marii51 16.03.10, 10:08 bo jednak jest dobra na serce "Miłośnicy kawy rzadziej trafiają do szpitala z powodu zaburzeń rytmu serca, tj. arytmii - wynika z amerykańskich badań." kobieta.interia.pl/zdrowie/terapie/news/kawa-dobra-na-serce,1449337,1663 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Ja tam "amerykańskim badaniom" 16.03.10, 14:59 od dawna nie wierzę! Jeśli jakiemuś koncernowi zależy na sprzedaży swojego produktu, to zamawia "badania", które "udowadniają" dobroczynny wpływ tegoż na wszystko! Wystarczy, że to skonsumujesz i jesteś "okazem zdrowia"! A mnie się zdaje, że ten kto w te badania uwierzy, daje dowód, że przynajmniej z jednym zdrowiem nie tęgo u niego? Ze zdrowiem psychicznym. Mam nadzieję Marylka, że Ty w te "badania" nie wierzysz a ten wątek popełniłaś jako ciekawostkę z tematu "czego to ludzie nie wymyślą"? Odpowiedz Link
marii51 Re: Ja tam "amerykańskim badaniom" 16.03.10, 21:31 tadeusz_ski.51 napisał: "Mam nadzieję Marylka, że Ty w te "badania" nie wierzysz a ten wątek popełniłaś jako ciekawostkę z tematu "czego to ludzie nie wymyślą"?" wiesz- jak ktoś ma naprawdę problemy zdrowotne - to czyta , nawet wierszami doszukując się motywacji 'załapania "np choćby na kawę o? a dlaczego nie mamy wątku- "czego to ludzie nie wymyślą "? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Ja tam "amerykańskim badaniom" 16.03.10, 22:16 Z obserwacji praktycznych i relacji znajomych wiem, że niektórzy po mocnej kawie dostają "trzęsawki", wnioskuję z tego, że te "badania" o zbawczym działaniu kawy na serduszko, to tak ściema że mózg się lasuje! Odpowiedz Link
marii51 Re: Ja tam "amerykańskim badaniom" 17.03.10, 07:47 Nie mam bzika na punkcie --uaaaaaaaa Ameryka- absolutnie-od dawna swoje wiem - gro osób może ? uważa tak?- ja nie. Dostrzegam co dobre mamy w naszym KRAJU- maluczko, ale dobre i to. Omijam narzekanie - bo od dawna wiem- nic to nie pomoże. Cichutko posłucham muzyczki ...może to "przesilenie "trochę gdzieś odleci w dal ... www.youtube.com/watch?v=0AUfGsZZWzY&feature=related www.youtube.com/watch?v=_twUMsLrtGo&NR=1 a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link