marii51 11.10.11, 12:51 Świata-- jak podaje znane popularne pismo AMERYKI --- aleseriale.pl/gid,8977,img,287848,fototemat.html?ticaid=5d2e4 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: jest wśród 100 osób najbardziej wpływowych 11.10.11, 13:41 'Jeśli nie mieliście szansy obejrzeć jej dotąd na dużym ekranie, to już 14 października w filmie "Jane Eyre" udowodni, że w pełni zasłużyła sobie na tak wysoką pozycję w rankingu tego tygodnika. Jak zaczynała gwiazda? Od serialu! Kto jeszcze został uznany za "wpływową" osobowość?' `````````` a tu bęc - nie mam wielkiego ekranu , zlikwidowano już dawno salę kinową -- a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
pia.ed Re: jest wśród 100 osób najbardziej wpływowych 11.10.11, 20:07 A na co tak wplynela ? Pewnie na sprzedaz biletow na ten film ... bo film jest rzeczywiscie dobry, choc jak dla mnie zbyt dlugi ... 2 godziny i 1 minute ... Odpowiedz Link
marii51 Re: jest wśród 100 osób najbardziej wpływowych 11.10.11, 20:26 tak jest napisaneo tej młodej polskiego pochodzenia kobietce: "Amerykański tygodnik "Time" umieścił ją na liście 100 najbardziej wpływowych osób świata! Czy możecie sobie wyobrazić, że tą osobą jest nasza rodaczka - Mia Wasikowska? Znalazła się w zestawieniu razem z wielkimi artystami, działaczami, reformatorami, badaczami, prezydentami i przedsiębiorcami, których "pomysły wywołują dialog, różnice poglądów, a czasami nawet rewolucje". Odpowiedz Link
marii51 Re: jest wśród 100 osób najbardziej wpływowych 11.10.11, 20:38 a jaka pracowitka z niej Odpowiedz Link
pia.ed Re: jest wśród 100 osób najbardziej wpływowych 12.10.11, 01:48 Film ''The Kids Are All Right'' widzialam, ale jej sobie nie przypominam ... Ciekawe ze o tak slawnej rodaczce jakos bylo dotad cicho w Polsce. Nie wiadomo jakie role grala w tych serialach i filmach, moze jakies trzecioplanowe? Jesli aktorow uznaje sie za "wplywowych", to powinni sie na tej liscie znalezc takze inni znani aktorzy, a jakos w tym spisie ich nie widac ... Podejrzewam, ze wyraz zostal niewlasciwie przetlumaczony, bo nawet wynalazcy nie sa wplywowi, tylko maja w najlepszym razie " zaslugi dla ludzkosci" ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: jest wśród 100 osób najbardziej wpływowych 12.10.11, 02:09 Znalazlam na Wikopedia jej zyciorys po angielsku, i okazuje sie, ze "nasza rodaczka" jest urodzona w Australii , w zwiazku z czym nawet nie wiadomo, czy mowi po polsku ... Zaskoczylo mnie to, ze jest taka mloda ... niedlugo skonczy 22 lata. To pewnie w widzianym przeze mnie filmie grala 18-letnia corke dwoch lesbijek, ktora wraz z mlodszym bratem szukala ich ojca, donatora spermy ... en.wikipedia.org/wiki/Mia_Wasikowska Odpowiedz Link
pia.ed Jej zyciorys po polsku ... 12.10.11, 02:32 pl.wikipedia.org/wiki/Mia_Wasikowska Odpowiedz Link
marii51 Re: Jej zyciorys po polsku ... 12.10.11, 06:09 Zna język polski- matka pochodzi ze Szczecina - bywała z matką w Polsce -- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Jej zyciorys po polsku ... 12.10.11, 20:24 marii51 napisała: > Zna język polski- matka pochodzi ze Szczecina - bywała z matką w Polsce Od bywania w Polsce jeszcze sie nikt jezyka nie nauczyl ... mozna go tylko polepszyc, jesli w domu mowi sie w tym jezyku, a tutaj zadnej gwarancji nie ma, skoro ojciec jest Australijczykiem, i na pewno mowi sie w domu po angielsku ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Jej zyciorys po polsku ... 12.10.11, 20:35 A może akurat coś mówiła do babci lub dziadka ... a może rzeczywiście nic a nic Odpowiedz Link
