Dodaj do ulubionych

Gołębie i co z tym "fantem'?

17.04.12, 14:08
Kłopot od lat, ale gdy wkrótce na Euro 2012 pojawi się podróżnych wiele więcej , to mają oni chodzić po kupkach gołębich odchodów-?
Paw elektryczny -to drobnostka ,żaden odstraszacz...,
a może jak w komentrzu podpowiada ktoś z LONDYNU?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114883,11549558.html?i=0
Obserwuj wątek
    • chris.w2 Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 17.04.12, 14:28
      marii51 napisała:
      > ...wkrótce na Euro 2012 pojawi się podróżnych wiele więcej, to mają oni chodzić
      > po kupkach gołębich odchodów - ? (...)

A niech sobie chodza. Moga chodzic rodacy, to moga tez zagraniczni turysci.

W Wenecji na placu sw. Marka jest golebii nie malo, zalatwiaja to samo, co golebie w Polsce.
      We Wloszech nikt nie robi problemu z tego, po czym chodza w Wenecji zagraniczni turysci.

https://images41.fotosik.pl/1454/6e792634f9807402med.jpg
      • pia.ed Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 17.04.12, 15:20
        Gorszy problem jak golebie sr..a na balkonach ...
        U mnie na podworku jest tylko jedna para golebi, ale stale siedza na zawieszeniu hustawek,
        no i tam robia kaka crying
        To znaczy nie tylko tam ... bo takze na stoliki i krzesla w ogrodku,
        a podejrzewam je jeszcze o obsr... mojego samochodu.
      • marii51 Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 17.04.12, 15:37
        hris.w2 napisał:

> marii51 napisała:
        > > ...wkrótce na Euro 2012 pojawi się podróżnych wiele więcej, to mają oni c
        > hodzić
        > > po kupkach gołębich odchodów - ? (...)
        >
        > A niech sobie chodza. Moga chodzic rodacy, to moga tez zagraniczni turysci.
        >
        > W Wenecji na placu sw. Marka jest golebii nie malo, zalatwiaja to samo, co gole
        > bie w Polsce.
        > We Wloszech nikt nie robi problemu z tego, po czym chodza w Wenecji zagraniczni
        > turysci.
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        Tak na rozumek mój kobiecy "tyci" TO kolej chce z okazjii skorzystać i zdobyć dodatkowe np miejsca pracy-żeby tylko porządek tam był- ale pieniędzy na ten" incydent "oczyszczania nie mają
        • marii51 Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 17.04.12, 15:40
          chris.w2
          komputer zjadł literkę-
          a tam w Watykanie na placu św Marka- codzienne jest szorowanie za osłoną nocy np
          ale oni bogaci- a co im tam...
          • tropem_misia1 Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 17.04.12, 20:08
            tiaa...
            Na ukrainie zabijają psy
            • marii51 Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 18.04.12, 06:57
              "tropem_misia1 napisała:
              tiaa...
              Na ukrainie zabijają psy"
              ~~~~~~~~~~~~~~~~
              już od pewnego czasu zapowiadano tam i realizowano wyłapywanie psów - cale watahy bezpańskich psów wszędzie ich pełno- kastracja ? ile kosztow .. niestety na bieżąco nie zainteresowali się , więc w pobliżu Euro
              • pia.ed PSY ... 18.04.12, 11:04
                No a co z nimi maja robic? Przeciez bezpanskie psy moga miec robaki czy wsieklizne,
                ktora to choroby sa niebezpieczne dla kazdego ...szczegolnie dla dzieci.
                Tylko bogate panstwa stac na utrzymywanie schronisk na poziomie,
                na sterylizowanie zwierzat i niezbedne szczepienia,
                a Ukraina do takich panstw nie nalezy.
                • czuk1 Czy mieszkanie w bloku jest dla psa ? 18.04.12, 11:28
                  Choć byłem opiekunem yorka w mieszkaniu ulokowanym w bloku..... to głównie dlatego, z myślą o ochronie zwierząt o dobrym ich bytowaniu i samopoczuciu.......jestem zwolennikiem ograniczenia męczenia zwierząt (głownie psów) w blokach mieszkalnych i na osiedlach mieszkalnych. Utrzymywanie psa w mieście, w klatce mieszkaniowej, tworzenie mu atmosfery rodzinnej , dobrych warunków żywieniowych, pełnej opieki codziennej (wet., wyprowadzania na spacer) to trochę za mało. Pies musi mieć wolny wybieg i warunki życia zbliżone do naturalnych. Tego w bloku i na osiedlu nie można zapewnić.
                  Powinny być wprowadzone przepisy ograniczające masową hodowlę psów na blokowych osiedlach mieszkaniowych, we wspólnym interesie mieszkańców osiedla i psów. Egoistyczny interes posiadaczy psów na osiedlu nie powinien mieć pierwszeństwa przed potrzebami naturalnymi psów i mieszkańców osiedla, nie posiadających psów.
                  Ponadto posiadacze psów i ich psy są często uciążliwymi dla środowiska, bądź są powodem skarg mieszkańców.
                  • czuk1 Re: Czy mieszkanie w bloku jest dla psa ? 18.04.12, 11:32
                    Kurcze -wink. Patrzę a wątek jest o gołębiach.
                    Odpowiadam na ostatni wpis o psach. A tu ? gołębie.
                    Może jest gdzieś wątek o psach to ten wpis przeniosę.
                    Przepraszam marii51.-smile
                  • pia.ed Re: Czy mieszkanie w bloku jest dla psa ? 18.04.12, 12:02
                    Watek jest o golebiach, tylko ze sladem_misia zamiescila dopis
                    o ukrainskich psach, ktore sie masowo likwiduje na Ukrainie ...

Oczywiscie mozesz zalozyc nowy watek o psach...
                    na ktorym Ci odpisze co mysle o psach w bloku ...
                    • tropem_misia1 Re: Czy mieszkanie w bloku jest dla psa ? 18.04.12, 12:29
                      zawsze zadawało mi się ,że temat wątku nie obliguje do kurczowego trzymania się go

taki wątek to jak rozmowa przy stole, gdzie siedzący wymieniają poglądy na dany temat używając argumentów w obronie swoich tez

czasem dla przykładu ( patrz psy - może napisałam o tym zbyt krótko nie rozwijając myśli jak zwykle przeświadczona o oczywistości) ktoś posłuży się takim argumentem że,rozmowa zbacza na inny temat , ale ludzie dalej rozmawiają ze sobą...byle ciekawiesmile

a wracając do psów
                      poruszyłam ten temat , bo nic i nikt nie wytłumaczy mi ,że dla "wyższych" celów w ekstremalny sposób można pozbyć sie problemu
                      to samo dotyczy gołębi
                      • pia.ed Re: Czy mieszkanie w bloku jest dla psa ? 18.04.12, 13:39
                        Mnie "zboczania" nie przeszkadzaja ... a temat o golebiach wyczerpal sie.

Co do psow to pozostane przy swoim zdaniu:
                        Bardziej humaniterne jest ich uspienie, a jak nie ma takiej mozliwosci ze wzgledu na olbrzymia ilosc psow i koszty, to zastrzelenie ich przez doswiadczonych mysliwych.

Pamietam z czasow kiedy mieszkalam w Polsce jak brutalnie traktowalo sie
                        biegajace po ulicy bezpanskie psy, byly kopane i oblewane woda aby odpedzic je
                        od domostw i smietnikow.
                        Wychudzone suki nie mialy mleka aby wykarmic swoje mlode, ktore zdychaly w meczarniach...
                        Czy to jest humanizm?
                        A ile psow zamarzlo na smierc podczas srogich zim? Czy nie lepsza jest
                        szybka i bezbolesna smierc jak sie nie ma mozliwosci pomoc?
                      • marii51 Re: 18.04.12, 13:46
                        tropem_misia1 napisała:

> zawsze zadawało mi się ,że temat wątku nie obliguje do kurczowego trzymania się
                        > go

tak jest i było...
                        czuk1 - masz tu już dłuższy stażsmile zaliczony pozytywnie- więc drobnostkami nie będziemy się przejmować,
                        ja mam charakterek rozpędzony szybkością - nie raz bachne taki wpis.. brak słow- ale mogę
                        • czuk1 Re: 18.04.12, 14:40
                          Dziękuję za przyzwolenie na dyskusję nieskrepowaną tytułami wątków.

Przyznam się, ze kiedyś byłem moderatorem na forum zawodowym.
                          Zbyt mocno dyscyplinowałem dyskutantów. Nie przyniosło mi to chluby.
                          Ale Forumowicze tego nie lubią.
                          • tropem_misia1 Re: 18.04.12, 14:59
                            Jestem moderatorem czterech for
                            Dbam tylko by szykan jakowych nie było i oczywiście chamstwa
                            a tak ...to się nie wtrącam
                            • chris.w2 Moderowanie forum 18.04.12, 17:52
                              tropem_misia1 napisała:
                              > Jestem moderatorem czterech for (...)

Pytanie nie zwiazane z tematem tego watku:
                              Tropem_misia, na czym jeszcze polega moderowanie forum, oprocz tego,
                              co juz wymienilas?
                              • tropem_misia1 Re: Moderowanie forum 18.04.12, 18:07
                                widzę więcej niż innismile))
                                masę kwadracików

mam przez to wpływ na kasowanie wątków i komentarzy

oprócz tego mogę dać bana ( nie może pisać na forum) osobie ,która ....jest niegrzeczna..smile)

mam wpływ na wygląd forum : obrazki na górze , motto,linki, i takie tam ( ale do tego nigdy sie nie wtrącam - założyciel niech robi co chce)

więcej grzechów nie pamiętam (:
                                • tropem_misia1 Re: aaa 18.04.12, 18:08
                                  widzę też skasowane przez Marię wątki czyli przez założyciela lub innych moderatorów forum ( sa fora ,które maja kilku moderatorów)

może mnie jeszcze olśni...i coś wspomnę
          • chris.w2 Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 17.04.12, 21:17
            marii51 napisała:
            > a tam w Watykanie na placu św Marka (...)

Marii, moje zdjecie i informacja dotycza Wenecji.
            • marii51 Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 18.04.12, 06:53
              chris.w2
              -
              • chris.w2 Re: Gołębie i co z tym "fantem"? 18.04.12, 11:14
                marii51 napisała:
                > Chris... z pośpiechu popełniam czasem pomyłki .. wybacz.

Wybaczam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka