Dodaj do ulubionych

Dr Fuchs Tomasz

20.10.06, 11:52
Lekarz ten prowadzi moja ciaze po raz pierwszy od sierpnia 2006.Niby wszystko
ok ale czemu za kazdym razem mam wrazenie jakbym przeszkadzała mu w czyms?Nie
mam wiekszych zastrzezen lecz czemu nie prowadzi karty ciazy jak nalezy?
Wpisał mi dopiero jedna wizyte a potem zwraca mi uwage ze nie dbam o dziecko
bo jestem u niego pierwszy raz.Albo ma za duzo pacjentek i nie kojarzy albo
nie ma potrzeby zapisywania wizyt w karcie.Odrebna sprawa sa badania na ktore
mnie wysyła.Toksoplazmoze wystarczy zrobic raz a ja musze co miesiac mimo ze
nie mam stycznosci ze zwierzetami. 10 lat temu rodziłam na Dyrekcyjnej i nikt
wtedy jeszcze o tym lekarzu nie słyszał.Poród odbywał sie pod nadzorem
połoznej a moze pani doktor Obratiuk ( afroamerykanka).Czy ma ktos moze
namiar na tego kobiecego anioła połoznictwa?
Obserwuj wątek
    • gonia651 Re: Dr Fuchs Tomasz 21.10.06, 22:46
      Ma gabinet na Armi Krajowej a zarejestrować się można telefonicznie
      telefon 0501 739 838 .
      Ja jestem zadowolona. Jest OK
      • arvenka29 Re: Dr Fuchs Tomasz 22.10.06, 11:26
        Gonia...adres to ja znam a Ty cos za bardzo reklame wystawiasz .Podpisałas
        umowe z NFZ?:)
    • agaikuba Re: Dr Fuchs Tomasz 23.10.06, 13:42
      Ja też jestem w ciąży ale dopiero 8 tydzień i u dr Fuchsa byłam jak narazie 2
      razy, ale niepokojące jest to co piszesz, bo ja się zdecydowałam właśnie na
      niego, bo jest podobno solidnym i dobrym lekarzem. Kartę ciąży założył mi na
      drugiej wizycie w 6 tygodniu a nie na pierwszej w 4 ale to przecież norma i
      skierowanie na standardowe badania (toksoplazmoza też)tak samo jak zrobił to dr
      Jarosz przy pierwszej ciąży (dawno temu). Możesz coś jeszcze napisać na temat
      swoich doświadczeń z dr Fuchsem.
      • Gość: swojaa Re: Dr Fuchs Tomasz IP: 212.127.95.* 23.10.06, 15:26
        przylaczam sie do prosby. tez zastanawiam sie nad tym lekarzem, bo slyszalam
        wiele pozytywnych opinii na jego temat.
      • arvenka29 Re: Dr Fuchs Tomasz 24.10.06, 08:21
        Niestety jak sie człowiek zaprze tak ma.Mnie do dr.Fuchsa skierowała
        kolezanka.Osobiscie poleciłabym dr.Brejnaka.Jest to lekarz z długoletnim stazem
        i nie traktuje kazdej pacjentki jak zasilacza do portfela.Ja załuje ze nie
        poszłam do niego mimo ze był moim ginekologiem od poczatku.Cóz...zachciało mi
        sie słłuchac kolezanki a teraz w 8 mc ciazy nie bede zmieniac lekarza.Wizyte u
        dr.Fuchsa mam na ten piatek wiec ...pozostaje wierzyc ze tym razem dowiem sie
        czegos wiecej o moim dziecku niz tylko...wszystko jest ok....
        • agaikuba Re: Dr Fuchs Tomasz 24.10.06, 12:07
          A rozmawiałaś już z nim na temat porodu? Jak to wygląda jeśli się do niego
          chodzi przez całą ciążę - zapewnia jakąś opiekę? Ja teraz jestem drugi raz w
          ciąży, pierwszą prowadził mi dr Jarosz, ale ponieważ już nie pracuje w szpitalu
          a do Trzebnicy jechać nie będę zdecydowałam się na dr Fuchsa po wielu
          pozytywnych opiniach na forum i nie tylko. Jarosz chociaż nie był przy porodzie
          załatwił wszystko telefonicznie i opiekę miałam bardzo dobrą a jak robi to
          Fuchs?
          • arvenka29 Re: Dr Fuchs Tomasz 24.10.06, 15:33
            Z tego co sama słyszalam to tylko prowadzi ciaze ale nie uczestniczy podczas
            porodu.Ja pytałam go ostatnio w którym szpitalu najlepiej rodzic,który
            funkcjonuje bez zarzutu czyli zadnych remontów czy problemów z przyjeciem lecz
            on nie był w stanie udzielic mi zadnych informacji.To ze on pracuje na
            Dyrekcyjnej to tez nie dowiedziałam sie od niego lecz droga pantoflowa.
    • Gość: was Re: Dr Fuchs Tomasz IP: *.magma-net.pl 24.10.06, 20:46
      Przyznam szczerze, że jestem w szoku, czytając opinię arvenki29 na temat dr
      Fuchsa. Zadziwiło mnie zwłaszcza porównanie go z dr Brejnakiem, który przed 7
      laty odbierał mój porod (przypadkowo, bo akurat miał dyżur)i do dziś wspominam
      to jako koszmar. Przed rokiem podczas drugiego porodu dyżur miał właśnie doktor
      Fuchs i różnica była ogromna. Zdecydowanie polecam dr Fuchsa, mimo że nigdy nie
      byłam jego prywatną pacjentką. Kilkakrotnie korzystałam z jego fachowej pomocy w
      szpitalu: on robił mi histeroskopię i badanie drożności jajowodów (to przed
      ciążą), kilkakrotnie USG i zwykłe badanie gin. podczas ciąży, gdy leżałam na
      patologii. Leżąc na Dyrekcyjnej słyszałam o nim wiele dobrego, a to, że 10 lat
      temu nikt o nim nie słyszał dziwne nie jest, bo wtedy był po prostu za młody
      (może akurat robił staż). Dr Fuchs jest faktycznie bardzo szybki i czasem można
      mieć wrażenie, że strasznie mu się spieszy, ale jest jednocześnie bardzo
      dokładny i widzi znacznie więcej niż niejeden, ktory wpatruje się w monitor
      znacznie dłużej. Nie wiem jak prowadzi ciążę, ale to, że nie chce umawiać się na
      poród i nie chwali się tym gdzie pracuje świadczy raczej o tym, że nie wyciąga
      kasy od pacjentek.
      • arvenka29 Re: Dr Fuchs Tomasz 25.10.06, 09:39
        Każda opinia wypowiadana na forum jest tym co kazda z kobiet doswiadcza
        osobno.Nie wypowiadam sie w imieniu wszystkich ciezarnych lecz swoim.Jesli mam
        takie a nie inne doznania mówie o nich.Co do lekarzy ginekologów tu zdania sa
        podzielone i nalezy samemu wyrobic sobie opinie a kazdy lekarz ma indywidualne
        podejscie do kobiety.Ja akurat chwale sobie dr.Brejnaka gdyz tylko dzieki niemu
        moge miec szanse by cieszyc sie powtórnym macierzynstwem po tym jak pewien
        lekarz z rynku schrzanił mi zabieg gdyz z ginekologi to robił tylko aplikacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka