neli74
20.10.10, 21:43
witam,mam taki problem, niedawno wyszłam za mąż, ponieważ muszę pozmieniac dokumenty to chciałam aby mąż zameldował mnie u siebie i tu pojawia się problem, gdyż twierdzi, że nie może tego zrobic. mieszka w domu wielorodzinnym i nie mają odbioru domu, gdyż 2 piętra są nie zrobione. w urzędzie dowiedziałam się, że wystarczy nr nadania domu i akt własnosci, mąż jest współwłaścicielem, dowiedziałam się że jeżeli ma akt notarialny w którym jest zaznaczone że jest współwłaścicielem to może mnie zameldowac. ostatnio powiedział mi, że nie może mnie zameldowac, ponieważ pozostała część rodziny musi się na to zgodzic a podobno nie chcą dopóki nie bedzie jeszcze jednego podziału domu na a b, a w akcie notarialnym podobno mają zaznaczone że nikt nikogo nie może meldowac bez zgody pozostałych. i tu moje pytanie jak to ma dalej wygladac, jesteśmy po ślubie, spodziewamy się dziecka a jako rodzina mamy miec różne zameldowania choc razem mieszkamy?? czy naprawde mąż nie może zameldowac żony i dziecka?? nie ukrywam, że boje się że w innym przypadku jego rodzina w każdej chwili bedzie mogła mnie wyrzucic jak cos się im nie spodoba, co powinnam zrobic? z góry dziękuję za odpowiedz