Dodaj do ulubionych

Mamy niemowlaków z Piły

26.01.15, 13:37
Czy są na forum mamy niemowląt z Piły? Mieszkam w Pile od niedawna i nie mam tu znajomych. Mój synek skończy 5 miesięcy a ja jestem załamana, bo nie mam do kogo się odezwać. Mąż całymi dniami w pracy a ja siedzę sama w domu. Synkowi tez przydałoby się towarzystwo. Mieszkam na Górnym. Jeśli znalazłoby się chętna mamusia do wymiany doświadczeń czy też zwyczajnego poplotkoeani z dziećmi na spacerze, proszę o kontakt.
Obserwuj wątek
    • magdalena0203 Re: Mamy niemowlaków z Piły 31.01.15, 11:41
      Witam, swego czasu mialam ten sam problem. Znajomi w pracy, lub dzieci już odchowane, każdy zajęty własnym życiem, mąż w pracy ( o tyle dobrze, że jeszcze pracuje zmianowo ) itd. Też czułam się bardzo osamotniona, od czasu do czasu jakiś spacer z koleżanką ale w większości samotne spacery z dzieckiem. Potem przyzwyczaiłam się do tego stanu aż dostałam od znajomej informację o spotkaniach mam w Regionalnym Centrum Kultury w Pile ) Odbywają się raz m-cu, kolejne zaplanowane jest chyba na 12.02.2015 godz. 12 ale to trzeba weryfikować bo różnie bywa z frekwencją i może się nie odbyć. Także zachęcam, o ile nie znajdę do tego czasu pracy to również będę. Pozdrawiam Magda
      • mamusia_lolusia Re: Mamy niemowlaków z Piły 31.01.15, 12:40
        Dziękuję za informację :) nie wiedziałam, że takie spotkania są organizowane. Być może się spotkamy. Chociaż wiem, że pewnie zależy Tobie na znalezieniu pracy. Pozdrawiam i powodzenia.
    • alutkamamusia Re: Mamy niemowlaków z Piły 05.02.15, 14:32
      witaj ja jestem mama 9 letniego synka gdybys chciala sie zaprzyjaznic nie mam nic przeciwko mieszkam na gornym kolo arc medicalu. odp pozdrawiam
    • alutkamamusia Re: Mamy niemowlaków z Piły 06.02.15, 13:00
    • slodkomitak Re: Mamy niemowlaków z Piły 22.02.15, 21:29
      Witam, ja jestem też nowa tu bo od grudnia ale nie w samej Pile ale okolicznym miasteczku Szamocin.Podobnie jak Tobie jest mi ciezo się zaaklimatyzować a ze jestem prawie już w 5 mies ciąży to siedze w domu.Generalnie przeprowadziłam się tu z Bdg i widze ze bez względu na wielkość miasta ludzie sa tak samo w sobie zamknieci.Jakbys nadal szukala kontaktu to pisz na maila na początek do mnie starka008@gmail.com Pozdrawiam Justyna z Szamocina ;-)
    • mamusiafranusia2015 Re: Mamy niemowlaków z Piły 25.03.15, 14:29
      Cześć
      Jestem mamą miesięcznego synka i niebawem tez pewnie zacznę szukać towarzystwa na spacerki, kawę itp.
      Słyszałam że w gym factory odbywają się zajęcia fitnes dla mam z dziećmi. Dla mnie to jeszcze za wczesnie ale moze byc fajnie...
      Co do spotkań w rck w Pile to są to ponoć płatne spotkania np.z psychologiem..nie wiem,moze to i fajne,ale moim zdaniem mamom potrzeba spotkań w przyjemnym otoczeniu przy kawie,plotkach itp.
      Tak sobie myślę że jak zrobi się cieplej chciała bym skrzyknąć babeczki z dzieciaczkami na cykliczne pikniki w parku. Co wy na to??
      • mamusia_lolusia Re: Mamy niemowlaków z Piły 07.04.15, 19:02
        Pikniki to fajna sprawa, tylko pogoda na razie nie za bardzo dopisuje. Chyba musimy poczekać aż przyjdzie prawdziwa wiosna. Poza tym nie wiem czy będzie więcej mam niemowląt chętnych, bo chyba nie za wiele korzysta z tego forum. Ja się piszę. Do Mamusi Franusia: nie mieszkasz czasami na prusa? lub w okolicach?
        • mamusiafranusia2015 Re: Mamy niemowlaków z Piły 08.04.15, 04:28
          Mamusiu Lolusia mieszkam bardziej w centrum na Bydgoskiej. Kręcę się na razie w pobliżu ale niebawem pewnie wydłuży mi się trasówka. Ile ma Twoje Maleństwo?. Gdzie się dotleniacie? Faktycznie na razie pogoda pozwala jedynie na szybkie "załatwienie" spacerku w pobliżu domu ale jeszcze chwilka i będzie ładna pogoda a wówczas i czas spędzany na powietrzu będzie dłuzszy i dlatego mysle ze czasem zamiast snuc sie bez celu fajnie by było wypić kawę i zjeść kanapkę w parku. Dobrze by było taką akcję rozpropagować bo brakuje tego w naszym miasteczku. Skoro jest joga na trawie dlaczego nie rozłożyć się z dzieciakami?;)
        • ana-82 Re: Mamy niemowlaków z Piły 15.05.15, 17:38
          Witam, jestem mamą niespełna dwulatka, mam jeszcze starszego synka, może uda nam się spotkać na spacerku jak pogoda dopisze, też jestem z górnego :)
    • magdalena77777 Re: Mamy niemowlaków z Piły 11.10.15, 21:15
      Witam, chętnie poznam inne mamy z Pily. Moja córka ma 8 lat, druga urodzi się w lutym 2016. Jeśli ktoś ma ochotę na spacerek to zapraszam.
    • mamusiafranusia2015 Re: Mamy niemowlaków z Piły 12.10.15, 11:41
      Cześć
      A gdzie mieszkasz? Jeśli blisko Śródmieścia to chętnie:)
    • misskitin Re: Mamy niemowlaków z Piły 10.12.15, 16:30
      Dopiero trafiłam na Twój wpis i widzę, że mam synka w podobnym wieku :-) Obecnie ma 14 m-cy i też mieszkamy na Górnym dokładnie na Kasprowicza :-) Mieszkam w Pile od 5 lat i też nie mam tu zbyt wielu przyjaciół, a odkąd urodziłam to już w ogóle ciężko gdziekolwiek wyjść czy się z kimś spotkać...Jakbyś była chętna na jakiś spacer to chętnie Was poznamy :-)
      Pozdrawiam
      Magda
    • julkapaczo1 Re: Mamy niemowlaków z Piły 24.02.16, 20:18
      Witam serdecznie wszystkie osamotnione młode mamy ;-)
      Jestem mamą 3 miesięcznego synka, również przeprowadziłam się do Piły parę miesięcy temu. Chętnie poznałabym inne młode mamy, wspólne wyjście na spacer, zakupy, kawę. Mieszkamy na Zielonej Dolinie ale sądzę, że w Pile nie ma problemu z dystansem.
      Pozdrowienia dla mam i maluszków ;-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka