amityr 17.12.13, 11:03 Robią nas w konia: Unijne dotacje - ostro! Posłuchajcie jak nas w jajo robią : Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Jajo 17.12.13, 13:26 Byłoby to dobre, gdyby wybrano innego speakera, bo to połykanie sylab i niewyraźna wymowa spowodowały, ze po chwili wyłączyłam nagranie ... Przy tym ten biały wstawiony ząb na samym przodzie odwracał uwagę od treści, i zamiast tego zastanawiałam się, co to za doopowaty dentysta ktory nie dopasował koloru wstawki do pozostałych zębów ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Jajo 17.12.13, 14:58 nie wiem, ile, ale jeśli osiągnie pewną sumę otwierania tej opowieści to ma sposób na uzyskiwanie pieniędzy Odpowiedz Link
pia.ed Re: Jajo 17.12.13, 15:57 marii51 napisała: > nie wiem, ile, ale jeśli osiągnie pewną sumę otwierania tej opowieści to ma > sposób na uzyskiwanie pieniędzy Co tym razem chciałaś powiedzieć? Ze ten pan, kiedy zarobi pieniądze na występie w telewizji, to będzie go stać na wstawienie innego, dopasowanego kolorem zęba i na wizyty u logopedy? Odpowiedz Link
marii51 Re: Jajo 17.12.13, 16:28 nie, zupełnie nie-o dentystach z amityrem lepiej rozmowisz się Widać na samym początku wyświetlania,ze to substrykcja " podziemna " to taki chwyt dla oglądających ,żeby podawali dalej i dalej- np im więcej .. to może mu się udać zarobić .. Odpowiedz Link
marii51 Re: Jajo 17.12.13, 16:30 co z tego ,że on ponarzeka na UNIĘ , Jestemy w niej, może kiedyś bogactwem zachłyśniemy się i wystąpimy z niej. Odpowiedz Link
amityr Re: Jajo 17.12.13, 19:40 Przecież to korony i dlatego po naświetleniu w trakcie nagrania widać je lepiej.Tak normalnie to nie rozróżnisz. Aktorki "gwiazdy" zakładają specjalne ochraniacze w areozolu na żuchwę i szczękę. Fakt ,że sierota mógł pomyśleć.Ale jak się ogląda innych to ten i tak jeszcze ujdzie. Takie głąby ,że..... To my jesteśmy w Unii? No wiesz . Jajo sobie robisz! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Jajo 18.12.13, 00:12 Włączyłam na PEŁNY OBRAZ i dobrze się przyjrzałam ... Ten młody człowiek ma ładne, własne ząbki, tylko ten na lewo (na ekranie) błyszczy się jakby był zrobiony ze srebra ... może to oczywiscie być koronka na zniszczony ząb ... O "gwiazdach i aerozolu" nigdy nie slyszalam. Mógłbyś to bliżej wyjaśnić??? Odpowiedz Link
amityr Re: Jajo 18.12.13, 09:42 No,no z moich obserwacji wynikało ,że jesteś dokładna i skrupulatna. Fakt ząbków potwierdza moje przypuszczenia. Dobra cecha na księgową. A tak na marginesie czym się różnią przypuszczenia od domniemań,a? Tylko bez wiki. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Jajo 18.12.13, 13:31 Przypuszczenia sa raczej bardziej umotywowane, a domniemania mniej ... ale uważam ze można te wyrazy używać wymiennie Odpowiedz Link
pia.ed Ile placi Polska? 18.12.13, 21:20 Riksdagen sa ja till regeringens förslag i budgetpropositionen om 37,7 miljarder kronor till Sveriges EU-avgift för 2014. Szwedzki parlament powiedział TAK do propozycji budżetowej rządu o przeznaczeniu 37,7 miliardów koron na opłatę członkowską w UE. Read more: www.exponerat.info/riksdagen-klubbade-377-miljarder-till-sveriges-eu-avgift-for-2014/#ixzz2nrH2RjsW 37,7 miliardow koron to mniej niz polowa w polskich zlotych, ca 17 miliardow zlotych. Odpowiedz Link
amityr Re: Ile placi Polska? 18.12.13, 22:53 Z tego co przeczytałem na załączonym linku to w Szwecji większość pieniędzy idzie na bezrobocie i wsparcia działalności, subsydiów płacowych , programy rynku pracy i działalności oraz kosztów Służb Zatrudnienia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ile placi Polska? 19.12.13, 01:14 Dalej napisali, ze były wnioski partii komunistycznej, aby jeszcze więcej pieniedzy przeznaczyć na zatrudnienie niepełnosprawnych, ale tego nie uznano. No ale chyba nie sadzisz, ze państwo nie daje pieniedzy na oświatę, służbę zdrowia, wojsko, budowę nowych mieszkań, autostrady ... Tylko co to ma wspólnego z tym ile Polska wpłaca do UE? Odpowiedz Link
amityr Re: Ile placi Polska? 19.12.13, 09:55 Ja też nie wiem i się pytam co ma to wspólnego z artykułem w linku zamieszczonym przez ciebie w poście na mój wątek ??? Odpowiedz Link
amityr Re: Ile placi Polska? 19.12.13, 09:57 Pia.ed, teraz już wiem ,że ty nie wiesz ,że ja wiem o tym ,że ty nie wiesz. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ile placi Polska? 19.12.13, 13:09 amityr napisał: > Ja też nie wiem i się pytam co ma to wspólnego z artykułem w linku zamieszczon > ym przez ciebie w poście na mój wątek ??? Czyżbyś sie jeszcze nie obudził po nocy? Przecież właśnie o tym jest wstawiony przez Ciebie filmik ... Poza tym przestane tu dyskutować z powodu braku czasu ... Odpowiedz Link
amityr Re: Ile placi Polska? 19.12.13, 18:55 pia.ed napisała: > > Czyżbyś sie jeszcze nie obudził po nocy? Przecież właśnie o tym jest > wstawiony przez Ciebie filmik ... Poza tym przestane tu dyskutować > z powodu braku czasu ... A to już inna sprawa jeśli chodzi o twój czas. Ja mam jeszcze mniej ale i pożyczę. Śpię dobrze. Zadałaś dziwne pytanie do mojego linka w związku z twoim linkiem więc ci odpowiedziałem . To są dwa odrębne poruszane tematy. Kumasz. Mnie chodziło o pokazanie ,że trąbi się w koło ile to Polska dostaje z Unii a zapomina się odejmować to co P[olska wpłaca do Unii. I tak nie dostaniemy teraz 320 mld tylko 200. Pozdrawiam Odpowiedz Link