink
              • eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:48
                w sumie to zaczyna sie robic troche straszne. bo jak zalozysz nie takie ubranie to od razu dostajesz etykietke np moherowy beretbig_grin (i juz widomo ze sluchasz radia maryjabig_grin) jak ramoneska to satanista itd...
                • Gość: kuba Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.kolornet.pl 08.02.07, 23:50
                  A to ciekawe, bo moja mama jak mnie widzi to mówi że jestem uzależniony od internetu uncertain Spodnie moro nie pomagają smile)
                  • eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:54
                    mamy i reszta rodziny sie nie liczytongue_out oczywiscie mowie o ludziach ktorzy widza cie jak idziesz ulica lub ktorzy posiadaja malo informacji na twoj temat (zabrzmiala troche jak z cyklu 'kto jest agentem SB')
            • eskel_86 Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 08.02.07, 23:45
              szczerze mowiac to chodzi tylko wylacznie o kase. wieksze zespoly typu metalllica graja tam gdzie jest kasa. jesli sa w trasie daja po 7 koncertow. w japonii 6. w polsce pojawiaja sie raz na 5 lat. w indiach... no i dlatego nie ma hinduskich satanistow
              • gringo68 Re: new romantic 09.02.07, 08:28
                Wciąż lubię słuchać tej muzyki w jej ambitniejszym wydaniu - Ultravox, Flock of
                the Seagulls, Gary Newman, Human League etc. To muzyka mojej licealnej
                młodości, imprez, pierwszych upojnych znajomości...wink Jednak na tlenione
                grzywki, koszulki z siateczką i marynarki z poduchami już chyba jestem za
                stary, chociaż moda lat 80-tych powraca...

BTW, fajny styl mieli kolesie z Roxy Music, z Bryanem Ferry na czele i trochę z
                tego staram się u siebie zachować, przynajmniej na okazje "casual" - lużne
                koszule i garnitury, bezpretensjonalna elegancja....
          • Gość: art Re: muzyka której słuchacie a wasz image? IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 09.02.07, 11:32
            na koncercie discharge (legenda punkowego lojenia) spodkalem hinduske punkowe z
            irokezem i ramones na plecach
            • roroism Re: muzyka której słuchacie a wasz image? 09.02.07, 17:02
              to były Hinduski z londonu a nie z Indii...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka