Dodaj do ulubionych

Czy WSAP upada?

03.11.12, 09:13
Dostałem do przeczytania artykuł wycięty z NIE (więc nie wiem, z którego numeru, a na stronie nie mają, ale na pewno z października), z którego wynikało, że WSAP właśnie pada na pysk, nie ma w zasadzie nowych studentów i próbuje się wyprzedawać. Guglałem, ale znalazłem jedynie potwierdzenie, że chcą sprzedać pałacyk kupiony za cenę kawalerki od miasta i pozbyli się starego rektora, na którego miejsce wszedł doktor w wieku lat 35. Ktoś może wie coś więcej? Tyle tu piszemy o tym, czego to NBK nie robi dla swojej uczelni, a wychodzi na to, że ta uczelnia długo nie pociągnie.
Obserwuj wątek
    • kfaszka WSAP? 03.11.12, 09:34
      co to WSAP?
      • nullified Re: WSAP? 03.11.12, 15:09
        flagowiec NaszejPanującej

"ś-swww-wiatełko w tuunelu" (or smth)
    • spokojny.zenek Re: Czy WSAP upada? 03.11.12, 09:42
      Toteż pisałem ostatnio, że spoglądanie na jej działalność przez pryzmat rzekomej chęci przestawienia całego systemu pod kątem interesu WSAP jest niepoważne.
    • adept44_ltd Re: Czy WSAP upada? 03.11.12, 15:22
      to bardzo smutna wiadomość...
    • gruszka_wierzbowa Re: Czy WSAP upada? 05.11.12, 13:53
      Takie pogłoski chodzą od jakiegoś czasu. Dlatego zdziwiło mnie, że szkółka ma aspiracje. Natomiast nie dziwi mnie to, że reforma zdąża w kierunku finansowania szkolnictwa prywatnego z budżetu państwa. Pozwoliłoby ono na rezygnację z czesnego od studentów, co zwiększyłoby konkurencyjność szkół prywatnych. Na chwilę obecną przegrywają z uczelniami państwowymi ze względu na opłaty. Zatem finansowanie z budżetu to szansa dla szkół prywatnych, że przetrwają na rynku. Podział na szkoły zawodowe i naukowe może stanowić świetną drogę do tego. Obecnie podnosi się zarzuty, że szkoły prywatne nie prowadzą badań, więc ich sytuacja jest zgoła inna niż uczelni państwowych, które są do tego zobowiązane i zobowiązują do tego swoich pracowników. Jeśli zrówna się w kwestii badań uczelnie zawodowe, wówczas zabraknie argumentu uzasadniającego odmowę finansowania tych prywatnych z budżetu.
      • nullified Re: Czy WSAP upada? 05.11.12, 14:47
        główny efekt reform czyli dotowanie prywatnych uczelni z budżetu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka