tyka5 30.11.06, 09:49 Pierwsza była Oleńka Jakubowska, o ile dobrze pamiętam. Zobaczymy, jak skończy druga. bufetowa.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bufetowy2 Re: Bufetowa II 30.11.06, 16:20 hmmmmmm a może tak przytoczysz obietnice wyborcze PiSu ....... te 3mln mieszkań w 3 lata ............... te obniżki podatków od zaraz a nie od 2009 roku ........... te ..........itd ...... itp........... Pierwszy był chyba Leszek Miller ... o ile dobrze pamiętam ........ no ale wiadomo jak skończy(ł) miłościwie nam panujący .......... Jarosław ............. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Bufetowa II 30.11.06, 19:48 Zdecydowanie bardziej wierzę wykształconym BLIŹNIAKOM z naukowymi tytułami niż jakimś tam "Kwaśniewskim i Millerom" bez dyplomu....:) Nasz naród potrzebuje DYKTATORÓW-PATRIOTÓW (na jakieś 8lat)....bo taki naiwniutki jest....tumaniony pół wieku przez komunę) Prymitywna banda - zamieniała pałace na chlewnie, a kościoły na magazyny. Miller to musiał źle skończyć..nawet mówić po polsku za dobrze nie potrafił, coś tam bąkał partyjnym slangiem....i jakieś dowcipy żalosne opowiadał....nawet nie zdawał sobie sprawy z tego, jak potężnym afrodyzjakiem bywa intelekt....tak sobie gadam sama do siebie i do tych, którzy mnie rozumieją....:)Nie ma nic bardziej aseksualnego niż głupi facet:)Blondynki mogą być głupie.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Blondyna 30.11.06, 20:39 Jak mozna byc tak żałosnym. Przecież jestes nedzą intelektualną. Nikogo bardziej głupiego- w sensie dosłownym- tu nie było od lat. Przynosisz wstyd PIS- owi. Jeszcze ktos pomysli, ze wszyscy są tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Blondyna 30.11.06, 21:04 Masz rację axel...nikogo głupszego tu nie było..sama się przyznaję,że moje oscyluje w granicach 70-80...usatysfakcjonowany? "Próżnoś repliki się spodziewał....nie dam ci prztyczka ani klapsa....nie powiem nawet pies cię...bo to mezalians byłby dla psa"-koniec cytatu:) Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Bufetowa II 01.12.06, 11:30 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD i PO. 27. Wprowadzimy 2 skle podatkowe od 2007 roku. 28. Wybudujemy 3 miliony mieszkań w 3 lata. ............. 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) powiadają, że wiara czyni cuda więc kochana blondynko powodzenia życzę ........ a może dzięki twojej wierze stanie się cud i "tytuły naukowe" zaczną dotrzymywać słowa........... Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Bufetowa II 01.12.06, 11:31 pozwoliłem sobie skopiować i dopisać parę rzeczy za co autora przepraszam i dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Życzenia imieninoweII 30.11.06, 23:21 Panie Andrzeju Kisiel !!!!. Życzę Panu By za 4 lata jako przyszły starosta wykazał Pan miłosierdzie i zorganizował na wielką skalę roboty publiczne, panowie: Duszara, Baran, Sikora, Wełniak i cała ich świta muszą bowiem mieć z czego żyć po utracie stanowisk, najlepsze życzenia imieninowe składa komuchojadek Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Życzenia imieninoweII 30.11.06, 23:27 Chyba jako starosta grupy pracowników najemnych w Norwegii moze dawac pracę. Lecz czy wymienieni bedą chcieli tam jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Życzenia imieninoweII 01.12.06, 10:00 Panie Andrzeju - ja również składam najlepsze życzenia imieninowe. Jeśli zdecyduje się Pan na zagraniczny wyjazd -tym lepiej,podróże kształcą. Ci, którzy nigdzie nie byli i nic nie widzieli zawsze mają najwięcej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Życzenia imieninoweII 01.12.06, 10:45 Agresja forumowych komuchów wskazuje, że są sfrustowani i niepewni. Blondynko, Komuchojadku, jeszcze trochę i będzie po nich. Oni już to czują, dlatego podwinięli ogony i tylko się odszczekują. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Życzenia imieninoweII 01.12.06, 11:34 Kali być zły bo mu ukraść krowę ......... założenie tego wątku było typowym przekładem oazy spokoju i porozumienia............... Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Słyszę twoje pełne lubości mlaski. 01.12.06, 14:08 Tej chłopie, ty się weź za nadzór na pracownikami i nie męcz klawiatury. A propos nagłówka, kto cię zna, domyśli się znaczenia (komuchojadek na pewno). Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Życzenia imieninoweII 01.12.06, 14:44 Wiesz Tyka....za 4 lata to może być tak jak w tym dowcipie: "Przychodzi baba do lekarza....a lekarz w Irlandii" Zostaną sami emeryci,będą sobie spacerować po parku,jeździć na łyżwach, pływać w basenie......... Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Życzenia imieninoweII 01.12.06, 16:19 Sorki nie znam ciebie i tyki..ale dziwie się że podejmujecie polemikę z takimi gośćmi jak bufetowy czy axel...to nie ta "bajka",ignorujcie tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Życzenia imieninoweII 01.12.06, 18:34 Tak...masz rację, to nie ta bajka...to horrrrorrrr..klasy c...posłucham twojej rady...:) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Zniesmaczony 01.12.06, 18:35 Mlask, Mlask i wymlaskał koalicję z SLD, Panowie Szlachta tu nie ma co polemizować, tłuki z orszakiem rządzą dalej, klakierzy uprawiają klakę, pseudoopozycja daje d..., to co ja tu robię, czas sp... Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 01.12.06, 20:20 Komuchojadku..czytam Cię i przy niektórych postach śmieję się do łez...(nie muszę Ci wyjaśniać kiedy tak się dzieje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 01.12.06, 21:26 Bo ja jestem prosty chłopak ze wsi :-), pozdrawiam bratnią dusze z forum, Nalałem sobie schotish whisky i na pohybel czerwono-zielono-różowym - bo za to zawsze warto pić Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Zniesmaczony 02.12.06, 16:26 mozewsz topic zal w wodce i tylko tyle mozesz a ponadto naszczekać na forum. Czerwoni nie podwineli ogona- oni rządzą a Twojego tyle co sobie z Blondyną napiszesz. Na pohybel bolszewikom z PIS Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 02.12.06, 17:25 axel41 napisał: > mozewsz topic zal w wodce i tylko tyle mozesz a ponadto naszczekać na forum. > Czerwoni nie podwineli ogona- oni rządzą a Twojego tyle co sobie z Blondyną > napiszesz. Na pohybel bolszewikom z PIS Przyjmuję Twój toast: na pohybel bolszewikom z (P)latformy (I) (S)LD, bo chyba to miałeś na myśli pisząc o bolszewikach, użyłeś tylko złego skrótu, bo ktoś niezorientowany w Twoich poglądach mógłby pomyśleć, że chodzi o ugrupowanie braci Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 02.12.06, 17:36 Pierwsza była Oleńka Jakubowska, o ile dobrze pamiętam. Zobaczymy, jak skończy druga. bufetowa.blogspot.com/ to powyżej to tak dla przypomnienia o co chodzi w tym wątku ............ tekst jak tekst ...... jak większość Tyki - zaczepny, uszczypliwy i obraźliwy. Różnica polega na tym że jak biją naszych (PiS) to na 100% komuniści, żydzi i pedały ........... jak biją wroga (PO, SLD, PSL) to żarliwi patrioci. Skopiowałem z innego wątku prawie 30 CYTATÓW!!!! rządzących braci w odpowiedzi na teksty blondynki o jej wierze w bliźniaków i ich prawdomówność i oprócz obrażania się nie znalazłem żadnego merytorycznego postu. Co do tego jaka koalicja rządzi w powiecie to odpowiedź poznaliśmy już na pierwszej sesji podczas najważniejszych (politycznie) przez całą kadencję rady głosowań : przewodniczący Jasiłek otrzymał (oprócz SLDowskich i PSLowskich) jedyny głos opozycji - PiSu!!!!! , wicestarosta Goławski był jeszcze lepiej oceniony przez PiS bo dostał od nich 2 głosy!!!!!, podobnie członkowie zarządu więc o czym mowa???? i do kogo pretensje???? Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 02.12.06, 23:11 Bufetowy....a dlaczego ty się tak starasz, aby mi udowodnić ,że się mylę? Czytałam już kiedyś te głupie cytaty ....skąd wiesz,że ich autorami są "moi" ulubieni Bliźniacy...autoryzowali je? Lubię także Rokitę....zmądrzał, a jak będzie grzeczny to dostanie nagrodę....:) Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 03.12.06, 10:00 1. "głupie cytaty" ???? śmiesz twierdzić, że bliźniacy są głupi??? że delikatnie mówiąc nie zawsze mówią prawdę??? że polityczne interes stawiają ponad wszystko??? 2. Jeśli chodzi o ich autentyczność to swoim IQ już się chwaliłaś tyle tylko że z pamięcią ma to niewiele wspólnego ........... zresztą podstawowa zasada rasowego złodzieja to nawet jeśli złapią cię za rękę to krzycz że to nie twoja....... 3. Ciekawi mnie twoje zdanie na temat głosowań w radzie powiatu i faktu poparcia przez część PiSu Jasiłka, Goławskiego i Króla??? Odpowiedz Link Zgłoś