pia.ed Matka aktorki 12.10.11, 20:52 Matka aktorki wyemigrowala do Australii w roku 1974, w wieku 11 lat ... a do Polski przyjechala z rodzina dlatego, ze dostala australijskie stypendium aby na podstawie wlasnych doswiadczen udokumentowac emigracje do Australii ... W czasie pobytu w Polsce rodzina robila takze dlugie podroze po Francji, Niemczech i Rosji. A wiec to nie milosc do Polski sciagnela matke do Szczecina, tylko ufundowane stypendium. Odpowiedz Link
anka125 Re: Matka aktorki 13.10.11, 13:29 A ja do dziś nie wiedziałam o jej istnieniu Czy coś straciłam? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Matka aktorki 13.10.11, 15:28 Jak sie okazuje, te aktorke kilkakrotnie widzialam, w filmie i na zdjeciach ... ale nigdy nie zwrocilam uwagi na to jak sie nazywa ... i ze jest to rzekomo polska "rodaczka" choc z drugiego pokolenia ... A Australijczyce bez watpienia uwazaja, ze aktorka jest ich rodaczka Jak narazie robi kariere, za 20 lat przekonamy sie czy nadal bedzie w czolowce ... Odpowiedz Link
marii51 Re: aktorka 13.10.11, 20:04 cd Mia Wasikowska Choć urodziła się w Australii w wywiadach mówi o sobie „jestem Polką, ponieważ moja mama jest Polką”. Młodziutka aktorka szturmem zdobyła filmowe szczyty, grając z najlepszymi aktorami (Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Judi Dench, Annette Bening, Julianne Moore, Mark Buffalo) u najbardziej prestiżowych reżyserów (Gus Van Sant, Jim Jarmusch, Mira Nair). O dużym sukcesie można było mówić w lipcu 2008 roku, kiedy po długich poszukiwaniach odpowiedniej kandydatki, to właśnie Mia Wasikowska została wybrana do tytułowej roli w najnowszym projekcie Tima Burtona, jakim jest „Alicja w Krainie Czarów”. aleseriale.pl/gid,8977,img,287851,page,5,fototemat.html Odpowiedz Link
marii51 Re: aktorka 13.10.11, 20:09 jeśli ktoś chce niech poczyta do końca aleseriale.pl/gid,8977,img,287849,page,6,fototemat.html pozdrawiam - Odpowiedz Link
pia.ed Wlasnie poczytalam komentarze ... 13.10.11, 20:47 ~Au [2011-10-10 22:28] to, że ma polskie korzenie nie oznacza, że jest Polką.. pewnie nawet nie potrafi nic po naszemu powiedzieć... ~Romek [2011-10-11 13:05] Śmiechu warte. Wpływowa? A na cóż to cielę boże może wpływać na świecie... hehehe? Też mi lista. [2011-10-10 23:28] Jaka tam ona Polka! Tak gada, bo jej się wydaje, że to takie egzotyczne, młoda jest to jeszcze głupia, ale niech jej się wiedzie. Tej "Polce". Odpowiedz Link
marii51 Re: Wlasnie poczytalam komentarze ... 13.10.11, 20:52 ale ludziska- jaka reakcja ... zazdrość, nienawiść- Odpowiedz Link
marii51 Re: Własnie ...jest wywiad z MIA 26.10.11, 08:10 Wyjaśniam- autor artykułu badał ..jak ludzie reagują n taki wyjątkowy tytuł zawierający znaczenie kogoś w światowych wpływach Dziś zwyczajny wywiad -Ale gdyby nie ten wątek, nie wiedziałabym o tej młodej zdolnej dziewczynie- pochodzenia polskiego. www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,10465505,Mia_Wasikowska__za_mloda_na_sztywne_ramy.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: Własnie ...jest wywiad z MIA 27.10.11, 16:30 marii51 napisała: > Wyjaśniam- autor artykułu badał ... jak ludzie reagują na taki wyjątkowy tytuł zawierający znaczenie kogoś w światowych wpływach ... Nie wiedzialam, ze chodzilo o badanie reakcji ... A ten nowy artykul czytalam, ciekawe w jakim jezyku jest przeprowadzony, bo na pewno nie po polsku Odpowiedz Link
pia.ed Kasia Tusk ... na liscie ... 08.11.11, 00:40 deser.pl/deser/1,111857,10601474,Kasia_Tusk_na_liscie_Najbardziej_Wplywowych_Polakow.html Kasia Tusk wplywa chyba najbardziej na fantazje panow, w kazdym razie na tym zdjeciu. Odpowiedz Link
marii51 Re: Kasia Tusk ... na liscie ... 08.11.11, 08:54 pia.ed ty wiesz kim jest Kasia Tusk Odpowiedz Link