legalna-blondynka 15.12.06, 09:41 Hanna Gronkiewicz-Waltz....prezydent Warszawy zarabia miesięcznie mniej od od naszego burmistrza. Ustalono jej pensję na 9tyś.zł. Hmmmm..zabawne:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jar2006 Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 13:46 To pokazuje z jaką troską podchodzą do budzetu Miasta radni prawicy. Przecież mają wiekszość bo lewica ma tylko 6 głosów na 15!!!!!! To przykład hipokryzji. Wiec nie jest to zabawne tylko świadczy o układzie PIS z Wełniakiem. My ci damy duzo ty nam daj duże diety. Jednym słowem sztama gdy chodzi o kasę. W Jastrowiu dali 7.000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
jar2006 Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 17:54 Dokładnie to pensje Wełniakowi ustalili radni prawicy. To dowód jak wysoko oceniają działalność i pracę burmistrza. Uznali widać, ze ma wiecej problemów do rozwiazania niż prezydent W-wy. I tak trzymać tylko po co Wełnikiem sobie gebę wycieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 18:17 A ile miał przedtem?i ile mu podnieśli? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_po_prawej Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 18:17 A ile miał przedtem?i ile mu podnieśli? Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 19:35 a jakie to ma znaczenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 20:51 Radni prawicy chyba nie mogli mu obniżyć pensji wywindowanej wcześniej przez lewicę....nie wypadało im tak zaczynać kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 21:07 Napisalam "chyba".....bo zwyczajnie nie wiem.... Nadal jednak uważam ,że to kuriozalne, aby burmistrz małego, biednego miasteczka zarabiał więcej niż prezydent stolicy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
tyka5 Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 21:24 Bądźmy sprawiedliwi. Mogli obniżyć, nikomu korona by z głowy nie spadła. Fatalnie to wypadło. Z drugiej strony Gronkiewicz ma netto 9 tysięcy, a Wełniak brutto trochę powyżej 9 tys. Jest więc różnica, choć przyznaję, że nieznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Złotów bogatszy od Warszawy? 15.12.06, 21:47 Tyka...skoro mamy być sprawiedliwi to bądźmy..Warszawa to nie Złotów. Trudno...nasi byli zbyt wspaniałomyślni,głupio im było proponować obniżkę. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian1 Nie o to chodzi 16.12.06, 00:57 Nie ma znaczenia ile zarabia Hanna Tango Gronkowiec czy np. prezydent Bydgoszczy(7 tyś brutto).Koalicja najchętniej obniżyłaby dochody burmistrza do zera lub do wartości ujemnych tak żeby oddawał ze wcześniejszych uzyskanych poborów. Chodzi o coś innego. Albo burmistrz z nami albo z lewakami. To jest cena za ,którą rada będzie mogła funkcjonować płynnie. Burmistrz miał taką cenę w zamian za lojalność wobec koalicji. Cytat wyborczy ,,Zbudujemy Złotów Razem,, No i zbudują za 10 tyś srebrników raczej złotników. Jeśli do władzy doszłaby lewicownia razem pensja mogłaby ulec utrzymaniu lub rewaloryzacji oczywiście w górę. Myślę ,że radni zachowali się rozsądnie układając się z burmistrzem. W przeciwnym wypadku gdyby uderzyli w kieszeń burmistrza nasza rada działałaby na zasadzie parlamentu warszawskiego. Ucierpieliby na tym mieszkańcy Złotówkowa czyli pracodawcy Burmistrza i Rady Miasta. Natomiast koalicja przez kolejne cztery rata bez ręki burmistrza nie uzyskałaby takich wyników i blado wypadłaby przed pracodawcami(mieszkańcami miasta) w następnej rozmowie kwalifikacyjnej(wyborach) Konkluzja: Burmistrz jest drogi jak na warunki polskie, ale o płacy decydują pracodawcy. Jeśli 69% procent pracodawców powiedziało TAK to znaczy ,że tak ma być. Rada uszanowała pracodawców i nie użyła swej broni wobec burmistrza więc będzie w tej kadencji konstruktywnie z pożytkiem dla pracodawców. Taka jest k…a polityka. I nie ma co szczekać. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Nie o to chodzi 16.12.06, 08:55 Radomarianie....świetnie to wyjaśniłeś. Jeśli Burmistrz będzie pracował lojalnie z prawicą...to nie mam już żadnych uwag i daję Mu spokój...) Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Nie o to chodzi 16.12.06, 09:44 Chyba jednak odwrotnie : albo radni prawicy będą lojalnie współpracować z burmistrzem albo będą tylko hałaśliwą ozbobą rady .................. nic więcej ......... poczytaj trochę o kompetencjach burmistrza i rady a wszystko będzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian1 Re: Nie o to chodzi 16.12.06, 11:05 Zgadzam się z Tobą.Jeśli w kompetencjach tak stoi to tak jest, ale to nie zmienia sensu mojej wypowiedzi tylko wprowadza lekką kosmetykę. Czytać o kompetencjach rady i burmistrza nawet trochę mi się nie chce od tego mam Was i forum abyście mnie prostowali. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian1 Re: Nie o to chodzi 16.12.06, 11:34 Chodziło mi o to ,że koalicja bez burmistrza miałaby bardzo trudno więc postąpiła słusznie.To czy rada czy burmistrz ma być lojalny nie wynika z kompetencji tylko ze zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowy2 Re: Nie o to chodzi 16.12.06, 12:13 Zgadzamy się w 100% .............. a post był do wypowiedzi blondynki : "Jeśli Burmistrz będzie pracował lojalnie z prawicą...to nie mam już żadnych uwag i daję Mu spokój...)" Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Nie o to chodzi 16.12.06, 13:01 Ok Bufetowy...w tym przypadku przyznaję Ci rację, poczytam sobie dokładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
galicjanka1 Re: radni lewicy 16.12.06, 00:02 Radnych Lewicy Razem jest pięcioro. Są to: Alicja Andrzejewska, Jacek Lewandowski, Stanisław Pikulik, Jan Zamczyk i Krzysztof Żelichowski. Więcej o nich samych na stronie internetowej lewicy, gdzie można również przeczytać wystąpienie burmistrza Wełniaka, po złożonym ślubowaniu. Zachęcam do lektury. www.lewicarazem.eu/ Wysokość diet ustalają sami radni. Np. przewodnicząca rady ma 1254 zł, plus po 66 zł za każde posiedzenie komisji i rady. Więcej w AL z dnia 13 grudnia br. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian1 Re: radni lewicy 16.12.06, 01:29 No ,ale co to ma do tematu? Radnych lewicy jest pięcioro.Pięcioro butnych bez niczego.Jedyny burmistrz z Waszej brygady chce spełnić obietnice i budować złotów razem.Wy natomiast będziecie pełnić rolę radnych statystów.Zachęcanie do lektury www.lewicarazem.eu teraz po wyborach jest stratą czasu skoro mieszkańcy przed wyborami w te brednie nie uwierzyli,a Ci co uwierzyli to głosy zmarnowali bo nic konstuktywnego do miasta nie wniesiecie tylko biadolić bedziecie ,że władzy nie chce wam koalicja dać.I dobrze bo niby za co? Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: radni lewicy 16.12.06, 09:19 1254 zl...to wcale nie jest dużo....wystarczy na jedną parę dobrych butów i buteleczkę perfum. A ja naiwna myślałam ,że przewodniczący Rady Miasta ma pół pensji Burmistrza....:) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator16 Re: radni lewicy 16.12.06, 20:22 Postanowiłem sprawdzić jakie obowiązki ma przewodniczący. Znalazłem zapis ustawy o samorządzie gminnym art.19 ust.2, zdanie pierwsze:"Zadaniem przewodniczącego jest wyłącznie organizowanie pracy rady oraz prowadzenie obrad rady." www.prawo.lex.pl/bap/samorzad/Dz.U.2001.142.1591.html Obrady rady odbywają się nie częściej jak raz w miesiącu. Tak było w poprzedniej kadencji. Diety radni dostają w kwotach brutto, nie jest potrącany podatek. Może dla Ciebie to niedużo, ale pamiętaj o tym jaka jest najniższa płaca - od stycznia 2007 roku 936 zł brutto, po potrąceniu podatku zostanie pewnie niecałe 700 zł za cały miesiąc pracy, często po 10 godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: radni lewicy 16.12.06, 22:33 Przewodnicząca Rady Miasta musi dbać o swój wygląd..trudno: fryzjer kosztuje,eleganckie ciuszki też są drogie ....nie wspominając o czasie, który musi poświęcić właśnie na organizację prac i obrady. Za darmo nikt nie pracuje,a 1200 zł nie jest zawrotną sumą....w porównaniu do pensji burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś