foxy21 18.11.03, 12:30 ... do autobusu, nie mam co czytac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaspar4 Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 12:36 Do autobusu w sam raz będzie "Wywiad Z Wampirem" Anne Rice , o ile jeszcze tego nie czytałaś.Taki horror w sumie ale lekki i dobrze się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 12:45 gaspar4 napisał: > Do autobusu w sam raz będzie "Wywiad Z Wampirem" Anne Rice , o ile jeszcze tego > > nie czytałaś.Taki horror w sumie ale lekki i dobrze się czyta. Wiesz, nie czytalam jeszcze, film widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: A co ci najlepiej wchodzi??? (n/t) 18.11.03, 12:43 Wszystko, no moze oprocz fantasy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aislinn Re: A co ci najlepiej wchodzi??? (n/t) 18.11.03, 12:56 A tak na powaznie to do autobusu polecam "Na wpół uśpieni w żabich piżamach " Toma Robbinsa. A, i pamiętam że dobrze w autobusie czytało mi się 15 minut sławy - wspomnienia Ultraviolet. Taka , jak to by określiła pewna nie-koleżanka Nikki, milusia lekt..ekhm.. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: A co ci najlepiej wchodzi??? (n/t) 18.11.03, 13:17 Nie czytalam zadnej, moge to dostac w empiku? Odpowiedz Link Zgłoś
aislinn Re: A co ci najlepiej wchodzi??? (n/t) 18.11.03, 14:00 Nie wiem. Ale jak się zjawisz na najbliższym piwie TWA, to Ci mogę pożyczyć (A jak nie oddasz to Cię znajdę przez Chemansa ) - - This is the crises I knew had to come Destroying the balance I'd kept Doubting and settling and turning around Wondering what will come next Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 12:49 jak jezdzilem autobusem do zawsze czytalem Przeglad Sportowy. Polecam np. rubryki z wynikami pilkarskiej 3 ligi. Ciekawa lektura. Milo tez sie czyta reklamy i neony na mijanych budynkach. Od Ciebie do Srodmiescia powinno troche tego byc. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 12:52 Dzieki, billbordy znam na pamiec, poprosze inne tytuly. Odpowiedz Link Zgłoś
aislinn Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 12:52 i dlatego ci co jeżdża autobusami są w lepszej sytuacji, mogą neony czytać i reklamy, bo ci z samochodów czytają jedynie wskaźnik prędkościomierza. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 13:46 Jeśli prawei wszystko oprócz fantasy to może spróbuj coś Cliva Cusslera lub Brian'a Callisona. Obaj piszą z jajem i szybko to się czyta. Dla mnie ich książki to czasożercy )) Tylko Cussler w miarę możliwości sam. Bez współautora. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 14:03 h8red napisał: > Jeśli prawei wszystko oprócz fantasy to może spróbuj coś Cliva Cusslera lub > Brian'a Callisona. Obaj piszą z jajem i szybko to się czyta. Dla mnie ich > książki to czasożercy )) Tylko Cussler w miarę możliwości sam. Bez > współautora. > Zdaje sie, ze mam jakies ksiazki Cusslera, a co szczegolnie polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 14:11 foxy21 napisała: > Zdaje sie, ze mam jakies ksiazki Cusslera, a co szczegolnie polecasz? Wszystko co napisał sam. Bez Paul'a Cemperos'a (bodajże). Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 13:50 Gdy jeździłem autobusem czytałem sobie kryminały. A polecam ja dlatego, że ogólnie rzecz biorąc wciagają jak bagno. Jednak przy doborze tego typu literatury należało by siegać jedynie po mistrzów gatunku, bo jedynie ci pokazują, że mozna to uznac za odrebny i nie szmatławy gatunek literacki. No i jeszcze jeden argument, w antykwariatach ksiażki te tanie są jak barszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 13:54 Wlasnie za Twoja namowa odswiezylam niedawno Joe Alexa Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 14:13 Cicha jak ostatnie tchnienie! Intrygujacy tytul. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 14:24 No i kurde, to jest jedyna, której nie posiadam. Poza tym mam wszystkie. Nie mam tez Czarnych Okretów, ale jakos nie ciagnie mnie aby to cos zakupic. Wole jednach kryminały o detektywach twardzielach. Co mi oczywiście zaczyna ciązyc, bo juz dawno powinienem powrócic do kontynuowania przygut Vulture. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 14:30 aric napisał: > No i kurde, to jest jedyna, której nie posiadam. > Poza tym mam wszystkie. Nie mam tez Czarnych Okretów, ale jakos nie ciagnie > mnie aby to cos zakupic. > Wole jednach kryminały o detektywach twardzielach. Co mi oczywiście zaczyna > ciązyc, bo juz dawno powinienem powrócic do kontynuowania przygut Vulture. koniecznie Aric, koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: znacie Cobena? 18.11.03, 14:34 To taka lekka lektura, sensacyjna, czyta sie szybko, jak scenariusz, (zreszta na podst.jego ksiazek powstaly filmy) Do tramwaju w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Poleccie cos do poczytania... 18.11.03, 16:00 A to ja "Życie Pi" polecam bo mnie strasznie wciągnęłam jak czytałam w ksieęarni i zamiast koleżance prezent ślubny sprezentować to kupiłam ową książkę A skoro do autobusu to może coś krótkiego i takiego w miarę śmiesznego? "Ostatni cieć" Janusza Głowackiego i może "Zaułek łgarza" Roberta McLiama Wilsona. W sumie dwa różne typy poczucia homoru ale bardzo szybko się czyta. O i coś o zdradzanych babkach z ciekawymi textami "Judasz całował wspaniale", Maira Papathanasopulu (matko...) się nazywa autorka. Ja ostatnio czytam w pracy i to w jakimś kosmicznym tempie. Dziś zaczęłam i skończyłam "Łuk Triumfalny" a jutro się przerzucam na "Króla Maciusia Pierwszego", a co! ) I. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia I jeszcze 18.11.03, 16:30 (w poprzednim poście wyszło mi masło maślane ale to szczegół, którego i tak nikt nie dostrzegł )). A przypomniałam sobie o "Nocnej Zmianie" Kinga, bo w sklepie ją widziałam, takie krótkie opowiadania w sam raz do autobusu. Po większości z nich ma się "lekkie" opory przed pójściem do piwnicy I. A i wszystkie części "Kronik Wampirzych" Rice są ładnie romantycznie napisane :- ) Is it safe to use those toys Don't you realize Boys aren't supposed to use those toys Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: I jeszcze 18.11.03, 16:37 Niekoniecznie krotka i lekka, ja dojezdzam ok.3h Jedna ksiazke czytam i juz musze miec nastepna. Wlasnie skonczylam (ale to dla bab) Zycie seksualne mojej ciotki, fajnie sie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: I jeszcze 18.11.03, 17:09 Praczet, ale to fantasy, ale sprobuj, jak nie znasz. Wnuska potwierdzi, ze zajebiste. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: I jeszcze 18.11.03, 18:03 Forsytha cokolwiek byleby nie najnowsze (znaczy się omijać "Upiora Manhattanu" i ten zbiorek opowiadań, nie to żeby złe jakoś strasznie, ale do starszych jego rzeczy startu nie mają ani ani). Odpowiedz Link Zgłoś
vulture fakenszit 18.11.03, 19:54 Poczytaj za mnie prawo oświatowe. Potem mi opowiesz, o czym było i kogo na końcu zabili. Odpowiedz Link Zgłoś
jack9 Vonnegut 18.11.03, 20:26 Książki Kurt Vonneguta mają tak krótkie rozdziały że są w sam raz do autobusu... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Vonnegut 19.11.03, 08:21 Jestes wielbicielem Voneguta?? Fajnie. Musze wrócic do czytania mojego ulubionego autora, bo cos go zaniedbałem. Wyciagnę sobie z pudła "Wszystkiego najlepszego panie Rossewater" Odpowiedz Link Zgłoś
jack9 Re: Vonnegut 19.11.03, 08:34 Problem w tym że stary Kurt już nie pisze - przeczytałem chyba wszystko co było wydane po polsku - a nawet gdy pojawiają się teraz tłumaczenia mniej znanych utworów Kurta ( jakieś scenariusze czy opowiadania ) to nie są na poziomie jego najlepszych książek... pozostaje tylko czytanie po raz któryś ... ale to już nie to samo -jak śpiwał kiedyś Krzywy w De Mono... Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: Vonnegut 19.11.03, 11:48 jack9 napisał: > Książki Kurt Vonneguta mają tak krótkie rozdziały że są w sam raz do > autobusu... Rzeznia nr 5 byla straszna Nie pamietam teraz, ale czytalam jego inna ksiazke, bardziej optymistyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 intelektualiści na start- część druga 19.11.03, 08:53 "Rycerz nieistniejący" Calvino. Milusia lekturka na wakacje unurzana w oparach absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
jack9 Re: Unużana, Nikkus, unużana ! ;-P 19.11.03, 09:21 Wyglada to dziwacznie - aż sprawdziłem w źródłach pisanych i jednak unurzana... Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Unużana, Nikkus, unużana ! ;-P 19.11.03, 09:29 Jack, nasza wybitnie gr.. ups mądra bywalczyni forum, niejaka Nika100 pardą Nika10 napisała "unużana". Ma rację, słownik języka polskiego sucks Odpowiedz Link Zgłoś
jack9 Re: Unużana, Nikkus, unużana ! ;-P 19.11.03, 09:39 ja siem nie wyznaje na tych waszych przepychankach... Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 he? 19.11.03, 09:42 ja bym się bała z tą panią przepychać z racji tego, żem raczej wątła. w porównaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: he? 19.11.03, 15:27 yyyyyyyyyy, ja wiem, że unuRZana. wysoka,wysoka. ważne ile kto waży, kochana Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: he? 20.11.03, 10:48 no co Ty. Hehe. Nieee. Ja ważę odpowiednio do wzrostu, natomiast jak się porówna z pewnym kimś tę moją wagę to naprawdę jestem wątła Odpowiedz Link Zgłoś