marii51 Re: Miłego dnia 15.07.20, 16:46 na fejsbuku rozesłano,że nie otwierać ale skusiłam się i super zdjęcia zobaczyłampismo ? Japńczyków ? Odpowiedz Link
marii51 Re: Miłego dnia 20.07.20, 20:18 3/4 dnia to bylam jak zdechła kura -----ale pojawiła się burza i nagle jak by reką odjęło az nadrobilam troszkę prac łaćznie z malowaniem włosow to spelniło się życzenie od mobica ---dzięki i wkleję już ... gifyagusi.pl/obrazek/na-dobranoc/kotki-spia-milego-wieczoru-dobranoc/ Odpowiedz Link
mobic Re: Miłego dnia 21.07.20, 19:03 Nie wiem czy link mój się otworzył do fotografii? Jeśli się otworzył to trzeba kliknąć w foto. Odpowiedz Link
marii51 Re: Miłego dnia 21.07.20, 20:24 nie przesadzajmy takie numery tu na --bez granic ! Odpowiedz Link
marii51 Re: Miłego dnia 23.07.20, 07:46 KROPKA 2013 Andrzej Korycki i Dominika Żukowska "Pieśń gruzińska" Odpowiedz Link
marii51 Re: Miłego dnia 04.10.20, 15:30 Międzynarodowy Dzień Osób Starszych... Ja też jestem babcią, a na dodatek Babcią Polską, która nie żałuje czasu na edukowanie obywatelskich postaw nie tylko swoich dzieci i wnucząt, ale i seniorów, bo wciąż wierzę w mądrość starszych ludzi, obywateli, wierzę w odrodzenie się mojego narodu, w jego roli, znaczeniu i wielkości... Ku refleksji - i seniorów, i młodych dziś, którzy kiedyś też nimi będą, jeśli na swojej osi czasu osiągną ten wiek... ,,/.../Jesteśmy babciami i prababciami. Chciałyśmy Polski wolnej i szczęśliwej. Może nie znamy się na komputerach, smartfonach, a połowa z nas nie ma Facebooka. Może nie wszystkie jesteśmy na bieżąco z internetem, więc o wielu rzeczach możemy nie wiedzieć, ale spotykamy się, rozmawiamy ze sobą. Jesteśmy już wiekowe, więc doświadczone. Schorowane, ale pamięć mamy jeszcze dobrą. Pamiętamy zastawione stoły i całe rodziny przy nich. Rodziny śmiejące się, dyskutujące, pełne miłości. Urodziny, imieniny, święta, Wigilia... Wiele z nas biegało do kuchni po kolejne talerze z potrawami przygotowanymi dla gości. Zmywania było dużo, ale było też szczęście, że są bliscy, że jest miłość. Coś się nagle stało. Coś pękło.Nie ma już spotkań, nie ma kulturalnych dyskusji. Nie ma miłości. Zostały puste stoły. Nawet w Wigilię wielu bliskich zaczęło kalkulować, czy iść dzielić się opłatkiem do pozostałych członków rodziny. Niektórzy wolą zostać w domach i nie kłócić się z nikim o politykę. Jeśli już się spotykamy, każdy patrzy na siebie nieufnie, czasami patrzy z nienawiścią. Serca złamał nam człowiek, który podzielił te nasze polskie rodziny. Człowiek, przez którego dzieci zaczęły nienawidzieć rodziców, bracia braci, wnuczęta dziadków. I temu człowiekowi z jakiegoś powodu nadal ufa tak wielu Polaków. Ci Polacy są w stanie na rozkaz tego człowieka bić innych Polaków. Popierają go za cenę utraconej miłości w rodzinach. A miłość do najbliższych miała być przecież sensem życia.On może z tej goryczy, że sam rodziny nie ma, że nigdy jej nie założył, postanowił odebrać rodziny nam, Polakom, babciom. Nie żyłyśmy w idealnej Polsce, ale żyłyśmy w Polsce, w której były stoły, byli ludzie, którzy się kochali i przy tych stołach pielęgnowali rodzinne więzi. Czy tylko my widzimy, że tych więzi już nie ma? Bardzo trudno będzie wybaczyć to co nam zrobił. Hitler obiecał kiedyś Niemcom, że Niemcy będą wielką potęgą i na chwilę były, ale ludzie zabijali ludzi. Nam także ktoś właśnie składa wiele obietnic. Rozdał ludziom ich własne pieniądze, ale odebrał Polakom miłość, wzajemny szacunek i zaufanie. Nie chcemy wojny. My nasze życia przeżyłyśmy, ale błagamy, teraz Wy zróbcie coś dla wszystkich wnuków w tym kraju. Nie pozostawajcie obojętni. Protestujmy razem przeciwko temu, co rząd robi z naszym krajem, prowadzącymi ku zatraceniu naszych wspólnych osiągnięć demokratycznych. Nie ma już szacunku dla Konstytucji RP, nie ma trójwładzy, są kolesie, układy, afery, prześladowania ludzi LGBT, tolerancja dla pedofilii w polskich kosciołach... Może jesteśmy naiwne, ale wierzymy, że te rozerwane więzi rodzinne można w Polsce jeszcze odbudować, bo to nie może być kraj prezesa i jego spółki. Nie taką ojczyznę chcemy zostawić jako dziedzictwo naszym dzieciom i wnukom... Nie o taki kraj walczyliśmy... Odpowiedz Link
marii51 Re: Miłego dnia 04.10.20, 15:32 nie dopisalam,że tak w internecie mogą sobie Seniorzy porozmyslać... --------- Odpowiedz Link
mobic Re: Miłego dnia 09.10.20, 09:43 Zapamiętaj te pięć kroków do szczęścia: 1. Uwolnij swoje serce z nienawiści - przebacz. 2. Uwolnij swój umysł ze zmartwień - większość się nie wydarzy. 3. Żyj prosto i doceniaj co masz. 4. Dawaj więcej. 5. Oczekuj mniej od innych, a więcej od siebie. Odpowiedz Link
marii51 Re: Miłego dnia 10.10.20, 16:33 ODWIEDZAMY CZUKA ,,BO TAK SIĘ NIE odzywa i nie odzywa ... Mariusz... oćććć juz wróć ROZTOCZE ● Susiec ●════● szumy nad TANWIĄ Odpowiedz Link