axel41 Re: Zniesmaczony 03.12.06, 10:56 Poparli Goławskiego Jasiłka i Króla bo nie mieli własnych dobrych kandydatów. Nawet na przewodniczącego Rady nie mieli kandydatury. I dobrze i tak dalej. Powinni wspierać dobrych radnych, którzy chcą cos zrobic dla Powiatu Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 03.12.06, 10:57 > 3. Ciekawi mnie twoje zdanie na temat głosowań w radzie powiatu i faktu poparci > a > przez część PiSu Jasiłka, Goławskiego i Króla??? A skąd ta wiedza? Rozumiem, że głosowanie było jawne. Jeśli tak to naruszono normy prawne, bo powinno byc tajne, propozycja bufetowy: zgłoś to, pan Jasiłek przestanie być przewodniczącym, super by było, tylko czy gdybyś to zrobił nie naruszysz umowy koalicyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: jawne głosowanie 03.12.06, 15:20 Przykro to mówić, ale niewiele rozumiesz z tego co się dzieje. Głosowanie oczywiście było tajne. Inne przy wyborze przewodniczącego i jego zastępców nie jest możliwe. Taki jest ustawowy wymóg. To jest samorządowy elementarz. Sesje odbywają się po godzinie 15-tej, przychodzą na nie postronne osoby a nie tylko te zaproszone. Skorzystaj z tego, bo dużo się tam można nauczyć. Jeśli kiedyś uda Ci się wygrać jakieś wybory /np. do rady rodziców/ to będzie jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 03.12.06, 13:54 Bufetowy....skup się i czytaj ze zrozumieniem- autorami tych cytatów nie są Bilźniacy...to są zdania wyrwane z kontekstu...i tyleeeeeeeeeeeee!Nigdy się nie chwaliłam swoim IQ..przeciwnie-ubolewam ,że jestem taka głupia....:)A co do głosowań w powiecie....mam identyczne zdanie jak Komuchojadek..:) Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: Bez komentarza 03.12.06, 15:55 Oto cytat z Twojej wypowiedzi z 30.11.06 r. godz. 21.04 "Masz rację axel...nikogo głupszego tu nie było..sama się przyznaję,że moje oscyluje w granicach 70-80...usatysfakcjonowany?" Co tu komentować? Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 03.12.06, 17:23 no, teraz to rozumiem brak własnego zdania tzn wodzu komuchojadku prowadź!!! a jeśli chodzi o wiedzę co do głosowań to odpowiedź jest bardzo prosta : 2 panów Kazimierzów tego jak głosowali wcale nie ukrywa, a wręcz (chodzi o głosowanie nad Jasiłkiem) to się tym chwali!!!!! co do cytatów to nawet cię rozumiem ........ najzwyczajniej w świecie brakuje ci argumentów......... Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 03.12.06, 17:30 bufetowy2 napisał: > no, teraz to rozumiem brak własnego zdania tzn wodzu komuchojadku prowadź!!! - nie rozumiem? Chyba, że piszesz te słowa do kogoś innego > a jeśli chodzi o wiedzę co do głosowań to odpowiedź jest bardzo prosta : 2 panó > w > Kazimierzów tego jak głosowali wcale nie ukrywa, a wręcz (chodzi o głosowanie > nad Jasiłkiem) to się tym chwali!!!!! - Było coś o tym w tv asta - mógłbyś podać kiedy?, ewentualnie skąd masz tę wiedzę, bo wierzyć mi się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 03.12.06, 20:07 > a jeśli chodzi o wiedzę co do głosowań to odpowiedź jest bardzo prosta : 2 panó > w > Kazimierzów tego jak głosowali wcale nie ukrywa, a wręcz (chodzi o głosowanie > nad Jasiłkiem) to się tym chwali!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 03.12.06, 21:22 bufetowy2 napisał: > > a jeśli chodzi o wiedzę co do głosowań to odpowiedź jest bardzo prosta : > 2 > panó > > w > > Kazimierzów tego jak głosowali wcale nie ukrywa, a wręcz (chodzi o głosow > anie > > nad Jasiłkiem) to się tym chwali!!!!! Pytam o źródło Twojej wiedzy, Aktualności wychodzą za kilka dni, w tv asta nie było o tym mowy, to co zostaje OZI Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 03.12.06, 17:27 i jeszcze co do głosowań : ........ głosowanie nad składem komisji było już jawne i ciężko będzie zaprzeczyć faktom że (jak wieść gminna niesie) jedynym radnym opozycji, który zagłosował za tym że SLD i PSL mają większość w jednej z dwóch strategicznych komisji tzn w komisji rewizyjnej jest ................ i tu niespodzianka : radny PiSu Piotr Tomasz.......... Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 03.12.06, 17:35 bufetowy2 napisał: > i jeszcze co do głosowań : ........ głosowanie nad składem komisji było już > jawne i ciężko będzie zaprzeczyć faktom że (jak wieść gminna niesie) jedynym > radnym opozycji, który zagłosował za tym że SLD i PSL mają większość w jednej z > dwóch strategicznych komisji tzn w komisji rewizyjnej jest ................ i t > u > niespodzianka : radny PiSu Piotr Tomasz.......... No robi nam się gg, znowu pytam, skoro PIS się tak sprzedaje w powiecie, to ilu ma przewodniczących komisji, a jeżeli Platforma to dziewica to ilu ma ona przewodniczących, możesz odpowiedzieć, bo szukam k.... politycznego a to będzie najlepszy test Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 03.12.06, 20:10 to pewnie jako rady wiesz znacznie lepiej niż ja....... wcale nie twierdzę że PO jest dziewicą, natomiast ty to twierdzisz że PiS to niby taki święty i nierozprawiczony......... ot i cała różnica Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 03.12.06, 21:20 bufetowy2 napisał: > to pewnie jako rady wiesz znacznie lepiej niż ja....... > > wcale nie twierdzę że PO jest dziewicą, natomiast ty to twierdzisz że PiS to > niby taki święty i nierozprawiczony......... ot i cała różnica Ja tylko twierdzę, że PIS z komuchami na żadne układy w radzie powiatu, radzie miejskiej w Złotowie i wszędzie tam gdzie ma swoich radnych ni e pójdzie. A jak się dowiem, że gdzieś poszedł, to pierwszy o tym napiszę. ......ot i cała różnica Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator16 Re: układy 03.12.06, 23:12 Twoje ugrupowanie zawarło sojusz wyborczy z PiS-em. Jak będziesz wyglądał powtarzając na forum plotki, których ostatnio pełno. Lepiej sprawdzaj swoje wiadomości u bufetowego lub u axela. Są nieźle zorientowani. I nie sądzę żeby Ci się coś udało pierwszemu napisać. Nie na tym forum. Za daleko masz do dobrych źródeł informacji. A współdziałanie w samorządach to powinna być norma. Ci ludzie mają pracować razem przez cztery lata. Im mniej podziałów tym lepiej dla nas, mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 04.12.06, 09:22 oki, pora kończyć temat bo i tak zostaniemy przy swoich poglądach - jak dotychczas to razem z blondynką tylko szczekacie zamiast podejmować merytoryczną dyskusję, choć wiem że faktom zaprzeczyć się nie da, więc rzeczywiście pozostaje wam tylko szczekanie żadne z was nie podjęło dyskusji co do "cytatów" a jedynym argumentem jest to że nie są autoryzowane, jeśli to taki problem to poproście Tykę bo chyba jako złotowski baron ma dojście do bliźniaków więc jemu będzie o taką autoryzację łatwiej co do głosowań w radzie to głosowanie w sprawach politycznych (nie merytorycznych bo tu zarówno PiS jak i PO w sprawach dobrych dla powiatu ma prawo a wręcz obowiązek głosować z SLD) jest najczystszą formą sojuszu (pisanego czy nie to bez znaczenia) jaki można sobie wyobrazić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Nie mlaskaj, tylko wal smiało. 04.12.06, 14:33 Bufetowy, a ty jaką funkcję pełnisz w radzie powiatu z nadania czerwonych. Pochwal się. Niektórzy może nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Nie mlaskaj, tylko wal smiało. 04.12.06, 15:11 Jestem jednym z tych których poparli radni PiSu za co tobie Tyka szczególne podziękowania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 04.12.06, 21:33 Bufetowy...ani ja , ani Komuchojadek nie szczekamy...zostawiamy ten rodzaj prymitywnej komunikacji agresorom:)Nie mozna dyskutować merytorycznie o wyrwanych z kontekstu, nieautoryzowanych cytatach, które mają charakter plotki. Plotkami zajmują się nudziarze i przekupki na targu. Rzekome "cytaty" wysłałam Bliźniakom -z prośbą o komentarz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 04.12.06, 21:40 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 22. Nie bedzie TKM-u. wybrałem tylko te powszechnie znane ........ rozpowszechnione przez media, w tym telewizję więc każdy wie co widział i słyszał, dlatego proszę nie kompromituj się dalej bo całkiem przypadkiem ktoś z Twoich uczniów to przeczyta i stracisz szacónek młodocianych zza rzeki. Przyjmij lepiej taktykę Twoich pobratymców i ze zwykłej przyzwoitości nie dyskutuj z faktami................. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 04.12.06, 21:42 a teraz czekam na posty na temat "szacónku" zamiast merytorycznej deskusji ......... takim miłosierny że dam wam żer na pocieszenie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 04.12.06, 22:03 Bufetowy....hm...a skąd ty wiesz kim ja jestem i co robię? Wkradleś się do mojego komputera? Kto Cię upoważnił do rozpowszechniania tu nieprawdziwych danych i imputowania mi swoich insynuacji? Funkcjonuję tu jako nik, podobnie jak większość forumowiczów.Nie istnieję realnie-jestem zbiorem liter...jasne? Wyczytałam tu już ,że jestem facetem, detektywem,zakrzewianką,pilanką...itp. Jeśli uznam za zasadne-sama ujawnię swoje personalia, bowiem tylko ja ma do tego prawo. Nie zajmuję się plotkami i nie interesują mnie dane osobowe żadnego z forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 04.12.06, 21:47 Komuchojadku -Wodzu z klasą....ma rację?....:) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 04.12.06, 22:02 Ależ skąd, Kolega to friend lewaków, natomiast ja tam z ludźmi z lewicy się nie zadaję, bo to z nimi nigdy nie wiadomo, albo Ci przelecą kobietę, albo dają tak wypić, że jeszcze po paru dniach bredzisz, tu chyba mamy do czynienia z tą drugą opcją Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Zniesmaczony 05.12.06, 09:27 komuchojadku i blondynko serdecznie dziękuję za dostosowanie się do mojej prośby i nie podejmowanie przez was merytorycznej dyskusji, w tym nie zaprzeczanie przez was oczywistym faktom. niestety muszę też z przykrością stwierdzić, że dalsza wymiana poglądów mija się z celem bo nie zamierzam zniżać się do waszego poziomu prowadzenia dysput politycznych. Aby nie pozostawić żadnych wątpliwości postaram się krótko ten poziom scharakteryzować : jest on zbliżony do tego czego jesteśmy świadkami w wykonaniu bliźniaków, opalonych mulatów, giertychów i innych kurskich.... tzn rozmowa z wami toczy się na poziomie wszechwładnego spisku, dziadków w wermachcie, obrażaniu wszystkich którzy mają odmienne zdanie od ogłoszonego przez nieomylnych wodzów, koalicyjnych zabaw przy "patriotycznych pieśniach" czy też odnowie moralnej z twarzą Renaty Begger, Łyżwińskiego, Leppera....... Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 05.12.06, 20:25 Wermaht-piszemy przez "h". Zdania wielokrotnie złożone wymagają starannej interpunkcji.Mistrzem w wyrażaniu myśli był np. Marcel Proust- niektóre zdania zajmowały mu pół strony. "Chodzi mi o to, aby język giętki,powiedział wszystko, co pomyśli głowa"- mówił romantyczny wieszcz.To taka refleksja ogólna....) Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Zniesmaczony 06.12.06, 08:18 legalna-blondynka napisała: > Wermaht-piszemy przez "h". Wehrmacht piszemy zarówno przez "h", jak i przez "ch". Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 06.12.06, 12:31 Elmek..masz rację...obie formy są poprawne...przyznaję się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Zniesmaczony 06.12.06, 12:53 Nie obie formy, tylko jedna: z pierwszym "h" i drugim "ch". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 06.12.06, 17:41 A wlaśnie,ze obie....sama jestem tym zdziwiona....sprawdziłam w różnych słownikach..:) Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zniesmaczony 06.12.06, 17:53 Zaplątałam się w tych polskich słownikach...masz rację...po niemiecku to WEHRMACHT....:) Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Bufetowi i Czerwoni 06.12.06, 18:47 Wczoraj, 05 grudnia 2006 r., na kolejnym trzecim posiedzeniu I sesji Rady Miasta Piła niespodziewanie i bez jakiegokolwiek uprzedzenia ujawniła się, obok koalicji Porozumienia Samorządowego z Sojuszem Lewicy Demokrtycznej, nowa koalicja radnych Platformy Obywatelskiej z radnymi Komitetu Wyborczego „Lewica i Demokraci”. Czy oprócz Piły, Powiatu Pilskiego i Powiatu Złotowskiego lewica i PO zawarły porozumienia gdzieś jeszcze w naszym regionie? Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Bufetowi i Czerwoni 07.12.06, 15:42 video.interia.pl/obejrzyj,film,22409,sortuj,t,st,kaczyŅski,pozycja,11,Prorocze_przej%C4%99zyczenie_Kaczy%C5%84skiego Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zniesmaczony 05.12.06, 21:21 bufetowy2 napisał: > komuchojadku i blondynko serdecznie dziękuję za dostosowanie się do mojej > prośby i nie podejmowanie przez was merytorycznej dyskusji, w tym nie > zaprzeczanie przez was oczywistym faktom. Proszę bardzo , Cieszę się, że jesteś zadowolony, gdybyś miał jeszcze jakieś pytania, wal śmiało, odpowiem na wszystkie, pozdrawiam czcigodnego kolegę Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Bez wyjątków, jeśli Polska jest państwem prawa. 23.01.07, 10:04 Przemysław Gosiewski jest przeciwny wyjątkowemu traktowaniu Hanny Gronkiewicz- Waltz. Prezydent Warszawy nie złożyła w terminie oświadczenia majątkowego męża. Zgodnie z prawem, grozi jej odejście z zajmowanego urzędu a w Warszawie mogą się odbyć nowe wybory. Szef Komitetu stałego Rady Ministrów powiedział w Salonie Politycznym radiowej Trójki, że nie można robić wyjątków czy uchwalać specjalnej ustawy dla ratowania jednej osoby, tym bardziej, że podobnych przypadków jest w kraju wiele. Zdaniem ministra Gosiewskiego złamanie obowiązujących przepisów dla jednej osoby byłoby równie szkodliwe, jak zrobienie tego dla pozostałych, którzy są w takiej samej sytuacji. Oznaczałoby to przyzwolenie władz na omijanie prawa. Przemysław Gosiewski odparł zarzut, że urzędnicy państwowi nie mieli czasu, by zapoznać się z istniejącymi przepisami. Przypomniał, że ustawa w tej sprawie obowiązuje od 2004 roku więc czasu było aż nadto. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Zgadzam się Tyka 23.01.07, 10:10 Dura lex sed lex - ta zasada powinna odnosić się do pani Waltz w szczególności. Przecież jest doktorem prawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zgadzam się Tyka 23.01.07, 12:29 Zazwyczaj zgadzam się z Komuchojadkiem, ale tym razem ( zgodnie z sumieniem)odpuszczam pani Waltz to 2dniowe spóźnienie. Nie podoba mi się aż tak twarde prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zgadzam się Tyka 23.01.07, 21:41 legalna-blondynka napisała: > Zazwyczaj zgadzam się z Komuchojadkiem, ale tym razem ... ojojoj podpadłaś:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Zgadzam się Tyka 25.01.07, 00:36 To spróbuj się spóźnić o jeden dzień ze złożeniem PITu. Odpowiedz Link Zgłoś
komuchojadek Re: Zgadzam się Tyka 25.01.07, 08:44 No to Bufetową mamy z głowy, organizację Mistrzostw Europy też. Dobrze, że jej już nie będzie, szkoda tylko tych dwóch miesięcy. a Tobie Blondynko przypominam, że p.HGW jest doktorem w dziedzinie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Zgadzam się Tyka 25.01.07, 11:00 Boję się, że ta sprawa zaszkodzi PIS. Niesiołowski drze szaty i oskarża o premiera o nienawiść i pogardę....chyba zwariował. Tusk sami wiecie....:)Rokita mówi,że to sprzeczne prawo. Komuchojadku ja się nie martwię o p.HGW..tylko o nastroje społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Zgadzam się Tyka 25.01.07, 11:27 A ja się martwię tym ,że dla naszego społeczeństwa prawo traktuje sie instrumentalnie.W normalnym kraju , jesli w prawie zapisano"a"to znaczy ze musi być"a",bez dyskusji,a w naszym pieknym kraju "a"jest dla szaraczków a dla polityków i bizmesmenów "a" moze być "b","c" etcetera............. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Zgadzam się Tyka 25.01.07, 11:05 komuchojadek napisał: > No to Bufetową mamy z głowy, organizację Mistrzostw Europy też. Dobrze, że jej > już nie będzie, szkoda tylko tych dwóch miesięcy. a Tobie Blondynko > przypominam, że p.HGW jest doktorem w dziedzinie prawa Hahaha marzenie ściętej głowy. Myślisz, że ona drugi raz nie wystartuje? Kogo przeciwstawi jej PiS? Marcinkiewicz ma już kandydowanie gdzieś, a nikt poważny nie będzie narażał stanowiska. No tak, chyba że będzie "prikaz" od Kaczora... Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Kto chciał zmian w ustawie o samorządzie? 23.01.07, 10:41 Tutaj znajdziecie się niezwykle interesującą dyskusję na temat Bufetowej i spraw z nią związanych. foxx.salon24.pl/4688,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 nadgorliwość 25.01.07, 13:41 Od dwóch dni Warszawiacy mają powód do zmartwień - oto Hanna Gronkiewicz Waltz, Matka Stolicy, posłała do urzędu papier, którego nikt od niej nie wymagał. Jak mówi, zrobiła to z "nadgorliwości", by "uczynić zadość wyznawanej przez siebie zasadzie pełnej transparentności". Skoro wysłała "nadgorliwie", to znaczy, że świadomie, gdyby nie wiedziała co robi, nie mielibyśmy do czynienia z nadgorliwością, ale z pomyłką, a do pomyłki HGW się nie przyznaje. I jak ocenić czyn HGW? Na pierwszy rzut oka taka nadgorliwość może się podobać, ale wystarczy chwila refleksji, by pojawiły się wątpliwości. Ostatecznie nadgorliwość o tyle jest godna pochwały, o ile ma sens, a w tym przypadku sensu brak. Bo komu i po co potrzebny jest ten papier? Nikomu i po nic. Urzędnicy nie mogą z nim NIC zrobić (co najwyżej – wpiąć do akt, jako niepotrzebny świstek). Przecież, skoro dokument nie był wymagany, to – z urzędowego punktu widzenia – mogłoby go nie być. Równie dobrze HGW mogłaby podesłać urzędnikom próbkę moczu swojego męża - mielibyśmy z tego tyle samo pożytku (czyli - żadnego). Może inaczej. Powiedzmy, że urząd A w ramach sprawy B wymaga, bo tak stanowią przepisy, dokumentu C, a my - przez pomyłkę, z nadgorliwości, czy dla hecy - posyłamy mu dokumenty C, D i E. Do czego urzędowi A potrzebne są dokumenty D i E? Otóż - do niczego. Te papiery - z urzędowego punktu widzenia – jako się rzekło - po prostu nie istnieją w ramach sprawy B (choć mogą być kluczowe w sprawie Z). Urzędnicy mogą je sobie pooglądać jako - bo ja wiem? - ciekawostki, i tyle z tego będą mieli. Prywatnie może to jest coś, ale - z formalnego punktu widzenia - jest to marnowanie opłacanego przez podatnika czasu. A w każdym bądź razie nie jest to żadna zdrowa transparentność. Nie chodzi przecież o to, by obywatel dokonywał przed urzędnikami aktów ekshibicjonizmu, ale o to, by był obnażany w stopniu w jakim określają to przepisy. Na wszystko co ponad to - urząd wręcz powinien być ślepy. Oczywiście obnażanie się prywatne to już inna rzecz. Jeśli HGW uważa, że obywatele powinni wiedzieć o niej więcej, niż chce tego prawo - niech działa na rzecz jego zmiany, a w między czasie niech wiesza oświadczenia na słupie, albo publikuje je w internecie, ale niech nie zawraca głowy urzędnikom, bo ci są skrępowani przez paragrafy i nie do nich należy ich zmiana. W tym przypadku dawanie urzędowi więcej, niż ten wymaga - nie jest to żadna cnota, a nawet przeciwnie - jest to wprowadzanie w urzędniczy papieroobieg elementu anarchii. Wojaka Szwejka przerażała wizja pozbawionych dyscypliny żołnierzy łażących po drzewach, mieszkańców stolicy może dziś niepokoić wizja prezydentki zasypującej urzędy stosami nie wymaganych przez przepisy papierów, z którymi nie wiadomo co począć. A, że przykład idzie z góry... Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Gronkowiec* warszawski 26.01.07, 11:06 Nie mogę sobie odmówić przyjemności zacytowania tekstu Bogusława Chraboty z blogu solon24. -------------------------------------------------------------------------------- Dziwi mnie naiwność dyskusji o rzekomej „nieistotności” uchybienia p. Hanny Gronkiewicz – Waltz, która ma pozwolić jej zachować fotel prezydenta Warszawy. Tylko ludzie kompletnie zagubieni w meandrach polskiej polityki mogą przypuszczać, że kwestia, czy uchybienie jest istotne, czy nie, może mieć jakiekolwiek znaczenie. Ano nie ma żadnego. Żadnego, bo przecież Pan Premier zdążył już ogłosić urbi, et orbi, że mandat Pani HGW wygasł 27 grudnia, a więc w dniu, kiedy spóźniła się ze złożeniem oświadczenia o działalności gospodarczej męża. A Pan Premier wie co mówi, i jeśli nie musi, rzadko zmienia zdanie. A co jest przez Pana Premiera wyraźnie powiedziane, ma wymiar kanonicznej prawdy dla członków jego partii. Partii – dodajmy – która znowu wybiła się na czoło poparcia społecznego. Zastanawiam się, cóż innego miałby oznajmić Pan Premier? Miałby powiedzieć: „cóż, szanujemy wynik wyborów i na przekroczenie prawa przymkniemy oko”? A jak się nazywa jego partia, lider w sondażach poparcia? Cóż miałby powiedzieć Pan Premier, który doskonale pamięta, jak bojowa atmosfera towarzyszyła warszawskiej kampanii prezydenckiej, ile było zajadłości przed wyborami i ile triumfalizmu po. „Wygrana bitwa o Warszawę!”, „PiS upokorzony!” Czy takie słowa nie padały? Więc dziś, kiedy Pani HGW, jak bezbronna sarenka wystawia się znudzonemu bezczynnością myśliwemu na strzał, miałby nie nacisnąć spustu? Panie, Panowie – czego wy oczekujecie od Pana Premiera? Pan Premier jest nie tylko bezwzględnym myśliwym, ale i doskonałym analitykiem. A nawet gdyby nie był, ileż trzeba wnikliwości, by zauważyć, że ów „drobny błąd” popełnił nikt inny, tylko Pani Profesor prawa, wiecznie zadowolona z siebie, uśmiechnięta bywalczyni salonów, którą dotychczasowa kariera musiała upewnić, że świat leży u jej stóp, że należy go z przyjemnością kosztować łyżeczką jak bitą śmietanę z pucharka, ot tak, bez większego wysiłku i zaangażowania. Pan Premier doskonale wie, że argumenty są przeciwko Pani HGW. Zasady słuszności? Jakież to zasady? Ich niezdefiniowanie oznacza tylko tyle, że silniejszy ma prawo forsować swoją interpretację. Koszty nowych wyborów? Jakie koszty? Drobne półtora miliona? Czymże jest półtora miliona, gdy kontroluje się NBP i kilka innych banków. Na dodatek można jeszcze rozważyć jakiś bolesny dla opozycji pomysł, jak choćby ten, by kosztami nowych wyborów obciążyć komitet kandydata, którego niezgulstwo doprowadziło do konieczności nowych wyborów. Zły pomysł? Myślę, że znakomity. A jak celnie trafia w jedną z elementarnych reguł prawa cywilnego, że jeśli skutkiem czyjegoś błędu jest materialna szkoda, to koszty jej naprawy powinny obciążyć sprawcę… ... * - gronowiec – bakteria, układa się w charakterystyczne grona, wywołuje choroby, niebezpieczna Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Gronkowiec* warszawski 26.01.07, 11:08 Tyka, naprawdę wystarczy sam link, a jak już cytujesz tekst, to po to by go omówić. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Gronkowiec* warszawski 26.01.07, 11:35 Wybacz, to takie przyjemne. Albo taki komentarz: "Szef partii p.Hani powinien jej udzielic co najmniej nagany i to publicznie bo to ona zawiniła, bo to mi.in. p. Hania naraziła na koszty kolejnych wyborów. Przecież sprawa jest tak jasna, jak słońce. Więc po co te wszystkie dywagacje? Winnego widać jak na tacy i sąd tu nie potrzebny i żadne interpretacje. I jeszcze jedno co wspólnego z zaniedbaniem, błędem, głupotą itp. p. Hani ma PIS? Proszę mi to do diabła wytłumaczyć!" I jeszcze ten: "Pamiętam, że zanim "eksplodowała" sprawa HGW, zarówno politycy PO w mediach, jak i sami dziennikarze (w wiekszości wszak PO przychylni) nabijali się z różnych "prowincjonalnych" fajtłap; wójtów, burmistrzów itp. Nikt nawet nie zająknął sie, że ustawa jest idiotyczna, albo że tym fajtłapom "trzeba dać szansę". Jedynym problemem były koszty powtórnych, nieuniknionych wyborów ("w przyszłości trzeba będzie tę sprawę rozwiązać" - to była jedyna konstruktywna konkluzja gadajacych głów). A swoją drogą, współczuję HGW. Spróbujcie sobie wyobrazić, jakie młotkowanie musi dostawać od Donalda, gdy już zgasną flesze i zamkną się drzwi po konferencjach prasowych. Jak Donald w istocie musi być na nią wściekły... :-)" I już naprawdę ostatni: "Jak władze Warszawy złożą wniosek o dotacje unijne po terminie, to też z pewnością skończy się to na miłych uśmiechach i żartobliwych połajankach, bo przecież parę dni opóźnienia nie ma znaczenia, prawda? No więc nieprawda. Po trzykroć nieprawda. Dlaczego zatem p. Hanna Gronkiewicz - Waltz powinna liczyć na wyrozumienie? To proste - prawo takie skomplikowane, nie na głowę prostej Bufetowej." Cha, cha, cha. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 WARSZAWIACY CAŁEJ POLSKI - ŁĄCZMY SIĘ ! 26.01.07, 15:45 Przestańmy wreszcie kasować bilety, to dobre dla frajerów. Od każdego napotkanego kanara zażądajmy abolicji. Przecież taki drobiazg jak nieskasowanie biletu nie może skutować kilkuset złotową karą, to rozbój w biały dzień! Czy przepisy dotyczące kasowania biletów nie są sprzeczne z konstytucją? Poczekajmy do roztrzygnięć Trybunału Konstytucyjnego. Do tego czasu powinno obowiązywać domniemanie niewinności ! Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Hanna "Moja Płoblema" 18.02.07, 22:04 z forum onetu: Wielka Ekonomistka - wczoraj zapodała, że na 3-miesięczne odprawy dla 131 "pisowczyków" miasto wyda 500 (pięćset) milionów złotych. 500.000.000 : 131 = około 3.800.000 na łeb. 3.800.000 : 3 (miesiące) = ok. 1.300.000 => to podobno jednomiesięczna pensja urzędnika miasta. Milion trzysta tysięcy na miesiąc!!! Pani Hanno! Pani to zna wysokość tych pensji, czy to tylko takie "nadużycie semantyczne" było? okowita@onet.eu, 18.02.2007 14:51 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,27747874,76508500,3245941,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 kłopoty Gronkiewicz-Waltz 02.03.07, 08:57 "Życie Warszawy": Nawet rozwiązanie obecnych kłopotów z prezydenturą stolicy nie uwolni Hanny Gronkiewicz-Waltz od widma ponownej utraty fotela. Od końca października zeszłego roku w warszawskim sądzie rejonowym leży akt oskarżenia przeciw obecnej prezydent stolicy. Złożyło go trzech byłych działaczy warszawskiej PO, którzy latem zeszłego roku zostali karnie usunięci z partii. Chodzi o Sławomira Potapowicza, Jana Dziubeckiego i Jana Artymowskiego. W maju zeszłego roku Gronkiewicz-Waltz, która była wówczas szefową warszawskiej PO, głośno im zarzucała m.in., że wykorzystywali stanowiska publiczne do prywatnych celów. Cała trójka byłych działaczy poczuła się na tyle obrażona, że dobrego imienia postanowili dochodzić w sądzie. Nie wybrali do tego jednak drogi cywilnej, lecz karną. Wnieśli do sądu prywatny akt oskarżenia. Proces powinien ruszyć w ciągu kilku tygodni. Jeśli Gronkiewicz- Waltz go przegra może pożegnać się z prezydenturą stolicy. Zgodnie bowiem z obowiązującymi przepisami prezydentem nie może osoba karana. Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 HGW w akcji 13.03.07, 14:51 Zablokowanie budowy dwóch przystanków metra (gotowa pełna dokumentacja, pozwolenia, termin, poniesione koszty itd) na korzyść bardziej propagandowej drugiej linii. Spartolenie dokumentacji, niemoc prawna i kilkuletnie opóźnienie budowy drugiej linii. Próba przerzucenia kosztów budowy szpitala południowego na gminy, nowe przetargi i w rezultacie kompletnie nieokreślony termin realizacji. Nowe przetargi na most południowy, a w rezultacie odwleczenie jego budowy o kilka lat - jednocześnie wyłączenie mostu Grota na remont w tym czasie co oznacza paraliż. I co najgorsze - złe oszacowanie kosztów oczyszczalni Czajka (3krotnie poniżej realiów) i unieważnienie dotychczasowych przetargów. Próba odwleczenia tej realizacji w Brukselii nie powiodła się, a w efekcie Warszawa zapłaci 1,5 milarda kary za niedotrzymanie terminu. Nieźle jak na parę miesięcy. Pytanie co dalej. ~VVvva, 13.03.2007 13:49 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,28465342,78383479,3669305,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
czwartarp4 Re: HGW w akcji 13.03.07, 15:51 Żegnam forum raz na zawsze. Postanowiłem-Wszystkim życzę wszystkiego dobrego.A Ty tyka nie obraź się na mnie-dużo o tobie slyszałem-i wiele przyznam pozytywnego - ale wydaje mi się że jak dosiadasz kompa i wchodzisz na forum to coś sobie aplikujesz. Śmiać mi sie chcę - każdy ma jakieś hobby. przyznam że robiłem sobie kilka razy na tym forum jaja - myslę że nikt się nie gniewa. Lubiałem zaczepiać Ciebie elmek - pogadamy może o Tym kiedyś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś