Dodaj do ulubionych

Bogaci emeryci

22.11.13, 10:31
Narzekają, ze za mało im się podwyższa emeryturę ... bo przecież muszą spłacać kredyty zaciągnięte dla swoich wnuczków!!!

Skąd problemy emerytów?
Adam Łącki, prezes Krajowego Rejestru Długów, nie ma wątpliwości, że odpowiadają za to ich najbliżsi.

- Za sporą część zadłużenia emerytów odpowiadają ich wnuczkowie. Seniorzy rodów jako wiarygodni dla kredytodawców, bo posiadający stałe dochody, zaciągają pożyczki na zakupy dla rozpoczynających dorosłe życie wnuczków. Potrzeby ludzi najstarszych, jeśli chodzi o dobra materialne, są zazwyczaj zaspokojone, więc trudno uwierzyć, że 80-latek wziął kredyt gotówkowy czy na zakupy ratalne na kilkanaście tysięcy złotych, albo wydzwonił 10 tys. zł na rachunku telefonicznym, którego nie był w stanie potem uregulować - mówi Łącki.

Read more: wyborcza.biz/Emerytura/1,124711,14995044,Komornicy_zajmuja_emerytury_i_renty_seniorow.html#MT#ixzz2lMhjXwnE

Obserwuj wątek
    • amityr Re: Bogaci emeryci 22.11.13, 12:37
      Łąccy to mój ród po kądzieli.
    • amityr Re: Bogaci emeryci 22.11.13, 12:42
      Nie martw. Po kaczorze Donaldzie przyjdzie inny kaczor i wyrówna .wszyscy będą mieli po równo............
      • marii51 Re: Bogaci emeryci 22.11.13, 14:35
        dziadkowie wobec wnucząt mają taki indywidualny dar wspierania ,ale nie chcę tuwyrożniać tych dziadkow lub babć, ktore wchodza w dzialalnośc rodzin swoich dzieci- zajmują miejsce dominujące obdarowując swoje wnuki (zastaw się a postaw się)
        jEDNOSTKOWE SĄ SYTUACJE że pieniądze diadkow zle wplywają nawychowywanie - tzw "rozpuszczanie wnuczka) to bardzo zly sposob i nie ma dyskusjii --aby wesprzec wnuki-należy konsultować się z rodzicami.
        TO SA PRZYPADKI NIELICZNE- natomiast ze wnuku wykorzystują na swoj perfidny sposob dziadkow-to bardzo poważna nie do zaakceptowania sprawa.
        I ci
        "" bogaci""seniorzy plaćą swoje naiwności - kupując - podpisując na raty dla kogos i dopiero jak wysoka ttaya - dowiadują się --a splacić trzeba.
        STOSUJĄ TEZ INNE FORMY WSPOMAGANIA WNUCZĄT-ZAKLADAJĄC KSIŻECZKI OSZCZĘDNOSCIOWE - to mąra i bezpieczna forma a sumka zebrana może wspomoc podczas pobytu na studiach np.
        • amityr Re: Bogaci emeryci 22.11.13, 20:26
          Ci dziadkowie to jacyś porąbani i tyle.
          • marii51 Re: Niema wnucząt , więc o siebie dba 22.11.13, 21:37
            Czubaszek
            --
            • pia.ed Re: Nie ma wnucząt , więc o siebie dba 22.11.13, 22:01
              A jak ma się wnuczki, to trzeba wyglądać jak stara baba???

Nie wiem co masz przeciwko Czubaszek ... Zrobiła jakieś mniejsze operacje
              i dobrze wygląda ... Czy rzeczywiście jak się kobieta starzeje,
              to musi swoim wyglądem straszyć?
              • marii51 Re: Nie ma wnucząt , więc o siebie dba 22.11.13, 22:55
                zupełnie gdzie indziej byla sprawa --szkoda mi bylo tresci mojej napisanej-więc dopasowałam tusmile

a owszem nic nie mam do pani Czubaszek- nie ma wnuków ,
                ma stanowczo więcej dla siebie--;0
                nic tu nie ma w moim opisie żeby moŻna było dopatrzec się jakiegoś niewłaściwego odbioru na TEMAT pani Czubaszek
                • pia.ed Re: Nie ma wnucząt , więc o siebie dba ... 22.11.13, 23:51
                  Chyba jednak zbyt pozytywnie o Czubaszek nie napisałaś? wink

Czubaszek
                  --
                  • amityr Re: Nie ma wnucząt , więc o siebie dba ... 23.11.13, 16:12
                    No niech tam ten kwas czy botoks ale ona ma protezy a powinna chociaż implanty . Przecież chyba ja stać.
                    • pia.ed Re: Nie ma wnucząt , więc o siebie dba ... 23.11.13, 22:35
                      amityr napisał:
                      > No niech tam ten kwas czy botoks ale ona ma protezy
                      a powinna chociaż implanty. Przecież chyba ja stać.

No to dopiero zaczynam rozumieć o co Marii chodziło kiedy napisała:

Czubaszek
                      • amityr Re: Nie ma wnucząt , więc o siebie dba ... 23.11.13, 22:48
                        Wyleciała jej kiedyś cz jakoś . Było w plotek .pl
                        • marii51 Re: Nie ma wnucząt , więc o siebie dba ... 23.11.13, 23:04
                          amityr-
                          czy wiesz do ilu lat ? mozna robic implanty-\\ jasny gwint-moze ty wiesz,że zapieniadze wszystko mozna?

juz nie chodzi o implanty- absolutnie-
                          piaed-
                          ona zaczęła promować kobiety- ale wiesz w jaki sposob?
                          oficjalnie oświadczyla że nie chciala w życiu mieć dzieci-więc je usuwała
                • pia.ed Gdzie tu logika??? 23.11.13, 22:56
                  ... a owszem nic nie mam do pani Czubaszek- nie ma wnuków ,
                  ma stanowczo więcej dla siebie--;0

Z tego można wyciągnąć jeden wniosek:
                  Wszystkie kobiety są zadbane do czasu kiedy pojawia się wnuki, - choćby nawet tych wnuków nigdy na oczy nie widziały, bo wnuki mieszkają w Stanach Zjednoczonych czy w Australii wink
                  Zostając babcią (w Polsce) trzeba automatycznie zacząć się zaniedbywać,
                  to logiczne i proste jak konstrukcja cepa ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Powiązane tematy
  • Najciekawsze
  • Aktywne