paula29 06.10.07, 20:53 czy jezeli poloze primer to potem farbe i potem serwetki na butelce ? czy nie bedzie mazajow na szkle ? nie wiem jak sie zabrac do butelek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r0sie Re: Decoupage na szkle butelce 07.10.07, 00:17 jesli polozysz primer to bedzie lepsza przyczepnosc farby na szkle nie beda robily sie tez zacieki a maziaje? czy chodzi ci o slady po pedzlu? butelke mozesz malowac np. tapujac gabeczka wtedy maziajow od pedzla nie bedzie na koniec serwetka no i lakier pozniej powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
paula29 Re: Decoupage na szkle butelce 07.10.07, 12:55 dzieki , tak te mazaje to chodzilo mi o slady po pedzlu. Jak robie gabką to mi tez nie zostaje idealnie gladkie tylko taka lekko chropowata powirzchnia Odpowiedz Link Zgłoś
alex_k Re: Decoupage na szkle butelce 07.10.07, 20:33 Po kilu warstwach użyj wodnego papieru ściernego o gramaturze ok 600, będziesz miała powierzchnię gładką niemal jak porcelana. Odpowiedz Link Zgłoś
magicznaoctava Re: Decoupage na szkle butelce 28.03.08, 16:02 Tutaj masz kurs krok po kroku jak ozdobić butelkę metodą decoupage. Podstawowy: asket.blox.pl/2007/10/Decoupage-krok-po-kroku.html Oraz trochę trudniejszy z jednoskładnikowym crackle: asket.blox.pl/2007/10/Butla-Altanka-Babuni.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.z Re: Decoupage na szkle butelce 29.03.08, 14:11 Dodam jeszcze, że butelkę przed malowaniem należy starannie umyć w gorącej wodzie z płynem do naczyń i wysuszyć. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
keirin [...] 23.02.08, 19:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś