draft_pl 25.01.09, 23:12 Czy ktoś może wie, czy coś się dzieje w materii podpisywania aktów notarialnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koozmin Re: akt notarialny 26.01.09, 11:14 ostatnio słyszałem obietnice, że "koniec stycznia / początek lutego" Odpowiedz Link Zgłoś
draft_pl Re: akt notarialny 26.01.09, 19:26 Ja też się jeszcze dzisiaj dopytywałem i dowiedziałem się o "początku lutego". No i że do końca tygodnia będą gotowe ostateczne rozliczenia ceny mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinam78 Re: akt notarialny 03.02.09, 21:53 podeszłam dziś do biura zapytać się o te akty notarialne i usłyszałam ze Sobol chory był wiec jeszcze nic nie ma chciałam wziąć swoja umowę żeby przejrzeć przed podpisaniem ale Bosak nic nie wiem żeby były już gotowe poza tym to standardowe umowy i nie ma co przeglądać...........macie jakieś info na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
koozmin Re: akt notarialny 09.02.09, 20:59 Dostaliście już zaproszenie do podpisania "umowy przyrzeczonej"? Dzwoniłem dziś do kancelarii notarialnej, dowiedziałem się, że umowy będą do wglądu już jutro, że w zasadzie nie ma tam specjalnie czego negocjować (jest stwierdzenie przejęcia własności, i tyle). Z ważnych rzeczy - jest tam wpis, że firma Sobola na ten moment sprawuje administrację, ale że po pierwsze NIE ma określonych żadnych terminów (czyli wspólnota może zmienić administratora w dowolnym momencie), a po drugie, to, że taki zapis jest w akcie notarialnym NIE oznacza, że zmiana administratora również musi mieć formę aktu notarialnego. To dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
draft_pl Re: akt notarialny 09.02.09, 23:13 Do mnie już też dotarło pismo. Jak dla mnie to najważniejsze jest czy będzie w akcie wyszczególniona cena gruntu i cena mieszkania. Przy skorzystaniu z ulgi odsetkowej odliczeniu nie podlega część kredytu na pokrycie ceny gruntu. Więc aby uniknąć problemów w US byłoby lepiej mieć te kwoty wyszczególnione. Odpowiedz Link Zgłoś