Dodaj do ulubionych

Potrzebna Pomoc dla młodej Matki

14.09.13, 20:43
Witam, piszę ponieważ jest potrzebna pomoc dla młodej matki. Jeśli ktoś z Was mógłby jakoś pomóc jej będę naprawdę wdzięczna.
Będą potrzebne :
- ubranka i akcesoria dla niemowlaka (dziewczynka ) oraz wózek, łóżeczko, wanienka itp.
- ubranka dla chłopczyków w wieku 1 lat, 3 latka i 5 latek ( przedszkolaczek) oraz zabawki
- także są potrzebne meble, sprzęt AGD ( to tylko w okolicach śląska, bo niestety nie stać ich na koszt przewozu z innych województw, mnie także.
Wiem, proszę o dużo, rozmawiałam wczoraj z dziewczyną i kiedy mi napisała tę wiadomość, to nie wiedziałam co odpowiedzieć : ,,spoko jeszcze muszymy się popytać takiego znajomego bo na złomie robi i jakby co to żeby nom zostawił jakoś wanna'' - więc sytuacja jest krytyczna, szczegółów nie będę pisała, bo tyle co jej w życiu się przytrafiło to nikomu nie życzę, ciągle pod górkę...

Zaznaczę, że dziewczyna nie ma rodziców (zmarli kiedy była dzieckiem) więc niema kto jej pomóc, matka jej męża wyrzuciła ich z mieszkania (wynajmowanego i opłacanego) stwierdzając, że to mieszkanie jest kuzyna, a oni mieli tylko na chwilę pomieszkać ... Długo by pisać ...

Dziękuję serdecznie, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mola_84 Re: Potrzebna Pomoc dla młodej Matki 15.09.13, 21:36
      Wiesz co, majac czworkę dzieci, czas najwyzszy się obudzic i pomyślec ze nie ma sie co do garnka wlozyc a nie prosic ludzi o pomoc. Juz po pierwszym dziecku powinna sie zastanowic co robi. Mloda martka z czworką dzieci????
      • la.fea Re: Potrzebna Pomoc dla młodej Matki 16.09.13, 22:41
        Nio cóż, ja już na to nic nie poradzę. Najważniejsze, że dzieci są zdrowe.
        Znalazła się w trudnej sytuacji, nie ma niczego dosłownie, a ja proszę, bo chce jej pomóc, chce by była szczęśliwa, myślę, że warto pomagać, a proszę o rzeczy, które już nie używamy, bo może, komuś zalegają jakieś nie potrzebne rzeczy.
    • prochottka1 Re: Potrzebna Pomoc dla młodej Matki 16.09.13, 13:58
      la.fea napisał(a):ubranka i akcesoria dla niemowlaka (dziewczynka ) oraz wózek, łóżeczko, wanienka itp.

1. a co sie stalo z tymi rzeczami po ostanim dziecku, ktöre ma obecnie roczek ???
      2. a co robi ojciec/ojcowie tych dzieci?
      • la.fea Re: Potrzebna Pomoc dla młodej Matki 16.09.13, 22:27
        1. te rzeczy, są już dawno w rozsypce, po wózku został fotelik .
        2. ojciec jest jeden i pracuje od tygodnia, na zlecenie raz jest praca raz nie, w czerwcu stracili oboje pracę, pracowali w tej samej firme ( ona tylko jeździła jak ludzi brakowało)

i na domiar złego Teściowa ich wyrzuciła z mieszkania, które wynajmowali
        meble i wszytko inne już są w totalnej rozsypce, po tylu przeprowadzkach ...

Jeśli ktoś by coś wyrzucał, a mogło by się przydać dla kogoś innego, dlaczego nie pomóc? wystarczy zostawić krótką wiadomość, nie proszę o pieniądze, a o używane rzeczy, których już nie potrzebujemy.
        • mola_84 Re: Potrzebna Pomoc dla młodej Matki 17.09.13, 11:51
          Wiesz co tu raczej nie chodzi o to co prosisz, bo owa dziewczyna wydaje mi się ze najpierw "robi", potem myśli. Powinna się zastanowić jaką przyszłość szykuje swoim dzieciom. Skoro mam jedno, czy drugie i widze ze nie daje rady, ze w sumie nie mam nawet co zaoferować swoim dzieciom to definitywnie zaprzestaje dalszego rozmnażania. Kobieto, są osoby które tej pomocy naprawdę potrzebują, osoby które doświadczyły jakiś nieszczęść, wtedy owa pomoc jest przydatna. Co z tego ze wyślemy dziewczynie, lozeczko czy ubranka, czy cokolwiek jak ty za rok napiszesz ze młoda mama potrzebuje pomocy dla 5,6 czy 7 dzieci!!
          Zrozum to
          • mola_84 Re: Potrzebna Pomoc dla młodej Matki 17.09.13, 11:52
            żal mi tylko tych dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka