groszek-5 Re: Groszek! 01.02.09, 10:19 Znalazlam Was,ale bym wolala ,aby wszyscy byli na jednej tablicy tak jak bylo wczesniej.Dzieki Misia za pomoc! Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Groszek! 01.02.09, 11:03 Tu jest wspaniale!I czuje sie jak w wielkiej rodzince.Kochani jestescie. Odpowiedz Link
tesunia Re: Groszek! 01.02.09, 11:09 witaj Groszku, no jak "blisko" siebie jestesmy,tz godzinowo ,w tym samym czasie. Powiem Ci,ze mialam dwa lub trzy lata temu spotkanie forumowe u mnie z dziewczynami z kraju,(rewizyta)jedna z nich,ktora wczesniej sie zjawila pomagala mi go robic, tak siedzialysmy przy stole i bablaly niemal do switu, milo wspominam te urodzinki. ja klikam ze sakne,a TY?? mozesz na priva napisac,jak niechcesz na forum, Pia mieszka 100km odemnie,tez juz byla u mnie,mowie Ci wspaniale sa takie spotkania. zycze udanego dnia u mnie snieguje i jest na minusie. Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Groszek! 01.02.09, 11:36 Zbyt dobrze Cie nie zrozumialam.Napisalas,ze klikasz ze "sakne". Ja tylko Cie pytalam z jakiego kraju?Jesli ze Szw.to napisz miasto. Moze jestesmy obok siebie?Wtedy zrobie wszystko,aby Cie zaprosic na wieeeeelkie oblewanie z takiej okazji i tak fantastycznym zapoznaniem. Odpowiedz Link
tesunia Re: Groszek! 01.02.09, 11:46 a moze podam kilka szczegulow gdzie miszkam: -miasto wzielo nazwe od dunskiego krola,ktory go zalozyl,jest nawet hotel o tej samej nazwie, -maja budowac Arene w moim miescie za sklepem Maxi -sa fabryki:KBS/NOTATO/KRONFOGEL/szpital CSK, moge podac wiecej podpowiedzi, lubie takie zagadki) mozesz podac o swoim miescie rowniez-swietna zabawa. Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Groszek! 01.02.09, 12:21 No i zgadywanka.Ale cos mi sie to kuma,ze to jest GÖTEBORG Odpowiedz Link
tesunia Re: Groszek! 01.02.09, 12:26 nie,nie...... choc miasto sliczne,bylam tam pare razy i za kazdym razem odkrywam cos wspanialego. szukaj w SKONE,80 km od Ystad),100 km od Malme Odpowiedz Link
tesunia Re: Groszek! 01.02.09, 13:22 www.handelsstaden.com/mockups/butik.asp?pageID=4&mid=67 no dobra juz podpowiadam tym linkiem, wiec jak widze nie mieszkamy blisko siebie, czekam na twoja zagadke z miasta lub okolicy. Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Groszek! 01.02.09, 15:47 Przyznam,ze nigdy tam nie bylam.Poprostu nie mialam okazji.A zagadek Ci nie bede robic bo wiesz ,ze mieszkam w Malmö.Poza tym na poczatku napisalas "skane"Raz,ze z malej litery a dwa powinno byc Skåne.To mnie bardzo zmylilo i nie wiedzialam co to jest?Ale dajmy spokoj.Faktycznie to jest spory kawal.Ale moze kiedys okazja sie nadazy? Odpowiedz Link
tesunia Re: Groszek! 01.02.09, 16:00 hmmmmmmmmmmmmmmm...Groszku?? no nazwe napisalam tak ,jak nieraz w linkach pisza uwazam,ze to na samochod nie jest daleko,raptem chyba godz jazdy, ale gdybys czasem miala drogi w poblizu to daj znac,pooprowadzam Cie po miescie. miej sobie mily dzionek, lece do obiadku i do ciast PA;.. Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Groszek! 01.02.09, 17:07 Nie mam o to pretesji,ale mysle,ze skoro wiesz,ze tu mieszkam od bardzo dawna tzn.ze znam jezyk i taka nazwa dla mnie nie istnieje.Dlatego to byla dla mnie podwojna zagadka a wlasciwie potrojna.Ludzie ktorzy mieszkaja w Polsce i bys przykladowo napisala im korberg a nie Kolobrzeg tez by sie drapali w glowe co masz na mysli.Tak bylo ze mna.A co do przyjazdu?Dlaczego nie?Ale nie teraz. Moze jak bedzie cieplej i przyjemniej. Odpowiedz Link
tesunia Re: Groszek! 01.02.09, 20:11 masz racje ze stownictwem, w wypadku KOLOBRZEG-napisza dokladnie jak nasza szwdzka czcionka,bo w www.stronach nie wchodzi litera L(czytaja pierwsza litere,jak miasto Lodz) podobnie w szwdzkich stronach podajac www...podaja "uproszczone litery,zamieniajac np;å na o;ä na e itd..... a na spotkanie czekam,mozemy dolaczyc Pie,bedzie weselej. Odpowiedz Link
agat-a52 Re: Groszek! 01.02.09, 20:19 Polacy wiedzą że Kolberg-Kołobrzeg...München-Monachium..itd, a Niemcom muszę zawsze mówić, że mieszkam w Breslau, bo im sprawia nawet trudność wypowiedzieć Wrocław, i nie mają pojęcia co to jest ten Wrocław. U nas się mówi Kolonia, a u nich KÖln ... My jednak jesteśmy lepiej wykształceni i bardziej inteligentni. Odpowiedz Link
tesunia Re: Groszek! 02.02.09, 11:00 *Agato zgazdzam sie z Toba ja powiedzialbym, ze jestesmy bardziej "zorietowani" zawsze uzywam synonimu by innych nieobrazic,tu svenssony bardzo czule na te slowa-wyksztalcony,inteligetny-uwazaja,ze sa alfa i omega Odpowiedz Link