marii51 12.04.12, 21:08 Z wśród wielu Twoich foto-forumowych fotek właśnie to zdjęcie bardzo mnie rozbawia... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: do chris.w2 12.04.12, 21:55 No a przy okazji niech chris napisze co to za miasteczko, moze tam pojade latem? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: do chris.w2 12.04.12, 22:33 pia.ed napisała: > (...) co to za miasteczko (...)? Jest to zdjecie z Zermatt w Szwajcarii gdzie spedzalem urlop w lipcu 2010. Odpowiedz Link
marii51 Re: do chris.w2 13.04.12, 11:20 troszeńkę wywiedziałam się.. www.mojaszwajcaria.pl/kraj_wallis_zermatt.php Odpowiedz Link
marii51 Re: do chris.w2 13.04.12, 11:32 chris.w2 moja ciekawośc- poznawania- Szwajcaria słynie również z pięknych i czystych alpejskich łąk i pastwisk, na których wypasa się bydło i owce .. Odpowiedz Link
pia.ed Re: do chris.w2 13.04.12, 13:50 A moze zrobili to przeprowadzanie jako atrakcje dla turystow? Chris, czy Ty zrobiles taka wycieczke samochodowa na poludnie, bo byles tez w kilku innych krajach ... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: do chris.w2 13.04.12, 18:57 pia.ed napisała: > A moze zrobili to przeprowadzanie jako atrakcje dla turystow? Nie sadze, musieliby to robic zbyt czesto. Napewno mialo to jakis inny cel. > Chris, czy Ty zrobiles taka wycieczke samochodowa na poludnie... W Zermatt w hotelu Ambassador spedzalem urlop, ktory zamowilem w biurze podrozy. Dojazd, powrot i okrezna podroz po Szwajcarii, autokarem, zorganizowane byly przez to biuro. No i oczywiscie przejazd Panorama-Glacier Express'em przez szwajcarskie Alpy. Jest to calodzienna podroz (okolo 7godz.) na trassie Zermatt - St. Moritz - Zermatt. Wiecej o Glacier-Express (niestety po niemiecku), tu: Tekst linka Polecam, duza atrakcja (ale Szwajcaria nie jest tania). Odpowiedz Link
pia.ed Re: do chris.w2 13.04.12, 20:21 Czyli to byl gotowy plan wczasow, a Ty sie po prostu na to zglosiles. A czym jechales do Szwajcarii? Autokarem czy samolotem? A moze to byla autokarowa wycieczka objazdowa? Czy musiales doplacac za pojedynczy pokoj? chris.w2 napisał: > W Zermatt w hotelu Ambassador spedzalem urlop, ktory zamowilem w biurze podrozy. > Dojazd, powrot i okrezna podroz po Szwajcarii, autokarem, zorganizowane byly > przez to biuro. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: do chris.w2 13.04.12, 20:40 pia.ed napisała: > (...) A czym jechales do Szwajcarii? Autokarem czy samolotem? (...) Pia, przeciez napisalem: Dojazd, powrot i okrezna podroz po Szwajcarii, autokarem, zorganizowane byly przez to biuro. > Czy musiales doplacac za pojedynczy pokoj? Nie, korzystalem z pokoju 2-osobowego, razem z moja lepsza polowa. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: do chris.w2 12.04.12, 22:27 marii51 napisała: > (...) dlaczego w lipcu one tak spacerują uliczkami miasta? Przyznaje, ze dokladnie nie wiem. Moge przypuszczac, ze z racji dlugiego owlosienia, prowadzone byly do miejsca gdzie mialy zostac ostrzyzone. Ale to takie moje przypuszczenie. Odpowiedz Link
marii51 Re: do chris.w2 19.04.12, 11:26 chris.w2 hej hej i tak przed nami ukrywałeś zimą? Europejskie Tropikal Islands pod Berlinem turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,81933,2682553.html turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,81933,3753677.html Odpowiedz Link
pia.ed Wycieczka z Hansabrücke ... 19.04.12, 19:41 Ja bym wybrala trzygodzinny rejs statkiem, tani jak barszcz ... W Malmö godzinny rejs promem po kanalach kosztuje tyle samo co w Berlinie 3-godzinny ... a zobaczyc mozna duzo wiecej. podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,2905118.html Odpowiedz Link