Dodaj do ulubionych

Matki zabijają swoje dzieci.

12.07.12, 19:11
Dlaczego ?
Jaka jest tego przyczyna? Od początku tego roku około 20 matek zamordowało swoje dzieci.
Czy to wszystko dzieje się tego powodu, ze kobiety są zmusznane do rodzenia niechcianych dzieci wbrew swojej woli z powodu hipokryzji naszych polityków i kleru?
Może jest także inna przyczyna, nie koniecznie ekonomiczna, nie mam także na myśli depresji poporodowej.
Wiele z tych kobiet nie cierpiało biedy, która mogła skłonić te kobiety do tak desperackiego
kroku.
Jedne kobiety zmuszane są do rodzenia niechcianych dzieci, w innym przypadku chce się wsadzać do więzienia za stosowanie metod medycznych pozwalających na posiadanie potomstwa.
Uważam, że jest w tym sprzeczność.
Co o tym myślicie, jakie jest Wasze zdanie ?
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: Matki zabijają swoje dzieci. 12.07.12, 19:43
      Nie generalizuj...

Nie tylko matki zabijają.

Patologiczne zachowania były zawsze, tylko przekaz medialny
      był nie taki szybki. Telewizje prześcigają się w podawaniu newsów
      do opinii publicznej w możliwie najszybszym czasie. Popatrz
      na dzisiejsze doniesienia popołudniowe w sprawie K.W.
      We wszystkich na pierwszym miejscu jest zatrzymanie ...
      Podobnie jest w internecie. W dawnych czasach o takiej zbrodni
      po prostu się milczało ... ze strachu przed zemstą.

Przyznaję: w dzisiejszych czasach życie ludzkie (w tym również
      dzieci) przestało się liczyć. I nie można tego zrównoważyć brakiem
      dziecka w rodzinie. Są przecież takie kobiety i mężczyźni, którzy pragną
      dziecko mieć. Dlatego, gdy czytamy o zbrodniach dokonanych na
      niewinnych istotach, to pogodzić się z takimi faktami jest bardzo,
      bardzo trudno. Tylko bardzo surowe wyroki mogą odstraszyć matki
      lekkomyślne, nieodpowiedzialne, uprawiające barbarzyństwo.

Jeżeli nie mają środków do wychowania, jeżeli dziecko stoi na drodze
      do realizacji własnych celów, to oddaj .... Są ludzie, którzy pragną
      dziecka jako szczęścia. Brak mi słów. uncertain
      • han.n.a Re: Matki zabijają swoje dzieci. 12.07.12, 21:48
        Zapytałam z rozmysłem o matki, ponieważ w krótkim czasie ujawniono trzy okrutne zbrodnie, których sprawczyniami były matki.
        Uwazam, że cało zło lezy w tym, że kobiety są zmuszane do rodzenia dzieci, których nie chcą, których nie są w stanie pokochać.
        Piszesz surowe kary ?
        Surowe kary nie odstraszają od popełniania najokrutnieszych przestępstw, bo gdyby tak bylo, to w panstwach, w których jest stosowana kara smierci, ludzie dorośli i niewinne dzieci by nie mordowano, nadal dokonuje się także wielu innych groźnych przestępst, Odstraszająca moc bardzo surowej kary jest utopią.
        Oddawanie niechcianego dziecka pod opiekę panstwa, też nie jest rozwiązaniem, bo dzieci latami przebywają w Domach Dziecka czekając na adopcje. Nie każdy radzina, która nie moze mieć dziecka, decyduje się na adopcje, poniewaz nie wszyscy są w stanie pokochać dzieciaka, które nie jest ich własnym dzieckiem i jestem w stanie zrozumieć takich ludzi, a dzieci chorych, kalekich nikt nie chce adoptować u nas w kraju. Takie dzieci są adoptowane głównie przez ludzi z zagranicy.
        U Ciebie wszystko wygląda tak prosto, bez żadnych pólcieni. Życie jest jednak o wiele bardziej złożone.
        • marii51 Re: Matki zabijają swoje dzieci. 13.07.12, 13:53
          Czytając lub słysząc wiadomości podawane o zamordowaniu dziecka bardziej nam się utrwala ta wiadomość emocjonalnie.
          Zdajemy sprawę z jaką ufnością żyje dziecko do swoich rodziców.
          Niewinne , nikomu jeszcze nie zdążyło zrobić jakiejkolwiek krzywdy-a ginie z rąk rodzica.
          Niedawno czworo dzieci z okolic Ełku cały dzień przebywały w upale na podwórku, bo matka w stanie upojenia alkoh spała sobie w domu- poparzone słońcem odwodnione groziła im przecież po jednym takim dniu być może nawet śmierć .
          Smutne - prawdziwe - nieodpowiedziainość matki!

a gdyby tak nieba przybliżyć
          • pia.ed Re: Matki zabijają swoje dzieci. 13.07.12, 14:33
            Chyba wszyscy wiedzieli, ze kobieta zajmowala sie prostytucja, i zadne wladze nie zainteresowaly sie, co sie dzieje z dzieckiem, juz calkiem duzym?
            Wlasnie w takiej rodzinie powinny byc czeste kontrole, bo prostytucja wiaze sie
            najczesciej z narkotykami i alkoholem.

Ojciec dziecka powinien zwrocic sie do wladz kiedy kobieta zabronila mu spotykac dziecko,
            babcia tez powinna zareagowac co sie z dzieckiem dzieje,
            a podnosza alarm dopiero teraz?

No i czy ta prostytutka nie miala sasiadow, ktorzy musieli przeciez slyszec krzyki maltretowanego dziecka.

A potem Polacy krytykuja wladze niemieckie, szwedzkie i norweskie
            ze dmuchaja na zimne?

www.se.pl/wydarzenia/kraj/babcia-zabitego-gabrysia-z-moraga-magda-cos-ty-zrobia_268151.html
            • marii51 Re: Matki zabijają swoje dzieci. 06.08.12, 20:54
              tragedia : matka zabiła syna - 14-sto letniegosad
              • marii51 Re: Matki zabijają swoje dzieci. 06.08.12, 21:45
                zapodział mi się link--niestety
    • alusia351 Re: Matki zabijają swoje dzieci. 11.10.12, 16:46
      Witam jestem położna, obecnie pracuje w szpitalu św. Anny w Piasecznie i studiuje położnictwo. Pisze prace mgr na temat: ,, Częstość występowania poporodowych zaburzeń nastroju oraz ich przyczyny'' . Mam do świeżo upieczonych mam prośbe o wypełnienie anonimowej ankiety, oczywiście jeśli któraś z Pań ma jakieś wątpliwości oraz pytania to chętnie udziele odpowiedzi.
      Pozdrawiam
      Alicja
      link do strony z ankietą:

www.ankietka.pl/ankieta/96951/czestosc-wystepowania-poporodowych-zaburzen-nastroju-oraz-ich-przyczyny.html
      • marii51 Re: Alusia 12.10.12, 20:09
        my ci nie pomożemy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka