cieplanata 09.03.09, 19:07 Jak zachowujesz się w obliczu konfliktu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesunia Re: Konflikty 09.03.09, 23:38 hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... niech pomysle.... zalezy jaki on jest, czym spodowany, ale chyba tak naprawde jestem bezkonfliktowa) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Konflikty 10.03.09, 08:40 I to mnie cieszy. Nie cierpię konfliktów,tym bardziej nakręcanych.( Odpowiedz Link
bret.2 Re: Konflikty 10.03.09, 18:09 Zareagowalas jak dyslektyk teraz juz pojmuje Twoja reakcje na moje slowa witam w klubie (no i jak z ta niekonfliktowoscia) Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Konflikty 10.03.09, 09:04 Konflikty byly i beda.Ludziom dzisiaj jest bardzo trudno sie dogadac i zrozumiec sie nawzajem.Tylko szkoda,ze tak trudno rozwiklac te tekonflikty. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Konflikty 10.03.09, 09:45 Nie trzeba się wdawać w konflikty i po kłopocie.Kto je lubi zawsze się do niego przyczepi jakiś konflikt. Odpowiedz Link
marii51 Re: Konflikty 10.03.09, 09:58 Konflikty mi odbierają chęć do czegokolwiek- Bardzo ich nie akceptuję- A wyobrażcie sobie- że są ludzie, którzy bedą "umiejętnie "tak postępowac, że zaczną konflikt- i potrafią definitywni do tego stopnia zmanipulować odwroćić kota ogonem wmawiając , że to my , nie ta osoba konflikt wywołała - to dopiero mieć trzeba smykałkę do upokarzania ludzi i wiem- że jeszcze cieszą się z czyichś zmartwień- trudno określić - dlaczego ? tak postępują - oby nas omijały takie sytuacje- zyczę wszystkim z całego serca - czytamy fora inne- czas od czasu i widać- są charakterki... omijać!- nie wdawać się w rozmowy- najlepszy spośób! Odpowiedz Link
tesunia Re: Konflikty 10.03.09, 11:20 powiedziala bym, ze sa osoby intryganckie,ktore,jak " wampiry" za wszelka cene tworza te sytuacje by nas wgmatwac w nie. szerokim lukiem omijam takie sytuacje i juz. Odpowiedz Link
dobra-kobieta Re: Konflikty 10.03.09, 12:22 staram sie nie wywoływać, ale czasem inni je wywołuja i chcąć nie chcąc ja tez jestem w to zaangazowana. Ostatnio miałam tak w pracy, teraz mało przyjemna atmosfera panuje. A co najgorsze, przyczyną konfliktu jest niepotrzebne wtrącenie sie osoby trzeciej i niedomowienie! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Konflikty 10.03.09, 15:28 To zależy.W sumie "niespotykanie spokojny "ze mnie człowiek, nie cierpię chamstwa i wtedy nie wytrzymuję.Nie cierpię owijania w bawełnę,dwulicowosci i pochlebstwa.Lubię prawdę-a niestety czasem powiedzenie komus prawdy jest zle widziane i traktowane jako zalażek konfliktu.Pewnie ze prawda bywa różna (moja prowda,tyz prowda i g..no prowda)ale terzeba umiec to rozroznić. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Konflikty 10.03.09, 15:44 Cała prawda Irenko,trzeba odróżnić,żeby nie była tylko moja prawda) Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Ja lubię konflikty! 10.03.09, 16:37 Czasem sam je inicjuję! Bo dobry konflikt nie jest zły, jak doświadczenie wskazuje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kto się czubi ten się lubi! 10.03.09, 16:47 Nie,Tadeusz...to nie Tropcia,widać tropi na dalszym terenie. Teren nieznany,bardziej obiecany. Odpowiedz Link
bret.2 Re: Konflikty 10.03.09, 18:31 konflikt to takie ogolne pojecie a jednoczesnie tak wazy i tak jest zkmpikowane. inny jest konflikt miedzy plciwy , inny w tejsamej plci,inny w pracy ,jeszcze inny w poltyce .i inaczej je trzeba likwidowac ,ale najwieksza role odgrywa tu: osobowosc ,harakter, typ osobowosciowy czlowieka (inaczej reaguje flegmatyk a inaczej choleryk) wreszcie kultura i etyka bycia ale w kazdym przypadku to bardzo trudne wyjscia zycze powodzenia szczegulnie Jagusi Odpowiedz Link